Здравей Гост

СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ

• 357 Отговора
  • 46725 Прегледи
СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ
« -: Февруари 18, 2009, 03:51:18 pm »
Реших да обсъдим тази тема,защото напоследък се сблъсквам с такива хора,които по една или друга причина не са встъпили в брак незам дали е заради кризата или просто заради нежеланието на хората да се обвържат!Имам една колежка тук в работата имала е 3 дълги връзки всички приключили неуспешно,а тя наистина е много печена е незнам как се държи с мъжете,но като гледам картата и http://s395.photobucket.com/albums/pp35/marygadje/?action=view&current=2.gif първото,което ми направи впечетление е секстила между Венера,която е управител на 5 дом при нея и сатурн това дава забавяне в любовта но и че няма да се появи,но пък има едни хубави квадрати!
Докато дишаш...надявай се!

Re: СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 04:18:57 pm »
Щеше ми се да намеря икона ,която да изразява възхищението ми от сбития и точен анализ ,но трябваше да е с поклон и сваляне на шапка ,а не откривам такава ;D

« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 05:15:02 pm »
Да аз пък бих направила един красив женски поклон както са ме научили на танците  ;D ;D ;D Но се чудя защо така се получава всички имат някакви възможности за брак или партьорство но не ги осъществяват,а все пак трябва да опиташ па макар и да се опариш!Колко до неяната карта тя според мен е доста критична към партньорите това според някои жени е хубаво колкото до любовника с този марс във везни на градус Анарета в в опозиция с луната господар на 8 ми дом и на емоциите като цяло хич не е добре!
Докато дишаш...надявай се!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 05:20:15 pm »
Когато управителят на 6-ти и 7-ми е един и същ, индивидът може да е "женен" за работата си или да работи заедно с брачния си партньор. При аналогично положение с 12-ти и 1-ви дом, индивидуалността може да остане скрита или първите впечатления, които оставя човек да са неясни.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

123

« Отговор #4 -: Февруари 18, 2009, 05:24:22 pm »
В това отношение /най вече като аспекти, но не само/ моята карта е доста сходна с показаната, и имам същите проблеми :(

По системата на определяне на възможности за "брак" според сходящите аспекти на Слънцето преди да излезе от знака-в натала има 3 такива:/взимат се само тежките планети/

квадрат Сатурн в Овен
тригон Плутон в Дева
секстил Нептун в Скорпион

Слагам в кавички брака,тъй като в астрологията той не се разглежда задължително като подпис, а като поставяне на партньора в ролята на такъв по аналогиите на Слънцето-мъжката фигура,"съпругът", не просто любовника който е по Марс  ;)

интересно, според горното аз имам само една възможност /каквото и да означава това/ и май отдавна я пропуснах по своя воля... :'(

тъкмо се понесох на вълната на любовта с транзитен /и натален/ юпитер върху венера
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 06:11:19 pm от 123 »

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Февруари 18, 2009, 05:52:48 pm »
Когато управителят на 6-ти и 7-ми е един и същ, индивидът може да е "женен" за работата си или да работи заедно с брачния си партньор. При аналогично положение с 12-ти и 1-ви дом, индивидуалността може да остане скрита или първите впечатления, които оставя човек да са неясни.

Аз имам приблизително същото положение на домовете: 1/ омъжила съм се малка; 2/ имах продължителен брак. Нямам силни показатели за развод в картата, но пък мъжа ми има Марс на куспидата на 7-ми дом и Уран и Плутон в 7-ми в опозиция на Слънцето (господар на Десц.) , така че с годините "чашата преля".

Смятам, че проблемът в тази карта не е в позициите на домовете, а в трудните аспекти към планетите-управители. Тази жена е трудна не само за съжителство. Тя е трудна и за самата себе си, струва ми се. С изключение на Венера, нито една лична планета не сключва положителен аспект. Личността (Юпитер) квадратира Слънцето (съпруга, бащата). Тя е индивидуалист-господарят на Асцендента е в съвпад с Уран. И това е в ергенския 9-ти дом в съвпад с ЮЛВ, което придава известна кармичност на случващото се.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Февруари 18, 2009, 06:12:51 pm »
Синухе постави въпроса за симбиозата на взаимоотношенията, която е по 8-ми дом. В тази карта Луната управлява 8-ми дом и е поставена в домошарския 4-ти дом. До тук добре, обаче Луната се разграничава от Меркурий, чрез квадрат, а Меркурий управлява 7-ми дом на пратньора. Тя никога няма да иска да "слугува" на партньора си в смисъл на домашни грижи за него. Опозицията на Луната с Марс пък може да бъде причина за постоянни скандали в къщи, поради това, че Марс е най-високо издигнатата планета и ще действа в посока на кариеристичните амбиции (Марс в 10-ти дом).

