Здравей Гост

ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

• 13 Отговора
  • 2650 Прегледи
ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ
« -: Януари 22, 2009, 09:35:23 am »
Днес сутринта докато пътувах за работа пред мен на стъклото имаше залетена лепенка за някакъв телефон,на който да звънят жени и деца подложени на домашен тормоз!Замислих се какво в натала или в синастрия та дори и в композит или в комбин да ни подскаже,че човека е агресивен или че има проблеми в семейството-побоища скандали!Марс е една доста агресивна планета и квадратите,отпозициите и съвпадите може дадоведат до такива проблеми!
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
Re: ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ
« Отговор #1 -: Януари 22, 2009, 10:20:55 am »
Общо взето трябва да има наранен 4 дом + наранена Луна.
В индийската астрология допълнително се разглежда картата Chaturthamsa, която показва доколко щастливи, емоционално удовлетворени или неудовлетворени се чувстваме у дома.
Марс тук незадължително дава физическа агресия или малтретиране. Може да даде обаче вербална агресия в дома (според знака и аспектите), неспокойна обстановка, чести промени. Липсва усещане за уют и сигурност. При Луна на ИЦ или в 4 дом, ранена от Марс, също има такава тенденция, но тук проблемите по-скоро носят дълбок емоционален характер; ако Марс я ранява от 7 дом - проектирана агресия, т.е. непрекъснато имаме чувството, че идва "отвън", която впоследствие може да се пренесе и в отношенията с брачния партньор.
Сатурн на ИЦ - липса на усещане за топлина, човек може да се чувства скован,  необичан или по някакъв начин ограничаван в родителския дом, а по-нататък и в живота като цяло. В дома цари желязна дисциплина, комплекс от неписани правила, които трябва да се спазват безпрекословно.
Уран на ИЦ - неспокойна, "наелектризирана" обстановка в дома, понякога дава липса на чувство за приобщеност; всеки държи на личното си пространство. Чести и внезапни промени. Уран в съвпад с надира действа стихийно, тази архетипна енергия извира от дълбините на подсъзнанието (същото се отнася и до Марс тук).
Плутон на ИЦ - силна привързаност към дома, до степен зависимост (според цялостния хороскоп!); много често в такива семейства присъстват фини игри на власт, някой манипулира или бива манипулиран. Но властта на Плутон тук не е груба, демонстративна, а много фина, завоалирана, пипа се с "кадифена" ръкавица, понякога присъства елемент на емоционално изнудване, за което роденият често не си дава сметка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Януари 22, 2009, 11:20:16 am »
Аз погледнах картата на 1 семейство (познати са ми),в което скандалите и шамарите са често срещано явление меркурий  на мъжа е в квадрат с марс на жената-този аспект води до несъгласие, конфликт и раздразнение и марс на мъжа в квадрат с луната на жената-отново тежки междуличностни конфликти!Мъжа има сатурн в 4 дом,,а жената изгорен меркурий и квадрат между плутон юпитер!
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 22, 2009, 11:20:50 am »
В случаите на домашна агресия/малтретиране единият е "жертва", а другият - "агресор", останалите могат да бъдат в ролята на мълчаливи "съобщници" ("наблюдатели"). Затова мисля, че тук някъде трябва да има и застъпени нептунови енергии, не само марсово-плутонови. Независимо за какъв тип агресия става въпрос - физическа, психическа, вербална... Ярост и безсилие... Всичко, което се случва в дадено семейство, е по негласно споразумение между всички негови членове, "ролите" са предварително разпределени още с появата на дете (или някое от децата) в семейството. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Януари 22, 2009, 04:42:39 pm »
здравейте!,
няма по-страшно нещо от психическия тормоз.емоционалния тормоз също не е за подценяване.намесата на друг в личното пространство също е насилие. би следвало да се гледа и луната ,защото тя управлява психиката и емоцията,както уран,нептун ,сатурн и плутон. :)лошите аспекти м/у тях,когато е засегнат 4-ти,10-ти,са показател за лоши отношения.би следвало да гледаме и 7-ми дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 22, 2009, 05:58:55 pm »
И marygadje има право.
Освен, че трябва да е заложена в радикса, определени синастрии могат да отключат тази тенденция, докато други я тушират. Урокът, за който всички ние сме тук, е да опознаем Любовта чрез толерантност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6 -: Януари 22, 2009, 08:35:35 pm »
В тази тема спокойно можем да направим препратка към Комплексите и тяхното астрологично съответствие, понеже и насилниците и насилваните имат имат някаква психологична причина да са в тази позиция.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 22, 2009, 08:49:29 pm »
Да, Кали, темата на Небесна заслужава да бъде преразгледана и в тази светлина.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
Re:ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 02:04:23 pm »
нямам нищо в 4 дом, луната ми не е ранена от малефик, но съм живяла в такова семейство.
идея си нямате за какво става въпрос и как се отразява това на едно дете да гледа как баща му пребива майка му, как заплашва, че ако не се изпълнят желанията му ще скочи от терасата. Всичко това се случва, когато е на пиян акъл, като изтрезнее все едно нищо не е било.
Затова никога по никакъв начин не бих позволила на мъж да има власт над мен и да ме тормози.

