Здравей Гост

енергиите

• 33 Отговора
  • 9087 Прегледи
*

АН

енергиите
« Отговор #20 -: Август 17, 2004, 10:42:16 am »
много интересно.....

но аз мисля, че не всички техни учения отхвърлят сънуването....

даже напротив - но става въпрос за осъзнато сънуване... - ние нали това се опитваме да правим....

а аз снощи сънувах много....- в никой случай не смятам, че вреди....

но придържайки се пак към техните учения, то не бива да отхвърлим или да не приемаме идеята, че сънищата вредят :ph34r: - ще влезем в нарушение пак на закона за най-малкото усилие :ph34r:

кажи ти какви сънища сънуваш :)  

*

lin

енергиите
« Отговор #21 -: Август 17, 2004, 10:49:29 am »
Явно е благоприятстващ сънищата период... :)

АН, разкажи и ти!!!

Моите са много странни. Когато сънувам такъв тип сънища знам, че нищо няма да се случи и не разбирам защо ги сънувам всъщност - нещо като да запълня някакъв празен период от време като че ли...?!:ph34r:

Та сънувам хора, сред които съм била предимно в детството си. Родители, приятели, познати, съученици, починали близки...

Символи няма. Цветовете са измити и всичко е забулено някак...
Лоша работа.... :(  

*

АН

енергиите
« Отговор #22 -: Август 19, 2004, 09:29:27 am »
Цитат
интересно що така.....

аз сънувам ясно и с най-банални символи от съновниците...

отделно, че после нещата се случват точно според тълкуванията в съновника :ph34r: - вчера беше фрапиращ пример - сънувах една позната в ситуация, която показваше успех според съновника - рядко я срещам, но вчера като по поръчка я видях, а тя тъкмо беше невероятно ентусиазирана от някакъв успех, който чакала от пролетта :D  

*

lin

енергиите
« Отговор #23 -: Август 19, 2004, 10:39:57 am »
Не знам що така?! :ph34r:  :(

Много се отегчавам  /да се оплача ;) /
Все едно и също!
Редовно сънувам, че отдавна не са ме изпитвали по математика да речем и как осъзнавам, че това ще се случи съвсем скоро, а аз нищо не знам!?!?! :ph34r:

Все се връщам в у-ще...???!!! И все някакви такива емоции....
А училищния ми период не беше тежък. Напротив! Завърших с отличие освен това...?!

И пак хора от миналото... или такива, с които не се виждам вече.

АН, изобщо ли не ти се е случвало дълго време да сънуваш подобни сънища?
И то такива - 'никакви' :(  

*

АН

енергиите
« Отговор #24 -: Август 19, 2004, 10:56:37 am »
Цитат
АН, изобщо ли не ти се е случвало дълго време да сънуваш подобни сънища?
И то такива - 'никакви' :(
ами не.....

но ми прилича на нещо ретроспективно и с потребност от корекция....- като да "пренапишеш" нещо от спомените....

но откъде ли да започнем изследването, че да го прехвърлим на подсъзнателно ниво и пак интуитивно да получиш отговори.....

успехите в училище с какво бяха свързани?

аз завърших и гимназия и университет с медал и отличия, а успехите бяха свързани с най-отговорен труд.... :ph34r: Дори на любимата ми математика си заделях време и време....

А си имах и приятелчета, които малко по по-различна система получаваха отличия :ph34r: Не че и аз не съм получавала по по-различната система :ph34r:  

*

lin

енергиите
« Отговор #25 -: Август 19, 2004, 01:48:52 pm »
Цитат
но откъде ли да започнем изследването, че да го прехвърлим на подсъзнателно ниво и пак интуитивно да получиш отговори.....

Не знам откъде...

Някои неща ги разбирам защо се появяват в сънищата...
Като малкото Овенче или Скорпиона отвреме-навреме.
Явно там - на подсъзнателно ниво се доработва нещо.
Но и 2-та се появяват мноооооого рядко вече! :)

Но това с училище - не знам. При мен също е било така - труд=успехи.
Завърших с пълно отличие, но не е било с кански усилия все пак!
И вобще с учението съм се справяла винаги и ми е като нагласа, че ще уча цял живот нещо в някаква област..

Сънувам много майка си и починалата й майка.
Сънувам все нещо около старата ни къща, откъдето са корените на рода ми...

Явно са стари неща, но не мога да ги обхвана :ph34r:
В много и различни посоки са... :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  

*

АН

енергиите
« Отговор #26 -: Август 19, 2004, 02:22:49 pm »
дааа, има труд и труд....

Сатурнова тема....

но подсъзнанието казва нещо, свързано с труда, с ценностите, с традициите....

я си направи паралел между твоите и тия на близките си ценности и отношението към тях - ние всякак сме продукт на социалната среда, родителите и възпитанието, но до някое време сме твърде различни....А с възрастта /това пак по Сатурн/ неминуемо започваме да приличаме все повече на родителите си, дори да го отричаме или да не откриваме никаква прилика :ph34r:

сега "стреляме" малко на посоки, но тълкуването на сънищата си иска прозрения, които трудно се постигат на логическо ниво :ph34r:  

*

lin

енергиите
« Отговор #27 -: Август 19, 2004, 05:12:07 pm »
Знаеш ли какво единствено мога в момента да прозра в тези 'сюжети', така да ги нарека?