Квадратът на Меркурий със Сатурн може да даде отлагане на брака по материални съображения: Сатурн управлява 2-ри дом на личната сигурност и е позициониран в 4-ти. Тази позиция ми говори и за евентуални имотни разправии с партньора.

Аз не я познавам и не и зная възрастта, но ми се струва че  може да се навие да си роди дете без брак. Венера управлява 5-ти дом, сключва благоприятен аспект с Луна и Сатурн, а това говори за положително и сериозно отношение към децата и майчинството по принцип. Но съвпадът на Луна със Сатурн е показател за късно майчинство. Не всички хора с този съвпад са останали бездетни. Ако има деца, тя след време ще може да печели с помощта на децата си - Венера (господарка на 5-ти дом) е във финансовия 2-ри дом и в секстил с господаря на 2-ри дом. Децата могат да допринесат за утвърждаването на нейната лична сигурност на стари години.

*

123

« Отговор #7 -: Февруари 18, 2009, 06:30:56 pm »

Тя е трудна и за самата себе си, струва ми се.

то не е нещо, с което да се похвали човек ;D но, да вярно е - аз съм трудна и за самата себе си :-[

една астроложка ми каза, че по нейна статистика най-много "самотници" има при родените в периода 1970 - 1979 г., поколението преди и след е доста по-склонно на обвързване и май е вярно и по мои наблюдения
има ли някакви общи фактори, засягащи това

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Февруари 18, 2009, 06:40:40 pm »

Тя е трудна и за самата себе си, струва ми се.

то не е нещо, с което да се похвали човек ;D но, да вярно е - аз съм трудна и за самата себе си :-[

една астроложка ми каза, че по нейна статистика най-много "самотници" има при родените в периода 1970 - 1979 г., поколението преди и след е доста по-склонно на обвързване и май е вярно и по мои наблюдения
има ли някакви общи фактори, засягащи това

Има аспекти, характерни за цяло поколение, но те се проявяват в една или друга степен, ако засягат лични планети. Освен това при всеки човек домовете са различни, поради което ще бъдат различни и факторите, определящи самотата, ако такава е заложена.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2009, 07:02:28 pm »
Да, това за споменатите поколения е учудващо вярно.   :-\
Също съм разсъждавала по въпроса, докато наблюдавам кръга от мои близки/познати и сравнявам с останалите, толкова пъти съм търсила отговор и не съм намирала обяснение за причините. Тази астроложка според мен е абсолютно права. А защо ли е такава съдбата на родените през тези години?!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Февруари 18, 2009, 07:11:56 pm »
Вероятно може да се свърже с транзитите на Уран и Плутон през Везни - традиционният знак на конвенционалните взаимоотношения. Родените при това разположение ще са склонни да трасформират постоянно представите си за брака и партньорството (Плутон) и няма да се обвързват лесно (Уран). Доколкото си спомням точно при това поколение стана модерно съвместното съжителство без брак.

« Отговор #11 -: Февруари 18, 2009, 07:26:27 pm »
Да, това за споменатите поколения е учудващо вярно.   :-\
Също съм разсъждавала по въпроса, докато наблюдавам кръга от мои близки/познати и сравнявам с останалите, толкова пъти съм търсила отговор и не съм намирала обяснение за причините. Тази астроложка според мен е абсолютно права. А защо ли е такава съдбата на родените през тези години?!
И аз покрай сестра ми ,която е родена през 1970 имам наблюдения за нейния набор.
В училището бяха седем паралелки по 40 човека близо, от всичките паралелки грубо сметнато се падат на клас по седем  човека ,които са волни птички до ден днешен .
Голям е и процента на тези ,които живеят на семейни начала .
От моя набор сме четири  ергена и три моми. ;D
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 07:34:59 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

123

« Отговор #12 -: Февруари 18, 2009, 07:47:35 pm »
А защо ли е такава съдбата на родените през тези години?!
Попитах я, но не получих отговор

Аз бях от тези, които с радост се възползваха от "разрешеното" модерно съжителство без брак

« Отговор #13 -: Февруари 18, 2009, 07:58:27 pm »
Вероятно може да се свърже с транзитите на Уран и Плутон през Везни - традиционният знак на конвенционалните взаимоотношения. Родените при това разположение ще са склонни да трасформират постоянно представите си за брака и партньорството (Плутон) и няма да се обвързват лесно (Уран). Доколкото си спомням точно при това поколение стана модерно съвместното съжителство без брак.

