Здравей Гост

Медицинска астрология

• 318 Отговора
  • 63450 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:Медицинска астрология
« Отговор #20 -: Януари 25, 2010, 02:13:49 pm »
2. МОБИЛИЗИРАЩ МЕТОД ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ШАВАСАНА

Също както в началото на успокояващия метод възстановете връзките на главния мозък с тялото и околния свят.
Като задържате отново придобитите усещания за своето тяло и за окръжаващия ви свят, представете си два приближаващи се буреносни облака. Тези големи черни облаци са все по-близо и по-близо и с приближаването им нараства и електрическото напрежение между тях. Вие усещате това нарастващо напрежение с всички свои сетива. Изведнъж то достига предел! Гръм! Ослепителна мълния! Тази мълния сте вие! Рязко седнете и веднага се изправете на крака. В момента на сядането, като надигате тяло, рязко издишайте. Колкото по-силно и ярко си представите мълнията и колкото по-бързо се изправите, толкова по-силно ще бъде мобилизиращото въздействие. Но не бива да се злоупотребяваме този метод.
Желателно е упражненията да се изпълняват веднъж дневно, сутрин. По възможност - при изгрев слънце, понеже различните магнитни явления не влияят така силно върху мозъка, което позволява по-добра концентрация на съзнанието. Ето защо, преди да се пристъпи към упражнението, е необходимо тялото да се ориентира в пространството. Главата трябва да е на север, краката - на юг. Ако околните условия не позволяват да се заеме идеално положение, в краен случай може да се легне с главата на изток, а с краката - на запад.
Изискванията за правилна ориентация на тялото в пространството са свързани с необходимостта от съгласуване на електромагнитните полета. Посоките на движение на електромагнитните полета на земната кора и на човека трябва да съвпадат.
По време на заниманията с Шавасана внимавайте да не заспите, защото сънят е качествено по-ниско състояние на релаксация. Йогите твърдят, че 8-10 минути в четвъртата фаза на Шавасана се равняват на 3 часа сън, оттук и изводът: не съществуват начини за възстановяване на физическия и психическия потенциал, които да са равни по ефективност на тази поза. Но за да се достигне този ефект, са необходими тренировки в продължение на 12-18 месеца.

СМЯХ И СМЕХОТЕРАПИЯ

И още един вид отпускане.
    Това е смехът.
Човек е надарен с уникалната способност да се смее. Един индийски учен в продължение на 21 години изучавал смеха и стигнал до извода, че е много полезен. Смехът отпуска мускулатурата, се
храната смила по-добре, възстановява се положителният потенциал на нервната система. Изчислено е, че човек се нуждае от смях поне 17 минути в денонощието. Това не само запазва здравето, но и удължава живота. В някои страни смехът се използува за лечение.

ПРИРОДАТА - КАТАРЗИС НА ДУШАТА И ТЯЛОТО

"Обичай природата, защото тя е твоя майка." Космически закон.

Всички ние сме част от природата. Затова може да се каже, че всеки човек е толкова болен, колкото се е откъснал от своята прародителка.
Дълго време съм живял сред природата и много добре знам каква мощна лечебна сила притежава тя. Грижовно-трепетното отношение към живата и неживата природа и сближаването с нея са способни да върнат здравето и радостта от живота. Без да разбираме това, ние я отблъскваме от себе си ежечасно и ежеминутно.
Опитайте се да се промените! Започнете с елементарното - дрехите и предметите за домашна употреба. Постарайте се да ви обкръжават повече предмети, изготвени от естествени материали. Помнете, че дрехите имат магическа и терапевтична сила. Най-добре е да бъдат от памук и лен.
Многото пластмаси в жилищата, както и изкуственото осветление не подобряват здравето ни. Нещо повече, смесеното изкуствено-естествено осветление въздействува крайно отрицателно върху очите. Постарайте са да приключите с работата и домашните си задължения преди здрачаване.
Много полезно за здравето е спането не в мека постеля, а върху твърда равна повърхност, покрита с кожа.
С помощта на биолокационна рамка (прегъната игла за плетене) определете в жилището или в офиса си биопатогенните зони. Това е твърде важно, защото магнитните полета на Земята влияят на жизнените и психическите процеси и могат да предизвикат състояния на депресия или еуфория. Полето на Земята е свързано с нейната ноосфера и постоянно се променя в зависимост от годишните сезони, слънчевите изригвания, фазите на Луната и т.н. Човекът е микрокосмос, затова всички явления, които протичат в космоса, влияят и върху него.
Не сядайте прекалено близо до източници на високочестотно излъчване: телевизори, компютри и други подобни прибори.
Постарайте се да излизате колкото се може повече извън града, сред природата, най-добре - сред чисти, девствени гори.
Ходете боси, така поемате в себе си земната енергия и отдавате на Земята космическата енергия, защото сте проводник между тях.
Повече време прекарвайте под короните на дърветата. От техните клони се стича жизнената енергия - Прана. Отпуснете се и поемете толкова, колкото ви е необходима. Помнете, че някои дървета отдават, а други отнемат енергия. Към първите спадат дъбът, борът, кедърът, а към вторите - трепетликата; някои дървета, като брезата, са неутрални.
Не гледайте на дърветата само като на енергиен източник, научете се да общувате с тях. Сигурен съм, че всички растения имат своеобразен аналог на нервната система - те също възприемат и чувствуват околния свят.
Преди всичко трябва да откриете своето дърво. Как да сторите това? По следния календар:
ДАТА НА РАЖДАНЕ

