Здравей Гост

Медицинска астрология

• 318 Отговора
  • 63411 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Медицинска астрология
« Отговор #260 -: Октомври 30, 2010, 09:50:42 pm »
Според индийците 3 дом се свързва с ушите и съответните проблеми.
Сатурн - дясно ухо
Марс - ляво ухо

Що се отнася до Меркурий, той:
Цитат

Mercury influences the nervous system, solar plexus, bowels, arms, mouth, tongue, sense of sight, perception, understanding, interpretation and expression.

Меркурий и Сатурн се свързват с нервната система, а Марс с кръвта и кръвообращението.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nerealna

« Отговор #261 -: Октомври 30, 2010, 10:01:06 pm »
а уран не се ли свързва с нервната система ?!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #262 -: Октомври 30, 2010, 10:02:19 pm »
а уран не се ли свързва с нервната система ?!

Да, в западната астрология.
Уран и Меркурий.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #263 -: Януари 12, 2011, 11:01:39 pm »
   Ще пусна карта, на дете, което е много болно в момента, все още няма точна диагноза - за същото момиченце пуснах и хорар в темата за хорарите....Не питах точно кога е почнало всичко, но общо преди 3 години. Искам просто да ви провокирам , дали ще може да видите, къде в картата на това дете има проблеми и ще ви помоля - кой каквото прозре или се сети, да пише...Майката и бащата в момента, наистина са много зле....
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 01:49:38 am от daisyline »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #264 -: Януари 12, 2011, 11:20:10 pm »
Не ми говори тази карта...Дейзи! :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #265 -: Януари 12, 2011, 11:25:30 pm »
Дейзи,точен ли е часа на раждане? Прилича ми на някакво наследствено заболяване. Проблемът може би идва от упр.на слънцето Нептун в квадратура с упр.на 6 дом и съуправител на слънцето Юпитер.Нептун освен това е в съвпад със южния възел,което говори за някаква кармичност.Болестта предполагам е по Юпитер.
Луната упр.на Асц.е в квадратура със слънцето и в критичен градус.
Моля се каквото и да е детенцето да се оправи.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #266 -: Януари 13, 2011, 12:11:57 am »
Незнам колко е верен часа, но ако верен това момиче е преживяло някакъв шок преди 3 години, чрез което се объркала фунцията на жлезите и. От друга страна се вижда някакво вирусно заболяване, което може да е свързано с черния дроб.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #267 -: Януари 13, 2011, 12:35:02 am »
Незнам колко е верен часа, но ако верен това момиче е преживяло някакъв шок преди 3 години, чрез което се объркала фунцията на жлезите и. От друга страна се вижда някакво вирусно заболяване, което може да е свързано с черния дроб.

Черния дроб по кой мидпоинт е Доби?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #268 -: Януари 13, 2011, 01:11:23 am »

За черния дроб вземам Юпитер и планети в 9 дом, където е Слънцето.
Върху натално Слънце 9 дом има МП Марс/Нептун, който го знам като предпоставка за инфекциозно заболяване. От друга страна имаме Юпитер квадрат Нептун, чрез който има опасност да се направи фалшива диагноза - заболяване на кръвта. :wink2:  

Марс / Нептун
Страх да се наложи, иска без да действа, активен на заден план,
инфекция (материализиран конфликт)

Принцип: Развинтена фантазия, горещи мечти, сила на пристрастяването, спасителна борба.

Символ: На лов в мъглата. Стрелба с халосни патрони.

Психологични съответствия:
+ В хармония с осъществяването на мечтите и визиите, действа със съчувствие
- Иска без да действа, чака да му се помогне или бъде спасен, злоупотреба с енергията и силата (в криминален или патологичен смисъл), чувство за малоценност

Социологични съответствия: Пристрастяващи и упояващи средства.

Биологични съответствия: Нарушение в дейността на органите. Мускулна парализа, мускулна атрофия Възприемчивост към епидемии, последствия от инфекция. Основна формула за закономерно протичане на заболяванията, инфекциозни болести. Загнояване. Нарушена сперматогенеза.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 01:20:58 am от doby »

*

Марая

• 28287
« Отговор #269 -: Януари 13, 2011, 01:55:34 am »

Върху натално Слънце 9 дом има МП Марс/Нептун, който го знам като предпоставка за инфекциозно заболяване. От друга страна имаме Юпитер квадрат Нептун, чрез който има опасност да се направи фалшива диагноза - заболяване на кръвта. :wink2:  

Марс / Нептун

Принцип: Развинтена фантазия, горещи мечти, сила на пристрастяването, спасителна борба.

- Иска без да действа, чака да му се помогне или бъде спасен, злоупотреба с енергията и силата (в криминален или патологичен смисъл), чувство за малоценност

Биологични съответствия: Нарушение в дейността на органите. Мускулна парализа, мускулна атрофия Възприемчивост към епидемии, последствия от инфекция. Основна формула за закономерно протичане на заболяванията, инфекциозни болести. Загнояване. Нарушена сперматогенеза.

