Здравей Гост

Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))

• 142 Отговора
  • 22759 Прегледи
Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))
« -: Февруари 11, 2009, 08:27:45 pm »
Отварям нова неутрална тема ,защото ми е скучно и имам нужда да си обсъждаме нещо.В смисъл такъв ,че хем да научичим нещо ново ,хем да става калабалък във форума. ;D

Хранителни вещества -представени от луна
Марс -енергията ,която ни дават /получаваме/
храносмилателна система- /сатурн/

И понеже в момента предъвквам вечерната си порция от лунните придобивки ,оставям възможността някой друг да се разпише по темата ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

Re: Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2009, 08:45:53 pm »
здрастиииииии  ;D

аз много обичам да готвя - всичко с месо, и постно, и десерти и др... Луната ми в рак в 4 дом се грижи основно за това, а съвпадът на Ерос с Церера дето се мотаят около Ас-то ми обичат да ядат всичко  ;D ;D ;D  само пустият му Юпитер цъцнал се на Ас-то не ми дава мира с "разширенията" около основните параметри на талия и ханш  ;D ;D ;D ;D ;D  ... разходът на енергията вече го поспрях, дали от егн-то, но напоследък доста ме домързява да спортувам - освен ако не приемат за национален спорт четенето на книги  ;)

« Отговор #2 -: Февруари 11, 2009, 08:57:41 pm »
здрастиииииии  ;D

аз много обичам да готвя - всичко с месо, и постно, и десерти и др... Луната ми в рак в 4 дом се грижи основно за това, а съвпадът на Ерос с Церера дето се мотаят около Ас-то ми обичат да ядат всичко  ;D ;D ;D  само пустият му Юпитер цъцнал се на Ас-то не ми дава мира с "разширенията" около основните параметри на талия и ханш  ;D ;D ;D ;D ;D  ... разходът на енергията вече го поспрях, дали от егн-то, но напоследък доста ме домързява да спортувам - освен ако не приемат за национален спорт четенето на книги  ;)
И като представител на луна в рак сигурно си падаш по домашните закуски ,традиционни гозбици,рецепти събирани от мама ,баби ,лели ,приятелки ;)
Ако имаш комбинации от аспекти между  Луна/Марс,Луна/Юпитер ,Луна /Уран  може да ти се обади някоя хранителна алергийка .
С юпитер на Асц (и аз съм с такъв ) ,личният избор е поставен пред затруднение ,трудно е да се спрем пред изкушенията на хубавата трапеза.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2009, 09:05:25 pm »
Хубава темичка, подходяща за едно лакомо Теле.Странно и аз имам рачешка Луна в 3дом, но честно да си призная не обичам да готвя, а да ми готвят.Имам страхотен апетит особено за сладичко.винаги прекалявам със сладкото.Прекалявам с кафето и вафлите. :PНе  мога да пазя диети,но  ходя на фитнес, като по-малка ходех да тичам.Ям май повече, заради емоционални дефицити и като съм в стрес.Имам съвпад на Марсче в Лъв, на Лунен възел в Лъв и ретро Юпитер в 5 дом.Честно казано не съм имала проблеми с килограмите. 8)

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Февруари 11, 2009, 09:11:40 pm »
малиииииииии кво си говориш - имам около 30 готварски книги + два дебели тефтера със събирани рецепти  ;D  месенето и точенето на разни тестени вкусотии ми е редовно /децата ми са кльощави като бедни африкански деца - егати метаболизма  ;D ;D ;D / ... а иначе Луна+Сатурн тригон към Юпитер+Меркурии+Ас тригон към Уран  ;D ;D ;D  - ама хранителни алергии нъц - нямааааааааа  ;D

даже сега се сетих за една работа дето още се смея със сълзи на нея: преди около половин година бях взела половин кило гипс за нещо /вече не помня за какво/ и след време съм забравила и естествено с прословутата си заплесия го обърквам с брашното и замесвам тесто за пица и понеже ми се видя малко тупнах към тестото и още пакет брашно и си правя пица. изяждам я и дори и разстройство не получих - само дето се чудих на странния вкус на тестото и що не бухна  ;D ;D ;D ;D тогава си помислих, че маята е била скапана  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  сетих се за гипса може би около седмица след като си изядох пицата  :o :P :-[ ;D ;D ;D   
морееееее огладнея ли - пада ми пердето и не придирям на нищо  ;D