ДЪРВО
2-11 януари; 5-14 юли

ела (бял бор)
12-24 януари; 6-25 юли

бряст
25 януари - 3 февруари; 25 юли - 4 август

кипарис
19-28-29 февруари; 24 август - 2 септември

бор
1-10 март; 3-12 септември

плачеща върба
11-20 март; 13-23 септември

липа
21 март (пролетно равноденствие)

дъб
23 септември (есенно равноденствие)

маслина
22-31 март; 24 септември - 3 октомври

леска
1-10 април; 4-13 октомври

офика
11-20 април; 14-23 октомври

клен
1-14 май; 3-11 ноември

жасмин
15-24 май; 12-21 ноември

кестен
25 май-3 юни; 22 ноември - 1 декември

ясен
4-13 юни; 2-11 декември

габър
14-23 юни; 12-21 декември

смокиня
24 юни (лятно противостоене)

бреза
21-22 декември (зимно противостоене)

бук
25 юни - 4 юли; 22 декември - 1 януари

ябълка

Как да разберете подходяща ли е за вас в този момент енергията на дървото или не? Натъркайте ръката си с фолио, например от шоколад, и се приближете към дървото. Ако фолиото "тръгне" към него - дървото е ваше, ако прилепне плътно към вас - по-добре не стойте под него.
Проверката може да се направи и с биолокационна рамка.

"ХАРАКТЕРЪТ" НА НЯКОИ ДЪРВЕТА И ТЕХНИТЕ ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

БОР. Енергийната му активност е безсистемна. Спи от 4 до 5 часа. Енергията му е разхвърляна, импулсив-на. Тя помага да се повиши тонусът. Силен антидепре-сант, увеличава имунитета.
    ВЪРБА. Най-активна е от 18 до 21 часа. Контактът с нея успокоява, отпуска, помага за премахване на главоболието, създава онова настроение, което ви е нужно при изпълнение на сложна задача.
    ТОПОЛА. Приятно ви е до нея. Енергията й е равна, умерена, чиста, помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция. Тя е активна между 15 и 18 часа.
    ДЪБ. Има мощна енергетика. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира именно настроението, което ви е обхванало в момента на установяването на контакт с него. Активното време на дъба е от 21 до 3 часа. Дървото спи между 15 и 17 часа.
    ЛИПА. Активното й време е между 2 и 6 часа сутринта, почивката й - между 6 и 8 часа. Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.
    ЕЛХА. Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. Дървото е постоянно активно, спи само от 13 до 14 часа. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.
    ТРЕПЕТЛИКА. Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Трепетликата помага за снемане на възбудата и излишната енергия. Активна е само от 14 до 18 часа.
    КЕСТЕН. Активното му време е от 1 до 5 часа. Спи от 7 до 8 часа. Той също е психически дестабилизатор,но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат да възникнат халюцинации. Общуването с него премахва негативният заряд в гео-патогенните зони. За увеличаване на енергията в организма някои учени препоръчват постоянно даносите в себе си плодове от кестен и с тях периодичнода се масажират дланите.Ако сте определили вярно своето дърво, би трябвало да изпитате симпатия и да се изпълните с доброжелателност към него. Приближете се към стъблото, почувствувайте биополето му, прегърнете го .Затворете очи.

Почувствувайте корените на своя избраник и движението на соковете от земята към ствола. Особено ясно се усеща движението на соковете през пролетта. Отъждествете се с дървото и изпитайте върху себе си неговата възходяща и низходяща енергия.
По този начин ще се освободите от неврози, дребни обиди, грижи и преживявания, ще се изпълните с вътрешен покой и чистота. При общуването с дървото мъжът трябва да докосва ствола с гръб, с гръбначния стълб или, казано с терминологията на източната медицина, с меридианата Ду-май; жената - с корем, с меридианата на зачатието Жен-май. След като си тръгнете, благодарете на дървото, погалете го, проявете към него нежност, както към дете.
Не причинявайте вреда на никое живо същество в природата нито с дума, нито с мисъл (защото мисълта е бумеранг), нито с действие. Обичайте всички живи същества, растенията, предметите. Наблюдавайте ги и им се възхищавайте! Ако не умеете радостно да гледате това, което ви окръжава, и да приемате без огорчения всякакви житейски обстоятелства, ще заприличате на слепец, който не вижда чудесата на света.
Приемете думите "Обичай природата, защото тя е твоя майка!" не като втръснал лозунг, а като израз на вашия начин на живот - на щастливия ви живот.

