Здравей Гост

CATY

• 92 Отговора
  • 15200 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: CATY
« Отговор #60 -: Декември 27, 2008, 01:21:43 pm »
Нещо не разбрах за САТИ периода.Пише,че това е,когато Сатурн транзитира през  натална Луна,но...в 12,2,1 домове...Означава ли това,че ако наталната ми Луна не е в тези домове,няма да преживея Сати период в живота си?
Първи дом от наталната Луна е знакът на Луната. Оттам нататък мисля, че всичко е ясно.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Декември 27, 2008, 02:07:46 pm »
Astham Sani  - осмият дом от наталната Луна.

Това наименование идва от ashhta - "осем" на санскрит. Но буквално означава "Сатурн в осми".
Оттам идва и наименованието на "ashhtakavarga" - предиктивна система, която намира широко приложение във ведическата астрология. 

Понятието "ashtam" не се използва само за Сатурн в определена позиция спрямо Луната.
Например, Ashtam Chandra означава позиция на нат. Луна в 8 дом в рази, която е една от неблагоприятните (тъй наречената Alpaаyu, наред с позицията на Марс в 8 дом).

По принцип във ведическата астрология позициите спрямо знака на Луната се считат за много важни, т.к. Луната представлява манас, т.е. съзнанието на родения.
В редица случаи Луната може да се приеме за Асцендент (особено при неизвестен час на раждане) и да се разгледат домовите позиции на планетите спрямо Луната. Този похват се използва и в западната астрология.

Транзитите на Сатурн могат да се разглеждат в "аshtam" не само спрямо Луната, а и спрямо слънчевия знак, спрямо лагна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #62 -: Декември 27, 2008, 02:09:09 pm »
аз имам въпрос-след релокация доста планети попадат в следващия дом,в натала и в релокацията луната си е в 11дом,но при релокацията сатyрн попада в 12 дм,(на 19 градуса от луната)и там  след няклко месеца ще съвпадне с нат.ретро меркурии-това означава ли,че ще се промени посоката на действие при периода...
 tai kato slanceto i mars sega sa v 1 dom.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Декември 27, 2008, 02:19:50 pm »
Планетите са архетипни енергии, домовете са енергийни полета, където енергиите в чист вид се обличат във форма, материализират се.
Независимо в кой дом преминават планетите, те биват задействани от даден транзит или прогресия...
А пък и не е изключено в картата ти, построена по ведическа система, стълпотворението от 12 дом да премине в Лагна, т.е. в първи, а Луната да се настани в 12ти дом... Но на този етап бих ти препоръчала да не смесваш двете системи, защото не това е начинът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #64 -: Декември 27, 2008, 02:25:32 pm »
blagodarq ::)

« Отговор #65 -: Декември 27, 2008, 04:56:04 pm »
Мерси, Lillie.  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Декември 27, 2008, 05:34:13 pm »
Та аз съм нещо скептична по отношение на разделението Дух и Душа,все ми се струва,че това е едно и също,или просто употребеното назоваване ми се струва неточно.А  имам особено отношение към думите и смисловата им употреба(това ми е и работата).

Не са едно и също нещо. Духът е чистия разум, а Душата -"психея" е психиката на човека.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Декември 27, 2008, 05:52:11 pm »
Душата е онази частица от нас, която ни връща отново и отново в самсара, в колелото на преражданията. Душата има 'свойството' да се привързва към някои 'атрибути' на материята, която обитаваме. Духът е божествената творческа искра във всеки от нас. Духът не го е грижа какво желае и какво изпитва Душата, дали се смее или плаче, страда, обича, мрази - за него всичко е правилно, всичко е добро. Душата е обусловена, т.е. обременена от причинно-следствени връзки, Духът обитава безусловния свят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #68 -: Декември 27, 2008, 06:05:13 pm »
Това означава, че душа има всеки от нас, която е уникална, а духът е общ за всички. Така ли?
Вчера гледах шетият сезон на Битва экстрасенсов и в предпоследния епизод двама от участниците направиха демонстрация така, че се чу звук който би трябвало да е космическият дух. Беше ефектно. Ако имах video splitter щях тази сцена да я отрежа и кача в you tube, за да я видите.
Я да взема да потърся един видео сплитер.... 8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Декември 27, 2008, 06:19:25 pm »
Доколкото знам, всеки Дух е частица от Абсолюта или тъй наречения Космически Дух (Разум), която се откъсва и придобива индивидуалност. Впоследствие всяка от тях рано или късно отново се слива с първоизточника. Чрез всяка от своите частици Космическият Дух изживява и опознава себе си. По-прието е хората да го наричат Господ (Бог), така са свикнали...
Не знам за какви звукови асоциации се говори в предаването... Но според мен и най-могъщият екстрасенс не би могъл да 'улови' Космическия Дух - това са твърде, ама наистина твърде високи вибрации за нас, простосмъртните. Вероятно е да са говорили за звука на космическата вибрация, каквато е например мантрата Аум (Ом), която се съдържа във всяка клетка от Творението. В християнството този звук бива заместен от Амин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #70 -: Декември 27, 2008, 06:21:21 pm »
Цитат
Духът е чистия разум, а Душата -"психея" е психиката на човека.
Точно така-психика,имаща връзка с мисловната мозъчна дейност на материалното тяло.Духът е ментален.Ето защо не ми харесва,че думите са с един и същ корен.Макар да е ясно каква е разликата-просто изпадам в подробности... ;)

