Здравей Гост

Кога да бъдете красиви :)

• 55 Отговора
  • 7943 Прегледи
*

Nebesna

Re:Кога да бъдете красиви :)
« Отговор #40 -: Март 29, 2010, 10:56:19 am »
Благодаря ви момичета! Върху самия материал няма следи от плесени, но е поел миризма, вероятно от склада, където е била съхранявана чантата. Мисля, че едно стабилно проветряване ще помогне...отделно ще понапръскам с любим аромат, за да убия миризмата.

В магазина не усетих, защото тези чанти се продават с торби, в които се съхраняват, когато не се носят. Торбата беше напоена с лавандула и пъхната вътре в чантата. Чак, когато я махнах у дома, усетих остатъчната миризма на плесен, някъде след около 2 дни....ама че хитреци.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Март 29, 2010, 10:57:01 am »
В повечето случаи се боядисвам при растяща Луна,

груба грешка, но ти не си сменяла драстично цвят, нито имаш бели косми, иначе щеше да разбереш, че не е най-правилния подход.

Да, Небесна, при мен реално нужда от боядисване няма, просто не си харесвам естествения цвят. Тъмно-руса ми е косата и не отива на бледия тен.
Иначе като се боядисам при растяща фаза, няма никакъв проблем и боята не пада чак толкова бързо, зависи от боята де. При мен проблем с бързото израстване на корените няма, по-скоро целта е да се стимулира растежа на косата. След последното ми боядисване по пълнолуние в Лъв, съчетано с подстригване, ефектът беше много добър - цветът започна да избледнява след месец и половина, изглеждаше ярък, сияен, а косата се сгъсти. На 26-ти този месец пак издебнах лъвска Луна /растяща/, за да се боядисам и да си освежа малко краищата. Сега се каня да ходя и при козметичката, но това го планирам по намаляваща Луна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Март 29, 2010, 10:59:29 am »
В повечето случаи се боядисвам при растяща Луна,

груба грешка, но ти не си сменяла драстично цвят, нито имаш бели косми, иначе щеше да разбереш, че не е най-правилния подход.

Да, Небесна, при мен реално нужда от боядисване няма, просто не си харесвам естествения цвят. Тъмно-руса ми е косата и не отива на бледия тен.
Иначе като се боядисам при растяща фаза, няма никакъв проблем и боята не пада чак толкова бързо, зависи от боята де. При мен проблем с бързото израстване на корените няма, по-скоро целта е да се стимулира растежа на косата. След последното ми боядисване по пълнолуние в Лъв, съчетано с подстригване, ефектът беше много добър - цветът започна да избледнява след месец и половина, изглеждаше ярък, сияен, а косата се сгъсти. На 26-ти този месец пак издебнах лъвска Луна /растяща/, за да се боядисам и да си освежа малко краищата. Сега се каня да ходя и при козметичката, но това го планирам по намаляваща Луна.

Поначало Лъвската Луна дава лъвска грива. Ако искаш косата да бухне, постригвай се в Лъв.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #43 -: Март 29, 2010, 11:00:46 am »
Моята нали е в Лъв по принцип и все хвърчи и е дива, колкото си иска...  ;D Напоследък съвсем не ме слуша. Забелязала съм, че прогресивната Луна при преминаването си в различни знаци веднага ми се отразява на състоянието на косата.
 Искам малко да я загладя и сгъстя. На Телец ли да се подстрижа, на растяща Луна?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 29, 2010, 11:01:11 am »
Ако искаш косата да бухне, постригвай се в Лъв.

