И аз се присъединявам към патриотите.
Е, все пак съм роден във В.Търново - няма как. Реших да пиша по тая тема, защото ме жегна и мен. Присъединявам се към Доктора, Maraj и Strelicka и искам да добавя ое няколко реда. Ние българите винаги сме страдали от ниско самочувствие, тъпкани сме 7 века и е истина, че не си ценим богатствата, историята, природата и уникалните неща, които сме дали на света като розата и розовото масло, киселото мляко. Или може би робуваме повече на чужди мнения и се влияем много от добрата реклама на чуждите забележителности. Знаете ли колко хиляди чужденци посещават Царевец и Арбанаси - много. И голяма част от тях, идващи за първи път и особено американци, не вярват на очите си, че крепостта /в пълния и блясък с лазери, светлини и светкавици по време на "Звук и Светлина"/. Мислят, че това е някакъв декор, илюзия и отиват да пипнат камъните. А те могат да направят стотици милиони долари печалба от нищо и никаква статуя или изкуствено създаден паметник. Истината е и в много слабата ни реклама, която правим на всичко уникално. За пример ще дам първата и най-голяма туристически-информационен център в Търново - "Царевград-Търнов", която направи фурор не само в Търново, София, България, а и по световните културни и туристически борси. Можело значи, но трябва организация, пари и малко патриотизъм.
Много е просто!