Здравей Гост

Събитийна карта

• 13 Отговора
  • 3260 Прегледи
*

Skarlet

Събитийна карта
« -: Февруари 14, 2009, 08:32:38 pm »
 Днес в 14,35 часа Гергана Грънчарова и Соломон Паси сключиха граждански брак в смолянското село Стойките.Надявам се ,че ще ви бъде интересно да видите картата на събитието.Да им е честито!  ;D Ето и за любопитните повече информация: http://www.deltanews.bg/index.php?id=8990

Целият стелиум във Водолей е в 8 дом.Луната в дипломатичните Везни/или поне така ги представят/,Венера в експанзивния Овен в квадрат с Плутон..... ;D

Re: Събитийна карта
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2009, 08:43:10 pm »
Цитат "хвърли в тъч мнозина, тъй като те досега не са парадирали с интимните си отношения пред обществото и мнозина изобщо не предполагаха, че между тях има каквато и да било близост."

Да, бе да! Знаеха само аз, те и една малка група съветски учени!  ;D

А везните наистина са дипломатични. Колежката ми е везна, с АС Везни и Мерка във Везни в съвпад на АC - роден парламентьор.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2009, 09:03:42 pm »
Интерсептацията на Луна и Венера,може да говори за тяхната прикритост (за връзката им пред света), може и да обозначи трудно съгласуване между отделния им начин на живот и запазване на личната им независимост.Квадрата на Луна с Меркурий-упр на 1 и 4 дом,не е много добър за семейна хармония, още повече в социалните знаци Везни/Козирог.Ерос на ДСЦ може да предположи,че този брак ще им действа силно еротично и/или вдъхновяващо,както и силния 8 дом.Тригона Луна/Слънце е добър за душевна хармония,сродни души и разпределяне на ролята на мъжа и жената в брака по естествен начин.С АСЦ Рак и упр на асц в 4ти-ще си търсят уединение,брака отделно може да се развие в добро семейство.Квадрата Венера/Плутон освен физическо привличане,може да показва и в този брак несъгласие/конфликти по отношение на техните деца(ако вече имат такива от минал брак или техните бъдещи-честно казано нищо не знам за тия двамката,защото не се интересувам от политика,само помня че Соломон е Овен) тъй като оста 5/11 дом се упр от Венера/Плутон;

Толкова на пръв поглед  ;)

« Отговор #3 -: Февруари 15, 2009, 09:58:11 am »
Паси е роден на 22 декември 1956 г. в град Пловдив
 Грънчарова е родена на 14 юни 1973 г. в Пловдив.
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2009, 01:18:03 pm »
Толкова за това,че е Овен-или го бъркам с някой друг,който не мога да се сетя  :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2009, 06:45:27 pm »
Цитат "хвърли в тъч мнозина, тъй като те досега не са парадирали с интимните си отношения пред обществото и мнозина изобщо не предполагаха, че между тях има каквато и да било близост."

Да, бе да! Знаеха само аз, те и една малка група съветски учени!  ;D

А везните наистина са дипломатични. Колежката ми е везна, с АС Везни и Мерка във Везни в съвпад на АC - роден парламентьор.
знаеха го всички,които се интересуваха,от това,кой ни управлява. ;D вижте,тя не ви ли се струва походяща карта за темата "големите късметлий". бързота и шеметна кариера от говорител на мвнр,зам.министър,министър е много показателно за темата. :)натовска любов ;D .....ако искате да разгледаме картата в другата тема!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Февруари 15, 2009, 09:12:39 pm »
Кардинални знаци на оста Асц.-Десц. показват, че решението е взето много бързо и импулсивно. Вероятно е било по инициатива на жената (Луна и Венера в кардинални знаци). Големите малефици са в падащи домове, което е добре за всяко едно събитие. (Тук те са най-малко "вредни"). Луна в 4-ти дом е готова да напусне знака си и в квадратура с Меркурий - господарят на 4-ти дом. Жената може да има "проблем" с воденето на домакинството. Положителният аспект между Венера и Марс, Юпитер вещае сексуална и еротична съвместимост. Повечето щастливи планети - Слънце, Венера, Юпитер са над хоризонта, но Луната е намаляваща. Е, тя няма да ражда все пак. Имайки предвид възрастта им, това семейство няма да се плоди. Мисля, че бракът има бъдеще.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Февруари 15, 2009, 09:42:09 pm »
ПРАВИЛА ПРИ БРАКА (ЕЛЕКТИВНА КАРТА)

1. Не би трябвало да има квадратури от страна на Луната и последната не би трябвало да е без курс. нарастваща Луна е по-добро положение от намаляваща.

2. Изгряващи фиксирани знаци са най-подходящи, когато се стремите към дългогодишна връзка. След тях, за предпочитане са кардиналните, особено Везни (социално-ориентирана връзка), Козирог (необходимостта начинанието да бъде успешно и градивно), Рак (грижа). Овен и подвижните знаци могат да покажат краткотрайност. 

