Здравей Гост

Медицинска астрология

• 318 Отговора
  • 63336 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Медицинска астрология
« Отговор #140 -: Април 05, 2010, 07:54:49 pm »

Относно схемата на Вещичка  - Луната при мен наистина се връща в една и съща зона дори в един и същи градус, но не е свързано със знака на АС.

Разсъждавала съм по въпроса, защото Луната в женската карта има отношение към всички процеси, свързани с женствеността, според мен. Мислила съм защо примерно някои са по-чувствителни в тези дни, имат сериозно физическо неразположение, докато за други това е част от ежедневието и не стават по-малко хора примерно.
 Всяка е уникална за себе си и цикъла е свързан с индивидуалната фаза, както е с фертилните дни. Те са, когато ъгъла на Луната към Слънцето се повтаря, както в натала. Може би, когато настъпи част от тази фаза при жената настъпва цикъла. Затова има повторяемост. Трябва ми време и ще погледна и при мен как стоят нещата.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #141 -: Април 24, 2010, 12:19:24 pm »
    Преместих  цитата където му е мястото.
    Ха, Скарлет - точно ей това с Хирон е интересно. Защото търсех взаимовръзка с психосоматичните заболявания, които може би в основата са си свързани точно с хормоните. Ако Хирон е зле поставен, то винаги отнякъде нещо ще избива баланса. Щото въпреки наранените планети, даден човек може през живота си никога да не страда от хормонален дисбаланс и посочените там болести...Но ако и Хирон е намесен - тогава вече може да се изследва в дълбочина. В случая говоря за себе си, защото усещам че точно Хирон е виновен за дадено мое състояние, което физически няма никакви белези на заболяване...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #142 -: Април 24, 2010, 12:36:12 pm »
Чакай и аз да го преместя моя, та да се намира по-лесно:

Я някой светнат по въпроса, да ми каже от коя планета се управляват хормоните  :-\. Че нещо не ми се търси из нета.

Зависи кои хормони имаш предвид. Хормоните на щитовидната жлеза се управляват от Венера, Марс управлява хормоните на предната част на хипофизата и половите жлези /Венера и Уран също имат отношение към половите хормони/, Нептун  се свързва с всички жлези с вътрешна секреция, Сатурн се свързва с аденохипофизата, която отделя хормон стимулиращ ръста. Така че, не може една планета да се каже, че е свързана с хормоните. Хирон пък има функцията да поддържа биологичното равновесие и също оказва влияние на изработването на хормони и върху имунитета.

*

Divna

« Отговор #143 -: Април 24, 2010, 03:16:08 pm »
Съществуват няколко вида хормони и съответно планети, които отговарят за тях.
1. Сексуални хормони /тестостерон, прогестерон и оестроген/ – за секса и либидото отговарят Венера и Марс. Марс съответно за тестостерона, а Венера за останалите два (оестроген, не знам дали го превеждам както трябва. Това е хормона, който е свързан с овулацията при жената.)
2. Хормоните на съня  – /серетонин и мелатонин/. Това са молекулите на сянката и на светлината. Серетонин се свързва с храносмилателната система. Дефицитът му води до агресия и депресия. Има връзка с мускулната активност и настроението. Тази молекула се асоциира със Слънцето. Мелатонинът е свързан конкретно със съня. Тази молекула регулира биологичния ни ритъм. Свързват го с Луна.
3. Хормоните Thyroïdiennes (нямам идея как се превежда) Т3, Т4 и ТSH. Свързва се с йода (дефицит). При дифицит човека страда от бърза умора, но в същото време е хипер активен, от депресия, качва килограми, тогава когато губи дори апетит, винаги му е студено ... При нарушаване на хормоналния баланс се получава увеличаване на сърдечния ритъм, както и увеличаване на мускулната активност. Тези хормони са свързани с огнените планети – Слънце, Марс и Юпитер.
4.  Хормоните на интелекта – допамин, норадреналин и адреналин.
Допаминът е хормон, който се свързва с болестта Паркинсон. За този хормон отговаря планетата Меркурий.
Норадреналин – хормоналния дисбаланс води до тревожност, хронична умора и безсъние. С него се свързва планетата Серес.
Адреналинът /хормонът на страха/ е свързан с артериално налягане (предполагам става въпрос за кръвното). Планетата, която отговаря за този хормон е Уран.
Хормоните отговарящи за интелекта имат своето еволюционно развитие: допаминът и Близнаците е началото – чистият Меркурий, норадреналин и Девата е вече евалюиралия Меркурий в лицето на Серес, адреналина и Водолея е екзалтиралия Меркурий или последната висша октава в лицето на Уран.
5. Хормонът на изобилието, охолството -  инсулинът. Свързва се най-вече с диабета и планетата Юпитер в Рак (екзалтация)-храносмилателна система и в Риби – чувство за ситост.
6. Хормонът на оцеляването – кортизол. Свързва се с планетата Плутон.
7.Хормонът на удоволствието и зависимостта – ендорфин. Тук управител е Нептун.
8. Хормонът свързан с психичния контрол – соматостадин. Негов управител е Саурн.

