Здравей Гост

2009-Годината на бика

• 45 Отговора
  • 8735 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: 2009-Годината на бика
« Отговор #20 -: Януари 02, 2009, 04:11:28 pm »
Е аз пък не знам.
Ама понеже по нейните сметки миналата година ми беше 1, зяпнах какво съм правила преди 9 години, демек 1999. И установих, че верно квото съм правила 1999, ми е легнало върху целия 9-годишен цикъл напред. В скобки - тогава пипнах компютър и се палнах по интернета.

И после 9 години от интернет не съм се отървала. Затова се постарах миналата година да се позанимавам и с други работи, примерно чужбина малко, и всякакви други такива. Дано сега следващите 9 години отлепя.  8)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Януари 02, 2009, 04:16:18 pm »
Сигурен съм,че и без лична година 1 и 9г цикли,повечето от нас все са се лепнали за интернета  ;D и то защото тогава му беше бума и сигурно няма да приключи с тия 9 годинки  :P

Абе личните години имат друго значение, ама айде ... ::)

*

kaily

• 5145
« Отговор #22 -: Януари 02, 2009, 04:30:46 pm »
Да, ама сега двойката много ми се връзва с любовта и обвързването, така че аз ще си карам по тая линия, пък вие - както ви изнася.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Януари 02, 2009, 11:52:38 pm »
Бях чела някъде, че цифрите на числата 11 и 12 не се сумират допълнително, а се тълкуват директно и си имат самостоятелно значение. За единадесетицата съм чела, че била кралско число. Вие как мислите?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #24 -: Януари 03, 2009, 12:57:25 am »
За 11 съм сигурна,че не се редуцира,обаче 12-то за сефте го чувам.... :o

« Отговор #25 -: Януари 03, 2009, 01:00:17 am »
Не се редуцират само 11 и 22.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

holanda

« Отговор #26 -: Януари 03, 2009, 01:12:12 am »
Бях чела някъде, че цифрите на числата 11 и 12 не се сумират допълнително, а се тълкуват директно и си имат самостоятелно значение. За единадесетицата съм чела, че била кралско число. Вие как мислите?
може-единицата носи лидерски качества,оптимизъм,изобщо всички положителни и всички отрицателни черти на зодията лъв(единицата е под влиянието на слънцето),11 е господарско число-числото на духовника,алтруиста....,а 22 е числото на материалния господар...

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Януари 03, 2009, 12:42:18 pm »
Ъхъм, пък на мен 2009 ми е 11, даже не 2.  :P

Бе то като се замисля, което и да взема предвид, все е добре. Или съм 1, или съм 2, или съм 11.  ;D

« Отговор #28 -: Януари 03, 2009, 01:25:10 pm »
Бих ви посъветвала да използвате само Слънцето за прогнози.Ще са по-кратки но пък точни.Занимавах се с астрология, само за мен,интересно ми беше,но резултатите бяха все погрешни.Зададох си въпроса,защо планетите се движат на ляво.Къде е точката откъдето са ги наблюдавали?Кой ги е наблюдавал когато все още до Луната не е отишъл никой?Има нещо неясно за миналото на астрологията.Възможно е да е била точна по времето на елините,но сега събитията не се покриват с предсказанията.Ако се прогнозира чрез звездите,това е още по съмнително.Те са много надалеч,човека още собствената си система не е изучил.Колкото до планетите,те не оказват никакво въздействие върху човека.Има голямо разминаване с действителността.Съжалявам, но това е мое лично мнение .

« Отговор #29 -: Януари 03, 2009, 01:46:32 pm »
Бих ви посъветвала да използвате само Слънцето за прогнози.Ще са по-кратки но пък точни.
Няма как да правиш прогноза само с една точка. Ако човек смята астрологията за неблагонадежден прогнозен инструмент, по-добре въобще да не се занимава с нея, а да се устрои към гадателски ....науки?!?! Не ми попадна по-точна дума. Така или иначе, астрологията е геоцентрична, а системата ни е хелиоцентрична, което би било достатъчно, за да докаже колко е бизсмислена астрологията.
Аз пък смятам, че астрологията е учудващо точна, дори като имаме предвид некоректното /а може би е коректно/ летоброене.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Януари 04, 2009, 02:37:43 pm »
2009 e годината на Бика според китайския календар. Той ще замени годината на жълтия плъх. Девизът му е работа, семейство, родина. През следващата година трябва да обърнем специално внимание на дома си и да го подредим изцяло според вкусовете на Бика. По този начин годината ще ни донесе късмет, щастие, сигурност в дома ни.

