Здравей Гост

Играенето на очи?

• 19 Отговора
  • 39647 Прегледи
Играенето на очи?
« -: Януари 06, 2009, 12:25:49 am »
Здравейте на всички. Както виждате аз съм нов в този форум  ::), интересно ми е да чета такива неща и за това и го намерих този сайт :)
Искам да попитам... аз съм забелязъл, че като ми играе лявото око става нещо лошо, а дясното като ми играе се случва нещо хубаво... някой път пък ми се е случвало да ми играят и двете... Но по-принцип играе само 1-ното. И сега от дълго време насам, ей така от време на време, не всеки ден ми играе лявото и аз много се изнервям. Защото то хубаво иска да ме предупреди за нещо, но аз как мога да разбера за какво? Обикновенно си мисля за дадено нещо, че ще се обърка, а то накрая става нещо съвсем друго, и това е много тъпо, защото ако не може да разбереш за какво ти играе, какъв е смисълът... само да те изнервя  >:( Можете ли да дадете някакви съвети :) А и друго съм си мислел... щом иска да те предопреди за нещо, имали шанс да бъде избегнато или просто то ще си стане квото ще стане, чел съм специално книгата на Джон Кехоу мисля се казваше, за силата на мисълта и темата в форума разгледах и за това се питам, уж ние самите въздействаме на всичко около нас... а дефакто има неща които излиза едвали не, че са запланувани от някого и трябва да станат... както с очите, играят преди нещо да е станало и то понякога месец, два! Надявам се да се включат по конпетентните в темата ми и да ми помогнат ако могат  :)

*

AH

• 2201
Re: Играенето на очи?
« Отговор #1 -: Януари 06, 2009, 05:48:31 pm »
Всъщност кое те изнервя? Това, че не знаеш, какво точно ще ти се случи в някакво бъдеще време ли?
Явно не можем да знаем в детайли бъдещето си. Пък и надали е интересно да го знаем........
Може би е достатъчно, че по най-различни начини получаваме подсказки за бъдещето си......
Използваш ли по някакъв начин знанието си, че когато играе дясното ти око се случва нещо хубаво, а когато е лявото – лошо?

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Януари 06, 2009, 06:27:18 pm »
В такива случаи обикновено прилагам контра-подход към нещата. Обръщам мисленето си. Хайде сега, задай си въпроса колко пъти са ти се случвали добри или лоши неща, без да са ти играли очите?

Постоянно ни се случват разни неща за добро или за лошо, но не винаги, преди това, ни играят очите. А дали нещата са добри или лоши зависи от нашите очаквания и от нагласата към случващото се. Например, ти вече имаш предварителната нагласа да очакваш нещо добро, когато ти играе дясното око и нещо лошо - ако е лявото. По този начин сам се сугестираш.

Ако преувеличаваш значението на "трептенето" на очите, ще станеш зависим към това и ще се превърнеш в истински невротик. Затова, живей си живота, следвай плановете и интуицията си. И най-важното, пожелавай си реалистични неща.

Между другото "трептенето на очите", според съвременната медицина се определя като неволен тик и е симптом, който съпътства неврозата.

« Отговор #3 -: Януари 06, 2009, 06:36:25 pm »
ама не... вярно че рядко ме предупреждават за нещо, но все пак става. А и отначало незнаех кое за какво е и като ми играеше някое следях какво ми се случва и какво не! И наистина стигнах до този извод. А и майка ми примерно, проиграе ли и лявото винаг става нещо! Това не е внушение, може да има малко, но не може да отречем, че очите наистина предсказват неща като играят, въпроса е някой успявали да се възплзва от това и как?
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 07:15:39 pm от striking »

*

irrka

Re:Играенето на очи?
« Отговор #4 -: Април 06, 2009, 11:39:29 pm »
A moje bi igraeneto na ochite e problem za Oftalmolog.Da nebi da imash problems ochite?