Прилагам една таблица за улеснение http://www.autourdelalune.com/articles/astrologie-et-hormones-6.html

ПП: направила съм съкратен свободен превод от горепосочения сайт.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #144 -: Април 24, 2010, 03:20:55 pm »
Много хубава информация,благодаря за превода и че ни я предостави  :blink:

А това Серес- Церера ли е?

« Отговор #145 -: Април 24, 2010, 03:26:18 pm »
За неговорещите френски като мен - табличката се превежда с Гугъл преводач доста сполучливо  :blink: САмо срещу Норадреналина е посочено Церера, която автоматичния преводач превежда "Разбира се"  ;D
Мерси, Дивна.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #146 -: Април 24, 2010, 03:27:44 pm »
  Да, наистина Дивна, супер статийка. Благодаря ти. Хормона за овулацията, тук го знаем като естроген. Серес - би трябвало да е Церера...
  Тироиден хормон, произвеждан от щитовидната жлеза...
« Последна редакция: Април 24, 2010, 03:43:57 pm от daisyline »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #147 -: Април 24, 2010, 03:34:33 pm »
мерси и от мен Дивна :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #148 -: Април 24, 2010, 03:37:30 pm »
Не съм пробвала с гугъл преводача, но най-вероятно е Церера, щом така излиза  :blink:.

Прави ми удоволствие когато мога да бъда полезна с нещо. Това е само един бърз превод, нищо особено. Френските астрологични сайтове са пълни с информация, направо си е цяла енциклопедия  ;).

« Отговор #149 -: Април 24, 2010, 03:43:08 pm »
Не съм пробвала с гугъл преводача

Не пробвай! ;D Не става за превод, който трбва да е смислен. Но за табличката става. ;)

« Отговор #150 -: Април 24, 2010, 03:43:18 pm »
   Значи по принцип за хората изпаднали в криза - психоболни=душевноболни, страдащи от фобии, депресии и др. обикновено им изписват седативи и хапчета, съдържащи, в по-голямата си част сератонин, има и такива дето съдържат допамин, мелатонин...Значи в основата на тези болести лежи, засягането на Слънцето и Луната...Трябва да проследя - кой е критичният аспект, който задвижва процеса, в смисъл че имам до тук 3-ма познати и възрастта за отключването на тези им проблеми е една и съща...

