Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35277 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #200 -: Юни 02, 2010, 11:27:39 pm »
Небесна ни каза една приказка:
късмета трябва да го накъсметиш!
много ми допада... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #201 -: Юни 03, 2010, 12:02:18 am »
Белика, в този ред на мисли може да се допълни също за източната и западната хемисфери. Би трябвало хората с преобладаващи планети в западната хемисфера да са по-късметлии. Все пак това е зоната на чуждата подкрепа.

Приемам изключително философията ти за щастието. Това е относително понятие и всеки го разбира и усеща по различен начин. Така е и с късмета. Например: един просяк си върви по улицата и намира 5$, това за него си е цяло щастие, голям късмет. А за друг, който изкарва по 5$ на минута тая банкнота надали ще му "заговори". В нея той няма да види нити големия късмет, нито пък ще се почувства много щастлив.

Иначе за статистиката, в картата ми имам Слънце секстил Юпитер и Венера секстил Юпитер. Юпитер се намира в 1 дом, но е управител на втори, Слънце е управител на 10, а Венера управлява 7 и 12.
Не съм печелила от тото, не съм играла. Играла съм само Лото, за което бях платила 3$ и спечелих 40$  ;D.
Има нещо, в картата ми, което още не съм открила от кои аспекти идва, а именно - свиша протекция. Попадала съм в критични и опасни ситуации и като че ли някой винаги ме е пазил, за да не стане най-лошото. Имала съм много трудни моменти, където пак отново съм била закриляна. В тия ситуации най-силно съм чувствала щастието и късмета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #202 -: Юни 03, 2010, 01:24:37 am »
Съгласна съм, Небесна...

И тук се връщаме на понятието за щастие на носителя на натала, какво според него би било голям късмет, и какво би му донесло осъзнато щастие. Съответно по-материалните зодии, или личности, които са в период на материални нужди си представят неща, задоволяващи материята. Хора, с по-аскетично отношение към материалностите биха мечтали за неща като здраве, споделена обич, върхови постижения в някаква си област...

да , така е. въпрос на ценностнса система , както и избор на индивида.

Аз свързвам способността за изпитване на осъзнато щастие в натала с количеството и вида планети над хоризонта, особено Слънце, Меркурий, господар/ите на асцедента, а също Венера и Луна. Такива хора са по-комуникативни, включително на ниво емоции, споделяне на щастие и осъзнатостта му.

имам наблюдения в/у такива констелаций и не съм съгласна.
по-скоро тук срещам явна и непремерена доза егоизъм.

Хората с нощно раждане, особено когато всички изброени планети попадат под хоризонта, по мое мнение са по-дълбаещи, и с по-трайно чувство на незадоволеност на щастието и късмета, по-търсещи някак и задържащи, по принцип и в частност лични емоции. 

в този случай винаги става дума за контакти , ценности, дом , любов и работа. в това число бит и ежедневие. тук кипи енергията на картата , а ефекта е отсреща. има много щастливи хора с такъв акцент.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #203 -: Юни 03, 2010, 06:50:12 am »

Има нещо, в картата ми, което още не съм открила от кои аспекти идва, а именно - свиша протекция. Попадала съм в критични и опасни ситуации и като че ли някой винаги ме е пазил, за да не стане най-лошото. Имала съм много трудни моменти, където пак отново съм била закриляна. В тия ситуации най-силно съм чувствала щастието и късмета.

имаш съвпад юпитер/нептун на К2, от там е протекцията свише

както и юпитер в 12 , натал, солар озн. същото
и тр.юпитер съвпад светила пази,протектира ;) ;D

хубав и усмихнат ден желая на всички  ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #204 -: Юни 03, 2010, 07:48:29 am »

имаш съвпад юпитер/нептун на К2, от там е протекцията свише

както и юпитер в 12 , натал, солар озн. същото
и тр.юпитер съвпад светила пази,протектира ;) ;D

хубав и усмихнат ден желая на всички  ;D

Дивна и при мен е така!
strelicka при мен Юпитер и Нептун са в квадрат (11-2 дом), но явно действа по същия начин.

Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #205 -: Юни 03, 2010, 08:37:59 am »
Просто исках да разбера дали оценката на живота й, която даваш, е обективна.
Предполагам че си наясно, че оценката много зависи от собствената ни ценностна система, етичен кодекс, представи и т.н.?
Защото ако ме питаш мен, не виждам да е много голяма "късметлийка", освен че е успяла да се обзаведе с 'удобен' съпруг. А що се отнася до голямото й "самочувствие", то се гради изцяло на чужд гръб. В наши дни самочувствието много често се купува с пари. Наследяваш охолен живот от мама и тате, осигурява ти го някой любовник/съпруг...
Аз пък не спирам да се чудя дали някога ще отмине модата "да се увесиш на нчий гръб"и това да се смята за висша форма на просперитет,щастие и късмет.И дали вечно ще е модерно да се хвалиш че успявашда плуеш като медуза.....Това за съжаление е масово явление .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #206 -: Юни 03, 2010, 09:01:56 am »
Късметът по Юпитер-Уран е изненадващ и не е перманентно действащ.
Венера - Юпитер и Слънце-Юпитер си е постоянна защита от съдбата.