Според китайския календар годината на Бика ще започне едва на 26 януари 2009 г, но тъй като подреждането на къщата е доста уморителна работа, добре е да бъдем подготвени предварително. Най-важното е да изключим суетата и формалностите. Според древния китайски календар Бикът е второто от 12-те свещени животни. Той е заслужил това признание благодарение на такива черти в характера си като отговорност, учтивост, сдържаност, безкрайно търпение, точност, методичност, спокойствие. Подготвяйки се за новата година, ние трябва да се опитаме да възпитаваме същите черти в себе си, а домът ни трябва да отговаря точно на тези характеристики. Водещият мотив в къщата в годината на Бика трябва да бъде спокойствието: всичко в интериора трябва да бъде добре балансирано, не трябва да има нищо излишно. Бикът – съвършеното животно. Той е свикнал с трудолюбието, доста е консервативен и не обича новите неща, той е прагматичен и миролюбив. Така че когато подреждате дома си според неговите вкусове, не трябва да забравяте тези негови предпочитания. Необходимо е да направите всички промени в дома си сдържано, а не кардинално, като вложите личен труд. Свещената мисия на Бика е определена от концепцията за Центъра. Позитивната енергия трябва да бъде концентрирана в центъра на къщата, който носи късмет. Това е мястото, където прекарвате най-много време – със семейството или с приятели. Шумните компании не са препоръчителни през 2009 г. По-добре би било да изградите около вас по-тесен кръг от хора. Не е необходимо да си експерт по Фън Шуй, за да разбереш какво означава да подредиш прагматично дома си. Никакви модни тенденции, никакъв стремеж към оригиналности не трябва да доминират в интериора. Функционалност, целесъобразност, простота – те трябва да бъдат определящите. Избягвайте светлите, крещящи цветове, фигури и форми. Да се опрости интериорът не означава той да бъде обеднен, а да има повече въздух и пространство. През 2009 г. стилове като модернизъм, рококо, еклектизъм не са препоръчителни, те трябва да бъдат заменени от традиционния класически стил. Терминът „естественост“ ще бъде водещ през следващата година. Засилете земните елементи в дома си, защото догодина Земята ще доминира над другите елементи – огън, дърво, метал, вода. Елементът Земя включва: основен цвят – жълто, допълнителни – всички топли цветове: оранжево, червено, бежово, кафяво. Основна форма – квадратът, допълнителна – правоъгълник. Основно растение – просото, допълнителни – всички останали зърнени култури. Основна посока – югозапад и североизток. Основен материал – керамика, камък. Що се отнася до конкретните предмети в интериора, централно място заема камината. Тя е основният символ на дома. Ясно е, че не всяка къща може да има истинска камина, но тя може да бъде заменена с изкуствена. Свещите също имат основна функция да създават уют и те могат да бъдат използвани във всеки апартамент. Още един важен детайл са часовниците. Те трябва да бъдат поставени на подходящо място, което се вижда добре от всяка точка на стаята. Часовникът трябва да бъде точен, а когато спре, трябва да бъде поправен веднага. Маслените картини, изобилието от книги, тапицираните мебели, керамични вази, букети от просо или други зърнени култури, подредени според правилата на икебана, също се вписват добре в интериора. Така че в годината на Бика се опитайте да задоволите неговите вкусове. Създайте в дома си атмосфера, пропита с концепцията за „уют“. По този начин не само ще отговорите на източните традиции, но и ще почувствате как хармонията във вашия дом ви изпълва с енергия и оптимизъм.

*

holanda

« Отговор #31 -: Януари 04, 2009, 05:42:57 pm »
аз мисля,че когато правиш изчисленията си с роjдената дата-11 се редуцира като 2,но ако използваш името си(за изчисляване на съдбата и др.)11 си остава. 

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Януари 04, 2009, 06:04:24 pm »
В отговор на alfaom :

Цитат
Колкото до планетите,те не оказват никакво въздействие върху човека.Има голямо разминаване с действителността.Съжалявам, но това е мое лично мнение .