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Декември 27, 2008, 06:23:25 pm »
Лили ме изпревари телепатично, както често става в този форум... Тъкмо щях да казвам, че във всеки от нас има частица от Божествения разум и това всъщност е Духа. А душата е психиката, в т.ч. емоциите. Съвременната медицината също разделя душевните от менталните болести- разсройствата на психиката са различни от менталните смущения. А еднаквия корен на думите е в българския език.

« Отговор #72 -: Декември 27, 2008, 06:57:24 pm »
Вчера гледах шетият сезон на Битва экстрасенсов и в предпоследния епизод двама от участниците направиха демонстрация така, че се чу звук който би трябвало да е космическият дух. Беше ефектно. Ако имах video splitter щях тази сцена да я отрежа и кача в you tube, за да я видите.
Я да взема да потърся един видео сплитер.... 8)

Ето качих го. Предполагам, че му трябва известно време за одобрение от администраторите на сайта, за да може да го гледате.
http://www.youtube.com/watch?v=y4A8EYVOxZc&feature=channel_page

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Декември 27, 2008, 07:13:56 pm »
Благодаря, че се постара, заради нас, Аурора. Наистина ефектно. Остана да повярваме, че този звук се дължи наистина на божествения дух. Щото те не могат да ни го докажат, нали?

« Отговор #74 -: Декември 27, 2008, 10:53:18 pm »
Моля, моля. Това може и да е просто начинът, по който звучи космоса. Някъде бях гледала един файл със звук, който е записван в космоса. Защото той е жив и си има звучене.

А това е звук от властелинът на пръстените - Сатурн. И по точно звукът, който призвеждат самите пръстени.
http://www.youtube.com/watch?v=wBs2KgATmMI&feature=related

Това е звук от Юпитер
http://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs&feature=related

Това отново някакъв козмически звук. В постовете към линка коментират, че наподобява звукът на сърцето.
http://www.youtube.com/watch?v=CsqxpNNoDs0&feature=related

« Последна редакция: Декември 27, 2008, 11:13:15 pm от Aurora Borealis »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Януари 01, 2009, 08:02:16 pm »
Да добавя още нещо по темата.
Освен тъй наречените sade-sati и ashtama sani ведическите астролози вземат под внимание още няколко цикъла на Сатурн спрямо натална Луна. Това са транзитите на Сатурн през кендра домове от Луната, т.е. четвърти, седми и десети.

Сатурновите периоди се разделят на няколко основни:

12th Starting of Sade-sati - Сатурн в дванадесети знак от Луната, начало на саде-сати;

1st Janma sani - Сатурн в знака на нат. Луна;

2nd Pada Sani - Сатурн във втори знак от Луната;

4th Ardhashtama Sani  - Сатурн в четвърти знак от Луната;

7th Kantakasani - Сатурн в седми знак от Луната;

8th Ashtama Sani - Сатурн в осми знак от Луната;

10th Kantakasani - Сатурн в десети знак от Луната.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #76 -: Януари 01, 2009, 08:33:08 pm »
ох,тъкмо ми мина сърбежа по темата,и ето ;D.може ли да напишеш малко повече за 4,7 и 10знак от луната-на мен например плутон и венера са в ардхащама сани