в натала , ако има аспект м/у двете планети , без значение какъв е той е перманентно действащ.
всеки транзит и аспект , дори и луната могат да го отключат събитие.

То, това важи за всички аспекти, не само за тригона Уран/Юпитер.  :blink: Имам този аспект в натала и повярвай ми - не е перманентно действащ. Но не мога да се оплача от липса на късмет. Винаги се показва изневиделица, в последния момент, преди да се срина от нещо.  :57: :72:

*

Nebesna

« Отговор #207 -: Юни 03, 2010, 09:05:21 am »
Аз смятам, че хората, които имат повече лични планети в западната полусфера ще имат повече късмет, когато работят или споделят с други хора-те са екипни личности и на тях поначало им е дадено да работят с другите.

Обратното, тези с повече лични планети в източната полусфера, ще имат късмет, когато работят сами без да очакват подкрепа от другите. Това не означава, че не трябва да споделят, но техният индивидуализъм ще се подкрепя от съдбата, защото така им е писано да бъдат предприемачи. Аз съм от вторите - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Сатурн (и Нептун) на изток. Обаче господарят на асцендента - Юпитер ми е в 8-ми дом и той прави секстил с Уран в 9-ти, а това е в западната полусфера - съдбата винаги ми е помагала, чрез човек и съм имала късмет в партньорските дела. Умея да увличам точните хората след себе си, да формирам екипи, които да печелят заедно.

Имам една приятелка, която казва: "Ти си късметлия, ще се държа за теб".

« Последна редакция: Юни 03, 2010, 09:09:45 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #208 -: Юни 03, 2010, 09:08:02 am »
Късметът по Юпитер-Уран е изненадващ и не е перманентно действащ.
Венера - Юпитер и Слънце-Юпитер си е постоянна защита от съдбата.

в натала , ако има аспект м/у двете планети , без значение какъв е той е перманентно действащ.
всеки транзит и аспект , дори и луната могат да го отключат събитие.

То, това важи за всички аспекти, не само за тригона Уран/Юпитер.  :blink: Имам този аспект в натала и повярвай ми - не е перманентно действащ. Но не мога да се оплача от липса на късмет. Винаги се показва изневиделица, в последния момент, преди да се срина от нещо.  :57: :72:

Това имах предвид. С Уран изненадата винаги присъства, а когато аспектира Юпитер се очаква тя да бъде приятна.

*

Инти

• 2068
« Отговор #209 -: Юни 03, 2010, 09:15:31 am »
Здравейте, Дивна и Марая! :)

За източната и западната хемисфери нямам достатъчно наблюдения, за да ога да кажа, но предполагам, че Дивна има право.

Марая, различните конфигурации в натала не могат да се разглеждат по отделно, иначе картата в цялост нямаше да прави такава пълна и завършена симфония... 
Вероятно си права за егоизма. Но егоизма има различни проявления. На повечето хора, които аз съм наричала *щастливци* той им е бил нужен. Нужен, за да могат да издигнат достатъчно егото си над заобикалящото го, за да могат да дефинирал своята си личност, с нейните си потребности, качества и желания, и от там да работят за нейните пориви и задоволявания. Човек, който е изпълнен с комплекси и съмнения за себе си, според мен, не може да работи и за издигане на самочувствието си, и от там за щастието и късмета си.

Всичко това са си мои наблюдения, и мисли, не претендирам за пълнота.

Със сигурност има много щастливи и късметлии хора с нощни съвездия и раждания. Както съм сигурна, че има незадоволени и озлобени хора, родени в най-светлите часове на деня.

Това си има своето обяснение, когато човек и изградил егото си, което му помага да оцелее в света и има достатъчно силна връзка със своя Аз, т.е. себеуважение, намерил е хармонията вътре в себе си, то той отправя мигновено сигнал към вселената и тя му отвръща позитивно, и обратно на негативното поведение, липса на самочувствие, вселената ще отговори подобаващо, трябва да се научим да пригодим съзнанието си, за да може да имаме насреща позитивна протекция, и тогава ние ще сме отговорни за "КЪСМЕТА" си. Всичко е въпрос на нагласа, НЕ на СЛУЧАЙНОСТ или както го наричате съдба.Има заложени програми и уроци, които трябва да се наработят, но всичко е в нашия ум и воля.

« Отговор #210 -: Юни 03, 2010, 09:26:32 am »
   Дааам, Инти  :blink: съгласна ! Днес с теб трептим на еднакви вълни май  ;D...
   Аз също вярвам, че съм късметлийка - някаква дълбока вътрешна убеденост. Доскоро събитията в живота ми ги тълкувах по Сатурн и Плутон - щото излиза, че перманентно съм мачкана, но се трансформирам в благоприятна насока и се чувствам особено добре. Сега с тази руска астропрограма Плутон, която изчислява и кармичен статус...взех да се замислям - излиза, че Уран, който винаги съм го подминавала в картата си е с най-силна афетика и кармичен статус, освен това Уран е в съвпад със Селена/Бяла Луна/ - ето какво дава програмата -
     Владыка рождения - добрый УРАН, способствует тому, что неблагоприятные для человека ситуации, обычно резко изменяются к лучшему. Человек обычно как бы балансирует, может неожиданно пойти на авантюры, и при этом авантюры будут удачные. В жизни такому человеку лучше всего ничего не планировать, а всё спланированное менять - и человек многого достигнет. Ему хорошо заниматься новаторством и изобретательством. Также таким людям необходимо создать свободную жизнь, и тогда человек многого добиться, принесёт счастье себе и близким, но многие таких людей не переносят, так как считают его «белой вороной»

*

Nebesna

« Отговор #211 -: Юни 03, 2010, 09:32:52 am »
но се трансформирам в благоприятна насока и се чувствам особено добре.