« Отговор #151 -: Април 24, 2010, 04:25:11 pm »
    Ей този хормон ми е интересен, другите ги знам, но този - СОМАТОСТАТИН - още повече че се управлява от Сатурн. Ако съдя по заглавието, намирам и отговор на въпроса си, по отношение на психосоматичните заболявания. Срещала съм при интерпретации на картата си, че има вероятности да страдам от болести, които трудно биха се дефинирали, с неизвестен произход. Но тълкуванието се отнася към някъв аспект на Нептун, в VІ дом. Нямам точен спомен. И като навържа Сатурн с Хирон в картата ми - нещата ми се проясняват. По натал Хирон е на точно 40 гр. от Сатурн и на 40 гр. от МС. Значи проблемите ми са почнали когато тр.Хирон е застъпил Луната първо, щото тя е в каре със Сатурн, после СЛВ и МС. Отделно в момента симв.дир.Хирон е в точен съвпад със Сатурн, а симв.дир. СЛВ и МС в точен съвпад с Хирон. Надявам се до 1 година на отшуми...всичко.  Но при мен много неща са навързани и да не ви заблуждавам. Просто исках да ви кажа, че си обяснявам нещата с транзита на Хирон....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Април 24, 2010, 05:16:02 pm »
3. Хормоните Thyroïdiennes (нямам идея как се превежда) Т3, Т4 и ТSH.

Това са хормони, свързани с щитовидната жлеза.

Едит: Всъщност Дейзи го е написала вече.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #153 -: Април 24, 2010, 06:19:14 pm »
3. Хормоните Thyroïdiennes (нямам идея как се превежда) Т3, Т4 и ТSH.

Превежда се така, както го четеш - тироидни хормони  :blink:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #154 -: Април 24, 2010, 06:22:41 pm »
Аз като ви казвам,че Луната в Дева не прощава-иска си тя медицинската астрология и това е!  

И много чистене  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Април 24, 2010, 06:29:12 pm »
Мислех да чистя, след като Луната влезе в Дева, но я изпреварих.  ;D Така бях вдигнала мерника на кучетата, че за да не пострадат по време на транзитния съвпад на Луната с Марс в Лъв върху наталния ми Сатурн, реших да вложа излишъка от енергия в нещо конструктивно.  Лъснах теракота с препарат против бълхи, кърлежи и други пълзящи и летящи твари, в хола сложих три вида ароматизатор. Стоя пред компа и кихам ли, кихам, но поне не мирише на кучешко, баси.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #156 -: Април 24, 2010, 06:38:45 pm »
Вие се майтапите,но понякога си е хубаво да ти мине нещо през Дева.  ;D Ставаш или изведнъж или постепенно по-подреден, чистник, дудняло  :P, по-аналитичен......все земни качества. И това е полезно за огнено-въздушни елементи. При мен са 5 прогресивни планети в Дева и не се оплаквам. Добре ми тригонират Марса и Сатурна.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #157 -: Април 24, 2010, 07:16:45 pm »
Мислех да чистя, след като Луната влезе в Дева, но я изпреварих.  ;D Така бях вдигнала мерника на кучетата, че за да не пострадат по време на транзитния съвпад на Луната с Марс в Лъв върху наталния ми Сатурн, реших да вложа излишъка от енергия в нещо конструктивно.  Лъснах теракота с препарат против бълхи, кърлежи и други пълзящи и летящи твари, в хола сложих три вида ароматизатор. Стоя пред компа и кихам ли, кихам, но поне не мирише на кучешко, баси.
Лили, ако се "оттървеш" от кучетата, дали няма да дадеш шанс на другите теми по 5 дом? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Април 24, 2010, 07:23:06 pm »
Вероятно, хиляди пъти съм го мислила. Може би ще прозвучи цинично, но понякога имам чувстовото, че чрез кучетата си е намерила начин да ми контролира живота дори от отвъдното. Няма друг, по-перфектен начин за ограничение.
Както и да е, да не разводняваме темата.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #159 -: Април 24, 2010, 07:27:52 pm »
Вероятно, хиляди пъти съм го мислила. Може би ще прозвучи цинично, но понякога имам чувстовото, че чрез кучетата си е намерила начин да ми контролира живота дори от отвъдното. Няма друг, по-перфектен начин за ограничение.
Както и да е, да не разводняваме темата.  :-X

Лили, кой това? Покойната ти майка ли?