*

aiia

« Отговор #77 -: Януари 02, 2009, 01:03:04 am »
Чета тука сади сати и сатурн, период 7,5 г. Впредвид това че сатурн се свързва с кармата, много хора се плашат като чуят Сатурн и думата Карма. Всеки който се е родил на тази земя е кармично обременен.   :-[  Всеки трябва да го знае. Един повече друг по-малко. Факт е, че има много несправедливости на света. Едни страдат много , други по-малко. Някои изкупуват грехове чрез прекарани болести, други със стерилитет, трети с живот в мизерия и т.н. и т.н. при всеки е различно.  :( Много често казват, еее гледай го той богат, да не го мислим него/нея! Мислете ли, че всичко е наред при богаташите? На пръв поглед , Да, но в действителност НЕ. Има едно правило - в природата има баланс. Ако не можем да постигнем баланса в рамките на един живот, то ще го направим в следващия. Искам да кажа например, че един човек може да живее в мизерия през целия си живот или други - никога  да не стигнат до брак и деца , и много хора ще кажат, ами къде е баланса? Да, съгласна съм, но това е така от натрупани обременености, Може би в предишен живот този човек се е отнасял лошо с парите и в този живот живее в мизерия или в другия случей тази жена е убивала деца, ако в тоз живот няма. Затова е много важно, какви ги вършим тук и сега, защото след 100 години наште праправнуци има да пишат по форумите като Холанда например, и да се чудят какво става с живота им. Мила, Холанда, уверявам те, ти сега си на 19 год. и си започнала с битките в живота, пожелавам ти на 40-50 г  да бъдеш силна дама, преуспяла, научила житейските въпроси и дела и да им се противопоставяш с гордо вдигната глава. Повярвай ми, ти ще си победителка, както и всички други които в младостта са започнали битките. А представяте ли си тези, които на 20 г. са едни хленчещи мамини синчета и дъщерички, как продължават живота си напред, след като всичко им се поднася на тепсийка?! Ами, никак. В една по-зряла възраст изпадат в депресии поради несправяне с трудни ситуации. А ти Холанда, ще успееш да отвърнеш на удара подобоващо. В това се крие фразата, всичко което не ни убива ни прави по-силни, Изживей си периода там сади сате ли е къвто ще да е, и се опитай да извличаш само поуките.
Съгласна съм с някои форумици, че фразата "всичко което не ни убива, ни прави по-силни " не важи винаги. Болестта на едно дете няма как да направи майката по-силна търчейки по болници и аптеки , напротив , това я убива. Но както казах по горе, съдба карма както искате така го наречете  >:(  За съжаление е така. Има много мъка по света, и ако някога се пресмеем на болката на някого, но неминуемо се връща при нас или при децата ни. Не трябва да бъдем и прекалено горделиви, защото както всички знаем, гордостта е не малък порок, и рано или късно тази ни гордост ще ни прати в дълбините. Така че, да бъдем по смирени и по-добри, да правим каквото трябва, да става каквото ще, да ни е чиста съвестта, пък другото е Божа работа, донякъде на планетите...
Исках да си го кажа на по-простичък и достъпен език. Защото като почнете с терминологията астроложките и направо боравя с речника за чужди думи  :P ;D и Честита Нова година!!! В аптека само за презервативи да влизате  :D От пари да не се отървете, да ви преследва една пачка винаги   ;) и умната, който каквото си направи, ще си го сърба 8)

*

aiia

« Отговор #78 -: Януари 02, 2009, 01:31:57 am »
Само да отбележа, Холанда, при мен тр. сатурн в момента е в 12 дом / от сеп 2007г. насам/ доближи асц до вчера и сега тръгна ретро, и ще ми обходи пак стелиумчето. Труден период, но не се оплаквам. А това как преживяваме даден транзит, зависи от нашата психика колко е лабилна. При някои може да е стискане на зъби или стискане на гумена топка, при втори пиене на хапчета, при други пиене на алкохол, при други отключване на болест, или агресия и т.н. и т.н. При всеки е различно. При мен се изрази в доброволна изолация / бях се изморила от всичко и от всеки/ , затваряне в себе си и много четене, четене, самоконтрол, много силна воля. Даже от 2 седмици спрях цигарите, а бях страстна пушачка. Казах си, не може да има нещо което да ме контролира, аз съм по -силна от него и ще удържа. Ако насочиш и ти енергията си към премахване на всички вредни навици, ще бъде супер за теб. Ще усетиш как ставаш господарка на живота си, и няма да може нищо да те манипулира. Докато се давиш и потъваш, в един миг успяваш да се повдигнеш на гребена на една вълна, яхваш я, и ставаш господарка. Спираш да се чувстваш в безизходица и чувството ти на "вързани ръце" изчезва. :( :-*

*

Skarlet

« Отговор #79 -: Януари 02, 2009, 09:39:30 am »
Така че, да бъдем по смирени и по-добри, да правим каквото трябва, да става каквото ще, да ни е чиста съвестта, пък другото е Божа работа, донякъде на планетите...
:P ;D и Честита Нова година!!! В аптека само за презервативи да влизате   :D От пари да не се отървете, да ви преследва една пачка винаги   ;) и умната, който каквото си направи, ще си го сърба 8)
    ;D Много мъдро!!!  ;D Благодаря за прекрасните пожелания.  :P