Здравей Гост

Аватарите

• 59 Отговора
  • 22972 Прегледи
Аватарите
« -: Декември 25, 2008, 06:36:30 pm »
Защо новите аватари, които пробвам да качвам са толкова миниатюрни?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

jinom

• **
  • 1753
Re: Аватарите
« Отговор #1 -: Декември 25, 2008, 07:56:08 pm »
Оправено е.

« Отговор #2 -: Декември 25, 2008, 08:01:25 pm »
Благодаря! И Весела Коледа, jinom!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3 -: Декември 26, 2008, 10:04:29 am »
Весела Коледа и весела Нова Година!  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Аватарите
« Отговор #4 -: Май 28, 2009, 11:42:48 am »
Защо като сложа аватар ми го намаля автоматично ?   :(  Дори и в случаите в които е малък.

Ще помоля това да се оправи,искам да си сложа по-голям аватар,виждам че някои от старите аватари на потребители са сравнително големи,защо за новите да не може (дори да не са чак толкова големи) ?   ::)

Ма много се дразня така и не само аз!  >:(  ;D

« Отговор #5 -: Май 28, 2009, 02:43:52 pm »
Съкън , моля ти се не мипричинявай това големия аватар  :'( ,за момента подписите ти ме хвърлят в ужас след твоите мнения .
Пиша на един малък лаптоп и докато изчаквам да минат всички картинки търпението ми е на привършване.
Дори по едно време мислех да предложа ограничение на размерите на въпросните картинки .

*

Синухе

• 4978
« Отговор #6 -: Май 28, 2009, 03:12:11 pm »
АААА НЕ !  8) ;D

Аз пък имам огромен монитор и като сложа някаква фъчкава картинка и не се вижда  ;) И като не искаш да гледаш подписи-ми направо си ги изключи от настройките.Има такава опция.

Аз държа да има свобода в размера на аватарите,разбира се няма да прекалявам ,надявам се и други,все пак става въпрос за аватари.Но ето сега съм си харесал един и като го сложа ми го прави фъчкав и много ме дразни това.
Направил съм си го 190 на 307 пиксела-горе-долу средна работа.В старите аватари има къде по-големи...Ама много искам да си го кача!

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Май 28, 2009, 03:22:19 pm »
и аз ги искам малко по-големички  :P  ей го на ся новият ми аватар се е сцъцнал на спаружена слива и не се вижда  :(  пък като гледам тоз и оня си имат мноо големи картинки дето трябва да се мърдат на тъй на инак за да ги видиш. защо старите са големи, а сегашните не стават  ???

« Отговор #8 -: Май 28, 2009, 04:19:32 pm »
фу, да ви се невиди грандомани такива   ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 28, 2009, 04:52:54 pm »
Пиша на един малък лаптоп и докато изчаквам да минат всички картинки търпението ми е на привършване.

Това е причината да не влизам вече в Арт галерията.
Красиви са картинките, но стана много претрупано и ми забива лаптопа в момента, в който вляза там, тъй като колегите имат навика да постват тези картинки директно от сайтовете, където се намират, вместо да ги качат в някой албум.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #10 -: Май 28, 2009, 07:29:28 pm »
Старите аватари, които са по-големи останаха още от предишния форум, но когато човек реши да ги промени няма да може да качи нищо по голямо от 130 пиксела, височина и широчина, което мисля че е нормален размер.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #11 -: Май 29, 2009, 09:39:56 am »
Аватарите са смалени. Вече няма супер големи такива.  8)

*

malina

« Отговор #12 -: Май 29, 2009, 09:44:19 am »
Аватарите са смалени. Вече няма супер големи такива.  8)

благодаря., много ме радва това., до сега го отчитах като недостатък на форума  ..  

а ако е валидно предложението за ограничение размера на картинките в подписа, го подкрепям!

« Отговор #13 -: Май 29, 2009, 10:10:01 am »
Аз определено съм и за ограничение на размера на подписите или поне на височината им .
Също така и да се въведе някакъв максимален размер на картини за арт галерията ,че в тия "чаршафи" нищо естетическо не откривам .

П.п Съжалявам ,че фраскам камъни в градината на Синухе ,но понякога тия картинки ми идва в повече , а мисля ,че дори да му стане криво ,поне няма да се сърди и затова си споделям мнението.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Май 29, 2009, 12:49:41 pm »
Също така и да се въведе някакъв максимален размер на картини за арт галерията ,че в тия "чаршафи" нищо естетическо не откривам .

Съгласна.
Задръстват темата и я правят много "тежка", а пък и е трудно за разглеждане. И вместо да създават усещане за хармония и естетика, изморяват и натоварват окото.
Не ми се обиждайте де, досега тактично си мълчах месеци наред. Всеки има различни вкусове, предпочитам финес пред кича.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Май 29, 2009, 01:04:15 pm »
Всеки може да си изразява мнението,но няма да си махна/намаля подписа само защото някой ползвал лап-топ или по друга причина не му харесват картинките или размера им.Както казах-който не иска да ги вижда,просто да си пусне опцията от профила си да не му се показват подписите на другите потребители.Защото и аз си имам права да си сложа в подписа това което на мен ми приляга,както и спрямо моят монитор.Не видях никъде в сайта да има правила за подпис.