« Отговор #5 -: Февруари 11, 2009, 09:15:42 pm »
Хубава темичка, подходяща за едно лакомо Теле.Странно и аз имам рачешка Луна в 3дом, но честно да си призная не обичам да готвя, а да ми готвят.Имам страхотен апетит особено за сладичко.винаги прекалявам със сладкото.Прекалявам с кафето и вафлите. :PНе  мога да пазя диети,но  ходя на фитнес, като по-малка ходех да тичам.Ям май повече, заради емоционални дефицити и като съм в стрес.Имам съвпад на Марсче в Лъв, на Лунен възел в Лъв и ретро Юпитер в 5 дом.Честно казано не съм имала проблеми с килограмите. 8)
Сигурно често посягаш към храната в моментите ,когато се чувстваш емоционално неудовлетворена . С повече положителни емоции в живота ще си направо като фиданка . Когато си влюбена със сигурно отслабваш за норматив  ;)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2009, 09:20:43 pm »
Сигурно често посягаш към храната в моментите ,когато се чувстваш емоционално неудовлетворена . С повече положителни емоции в живота ще си направо като фиданка . Когато си влюбена със сигурно отслабваш за норматив  ;)
Ми оцели в десятката!Когато съм влюбена съм като преобразена-отслабвам яко! :-*Но и иначе не съм пълна.Отслабвам най-много пет  шест килца.Но като улегне връзката и си връщам първоначалните кила. ;DТака и не ми е ясно как това стелиумче/имам и Сатурнчо в 5ти дом в Дева/ ми оказва влияние? :-X
Иначе съм Телец с Асцендент Телец. :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2009, 09:21:43 pm »
малиииииииии кво си говориш - имам около 30 готварски книги + два дебели тефтера със събирани рецепти  ;D  месенето и точенето на разни тестени вкусотии ми е редовно /децата ми са кльощави като бедни африкански деца - егати метаболизма  ;D ;D ;D / ... а иначе Луна+Сатурн тригон към Юпитер+Меркурии+Ас тригон към Уран  ;D ;D ;D  - ама хранителни алергии нъц - нямааааааааа  ;D

даже сега се сетих за една работа дето още се смея със сълзи на нея: преди около половин година бях взела половин кило гипс за нещо /вече не помня за какво/ и след време съм забравила и естествено с прословутата си заплесия го обърквам с брашното и замесвам тесто за пица и понеже ми се видя малко тупнах към тестото и още пакет брашно и си правя пица. изяждам я и дори и разстройство не получих - само дето се чудих на странния вкус на тестото и що не бухна  ;D ;D ;D ;D тогава си помислих, че маята е била скапана  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  сетих се за гипса може би около седмица след като си изядох пицата  :o :P :-[ ;D ;D ;D   

ооооо,докато сте се разписвали ,аз с тази луна в телец приготвих перфектни кнедли с пържолки ;D.за мен всички които имат силна луна са перфектни в кухнята.аз имам и тригон на луната с уран и яко експериментирам.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8 -: Февруари 11, 2009, 09:24:34 pm »

Апропо, направи си един преглед при гастроентеролог   ;)

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Февруари 11, 2009, 09:26:27 pm »
че за какво ми е това  :o  аз нямам проблеми с коремчето  ::)  метаболизма ми е перфектен и такъв е бил винаги - колкото пъти ям, толкова пъти ходя до ....  ;D ;D ;D ;D  ;D

« Отговор #10 -: Февруари 11, 2009, 09:27:31 pm »
Ми оцели в десятката!Когато съм влюбена съм като преобразена-отслабвам яко! :-*Но и иначе не съм пълна.Отслабвам най-много пет  шест килца.Но като улегне връзката и си връщам първоначалните кила. ;DТака и не ми е ясно как това стелиумче/имам и Сатурнчо в 5ти дом в Дева/ ми оказва влияние? :-X
Положението на Сатурн в Дева те кара да подхождаш към храненето с повишено внимание и да проверяваш годност на храните (в повечето случаи при мои познати с това разположение винаги се проявява в тази насока)

*

aiia

« Отговор #11 -: Февруари 11, 2009, 09:30:28 pm »
 ;D
Не знам на какво се дължи в наталната карта факта, че изобщо не обичам да готвя. Ама хич. Плясканици само, панички лъжички сетне да мия, малееей... То в нашата държава половината продукти фалшиви. Станах вегетарианка по принуда. Както съм отписала и другата половина от продуктите, заради гастритни истории.
Аз като една девица, двойна при това, имам страшни проблеми с корема. Хапвам само плодове и зеленчуци, мюсли, овесени ядки, трици, шлюпки и тем подобни. Никакви въглехидрати освен картоф печен. Както и протеини, млека и сирена, но като гледам новините, ще ги отказвам и тях май.  >:(
Тестени истории, сладки, пържени, пикантни истории и разни сосове и плясканички, АБСУРД са при мен. Забравям ги форевър. :-[ :D

