Здравей Гост

критични градуси

• 9 Отговора
  • 2201 Прегледи
*

holanda

критични градуси
« -: Януари 03, 2009, 08:03:29 pm »
какво е 'критичното 'на планета,попадаща в 29-ия градус.четох,в статията за богатите хора,че имат такива планети,но не знам истинското значение на такъв вид планетно разположение.може би въпроса е глупав,и се извинявам за това. :-[

*

Lillie

• 30532
Re: критични градуси
« Отговор #1 -: Януари 03, 2009, 08:16:07 pm »
какво е 'критичното 'на планета,попадаща в 29-ия градус.

Ами представи си планета, която се намира на прага между два знака. С поглед, отправен към следващия знак, но като че ли има нещо важно да свърши в предишния, преди да го напусне...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Януари 03, 2009, 09:00:52 pm »
Макар че се гледа цялата карта винаги за да се каже по-точно,един ретро Меркурий в Дева в анарета(последен градус),в кармичната астрология е показател за зрял и дълбок ум,пренасяне на усвоени знания и способности (свързани със знака),краен индивидуализъм в мислене и т.н.

*

holanda

« Отговор #3 -: Януари 03, 2009, 09:12:22 pm »
МЕРСИ,искам да питам нещо-някъде бях чела,че в началото дева,везни и скорпион са били едно цяло.аз чувствам енергиите и на 3те знака в себе си-не съм сигурна,това е просто чувство.не знам как да го пусна като нова тема,ако имате информация ще се радвам да споделите. :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Януари 04, 2009, 01:57:05 pm »
Когато Слънцето е в този градус, по същия начин ли се тълкува или важи само за другите светила?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Януари 04, 2009, 02:23:48 pm »
Не ,не се тълкува така.За анарета във форума мисля е писано.Това кратко тълкуване беше за ретро Меркурий точно в последен градус където и  е на трон. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 04, 2009, 05:39:29 pm »
@holanda

Ако си с английски, можеш да прочетеш тази статийка тук: http://moonvalleyastrologer.com/special_points.htm

В нета има всичко. Стига да има желание да се търси информация.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #7 -: Януари 04, 2009, 05:45:10 pm »
аз желание никога не съм спирала да имам-по цял ден чета мненията във форума.мерси за статията,ей сега ще я погледна :-*

*

Niika

• 29
« Отговор #8 -: Януари 05, 2009, 07:50:42 pm »
В натала си имам планета в последен градус на знак и още две във втория градус на следващия знак. Скоро тук се обсъждаше казус и някои от вас споменаха, че съвпад на планети в различни знаци има, ако са в последен и съответно първия градус на следващия знак. Това сигурно зависи от астрологичната школа, но аз лично съвпада го усещам. Няма как обаче природата му да не е по - специфична от тази на класическия съвпад...

*

holanda

« Отговор #9 -: Януари 05, 2009, 07:59:16 pm »
Не съм от най-напредналите,но не мисля,че е кой знае колко специфичен този съвпад(просто енергиите на едната планета ще са в зависимост от знака,в които е),но наистина си действа-аз имам плутон(в скорпи) и венера(във скорпи) в съвпад на куспидата на 2 дом- отразява се като външен вид(1 дом) и ценностна с-ма-2 дом :-*