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #5 -: Април 06, 2009, 11:41:08 pm »
Абе аз не забраних ли на гости да пишат тук?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Април 06, 2009, 11:44:02 pm »
Ти може да си забранил, ама те пак си пишат...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #7 -: Април 06, 2009, 11:44:58 pm »
Вече не могат...уж.

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Април 07, 2009, 05:02:21 am »
Абе аз не забраних ли на гости да пишат тук?  :-\

тая тема сигурно е от миналото хилядолетие ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #9 -: Април 26, 2009, 01:09:48 pm »
Баба ми-/лека й пръст.../,винаги казваше,че очите,когато играят никога не трябва да ги издаваме,защото те толкова много неща виждали,а нас не ни издавали... ;)

« Отговор #10 -: Юни 01, 2009, 05:30:45 pm »
за това последното и моята баба ми говореше .. лека и пръст и на нея  :'(

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #11 -: Юни 02, 2009, 09:37:50 pm »
За да разбереш долу-горе какво е мнението ми по темата, прочети това на Небесна.  8)

« Отговор #12 -: Юни 04, 2009, 08:58:48 am »
   Аааа това е суеверие,  но наистина е май от миналото хилядолетие. Но и при мен се е случвало...но аз така и не разбрах кое око беше за добро, кое за лошо...май лявото ми беше за добро.  ;D ама сега си вярвам че няма значение кое ми трепка, ще ми се случи нещо хубаво  ;D

« Отговор #13 -: Април 30, 2010, 05:19:43 pm »
На мене цяла сутрин ми игра окото и после спря и ми се случи това което исках... тоест бях си пожелала нещо и то се сбъдна.... :blink:

« Отговор #14 -: Юли 13, 2011, 07:34:14 am »
chuvala sum za igraene na oko,lqvoto kogato migalo ili puk dqsnoto,4e predskazvlo zlo ili dobro no na men tochno ne mi se e sluchvalo.do poslednite 3 4 sedmizi,lqvoto mi oko igrae igrae igrae ve4e mesec.vseki den po vsqko vreme.sled vtorata sedmica otidoch v apoteka i kazach 4e mi igrae okoto(az jiveq v avstria)i kupich MAGNOSOLV tova sa nqkakvi prach4eta poprinchi za stres,napgejenie vse edno ot mnogo naprajenie se poluchava tova migane na klepach.zapochnach go go piq i za nqkolko 3 4 dni pomogna.produljavach da go piq i vse o6et no ne pomaga.nz ot kakvo se poluchva tova i zatova sednach pred kompiutara i se ragistrirach tuk nadqvam se nqkoi da mi kaje zaschto

prosto e mnogo nepriqtno po cql den da mi igrae okoto.ot kakvo moje da e tova e vesec ve4e ... :(

*

holanda

« Отговор #15 -: Юли 14, 2011, 02:21:45 am »
...днес ми играха веждитИ ,кво правим  ;D

а за играенето на очите,става от недостатъчното поемане на вит Б ,доколкото съм запозната .
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 02:47:36 am от жълтолилава »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #16 -: Юли 14, 2011, 03:11:56 am »
Едно време играехме на билюри, но и на очи става. Айде, вадете по едно око и да почваме.  :P

« Отговор #17 -: Юли 24, 2011, 02:33:56 pm »
Без да сугестирам никого, ако т.нар. "игреаене на очи" е прекомерно често ,мисля че е добре да се провери главата на скенр или ЯМР.Понякога това е индикация за разни кръвонасяданя от различно естество в кортиковата обвивка на мозъка.  Но ако е в границите на допустимото-може да става въпрос и за обикновенно ,често недоспиване.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #18 -: Юли 24, 2011, 09:23:16 pm »
Абе и на мен в последните седмици ми играе клепача....

« Отговор #19 -: Август 19, 2011, 12:18:50 pm »
Според мен няма мистика в ТИКОВЕТЕ ;)
и на мен доста често ми играе лявото око - и то защото като малка имах проблеми с него , беше по слабо от дясното.. а не ми се е случвало нищо лошо след това , напротив