3.  Добре е Слънце и Луна да бъдат в хармоничен аспект, защото те представляват булката и младоженеца.

4. Връзката работи особено добре, когато господарите на Асц. и Десц. са в благоприятен аспект помежду си, тъй като те представляват двете страни на въпроса.

5. Сатурн може да даде ограничения и закъснения, затова той не би трябвало да се поставя в ъгловите домове. Той действа най-добре падащ ( в 3-ти, 6-ти, 9-ти и 12-ти); Ако не е възможно, поставете го в един от следващите домове.

6. Избягвайте всички действащи аспекти към Сатурн, включително и съвпадите. Когато тези аспекти станат точни, може да възникнат недоразумения, чувство на отхвърленост, пренебрегване и тъга.

7. Ако искате връзката да се развие благоприятно, дръжте Уран далеч от ъгловите домове, особено 1-ви и 7-ми.

8. Светилата (Слънце и Луна) и добротворците (Венера и Юпитер) би трябвало да са далеч (високо) от хоризонта. Поне 3-те от 4-те планети е добре да бъдат издигнати. Издигнатите планети са най-забележими и внасят лекота в събитийната карта.

9. Опитайте се да поставите Венера (жената) и Марс (мъжа) в хармоничен аспект;

10. Също и Венера (любов, партньорство) и Асц-Десц (двойката) - в хармоничен аспект;

11. Юпитер (късмет, растеж) и Асц-Десц - в хармоничен аспект;

12. Венера, Марс, Юпитер -  в хармоничен аспект;

13. Луната (чувства) - Венера (хармония).

14. Силната, добре аспектирана Венера е много благоприятна.

15. Избягвайте Луна в Скорпион, където тя е в падение и може да бъде тайнствена и обсебваща. Луната във Везни работи доста добре в елективната карта на брака, защото търси хармония и баланс. Особено при добре аспектирана и издигната Венера.

16. Луна в Лъв също спомага за създаване на стабилни двойки.

17. Слънце или Луна влизащи в квадратура или опозиция към Уран, може да покажат внезапна раздяла или развод, когато аспектът стане точен.

18. Ретроградна Венера е нежелателна в елективната карта на брака.

Струва ми се, че тук е имало и консултация с астролог, преди да се избере датата. Доста голяма част от правилата са спазени.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Февруари 15, 2009, 09:50:59 pm »
Бих искала да добавя, че отслабени планети или домове, в които има "зловредни планети" е добре да бъдат подсилени, чрез положителни аспекти към Локус фортуна. В случая Локус фортуна е в съвпад с Уран в 9-ти дом. Уран управлява 8-ми дом в събитийната карта.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2009, 10:51:09 pm »
Струва ми се, че тук е имало и консултация с астролог, преди да се избере датата. Доста голяма част от правилата са спазени.

Едва ли или ако това е точната карта-не мисля,че някой има полза от заключен Упр на Асц и въобще Луната и Венера да са заключени за избор на определяне на момент за сключване на брак.

Всъщност това ли е точната карта?  :-\  Защото интерсептацията изчезва след 10на минути,а около половин час преди тази карта нещата са също добре,с К5 в съвпад с Луната във Везни.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Февруари 15, 2009, 11:34:17 pm »

Едва ли или ако това е точната карта-не мисля,че някой има полза от заключен Упр на Асц и въобще Луната и Венера да са заключени за избор на определяне на момент за сключване на брак.

Всъщност това ли е точната карта?  :-\  Защото интерсептацията изчезва след 10на минути,а около половин час преди тази карта нещата са също добре,с К5 в съвпад с Луната във Везни.

Ами, Скарлет трябва да каже откъде е взела часа. Между другото, ако върнем с половин час назад времето, положението не е никак розово, защото опозицията Сатурн-Уран попада на оста ИЦ-МЦ. В съвпад с куспидите.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Февруари 15, 2009, 11:42:59 pm »
14 февруари 2009 | 16:20 | Агенция "Фокус"
Грънчарова и Паси са подписали точно в 14,45 часа българско време (13,45 ч централноевропейско и натовско време).

Няма ги интерсептациите.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Февруари 16, 2009, 12:58:05 am »
14 февруари 2009 | 16:20 | Агенция "Фокус"
Грънчарова и Паси са подписали точно в 14,45 часа българско време (13,45 ч централноевропейско и натовско време).

Няма ги интерсептациите.
  Според Делтанюз подписването е в 14,35 часа.Вижте първия пост.Там е линка.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Февруари 16, 2009, 08:45:50 pm »
Явно журналистите пак си противоречат.
Но, разликата не е особено голяма. Ако допуснем, че 14,35  е часът на започване на ритуала, който обикновено трае около 10 минути, допускам че полагането на подписите е станало, след като кметът си е приключил входящата реч. Интерсептацията може да е била причина за забавянето, имайки предвид факта, че документите и плащането са били уредени в последствие, т.е. не предварително както обикновено става (Луна в интерсептиран знак в квадрат с Меркурий; Меркурий - управител на ретро Сатурн в трети дом).