ОМ РАМ!

(следва продължение)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #21 -: Януари 25, 2010, 02:30:04 pm »
Благодаря, много навреме идва това :clap:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Инти

• 2068
« Отговор #22 -: Януари 25, 2010, 02:52:29 pm »
Аз се заемам да издиря книгата на Востоков , дано не е изчерпана само!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #23 -: Януари 25, 2010, 03:13:52 pm »
Цитат
СМЯХ И СМЕХОТЕРАПИЯ

И още един вид отпускане.
    Това е смехът.
Човек е надарен с уникалната способност да се смее. Един индийски учен в продължение на 21 години изучавал смеха и стигнал до извода, че е много полезен. Смехът отпуска мускулатурата, се
храната смила по-добре, възстановява се положителният потенциал на нервната система. Изчислено е, че човек се нуждае от смях поне 17 минути в денонощието. Това не само запазва здравето, но и удължава живота. В някои страни смехът се използува за лечение.

Изключително полезно. Обичам да се смея,а когато съм тъжна или ядосана,пускам задължително музика,която ме успокоява. И слава Богу бързо ми минава. Не си го слагам дълго на сърце. Обичам да гледам и хумористични предавания. Изобщо,обичам да се смея и много помага за бързото възстановаване след напрежение. Стига да има кой да те разсмее.  :72: :clap: :57: :93:

*

abroad

« Отговор #24 -: Януари 26, 2010, 08:17:15 pm »
Какви са индикациите за силно главоболие в хороскопа (мигрена), при това изключително трудно подлежаща на диагностициране?
Симптомите са идентични с тези при лек инсулт... :-[

« Отговор #25 -: Януари 26, 2010, 08:46:16 pm »
Какви са индикациите за силно главоболие в хороскопа

А ми би трябвало да има твърд аспект на някоя от тежките планети към управителя на АСто или към Слънце.
Сега, за много тежък случай не мога да говоря, но мога да кажа, че аз съм с мигрена. Всъщност ми казаха, че не ми било мигрена, най ми било тензионно главоболие, но аз си знам какво ми е. Имам Слънце У1 в съвпад с Уран. В семеството ми никой не страда от подобно нещо. Мен от малка ме боли глава.

Виждала съм хороскопи на хора с мигрена или временно преминаващи през период на силно главоболие, с Марс на АС или Овен на АС и съотвенто тежки аспекти към Марса. Също така, главоболие може да има на основа хормонален дисбаланс. Това жените обикновено го установяват по време на цикъл. Също така глава, и по-точно челото, боли от проблеми със зрението.

Откакто пия лечебните гъби Линг Дзи, Раупенпилц и Шийтаке я боря успешно, но все пак от време на време си ме боли... :-[
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 08:58:54 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #26 -: Януари 26, 2010, 09:03:12 pm »
И при мен главоболието е от малка.
Първият пристъп беше като бях на 14, свързан е с тежко главоболие н дясната страна на главата, временно влошаване на зрението и изтръпване на едната страна на лицето и ръцете. От тогава ходя по доктори, всякакви и с различни диагнози. Няма връзка с цикъла.
Лошото е, че с времето не става по-добре, а зле :'( И медикаменти не помагат, след второто приемане
Слънце в 1ви в квадрат към Уран...

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Януари 26, 2010, 09:33:11 pm »
Какви са индикациите за силно главоболие в хороскопа (мигрена), при това изключително трудно подлежаща на диагностициране?

Има ли планети в Овен и какви аспекти правят? А Сатурн в Овен?
Нали Овена управлява главата. Евентуално Марс в съвпад със Сатурн да имаш?
Просто предполагам в момента.

*

nerealna

« Отговор #28 -: Януари 26, 2010, 09:40:00 pm »
И аз имам мигрена. Имам  :mer:в  :ar:, в 10 дом  :opo: с :ura:, както и управителя на асц- :sun: също в 10ти, но в  :ta: :opo: с  :ura:
Имам и  :mar: :soe: :sat: в 12ти дом

*

abroad

« Отговор #29 -: Януари 26, 2010, 09:51:46 pm »

Има ли планети в Овен и какви аспекти правят? А Сатурн в Овен?
Нали Овена управлява главата. Евентуално Марс в съвпад със Сатурн да имаш?
Просто предполагам в момента.

