Основно 1 и 6 дом в Солара и кои соларни планети попадат там в натала(1 и 6 дом).Допълнително може да се гледа и 2 дом,който има отношение към самото хранене.АСЦ в Телец,Везни и Стрелец(+Рак екзал на Юпитер) засилва тенденция за закръгляне на положението
,особено ако и попада в 1/6 натален дом.Гледа се и какво става с Юпитер.За отслабване се гледа Сатурн,за повече подвижност-Меркурий,знаците Козирог,Дева и Близнаци като Асц може да са отслабващи физиката.
Защо си мисля, че за всеки човек е доста индивидуално?
Гледам назад и виждам, че в най-дебелия си период (който се надявам никога да не се повтаря), Юпитер ми е преминавал през МС, а Сатурн ми е бил в Риби, 12 дом. В момента, в който Сатурн е преминал в Овен (все още 12 дом), аз събрах всичката воля на света и отслабнах за няколко месеца и си останах слаба и досега.
Няколко години по-късно, преминавайки през АС, Юпитер изобщо не повлия на теглото ми, а единствено на оптимизма и увереността ми. Същото и като ми е транзитирал върху Слънцето.
Миналата година през зимата Юпитер ми мина през Луната- пак никаква промяна в теглото. Обаче от пролетта до есента няколко месеца се въртеше около МС и определено започнах да се усещам подута, с намален метаболизъм, изобщо - неприятно тежка и тромава. Така не съм се чувствала точно откакто Юпитер е бил в същото положение: явно тази зона при мен е опасна от гледна точка на килограми. А аз си мислех, че Сатурн, който ми е върху слънцето, ми е забавил метаболизма... Всъщност и това не е изключено.
Ще видим как ще ми повлияе във Водолей, надявам се поне малко олекотяващо.

Що се отнася до Сатурн: когато ми беше върху Марс беше най-атлетичният период в живота ми. Дай боже някой ден пак да стана такова стегнато гадже.

Ама който е скаран със спорта от дете...