Здравей Гост

Съвпадът на Меркурий и Марс

• 10 Отговора
  • 3852 Прегледи
*

АН

« -: Август 19, 2004, 10:25:52 am »

Дзен-будистка поговорка гласи:
“С две неща трябва да се бориш на всяка цена – с надеждата и със страха.”

Времето на съвпада е подходящо за максимална практическа насоченост, както и за осъзнаване на стойността на нещата, които не представляват пряк интерес за конкретния човек....

Безпочвените илюзии и надежди най-често вредят....
Спират развитието и реализацията най-често поради страх – страх от промяна, страх от предприемчивост, страх от риск....И дори не осъзнаваме, колко е рисковано, никога да не рискуваме.....

Трябва да се мисли/Меркурий/ с упование и вяра в бъдещето, но да се живее/Марс/ сега....

Собствените мисли могат да бъдат ценни най-вече за нас....
А да се разберат чуждите мисли, мотиви, планове и действия може да бъде не по-малко полезно....Пак за нас...
А времето е подходящо за това....

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #1 -: Август 19, 2004, 11:36:33 am »
Цитат
Дзен-будистка поговорка гласи:
“С две неща трябва да се бориш на всяка цена – с надеждата и със страха.”

Времето на съвпада е подходящо за максимална практическа насоченост, както и за осъзнаване на стойността на нещата, които не представляват пряк интерес за конкретния човек....

Безпочвените илюзии и надежди най-често вредят....
Спират развитието и реализацията най-често поради страх – страх от промяна, страх от предприемчивост, страх от риск....И дори не осъзнаваме, колко е рисковано, никога да не рискуваме.....

Трябва да се мисли/Меркурий/ с упование и вяра в бъдещето, но да се живее/Марс/ сега....

Собствените мисли могат да бъдат ценни най-вече за нас....
А да се разберат чуждите мисли, мотиви, планове и действия може да бъде не по-малко полезно....Пак за нас...
А времето е подходящо за това....
Mnnnda triabva da se misli..., no az ne iska da mislia za nishto sega , che mi e tolkova leko na dushata, a niama niakva prichina  :)
V momenta obicham cialia sviat :D  

*

АН

« Отговор #2 -: Август 19, 2004, 11:50:00 am »
Цитат
Mnnnda triabva da se misli..., no az ne iska da mislia za nishto sega , che mi e tolkova leko na dushata, a niama niakva prichina  :)
правилно - никакво мислене, докато си в състояние на любов :D

е, на мен не ми пречи да го свържа с точния съвпад на Веста с наталната ти Венера :ph34r:  

*

lin

« Отговор #3 -: Август 19, 2004, 02:02:47 pm »
Цитат
С две неща трябва да се бориш на всяка цена – с надеждата и със страха

Мнооооого мъдро!

"Надеждата умира последна" - една всеизвестна констатация, която много често ни кара на 'черното' да казваме 'бяло' :ph34r: просто защото така ни се иска да бъде!

Ето това не харесвам на Аsc-та си! :(
С голяма сила е изразено горното твърдение и голяма борба е нужна за да се преодолее.

Но поне страх няма!!!
Остава да преборя нездравословната надежда! ;)  

*

АН

« Отговор #4 -: Август 19, 2004, 02:32:25 pm »
това за надеждата и за страха - аз харесвам такива сутри :)

понякога са направо парадоксални - кратки, изглеждащи еднозначни :ph34r:

предлагат възможности за всякакви тълкувания и може човек да се върти в кръг, докато попадне в център на сфера :ph34r:

тогава всичко става едно - не лош способ за медитация :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #5 -: Август 19, 2004, 03:09:33 pm »
Цитат
Цитат
Mnnnda triabva da se misli..., no az ne iska da mislia za nishto sega , che mi e tolkova leko na dushata, a niama niakva prichina  :)
правилно - никакво мислене, докато си в състояние на любов :D

е, на мен не ми пречи да го свържа с точния съвпад на Веста с наталната ти Венера :ph34r:
Mn ne znam koai e Vesta nishto de, ako pravi takiva raboti dano po-dalgo da mi sededi nad Venerkata ;)

Malko misal da vkaram i az ....:)
Az obicham umnite misli - kratko iasno i tolkova mnogo dalbok smisal  :D  