Първо не смятам че естетическата визия на една картинка зависи от това,че е постната в оригиналният и размер  ??? т.е. пак си говорим за индивидуалните възможности на потребителите.За теб може да са чаршафи,за мен и за други са си нормални .Пък и който е с лап-топ по вашата логика заради която  не влизате в арт галерията-ми то така и в други сайтове където обикновено картините са в оригиналните си размери не можете да влизате,защото за вас са все големи.Така че просто да използвате лап-топ за оправдание е смешно-никой не е длъжен да ви нагажда цял сайт само заради това,че ползвате лап-топ,по същата логика както казвам почти целият нет "трябва" да се пригажда спрямо възможностите ви  ;D

Задръстват темата и я правят много "тежка", а пък и е трудно за разглеждане. И вместо да създават усещане за хармония и естетика, изморяват и натоварват окото.
Не ми се обиждайте де, досега тактично си мълчах месеци наред. Всеки има различни вкусове, предпочитам финес пред кича.  :)

Всичко в случая е индивидуално усещане.Нормално е една арт галерия да е шарена,ако ще някой да я нарича кич. Моите очи защо не се изморяват  8) Аз виждам голямо многообразие в арт галерията,в който и сайт за картинки да влезеш е същото.И би ли ми обяснила как "задръстват" темата,след като е тема за картини ?  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 29, 2009, 01:31:53 pm »
Синухе, под "задръстване" на темата визирах, че същата започва много да "тежи". Не ме ли разбра? Питай админа и ще ти обясни какво означава. Когато дадено изображение се поства директно от сайта, където се намира "оригиналът", при отварянето му автоматично се зарежда сайтът, от който се препраща. Затова и зареждането на изображението в галерията, която сме си направили тук, ще отнема в пъти повече време. Големият размер допринася за същото, "разпъва" темата, което лично за мен не е много естетично. Но, както вече казах, всичко е въпрос на вкус и лично усещане, ти също го потвърждаваш. Различни хора сме всички, с различни виждания. Нормално е да съм малко по-претенциозна, след като от малка рисувам и имам специален усет към изкуството и дизайна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Май 29, 2009, 02:08:41 pm »
Ако картинката е с голям размер, а това все пак не е само един пост, има вероятност темата да се зарежда бавно, а понякога и да "зависне"  браузъра, още повече ако някой е с по-бавна интернет връзка и компютъра му има по-слаби хардуерни показатели. Това просто  затруднява преглеждането на въпросната тема и ограничава броя потребители, които ще я отворят.  :) Форумите, сайтовете, а и цялото интернет пространство се стреми да улеснява потребителя, да търси златната среда и всичко да има максимално удобен и насочен към всичките си потребители интерфейс.

Ами ако някой гледа форума през мобилен телефон с операционна система?  ::)
« Последна редакция: Май 29, 2009, 02:26:41 pm от Asol »

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Май 29, 2009, 02:49:18 pm »
аре ся да не намесваме нета. едва ли в тоя форум има някой с по гаден, тъп, бавен и смотан нет от моя /да му туря стружки у вазелина на бате Любо  :-X :-X :-X /. но въпреки всичко аз си държа да виждам картинките в АРТ ГАЛЕРИЯТА в истинския им размер. и на мен ми увисва понякога, но го пускам на презареждане и си ги виждам после - животът ми не зависи от това веднага да ми зареди картинка - пускам форума в два прозореца - единия да си зарежда картинки, а другия да си чета ако искам.
и какво от това, че е шарено - изкуството винаги е било шарено, защото творците "говорят" с цветовете както ние с думите... на мен си ми харесва  ;D ;D ;D

и Asol, бе ти пък направо уби коня с мотиката - ако измислят съвсем прецъцнат телефон, ние отново ли трябва да се съобразим с това и форумите да замязат на дъвкани и плюти заради екраните на мобилните телефони - това е проблем на потребителите на нет през телефона си, а не наш /тук следва много звучна от моя страна относно телефонните дисплеи  ;) ;D  ... чак се изчервих.../... телефоните все пак за говорене и който си ги ползва за играчки проблема си е негов... синът ми има ПСП и като се отвори нет страница на него в интерес на истината се вижда много прилично - така, че не виждам никакъв проблем...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Май 29, 2009, 02:57:50 pm »
Абе нямам нищо против форумът да заприлича на коледна елха, вкусове има разни...  ;D  Мисълта ми по-скоро беше да го направим по-удобен за навигация. Но в крайна сметка важно е съдържанието, не е ли така? Далеч не на всеки, който влиза в някой астрологичен форум с очаквания да прочете нещо смислено и конкретно по интересуващите го въпроси, ще му пука за размера на картинките и аватарите на потребителите.  8)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.