Здравей Гост

честита нова марсова година!

• 65 Отговора
  • 10517 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: честита нова марсова година!
« Отговор #40 -: Януари 11, 2009, 08:40:02 pm »
Ма политиците не произхождат от народа отдавна! Това е мит.
Политическата каста отдавна е станала затворена система, в която браковете и властта се препредавата от поколение на поколение между близки роднини.
Множеството на народа е едно, множеството на политиците е друго и между двете множества няма нищо общо.
Според мен политиците са ни нептунианци-що разсъдъкът им е тотално замъглен в мечти и видения за много пари и не си гледат изобщо под краката в реалността.Толкова замъглено съзнание коя зодия може да има?

*

AH

• 2201
« Отговор #41 -: Януари 12, 2009, 09:04:04 am »
Ма политиците не произхождат от народа отдавна! Това е мит.
Политическата каста отдавна е станала затворена система, в която браковете и властта се препредавата от поколение на поколение между близки роднини.
Множеството на народа е едно, множеството на политиците е друго и между двете множества няма нищо общо.
Според мен политиците са ни нептунианци-що разсъдъкът им е тотално замъглен в мечти и видения за много пари и не си гледат изобщо под краката в реалността.Толкова замъглено съзнание коя зодия може да има?

Не знам какво да мисля за политиците.
Познавам от близо едно момче- миналата година ни беше министър на едно от ключовите министерства.
И други познавам от близо- макар че не получиха толкова власт и популярост.
Съвсем нормални хора – съвсем като нас:)
Явно после нещо се случва – сигурно приказката за стълбата:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Януари 12, 2009, 02:18:43 pm »
Аврора,
1. В цял свят стачкуват, защо у нас да не стачкуват? Какво нередно виждаш в това и в стачкуващите?
2. Изборите не са и никога не трябва да бъдат единственият лост на демокрацията, а ти ратуваш точно за това - да има избори и те да са добри и всичко ще ни е наред.
3. Освен избори навсякъде по света има още лостове:
-преждевременно отзоваване на депутати;
-референдуми;
-право на предсрочни избори;
-протести
....
У нас има само право на избори и протести.
И ти предлагаш едното право да не го използваме?!?

Ами за всеки човек, народ, държава и пр. може би има подходящите реакции, или реакции, които му пасват. На някои им импонира всякакво поведение.....
Но дори да са само едно-две, то поне да се ползват пълноценно или ефективно.......
Аз нямам отговор защо у нас нещата стават бавно и не добре. Мислех си, че ако познавам по-отблизо други народи, държави, култури и т.н., ще имам отговори, но пак нямам. Но може да има нещо общо с Козирога:)

Няма чувство за общност. "Всяка коза за свой крак."
На политиците трябва непрекъснато да им се напомня, за какво точно са в нар. събрание.

*

kaily

• 5145
« Отговор #43 -: Януари 12, 2009, 08:13:39 pm »
Съвсем нормални хора – съвсем като нас:)
Явно после нещо се случва – сигурно приказката за стълбата:)

Да, случва се, и аз имам стройна теория за това.
Оная библейска теза за продаването на душата.
В действителност става така - първо читав, но слабоволен и с латентна алчност чиляк влиза в политиката. Друг не може да влезе, щото те други не приемат.
Съвестта е живата връзка с Бога и душата човешка.
На читавия човек му се подава нещо, той клъвва и се зарибява. Обаче и петно върху съвестта му. Връзката му с Бог се нарушава. После му се подава още малко, съвестта още повече се замъглява, душата му започва да линее и живителните божи сокове почват да няма откъде да минат, за да стигнат съществото човешко. Така каналът се запушва и душата направо отмира или минава в латентно състояние, докато алчността пък обратно разцъфва.

Лошото е, че човек може да постигне всичко, което си поиска, стига да е готов да плати цената за това.
Та човек си взима материалното и си плаща със стесняването на канала - връзка с Бог. Да, ама тоя канал отговаря и за здравия разум, т.е. човек си губи акъла. В смисъл не лудва, ми почва да мисли неадекватно.

Хъбард го е казал по-модерно. Една жена загаря манджа. После тя има два изхода - или да си признае, че е загорила манджата (в религията това е покаяние и пречистване), или да продължи да загаря манджите, доказвайки всеки път, че първия път го е направила нарочно, защото си умира за загоряла манджа.
Това Хъбард е нарекъл Оверт - извършването на нещо нередно, подхлъзването. После започваш да си премълчаваш за деянието и нещо повече-да го защитаваш. Повтаряйки го. Само че колкото повече се убеждаваш сам себе си, че точно това е било правилното действие, толкова по-голяма аберация ( отклонение от здравия разум) получаваш. Защото дълбоко в себе си не си прав. Т.е. умът ти се насилва да мисли едно, докато съществото ти знае много добре съвсем друго.