Не от изброените.
Това, което посочих е единственото, с което правя връзка с главата - Слънце в 1ви в квадрат с Уран, Луна в квадрат с Уран и Марс.
Болката на моменти и все по-чести през последната година-две са все по непоносими :'( :'(

*

missKapriz

« Отговор #30 -: Януари 30, 2010, 09:39:47 pm »
Жалко,че заради 'градивния спор' в другата тема никой не пожела да отговори на въпроса :(
Който си е чисто астрологически,но май тук тази вечер не се говори много за астрология!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Януари 30, 2010, 09:42:12 pm »
Темата си беше градивна, но изглежда че по пълнолуние не е най-доброто време да се води полемика по какъвто и да било въпрос. В темата за медицинската астрология нямам какво да кажа, нека се включат знаещите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #32 -: Януари 30, 2010, 09:46:17 pm »
Жалко,че заради 'градивния спор' в другата тема никой не пожела да отговори на въпроса :(
Който си е чисто астрологически,но май тук тази вечер не се говори много за астрология!

Не е болка за умиране :blink:
И при липсата на "градивен" спор, никой освен Небесна не отговори на иначе сериозния ми въпрос, който ме мъчи съвсем сериозно от години ходене по доктори - светила

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #33 -: Януари 30, 2010, 09:50:04 pm »
Мис Каприз, съжалявам че не мога да отговоря по твоя въпрос. Видях го отдавна, но в мед. астрология, засега само чета. Но... мога да ти дам съвет твоята позната да се консултира с още поне един лекар преди да се реши на операция.  Просто защото някои "лекари"  оперират хората само за да вземат парички от здравната каса.

*

missKapriz

« Отговор #34 -: Януари 30, 2010, 09:53:09 pm »
Започна градивно,но прерастна в надцакване-мое мнение разбира се.
не остана тема,където да няма поне 50 % баластра :(Жалко наистина!

Цитат
Не е болка за умиране smiley
И при липсата на "градивен" спор, никой освен Небесна не отговори на иначе сериозния ми въпрос, който ме мъчи съвсем сериозно от години ходене по доктори - светила
разбира се,аброад,но си мислех,че практикуващите духовни практики и астрология са НАД дребанви неща като чесане на егото.Е,повечето са!!!Но има изключение.
А и тук явно си има съдружие ;DИ на външните не се обръща внимание-ние сме публиката
Цитат
Мис Каприз, съжалявам че не мога да отговоря по твоя въпрос. Видях го отдавна, но в мед. астрология, засега само чета. Но... мога да ти дам съвет твоята позната да се консултира с още поне един лекар преди да се реши на операция.  Просто защото някои "лекари"  оперират хората само за да вземат парички от здравната каса.
Благодаря,Мари!Все някога ще достигнем ниво да си отговаряме сами!За себе си съм убедена,защото работя почти денонощно върху това.

« Отговор #35 -: Януари 30, 2010, 09:58:15 pm »
Мис Каприз порови се из форума Небесна беше пуснала тема за подходящи дати за операция дано и самата Небесна се включи за да ти даде съвет!Много благородна е твоята загриженост!Дано всичко да мине добре
Докато дишаш...надявай се!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #36 -: Януари 30, 2010, 10:01:45 pm »

Извинявай,но карта няма ли? Но в понеделник Луната е в Дева. Само по знак денят е подходящ за такава операция. Но зависи как са поставени планетите и в натала.

« Отговор #37 -: Януари 30, 2010, 10:02:04 pm »
Така или иначе, тази операция е по спешност и да гледаме и да не гледаме все тая.
Ще стискме палци момичето да се оправи по-скоро.  :blink:

А мис Каприз, ако знаеш данни те й може да качиш карта да видим какво е довело до случката.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #38 -: Януари 30, 2010, 10:07:04 pm »

Благодаря,Мари!Все някога ще достигнем ниво да си отговаряме сами!За себе си съм убедена,защото работя почти денонощно върху това.

О....има време, кво са 10-15 години,  ще наваксаме де ..... :57:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #39 -: Януари 30, 2010, 10:09:06 pm »

Цитат
разбира се,аброад,но си мислех,че практикуващите духовни практики и астрология са НАД дребанви неща като чесане на егото.Е,повечето са!!!Но има изключение.
А и тук явно си има съдружие ;DИ на външните не се обръща внимание-ние сме публиката

Не ти прави чест да говориш така. Лично аз не бях влизала няколко часа във форума. Влизам когато мога. Никога не съм оставяла подобен въпрос без да отговоря.
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 07:59:27 am от Скарлет »