Първия сайт е добре направен,хубаво е че са го озвучили 
За второто дано да е вярно,досега се твърдеше че най-точния календар е маянския
Иначе да,правило ми е впечатление сходството между китайския и прабългарския календар,мен явно за това ме привлича Китай (не само),тъпо е да научаваш повече от други народи за нещо,което там където е създадено не е така добре разпостранено
Направо пак обрахме срамотиите...
Тъпо ,но като правило в България ,много рядко ценим това ,което имаме.
Докато, не започнем да се гордеем с националната си принадлежност, а продължаваме да ближем задниците на чужди култури ,ще има мишоци като американци и други подобни,които си нямат национални герои и им се налага да си измислят Рамбо и те ще ни обясняват колко сме "незначими" в световната история и колко невероятен е техният РАМБО.
Понякога се чудя, кой ни пробутва ,тези управленски идиоти ,които в стремежа си за лично облагодетелстване променят и историята ни ,а и затъмняват тези неща ,от които можем да се гордеем.
Конкретен пример ми са няколко стихотворения ,които навремето се изучаваха в училище ,а сега ако някъде се изучават ,то е по някаква случайност.
Земя, като една човешка длан...
Но по-голяма ти не си ми нужна.
Щастлив съм аз, че твойта кръв е южна,
че е от кремък твоят стар Балкан.
...
Земя като една човешка длан...
Но ти за мен си цяло мироздание,
че аз те меря не на разстояние,
а с обич,от която съм пиян!
Георги Джагаров
(не го помествам цялото ,но тази част звучи толкова красиво)
Нашето небе е тъй дълбоко,
нашите звезди са тъй големи
и земята наша е безкрайна,
а се сбира цялата в сърце ми!
Ти ли, моя майчице, направи
тая обич толкова голяма,
че света във нея се побира,
че в света на нея равна няма?
Дора Габе
Който има желание ще ги види в цялият им вид.
Друго,което съм учил и Бог знае ,защо са го променили е Паисиевата "История славянобългарска"
Гледах я тези дни и ми се строри много слабо звученето на обръщението
"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?"
пред това:
“О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин…” Както и да е "превода" ,но това е още едно от нещата ,които мястото им е в хранилището.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=15&WorkID=94&Level=2