Кръвта знам , че е по Марс /по-скоро червените кръвни телца/....
Лимфата е по Нептун.... :blink:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #270 -: Януари 13, 2011, 02:22:06 am »

Марс / Нептун

Червените кръвти телца са по Марс, белите са Сатурн. лифата е Луна при мен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #271 -: Януари 13, 2011, 02:43:08 am »

Марс / Нептун

А ДНК...по коя планета го търсиш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #272 -: Януари 13, 2011, 02:59:41 am »
Червените кръвти телца са по Марс, белите са Сатурн. лимфата е Луна при мен.

В индийската астрология лимфата също се управлява от Луната, кръвта от Марс, семенната течност от Венера, а мастЪ  ;D - от Юпитер.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Orion

• 28
« Отговор #273 -: Януари 13, 2011, 04:08:19 am »

Белите кръвни телца доколкото си спомням от един курс са по венера.

*

Vision

• 3523
« Отговор #274 -: Януари 13, 2011, 04:28:04 am »
  Ще пусна карта, на дете, което е много болно в момента, все още няма точна диагноза - за същото момиченце пуснах и хорар в темата за хорарите....Не питах точно кога е почнало всичко, но общо преди 3 години. Искам просто да ви провокирам , дали ще може да видите, къде в картата на това дете има проблеми и ще ви помоля - кой каквото прозре или се сети, да пише...Майката и бащата в момента, наистина са много зле....

щом казваш кой каквото се сети, ще ти кажа какво ми хрумва- това дете е риба с асц. рак- първо улавя всичко във въздуха, чувствително, интуитивно и т.н., после показва чрез емоции..не мога точно да го формулирам, но възможно ли е да улавя някакво напрежение между родителите и чрез тази болест да изразява реакция, или да се опитва да спаси семейството си??а какви са симптомите, защото преди 3 години уран е транзитирал върху натален ретро мерк в риби, да не са замесени тези двете..меркурий за ръцете ли беше??а уран някаква новост- да не са му подарили тогава нещо ново, към което да проявява алергия??алергиите също не знам по кое са, но ретро мерк вкарва навътре, а той му е и единствената ретро планета..или да е станало нещо ново тогава, което да му е повлияло- да е чул някакви думи, от някакви далечни роднини /понеже са в нат. девети дом/, които думи да са разстроили детето и пак стигаме до психосоматика..кажи нещо повече за тази болест, ако можеш... :(

ако тотално бъркам с тези предположения, извинявай..

сега видях и луната му в 30-тия градус на скорпион..в квадрат със слънцето..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #275 -: Януари 13, 2011, 04:54:40 am »
Не съм сигурна доколко въобще е редно да си позволявам да изказвам някакви идеи по темата, има професионалисти тук, но все пак. Детето изглежда отпуснато и интровертно, най-слаби есенциално са Луна и Меркурий, а Луната е управител на асцендента. Слънцето, което отговаря за жизнената сила, също е със слаб есенциален статус. Най-силни са Венера и Сатурн в рецепция - основните двигатели в случая. Заболяванията навярно се коренят в янските органи, но са с латентно протичане, симпомите се прикриват чрез обща слабост, системни заболявания, а не на конкретни органи - силен воден акцент. Поради Луна и Венера от основните янски органи е вероятно слабата зона да са жлезите с вътрешна секреция и хипофизата. Очевидно проблемите са по фиксирания кръст - телец-лъв-скорпион-водолей - често болести на кръвта и сърцето. Доколкото са въвлечени и силни мидпойнти с участието на Луна, Меркурий, Уран, Марс, може да се касае и за нервни разстройства, маниакална депресия и умствена слабост.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #276 -: Януари 13, 2011, 05:21:52 am »
В допълнение - най-значимите квадрати в картата

Венера-Сатурн - жлезите с вътрешна секреция, също щитовидна жлеза или бъбреци
Меркурий-Плутон - метаболизъм в нервната система, неврогенеза
Сатурн-Нептун - води до хронифициране на заболяванията;
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #277 -: Януари 13, 2011, 05:41:16 pm »
  В момента нямам личен контакт с родителите, но за болестта - всичко е почнало с някакъв артрит преди 3-4 години /при първа възможност ще попитам кога точно/, след лечение с кортизони всичко се обърква....И до ден днешен е на кортизонова, предполагам поддържаща, терапия. Детето е било много красиво и талантливо, участвало е в танцов ансамбъл, а в момента е изглеждало като на 4-5 годишно умствено изостанало дете, не говори, не познава близките си, издава звуци, вместо реч.....Доколкото знам родителите са искали да участват в "Байландо", но поради липсата на точна диагноза им било отказано.

« Отговор #278 -: Януари 13, 2011, 05:50:52 pm »
   Родителите и двамата са красиви блондини, с много положително излъчване. Учудващо е с какво такива добри хора са заслужили подобно страдание. И до колкото знам все още много се обичат и взаимно се поддържат.

« Отговор #279 -: Януари 13, 2011, 07:18:46 pm »
Дейзи, ако родителите имат възможност може да направят консултация с класически хомеопат.

Тези синтетични хормони действат на принципа "мечка в бижутериен магазин" :(
Хипофизата си има началник, който спуска "дневния ред" и това е Жизнената сила, Психиката.