*

Guest_lillie

« Отговор #6 -: Август 19, 2004, 05:50:23 pm »
vesta e asteroid, no pove4eto astrolozi ne rabotiat s asteroidite i n.nar. transneptunovi planeti... AH, a kakvo spored teb bi ozna4aval natalen syvpad Luna-Vesta-Vulkan v Rak, 8mi dom? i Junona v 1vi v to4na opozicia s Jupiter i Lilith? ta nali spored mitoligiata Junona i Jupiter /Hera i Zevs/ ne spirali ds i pogajdat nomera ot revnost i kavgite im bili izvestni na celia Olimp? predpolagam, 4e tova simvolizira edna skrita borba za nadmo6tie v braka i s ogled na tova, 4e Junona e v 1 dom v edna jenska tema, tova zagatva za jena tip amazonka, mnogo nezavisima, no i sys silen stremej da byde obi4ana... hmmm, myjki tip momi4e po-skoro, mi se struva, 6te e nalice pri Atina Palada na asc, taka li? :ph34r:  

*

АН

« Отговор #7 -: Август 20, 2004, 08:11:38 am »
Цитат
vesta e asteroid, no pove4eto astrolozi ne rabotiat s asteroidite i n.nar. transneptunovi planeti... AH, a kakvo spored teb bi ozna4aval natalen syvpad Luna-Vesta-Vulkan v Rak, 8mi dom? i Junona v 1vi v to4na opozicia s Jupiter i Lilith? ta nali spored mitoligiata Junona i Jupiter /Hera i Zevs/ ne spirali ds i pogajdat nomera ot revnost i kavgite im bili izvestni na celia Olimp? predpolagam, 4e tova simvolizira edna skrita borba za nadmo6tie v braka i s ogled na tova, 4e Junona e v 1 dom v edna jenska tema, tova zagatva za jena tip amazonka, mnogo nezavisima, no i sys silen stremej da byde obi4ana... hmmm, myjki tip momi4e po-skoro, mi se struva, 6te e nalice pri Atina Palada na asc, taka li? :ph34r:
хубава интерпретация :)

неподвижните звезди определено дават творческа свобода при тълкуването  :) - е, само трябва да гледаме да се съобразим с основната тема в радикса, с природата им и е добре да ги ползваме само май при окултация...Може и при опозиция, както ти го правиш. Но път орбисът трябва да е до минути, най-много градус.

Иначе са си допълнителен акцент в дома, в който попадат...
Луната си е силна в Рак, а с Веста и Вулкан ще е още по....
Ако съвпадът беше в 8-ми дом и друг знак, можеше да се очаква, че личността ще си има чувства-табу, които да забутва на дълбоко в подсъзнанието. Но понеже е в Рак, може да се очаква специфична проява на най-съкровените чувства.

*

Guest

« Отговор #8 -: Декември 30, 2006, 02:55:58 pm »
Цитат
Цитат
хубава интерпретация :)

неподвижните звезди определено дават творческа свобода при тълкуването  :) - е, само трябва да гледаме да се съобразим с основната тема в радикса, с природата им и е добре да ги ползваме само май при окултация...Може и при опозиция, както ти го правиш. Но път орбисът трябва да е до минути, най-много градус.

Иначе са си допълнителен акцент в дома, в който попадат...
Луната си е силна в Рак, а с Веста и Вулкан ще е още по....
Ако съвпадът беше в 8-ми дом и друг знак, можеше да се очаква, че личността ще си има чувства-табу, които да забутва на дълбоко в подсъзнанието. Но понеже е в Рак, може да се очаква специфична проява на най-съкровените чувства.
:o  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Декември 30, 2006, 03:11:23 pm »
Щом сте повдигнали и тази тема на дневен ред, нека я продължим...  :rolleyes:

А каква според вас тогава ще е разликата между Луна и Венера в 8ми дом, ако са в един и същи знак?
От осмодомната си "лунна" камбанария мога да кажа, че това за отхвърляне или възприемане на някои чувства като "табу" е донякъде вярно. Всъщност по-точно ще е да кажа, че съществуват емоции-табу, но тук предполагам, че силно влияние ще имат знакът и позицията на Марс в радикса - начинът, по който изразяваме същността на Аза (Слънцето) и вътрешното си емоционално "съдържание" (Луната) навън, в света, при взаимодействие с другите. Дали е така?
А бихме ли могли да свържем Венера в 8ми дом (в зависимост от знака, аспектите и статуса й в хороскопа) със "забранени" чувства, докато при Луна в същата позиция акцентът е върху "забранени" емоции?  :blink:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 30, 2006, 03:25:32 pm »
Да, и понеже тематичното акцентиране тук е върху връзката на Меркурий и Марс, бихме могли да направим и едно кратко обобщение  B)

Съвпад Меркурий/Марс - съюзяване на разума и волята
Опозиция Меркурий/Марс - противопоставяне между разума и волята
Квадрат Меркурий/Марс - конфликт/борба между разума и волята
Квинконкс Меркурий/Марс - /вътрешно/ противоречие между разума и волята

Тук умишлено визирам само тъй наречените "дисонансни" аспекти, тъй като при по-леките аспекти, каквито са тригонът и секстилът, предизвикателството не е така силно подчертано.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.