Образът на починалата ми баба и появата на майка ми, свързани с миналото и отнесени до мен в следния контекст:

Майка ми се е омъжила за времето си на малко повече години от обичайното.
Омъжила се е под давлението на родителите си и на трагичната смърт на баща си.
Дълга история.... :(

В момента от мен се очаква същото, защото родителите ми са в доста зрели години и това вече им е фикс идея, макар и да не я натрапват.
Но го знам с цялото си същество, че живеят за този миг, в който да ме видят омъжена и с деца.

Аз обаче, освен че нямам никакви предпоставки в живота си за подобни събития, нямам и нагласата за това.
Те от друга страна го усещат.
Но пък аз искам те да са щастливи, а дефакто няма как това да стане...

Възможно ли е това да бъде своеобразна интерпретация?!
Как мислиш?

*

АН

енергиите
« Отговор #28 -: Август 20, 2004, 08:33:06 am »
възможно е.....

а от страни изглежда, че е възможно и да е преоценка на заложените в съзнанието ни модели и схеми....

значи ние някак още с раждането започваме да "попиваме" от думите и от поведението на обкръжението си някакво отношение към нещата ...Направо несъзнателно...После е толкова лесно, без да се налага да мислим, просто да приемем установените правила - да приемем например, че е задължително да изградим собствено семейство, да имаме деца и тогава ще бъдем щастливи и пълноценни; че е задължително да работим и да правим кариера и тогава ще бъдем щастливи и реализирани и т.н.

И някъде около Урановата опозиция и Плутоновата квадратура, особено ако има вече достатъчно деца и достатъчно добра кариера според изискванията на обществото :ph34r: , човек може и да си помисли, че има и други, не по-малко важни и интересни неща в живота, които могатда го правят щастлив :)

*

lin

енергиите
« Отговор #29 -: Август 20, 2004, 10:24:20 am »
Цитат
още с раждането започваме да "попиваме" от думите и от поведението на обкръжението си някакво отношение към нещата

Това е ужасно!

Много съм мислила по тези въпроси. Затова и уважавам повече начина на възпитание на децата в западните страни.
Смятам, че колкото възпитанието в семейната среда е важно, толкова и то може да те ощети така, че никога да не разбереш каква е истинската ти същност и да изживееш целия си живот без да намериш себе си.

Много е дълга темата, но наистина трябва да обръщаме поглед дълбоко в себе си и да не вървим стриктно в коловозите на общоприетите виждания за благополучие, социален статус и прочее....

Цитат
И някъде около Урановата опозиция и Плутоновата квадратура
В кои години ни се случват тези вълнуващи събития? :)  

*

АН

енергиите
« Отговор #30 -: Август 20, 2004, 01:16:06 pm »
Цитат
В кои години ни се случват тези вълнуващи събития? :)
ами след 40 - тогава Уран почва да подсказва разни неща за индивидуализма, Нептун добавя една т.н. криза на средната възраст :ph34r: и на човек му се излиза от коловоза, макар че вече е наясно, че излезе ли от един, ще влезе в друг :ph34r:  - защото това по време на Сатурновата революция още не е така - тогава тъкмо се влиза и набира скорост в първия коловоз :ph34r:

все имаме нужда от разни цели и коловози - абстрактните цели са лесни, а конкретните - по трудни :ph34r:

а вече след 60г се намесва и Плутон, да ни подскаже, че материалното е много краткотрайно :ph34r:

а какво имаш предвид по отношение на възпитанието в западните страни?

*

lin

енергиите
« Отговор #31 -: Август 20, 2004, 01:47:10 pm »
Цитат
а какво имаш предвид по отношение на възпитанието в западните страни?

Имам предвит това, че оставят по-голяма свобода за развитието на децата.
И то още от невръстните им години.
Ние всячески се опитваме да ги предпазим дори от най-елементарни неща, които май не е зле да придобият като собствена опитност.

Знам, че е много трудно за родителите. Сигурно и аз бих била перфектната майка-квачка, следяща всяка стъпка на детето си, но от друга страна съм се нагладала на хора, израстнали с убеждения, придобити не от собствени убеждения, а от насадени родителски такива :(

Така възпитан човек със сигурност се съобразява много повече с общоприетите понятия за начин на живот, ценности и прочее...

*

мара

енергиите
« Отговор #32 -: Октомври 05, 2006, 08:09:36 pm »
Цитат
Цитат
интересно що така.....

аз сънувам ясно и с най-банални символи от съновниците...

отделно, че после нещата се случват точно според тълкуванията в съновника :ph34r: - вчера беше фрапиращ пример - сънувах една позната в ситуация, която показваше успех според съновника - рядко я срещам, но вчера като по поръчка я видях, а тя тъкмо беше невероятно ентусиазирана от някакъв успех, който чакала от пролетта :D
vsi4ki sani6ta sa razli4ni i vseki 4ovek sanuva razli4ni ne6ta, te mogat i da se talkuvat, no ni6to ne e sigurno!!!!! ;)  

*

АН

енергиите
« Отговор #33 -: Октомври 06, 2006, 06:13:37 am »
Цитат

vsi4ki sani6ta sa razli4ni i vseki 4ovek sanuva razli4ni ne6ta, te mogat i da se talkuvat, no ni6to ne e sigurno!!!!! ;)
може би да не търсим сигурност, а преди всичко контакт със сънуваните светове :)