*

missKapriz

« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 02:34:36 pm »
Общо взето трябва да има наранен 4 дом + наранена Луна.
.............
Марс тук незадължително дава физическа агресия или малтретиране. ......................... Липсва усещане за уют и сигурност. ................................................
Сатурн на ИЦ - липса на усещане за топлина, човек може да се чувства скован,  необичан или по някакъв начин ограничаван в родителския дом, а по-нататък и в живота като цяло. ..........................................
Уран на ИЦ - неспокойна, "наелектризирана" обстановка в дома, понякога дава липса на чувство за приобщеност; всеки държи на личното си пространство. Чести и внезапни промени. ............ тази архетипна енергия извира от дълбините на подсъзнанието (същото се отнася и до Марс тук).
Плутон на ИЦ - силна привързаност към дома, до степен зависимост (според цялостния хороскоп!); много често в такива семейства присъстват фини игри на власт, някой манипулира или бива манипулиран. Но властта на Плутон тук не е груба, демонстративна, а много фина, завоалирана, пипа се с "кадифена" ръкавица, понякога присъства елемент на емоционално изнудване, за което роденият често не си дава сметка.

Лили,това,което си написала ми е много познато и го потвърждавам,само да допълня,че същото се проявява и когато ИЦ е в Козирог,а Уран,Плутон и Марс/на куп/ не са точно на ИЦ,но са в 4 дом,да не говорим колко много квадрати сключват в картата с планети от към 12 дом/говоря за конкретна карта/.Тотална манипулация,но без насилие,по-скоро психически и чрез инат.В стил правете каквото искате,но мен не ме занимавайте докато не стане на мойта!Един вид демонстрация превъзходство ,не на съгласие в случаите,когато отстъпва

« Отговор #10 -: Септември 02, 2010, 04:11:56 pm »
Мисля,че беше писано по подобна тема преди време,но пак ще споделя моите впечатления с примери пред очите ми. Майка ми е била системно пребивана от баща ми(и двамата Бог да ги прости).Другия пример е сестра ми.На младини е имала опит за изнасилване а в последствие след повече от 10 год.брак беше пребита от зет ми с последвал психически и физически тормоз в продължение на години.Добре ,че нещата при нея са вече наред.Общото в картите и на двете е квадратурата на Марс и Плутон.В синастриите пък квадратурите на Марс и Луна смятам,че са повече от нежелани.Предизвикват емоционални наранявания и обиди.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Септември 02, 2010, 05:12:15 pm »
психически и физически тормоз в продължение на години.....Общото в картите и на двете е квадратурата на Марс и Плутон.В синастриите пък квадратурите на Марс и Луна смятам,че са повече от нежелани.Предизвикват емоционални наранявания и обиди.

В синастриите не са желателни също и опозициите на Марс с Луна, а както и опозицията на Марс с Плутон.
Друг труден аспект е опозицията на Слънцето с Плутон. А ако е замесен Нептун, смятайте, че тормозът ще продължи с години, понеже никой не вижда другия в истинската му светлина (да идеализираш мъчителя си).

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Септември 02, 2010, 05:30:14 pm »
Марс/Луна е един от свързващите аспекти в синастрията между мъж и жена.

А, да бе, свързващ, друг път. На мен ще ми се спи, а той ще иска секс, примерно. Това е много напрегнат аспект. Луната е пасивна компонента на психиката, а Марс е активната, сексуална компонента. Неблагоприятните аспекти създават много голямо напрежение. И ако мъжът си има заложена агресия по натал, може да се стигне до насилие. Той се дразни от нейната пасивност, вечно се оплаква, че и се спи или е уморена, а тя се дразни от неговата активност. Тригоните и секстилите не действат така. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Септември 02, 2010, 05:35:40 pm »
Марс-Луна е аспектът на сексуалния магнетизъм. Що се отнася до съвместния живот на такава двойка, не са изключени периодични изригвания.
Много труден аспект в отношенията родител/дете, понякога може да бъде и деструктивен, да доведе до психическа и физическа агресия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.