Всичко е добре, когато свършва добре. Като не можем да променим обстоятелствата, ще променим себе си.
Така разсъждавах, когато Плутон ми беше на асцендента.

*

Марая

• 28287
« Отговор #212 -: Юни 03, 2010, 01:36:14 pm »

Всичко е добре, когато свършва добре. Като не можем да променим обстоятелствата, ще променим себе си.

а променяйки себе си променяме и обстоятелствата.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #213 -: Юни 03, 2010, 03:27:23 pm »

Моя Плутон си ми е там по рождение и винаги съм разсъждавала така. Хубавото е, че след това обстоятелствата работят за мен. :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #214 -: Юни 03, 2010, 03:28:21 pm »

а променяйки себе си променяме и обстоятелствата.

:72:

*

Nebesna

« Отговор #215 -: Юни 22, 2010, 01:07:09 pm »
За асцендентите Везни и Стрелец поначало казват, че са късметлийски. Вероятно това произтича от факта, че се управляват от Венера и Юпитер. хората с оптимистична нагласа по принцип привличат щастливите и благоприятни ситуации и другите се привличат към тях. красивите и позитивни хора имат много по-голям късмет в живота, отколкото постоянните мрънкала и тъмните, негативни личности. Впечатлението, което човек прави е много по-важно, отколкото изглежда на пръв поглед.

*

лилид

« Отговор #216 -: Юни 22, 2010, 01:27:30 pm »
За асцендентите Везни и Стрелец поначало казват, че са късметлийски. Вероятно това произтича от факта, че се управляват от Венера и Юпитер. хората с оптимистична нагласа по принцип привличат щастливите и благоприятни ситуации и другите се привличат към тях. красивите и позитивни хора имат много по-голям късмет в живота, отколкото постоянните мрънкала и тъмните, негативни личности. Впечатлението, което човек прави е много по-важно, отколкото изглежда на пръв поглед.

включвам се за да дам, обаче, пример за човек с АС в Стрелец, който отвори ли си устата то ще е да вметне, че пак в нищо няма късмет... (за разлика от Рибите, казва - на които просто и неприкрито го е яд за "рибешкия им късмет"...)

по Слънце е Козирог като мене (а и моя АС е Козирог), и когото, ако трябва да определя с една дума - то тя ще е "Мрънкача". той определено е по-песимистично настроен от мене бих казала... в интерес на истината обаче - има късмет и късметът му се състои в това, че околните все пак го търпят и то твърде самоотвержено. забелязала съм и големите (в сравнение с мене) амплитуди, в които се движат настроенията му и оценките му за ситуациите, а и за хората...

обичайните му изрази след случка или ситуация, която от моя гледна точка е ако не късметлийска, то поне приятна, са: "трябваше да направим не така, ами онакаи..." "е, да ама лошото е, че..." "жалко, че..."

На Стрелешкия му АС отдавам факта, че винаги иска да е навсякъде едновременно, ужасно трудно прави избор какво точно да прави, ... въобще - това мене, двойния Козирог, нали разбирате, меко казано ме изнервя  :57:

« Отговор #217 -: Юни 22, 2010, 04:30:58 pm »
    ;D Крис, я си кажи коя Коза ти е опасла крилцата....

« Отговор #218 -: Юни 22, 2010, 04:42:54 pm »
   Аз съм Коза, ама и аз не ги обичам и не знам защо...Мрънкала, песимисти и негативисти - да ми се махат от главата - хиииич не обичам. За да се вместя в темата - не са от късметлиите козирозите. По-скоро от тези дето си го накъсметяват.  :P /по думите на Небесна - "Късмета, трябва да си го накъсметиш"/

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #219 -: Юни 22, 2010, 04:54:00 pm »
   Аз съм Коза, ама и аз не ги обичам и не знам защо...Мрънкала, песимисти и негативисти - да ми се махат от главата - хиииич не обичам. За да се вместя в темата - не са от късметлиите козирозите. По-скоро от тези дето си го накъсметяват.  :P /по думите на Небесна - "Късмета, трябва да си го накъсметиш"/

ми той нали Сатурна седи и дебне....ха някой късмет се показал от някъде ха го е скастрил, отрязал, замразил и обезвредил....и аз съм с козя брада....то нямаш шанс просто.....
предполагам, че хора с такава енергия трудно търпят другите подобни, защото просто всичко негативно(песимизъм, контрол и т.н.) им идва в повече....