И ето как 99,99% от влязлите в политиката лудват. Защото част от тях работят заради алчност, друга част са принудени да защитават тези (на партията, която ги е приютила), които са априори аберирани. Сократ ми е мил, но истината ми е по-мила - нещо подобно е рекъл един древен и е останал с читав разум.
Истината ми е мила, ама от властта не ми се излиза и затова ще защитавам установилата ме в нея партия, пък някой ден в бъдеще...и т.н....си казва всеки пишман политик и затова не остава със здрав разум.

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Януари 13, 2009, 04:34:17 pm »

А защо все пак се случва точно с нашите политици?
Сещам се за една песничка на Т. Димитрова - за вируси и синдроми, но се оказва, че дори другите балкански държави са по-добре - дори в тая газова криза.

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Януари 13, 2009, 08:09:35 pm »

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Януари 13, 2009, 08:13:20 pm »

А защо все пак се случва точно с нашите политици?
Сещам се за една песничка на Т. Димитрова - за вируси и синдроми, но се оказва, че дори другите балкански държави са по-добре - дори в тая газова криза.

Защото то все някъде се случва. Ако не тук, то там. Тенденция, която трябва да се обърне.
Попаднали сме в дълбока дупка и колкото е по-дълбока, толкова по-трудно е излизането от нея.
Другите не са в такава дупка.
А защо точно на нас, ми обяснения много, от 500-те години преклонена главица, та до козирога. Ама и аз съм козирог и хич не се виждам да стоя кротка, начи не може да се обясни само със зодия.
Още повече, че ми трябват работещи обяснения - т.е. поправими.
А като кажеш - съдба и ойде коня у барата и вятъра на промяната у дерето.

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Януари 13, 2009, 08:20:56 pm »
няма да кажа, че е съдба, но наистина от доста години се питам защо е така или пък защо на повечето българи им харесва да заминат за чужбина. Нямам добър отговор, не че не го търся. И хороскопът на България не ми отговаря задоволително. :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Януари 13, 2009, 09:15:47 pm »
Ми на мен лично ми писна.
Тук е такова блато и такава смрад, че няма да се оправи скоро.
Искам да живея в общество от щастливи и спокойни хора, затова съм се меракландисала за чужбина.
Щото тук първо за да успееш, трябва да си продадеш душата. За да живееш сносен живот-пак трябва да я продадеш.
Даже ако успееш, без да я продаваш, си заобиколен от същото блато - навсякъде навъсени физиономии, борещи се за едното оцеляване. Човек не е самотен остров, не е толкова важно ти как живееш, колкото с какво си заобиколен, а обстановката не можеш я промени, защото всичко е инертно.

Както казва Вадим Зеланд, като не ти харесва съдържимото в една изложбена зала, минаваш в следващата, не се опитвай да промениш съдържанието на тази точно зала, защото тя не е твоя. Това, което можеш да направиш, е да минеш в друга.

А относно обществото - не отговор, но поне доста сносно обяснение пак дава Хъбард.
Той нарича най-общо човешкия дух тетан. И казва, че тетанът пребивава в състояние от -40 до +40 по скалата на тоновете.
Но в човешкия си облик тетанът се движи от 0 до +4, където 0 е физическата смърт и тоновете вървят така:
Энтузиазм                      4.0
Веселье                      3.5
Сильный интерес                3.3
Консерватизм               3.0
Удовлетворенность          2.8
Скука               2.5
Антагонизм            2.0   
Враждебность         1.9
Гнев               1.5
Ненависть            1.4
Негодование            1.3
Отсутствие сочувствия      1.2
Затаенное негодование      1.15
Скрытая враждебность      1.1
Тревога            0.94
Безнадежность         0.07
Апатия            0.05
Бесполезность         0.03
Умирание            0.01
Смерть тела            0.0

Това не е пълната скала, но дава приблизителна представа. По тази скала се движат и обществата. Западните общества са общо взето на тон 2,8.
Погледни и виж къде приблизително е нашето общество - някъде между апатия и скрита враждебност, т.е. между 0,05 и 1,1.
Далеч под тоновете на едно нормално общество.
Хъбард казва също, че лидерът трябва да бъде преко сили 2 тона над средното, иначе изобщо се прекъсва комуникацията, т.е. нашият лидер трябва да е на макс 2,0 - т.е. антагонизъм. Друг лидер обществото на такъв нисък тон просто няма да припознае.

И ако някой си е повишил тона и е стигнал ентусиазъм, той изскача извън летвата и не става лидер. Ето защо вървят и лидери, залагащи на антагонизъм, защото това е най-високият възможен тон за лидер и народът мъдро следва такъв, който стои най-високо в собствената му летва.