« Отговор #12 -: Февруари 11, 2009, 09:30:54 pm »
че за какво ми е това  :o  аз нямам проблеми с коремчето  ::)  метаболизма ми е перфектен и такъв е бил винаги - колкото пъти ям, толкова пъти ходя до ....  ;D ;D ;D ;D  ;D
Луна+Сатурн тригон към Юпитер+Меркурии+Ас тригон към Уран
Променена стомашна флора ,повишена чувствителност към храната +проблеми на тънките или дебелите черва. Един профилактичен преглед няма да те ухапе :P ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2009, 09:33:36 pm »
Според мен акцентиран Телец е по-скоро ориентиран към консумиране, чревоугодничество, готвенето ще да е от нещо друго, Луна, 4-ти дом.
Аз обичам и да готвя и да се храня, имам стелиум в Телец, а Слънце, Меркурий и Южен възел в 4-ти дом.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #14 -: Февруари 11, 2009, 09:33:43 pm »
;D
Не знам на какво се дължи в наталната карта факта, че изобщо не обичам да готвя. Ама хич. Плясканици само, панички лъжички сетне да мия, малееей... То в нашата държава половината продукти фалшиви. Станах вегетарианка по принуда. Както съм отписала и другата половина от продуктите, заради гастритни истории.
Аз като една девица, двойна при това, имам страшни проблеми с корема. Хапвам само плодове и зеленчуци, мюсли, овесени ядки, трици, шлюпки и тем подобни. Никакви въглехидрати освен картоф печен. Както и протеини, млека и сирена, но като гледам новините, ще ги отказвам и тях май.  >:(
Тестени истории, сладки, пържени, пикантни истории и разни сосове и плясканички, АБСУРД са при мен. Забравям ги форевър. :-[ :D
Зодия Водолей или близнаци (може и риба ,но се съмнявам)

*

veshti4ka

« Отговор #15 -: Февруари 11, 2009, 09:34:48 pm »
Променена стомашна флора ,повишена чувствителност към храната +проблеми на тънките или дебелите черва. Един профилактичен преглед няма да те ухапе Плезещ се Ухилен

ааааааааа без такива - мразя дофторята  /да чакам по опашки и да не знаят какво ми има/ ... нищо ми нямаааа ... като ми стане нещо пия билки и толкоз  :P ;D ;)

*

aiia

« Отговор #16 -: Февруари 11, 2009, 09:34:57 pm »
сл. знак дева, асц дева, луна водолей, юпитер в лъв  :P
имам опозиция луна-юпитер  ??? ::) какво беше това, пълнота ли?  ;D Не съм дебела.  8)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Февруари 11, 2009, 09:35:05 pm »
Положението на Сатурн в Дева те кара да подхождаш към храненето с повишено внимание и да проверяваш годност на храните (в повечето случаи при мои познати с това разположение винаги се проявява в тази насока)
Повишено внимание не бих казал, но да имам едно наум,но не съм като" чешитите" с Луна в Дева.Имам някалко такива примери и ме дразнят с вманиачаването си.... ;DАз съм добро прасе и общо взето ям всичко, особено вредни за фигурата храни. :-[Леле как бих хапнала кифла с мармалад..

« Отговор #18 -: Февруари 11, 2009, 09:36:07 pm »
Променена стомашна флора ,повишена чувствителност към храната +проблеми на тънките или дебелите черва. Един профилактичен преглед няма да те ухапе Плезещ се Ухилен

ааааааааа без такива - мразя дофторята  /да чакам по опашки и да не знаят какво ми има/ ... нищо ми нямаааа ... като ми стане нещо пия билки и толкоз  :P ;D ;)
Не бъди инат дееееееееее ;D.Провери си стомахчето ,дори само за да ми натриеш носа ,че ти няма нищо ::) ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2009, 09:39:29 pm »
maraj е права-моята Луна е силна,на МЦ,събира всички аспекти от картата и е синглетон;имам и Церера в Рак

От малък,ама много малък  ;D не само обичам сладкото,но съм правил и сума ти сладкиши (още от 11-12 г възраст), даже имам професия готвач(средното образование-през целия си живот тази професия практикувах само веднъж и то точно когато прогресивната ми Луна влезе в Телец-баж на 1вия градус  ;D).Обичам да си измислям свои си рецепти- това е от упр на Луна,МЦ и АСЦ -Меркурий във креативните Водолей и 5 дом.Тия дни тамън се бъзикнах с приятели покрай изгр соларен Рак,че ще си взема тиган за правене на китайско и ще "крадна" от някъде тънкостите  :P ;D
Обичам да готвя за удоволствие и да си угаждам,определено не ми се занимава с това като работа,иначе готвя добре и най-важното с любов за това всичко е вкусно(това е леко изтъркано но е факт  ;)).Пък с тази Церера в Рак в 11 дом почти всяко ходене на гости някъде при приятели готвим или главно аз готвя  :)

Днеска обаче Луната е в Дева и съм го оставил деня на мюсли,плодове и зелен чай  ;D

Имам много силен метаболизъм-колкото и каквото и да ям,съм като децата на Вещичка  ;D   (въздух 70%, асц Дева, упр на Асц в съвпад с Марс,пък и Слънце в Козирог като Сатурн дава слабост)