Не си права. Цялата еволюция на човечеството е преминала в тази Слънчева система. А земята се поставя в центъра, понеже ние сме на нея, така мисля аз. Проучено е влиянието на най-близкото небесно тяло - Луната. Общоизвзстен и наечно доказан факт е, че нейното движение влияе върху приливите и отливите, земетресенията и вулканичната дейност. Разстоянието между Слънцето и Луната определя подходящия период за зачеване, бремеността и месечния цикъл при жената. Така и другите небесни тела въздействат върху човека. Ние сме част от тази галактика и няма сили, които да не ни влияят.

*

Skarlet

« Отговор #33 -: Януари 04, 2009, 10:48:45 pm »
Бих ви посъветвала да използвате само Слънцето за прогнози.Ще са по-кратки но пък точни.Занимавах се с астрология, само за мен,интересно ми беше,но резултатите бяха все погрешни.Зададох си въпроса,защо планетите се движат на ляво.Къде е точката откъдето са ги наблюдавали?Кой ги е наблюдавал когато все още до Луната не е отишъл никой?Има нещо неясно за миналото на астрологията.Възможно е да е била точна по времето на елините,но сега събитията не се покриват с предсказанията.Ако се прогнозира чрез звездите,това е още по съмнително.Те са много надалеч,човека още собствената си система не е изучил.Колкото до планетите,те не оказват никакво въздействие върху човека.Има голямо разминаване с действителността.Съжалявам, но това е мое лично мнение .

Хахахахахахахаха.......извинете ме,но не можах да се сдържа.  ;D Този виц ще си го запиша.Невероятно!  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Януари 05, 2009, 05:11:45 am »

няма нещо ,което да е по-точно от астрологията.изумена съм!
явно не си научила нищо,щом ни съветваш да работим само със слънцето.почети,консултирай се,потърси специалист!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #35 -: Януари 05, 2009, 09:20:36 am »
Интересно ми е като чета за годината на бика която ще настъпи скоро.
И направих друга асоциация.
Годината която си отива-на плъха.
Аз по китайския съм плъх.Може да се нарече "плъхово завръщане" или "възврат" както в астрологията :) Но малко ще обобщя от 2 теми тук номерологично и по китайския.
Просто съм малко в чуденка,както се казва :)
Та отминаващата година на плъха бе много тежка за мен,абсолютно никакъв подем нямах.Нали казват,че като се случи твоята година,има подем,нещо хубаво ще се случи.....но не.
Номерологично съм път на живота 5.Тази лична година също ми е 5(ще изтече март месец).Ето тук пък имам "номерологичен възврат".И какво....нищо хубаво,свързано с това добро число 5 не ми се случи.
Просто ми е странно защо.
Вие какво мислите? ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Януари 05, 2009, 10:30:43 am »
Аз по китайския съм плъх.Може да се нарече "плъхово завръщане" или "възврат" както в астрологията :)

Хи хи, разсмя ме, mamma_mia  ::)
Значи като навърша 36, ще направя едно "змийско" завръщане с мнооого съскане  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Януари 05, 2009, 12:04:49 pm »
Според някои източници именно когато китайската година съвпада с рожденния знак трябва да се внимава най-много- тогава като го четох което противоричеше с това което твърдят повечето за подема ми се видя странно,но явно на някои хора навлизането в същия знак се проявява и така.Познавам Плъхове за които годината също беше критична на моменти,особено здравословно.Явно тези които твърдят,че тези години са най-опасни има защо да го твърдят  :-\

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #38 -: Януари 05, 2009, 02:15:21 pm »
А аз като четох за "предпочитанията" на Бика, открих много сходства с астрологичния Телец. Най-силно ме изненадаха препоръките за обзавеждане на дома. Оказа се, че аз като типичен представител на теленцата съм се изявила точно като Бик  ;D, но миналата година.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

mamma_mia

« Отговор #39 -: Януари 05, 2009, 02:39:21 pm »
Мерси :)
Като че ли ми се изясни и явно са прави хората,че е критична година и няма никакъв подем....за жалост.
Радвам се Лили че те развеселих,изобщо какво друго ни остана,освен да се самоиронизираме ::)
Дано годината на бика бъде успешна за всички нас,и да си обзавеждаме и подреждаме домовете с любов и красота :) :) :)