Какво се случва в такива общества-
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=ezoterfilosof&Number=1939305701&page=8&view=collapsed&sb=5&part=

Това е мното интересна трактовка - Отношението към реалността на различните тонове
Виж къде сме ние и как на тон 4 се появява творчеството и съзидателността. Само че кога ще го стигнем тон 4?

А ето и как коминикираме:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=ezoterfilosof&Number=1939301080&page=9&view=collapsed&sb=5&part=

Комуникацията като показател за нивото на тона

Тая скала съвсем добре си работи за обясняване на реалността и що ние сме такива и що лидерите са ни такива.
И даже и дава начини за измъкване от блатото - чрез повишаване нивото на тона. И никакви планети, които да са ни виновни.

*

123

« Отговор #49 -: Януари 13, 2009, 09:20:52 pm »
Я виж ти, поредното оправдание - козирожката природа е виновна, винов-ен/на/ни/но все трябва да има. Добра аналогия, която може да се намери и при други знаци, не е много трудно, всяко нещо има поне две страни, аз бих заложила на скорпион-близнаци, отчитайки насотящата ситуация, датираща от няколко години, но не това е има значение в случая.
Някой правил ли си е равносметка доколко и как точно спазва Правилата, независимо дали става дума за ежедневни дейности, работна среда...обществени, на улицата и т.н. Като шофьори например, или какво ще кажете като пешеходци, които пресичат на хаос и дори се сърдят и със претенции, ако не им направиш път на непозволено с предимство за тях място. Големите неща се формират и започват от малките. Направете си труда - обърнете внимание. Невежеството не е оправдание, или може би е, ако се научиш да спазваш безусловно правилата. Т.е. ако си решил да ги нарушаваш, то определено трябва да ги познаваш много добре. Опитвам се да кажа, че проблемът е в самите нас и тъй като не всеки успява и може да успее да се справи сам, то трябва да има драконовски ограничения, които да не ти позволяват да не се съобразиш с Правилата, т.е. да няма вариант да се заобиколят. / В тази връзка се сещам за един пример: магистрален път - в ремонт. В една от държавите събраните от едната страна на магистралата двойно движение е разграничено с отстоящи един от друг олекотени пилони, лесно преодолими, ако решиш да изпреварваш и да навлезеш в насрещното движение :o, а в другата държава този проблем е разрешен с бетонени блокчета, изградени като стена между двете ленти, т.е. няма вариант физически, без да се самоубиеш, да нарушиш Правилото/
И да, гражданска позиция задължително трябва да има. И е вярно, че трябва да се мисли по време на избори и да се гласува, ако си с претенции кой ще те управлява. Но най-вярно е, че на страната /предвид психологията и изградените с поколения навици на нацията/ единственото по-добро, макар и крайно решение е Диктатура, с варианти за невъзможност за нарушаване на Правилата.
Малко история - как се е справило "Глезеното дете" на Европа, Гърция с тези си проблеми? Те не са много по-различни от нас, нито по начин на живот, нито като психология. С италианците е подобно, но там голяма роля играе "гениалността". Защо навсякъде, където е стъпил английски крак държавата е процъфтяла?!

Извинявам се, че наруших почти всички правила за добро изложение :)
Обикновено не съм от многословните, но обсъжданото ме провокира

*

kaily

• 5145
« Отговор #50 -: Януари 13, 2009, 09:29:07 pm »
Опитвам се да кажа, че проблемът е в самите нас и тъй като не всеки успява и може да успее да се справи сам, то трябва да има драконовски ограничения, които да не ти позволяват да не се съобразиш с Правилата, т.е. да няма вариант да се заобиколят.

Значи не е проблемът в нас, ами в държавата.
Стига вече с това поемане на вина и то без мезе.
Аз отказвам да поемам само пасивите, докато тиквите отгоре се блажат само с активите.

Значи в това изречение си е цялото противоречие. Да, проблемът е в човешката природа и точно това е функция на държавата - да я дисциплинира тая природа. Така е навсякъде и не сме ние открили топлата вода. Чела съм в други форуми немци като отидат на почивка в Таити и на третия ден се разхайтват и почват да пресичат на червено и да хвърлят отпадъците извън кошчетата. Защото на третия ден се усещат, че там няма ред, правила и наказания.

Демек, нашият народ не е по-различен от останалите, държавата ни е по-различна.
И проблемът е в държавата, а държавата зависи от политиците. А политиците ги избираме ние, ама от една торба с тикви любеница не можеш да извадиш. Въпросът е кой пълни торбата с тикви.