Точно това и целях.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #45 -: Март 29, 2010, 03:00:47 pm »
Аз на тази Лъвска луна се подстригах и съм много доволен от новата си прическа,даже съвпадна с 11ти лунен ден на който по принцип съм роден,той е пак Лъвски ден по символика.На следващият ден пак на Луната в Лъв в Петъка се боядисах и то цели 2 пъти (с две различни бои) ;D В момента съм доволен от цвета,който се получи,минавам отвсякъде за зодия Лъв  :P

*

missKapriz

« Отговор #46 -: Март 29, 2010, 03:04:29 pm »
Синухе,преди време беше пуснал един материал за подходящите разкрасителни процедури според фазите на луната и знака,в който се намира.Ако се сещаш да ме подсетиш и мен къде беше го написал :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #47 -: Март 29, 2010, 03:04:39 pm »
Аз и без туй Лъв те усещам.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #48 -: Март 29, 2010, 03:30:20 pm »
Синухе,преди време беше пуснал един материал за подходящите разкрасителни процедури според фазите на луната и знака,в който се намира.Ако се сещаш да ме подсетиш и мен къде беше го написал :blink:

Не се сещам в момента къде е статията,но знам че я бях пуснал в старата говорилня.

« Отговор #49 -: Март 06, 2011, 10:51:14 pm »
Аз да попитам,дано ми помогнете със съвет.Според първия пост на Вещичка в понеделник е благоприятен ден за постригване,обаче тук в понеделник май повечето фризиорски салони почиват,та не съм много сигурна,че ще намеря къде да се пострижа,та май ми остава като опция вторник.Според фазите на Луната благоприятни ли са понеделник и вторник или да почакам още някоя седмица?В петък беше новолуние,а на 12ти Луната нараства,та какво да правя?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Март 06, 2011, 11:05:38 pm »
Основно значение има лунният ден и фазата на Луната, а не в кой ден от седмицата се прави процедурата.
Разбира се, всеки ден от седмицата се управлява от конкретна планета от септенера, но значението им е по-маловажно от текущата фаза и знак на Луната.

Иначе така се пада, че предстоящият понеделник е най-благоприятен с оглед горепосочените фактори.
Във вторник е желателно да изчакаш, от сряда нататък също може да посетиш фризьор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #51 -: Март 06, 2011, 11:13:53 pm »
Основно значение има лунният ден и фазата на Луната, а не в кой ден от седмицата се прави процедурата.
Разбира се, всеки ден от седмицата се управлява от конкретна планета от септенера, но значението им е по-маловажно от текущата фаза и знак на Луната.

Иначе така се пада, че предстоящият понеделник е най-благоприятен с оглед горепосочените фактори.
Във вторник е желателно да изчакаш, от сряда нататък също може да посетиш фризьор.

Ясно.Благодаря ти! :wub:
Ще видя дали до нас ще работи фризьорския салон,но съм забелязала,че почиват по принцип и ако е така,по-възможно в четвъртък следобед да отида,понеже чак тогава ще съм свободна.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #52 -: Март 07, 2011, 04:29:17 am »
Чела съм,че най-добре за подстригване е ,когато луната е в знака телец или дева.
Но аз ходя най-често когато е в телец,защото наталната ми е в телец и в тези дни има нещо магично :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 07, 2011, 04:37:30 am »
Някои астролози пък съветват да се избягва този ден за някои начинания, т.е. денят, в който Луната преминава през наталната си позиция. Но подстригването не е кой знае колко важна работа.  :blink:
Ходя на подстригване по време на растяща Луна или по пълнолуние, гледам Луната да е в Лъв, Телец, Везни, но напоследък експериментирам с накшатрите. Не че толкова често си стрижа косата, де.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #54 -: Март 07, 2011, 05:07:38 am »
Утре Луната ще ми транзитира около дц-то,в овен,не знам дали това е добре.
Мислех да си правя и кичури между другото. :-\
« Последна редакция: Март 07, 2011, 05:12:49 am от Last_Kiss »

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Март 07, 2011, 05:22:13 am »
Утре Луната ще ми транзитира около дц-то,в овен,не знам дали това е добре.
Мислех да си правя и кичури между другото. :-\

Боядисване, изрусяване, подстригване и други подобни е добре да се прави на намаляваща луна, защото по-бавно израстват корените след това. Ако искаш бързо да ти порастне - на растяща луна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