И винаги съм казвала, че не е вярна максимата "Какъвто народът, такива и политиците."

Вярната максима е

Какъвто капиталът, такива и политиците!

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Януари 14, 2009, 07:38:04 pm »
Ще падне правителството. Гледахте ли репортажа за студентските протести? Жандармерията бие наред. момчета с окървавени лица. майките плачат. Направо се ратреперих. Много се уплаших. Казват, че плащали на подставени лица да всяват размирици и да дразнят органите на реда. Но има много невинни пострадали от палките на полицаите. Блъскаха ги по главите. Отвели много хора в ареста. Щели да ги съдят по бързата процедура.

« Отговор #52 -: Януари 14, 2009, 08:01:13 pm »
Аз пък въобще не разбрах какво искат протестиращите. И не правете паралел с протестите на Виденовото правителство, защото в момента въобще положението не е същото. Тогава нямаше нищо за ядене, долара беше 4000 лева, Слави Трифонов беше личен певец на Костов и т.н. Не ме интересува защо в студенстки град има толкова много заведения и защо няма осветление. Не се хващайте на думите на Емил Лещански, че правителството ще падне, защото до сега не съм чула астролог от ефира да познае глобално събитие, колкото и навикан да е той. С този ретрограден Меркурий никой никого няма да чуе. 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #53 -: Януари 14, 2009, 08:18:18 pm »
Имаше 20-ина провокатора и полицията изобщо не искаше да ги прибере, въпреки че организаторите на протеста многократно апелираха към нея да разчисти от провокатори.
По едно време е имало 1 минута на колене в памет на убития студент и тогава само тия 20-ина са стърчали прави - лесно е било полицията да ги припознае и прибере. Тя обаче явно е получила нареждане да си трае, за да стане мелето.
Дъщеря ми е била там, аз таман се заканих да ида и съобщиха, че протестът е отменен заради бомбена заплаха.
Каза, че вървели между мирно протестиращите някакви, които не приличали и на хора, като зомбирани или силно друсани. И изглеждали страшно. И ходели от организатор до организатор, заобикаляли ги, казвал му тоя тартора с гробовен глас "Спокойно, само спокойно!". И почвали да го ритат долу в глезените, дето не се вижда.

*

kaily

• 5145

« Отговор #55 -: Януари 15, 2009, 07:28:33 pm »
Те това е Марсова година!И аз съм на мнение ,че правителството няма да падне,отново инсинуации.Защо винаги така се случва,когато комунисти ни управляват?Тук се породи спор,че политиците и държавата трябвало "да ни оправят",но аз наистина мисля,че тези политици са лицето на нацията-каквато е тя,такива са и те.Не е приятно да видим грозното си лице и да го приемем,знам,но помислете какво прави всеки от нас персонално ,за да бъдат нещата различни.Ще видите,че ние само критикуваме,но малко са тези,които действително правят нещо.Козирогът действа сам,той обича да е лидер и да постига индивидуални върхове не в екип,така че и това си има значение.Нали не мислите ,че сме попаднали тук и сега по случайност!?

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Януари 15, 2009, 08:10:13 pm »
Те това е Марсова година!И аз съм на мнение ,че правителството няма да падне,отново инсинуации.Защо винаги така се случва,когато комунисти ни управляват?Тук се породи спор,че политиците и държавата трябвало "да ни оправят",но аз наистина мисля,че тези политици са лицето на нацията-каквато е тя,такива са и те.Не е приятно да видим грозното си лице и да го приемем,знам,но помислете какво прави всеки от нас персонално ,за да бъдат нещата различни.Ще видите,че ние само критикуваме,но малко са тези,които действително правят нещо.Козирогът действа сам,той обича да е лидер и да постига индивидуални върхове не в екип,така че и това си има значение.Нали не мислите ,че сме попаднали тук и сега по случайност!?

Правителството ще падне още на следващите избори.

« Отговор #57 -: Януари 15, 2009, 08:12:48 pm »
На изборите съм съгласна, че ще падне, но не сега.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #58 -: Януари 15, 2009, 08:19:35 pm »

Да обясняваш нещата със зодии, значи да си търсиш оправдания.
Аз съм домоуправител. Като видя някой да хвърля през прозореца боклук, какво мога да направя? Или като събирам пари за входа и някои не щат да дават, какво мога да направя?
При условие, че не искам да му диря на тоя някой данните, че да му изчислявам наталната карта, за да разбера що прави така.
Кажи ми как да си събера парите от таксите или глобата за хвърлянето?

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Януари 15, 2009, 08:21:04 pm »

А ако няма протести, може и да не падне. Интересно все пак, ти си срещу протестите по цял свят или само срещу протестите тук, или си за протестите, ма не сега, или как?