Много хубаво си го казала, Небесна. А по мое мнение, емиграцията на 7-800 000 човека си каза тежката дума. Аз просто нямам познати около моята възраст. Дори приятелите ми се поне 10 години по-големи от мен /аз съм '73 г/. Е, имам и Сатурн в 11-ти дом  ;) Моето поколение усети стръвта да бачкаш здраво и да имаш самостоятелност и пари, да учиш и това да ти се отплаща.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2009, 08:34:13 pm »
Небесна, винаги когато имаме 2 интерсептирани знака, имаме и два дублирани /на англ. Duplicated signs/. Общият управител показва, че делата на домовете са свързани по някакъв начин. Разбира, се както обикновено можем да потърсим потвърждение на този аспект или да се огледаме за евентуален начин на проява. Това не са мои наблюдения, четох го в сайта на Боб Маркс и го споменах, понеже рядко обръщаме внимание на подобни позиции.

Виж тук

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2009, 08:58:35 pm »
Брей, аз имам 6 и 7 в телец и първи и 12  в скорпион. Управител на осми луна в 4-и и в квадрат с Мерк.  :-\

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Февруари 18, 2009, 09:20:05 pm »
Небесна, винаги когато имаме 2 интерсептирани знака, имаме и два дублирани /на англ. Duplicated signs/. Общият управител показва, че делата на домовете са свързани по някакъв начин. Разбира, се както обикновено можем да потърсим потвърждение на този аспект или да се огледаме за евентуален начин на проява. Това не са мои наблюдения, четох го в сайта на Боб Маркс и го споменах, понеже рядко обръщаме внимание на подобни позиции.

Виж тук

Не съм искала да те засегна. Това и аз съм го чела в книгата на двете американки. Исках само да вметна, че позицията на куспидите не определя предразположението към безбрачие, а по-скоро планетите-управители и техните аспекти.

За себе си съм установила, че това със скачените домове не винаги действа.
Аз не съм срещнала партньора си по работа, нито съм работила заедно него, нито съм "омъжена за работата си".

За това, къде е вероятно да го срещнете, по-скоро се гледа позицията на господаря на 7-ми дом. При мен е в 3-ти дом -запознаха ни съученички, аз го чувствах като по-голям брат, и той живееше наблизо.

Господарят на 6-ти дом в 3-ти дом - към първата ми професия ме насочи съученичка, работя наблизо до дома (на 20 минути пешком), а работата ми включва постоянно движение.

Общото между скачените домове в случая който цитирах се върти около обстоятелствата на 3-ти дом, там където е позициониран и общият господар на домовете - т.е. "близката среда".

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2009, 11:13:06 pm »

Виж тук

Не съм искала да те засегна. Това и аз съм го чела в книгата на двете американки. Исках само да вметна, че позицията на куспидите не определя предразположението към безбрачие, а по-скоро планетите-управители и техните аспекти.

За себе си съм установила, че това със скачените домове не винаги действа.
Аз не съм срещнала партньора си по работа, нито съм работила заедно него, нито съм "омъжена за работата си".

За това, къде е вероятно да го срещнете, по-скоро се гледа позицията на господаря на 7-ми дом. При мен е в 3-ти дом -запознаха ни съученички, аз го чувствах като по-голям брат, и той живееше наблизо.

Господарят на 6-ти дом в 3-ти дом - към първата ми професия ме насочи съученичка, работя наблизо до дома (на 20 минути пешком), а работата ми включва постоянно движение.

Общото между скачените домове в случая който цитирах се върти около обстоятелствата на 3-ти дом, там където е позициониран и общият господар на домовете - т.е. "близката среда".

Не става въпрос за засягане, а за това, че позициите не са еднозначни. Всеки един фактор в натала може да се ползва за допълнително инфо и вместо да се повтаряме, можем да се допълваме. За мен това е смисъла на темите. :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2009, 11:17:20 pm »
Аз съм 80"  набор, но мойте приятели от моя набор много малко  познати са женени.Аз не правя изключение.Мисля,че има значение квадратурата ми между Венера/Близнаци, 2 дом/ и Сатурн в 5дом.Отделно Уранчо в 7ми.Преди няколко години имах желание голямо за брак, но сега честно казано не  съм сигурна.Изпитвам страх....  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2009, 11:48:25 pm »
Имам една колежка тук в работата имала е 3 дълги връзки всички приключили неуспешно,а тя наистина е много печена е незнам как се държи с мъжете,но като гледам картата и http://s395.photobucket.com/albums/pp35/marygadje/?action=view&current=2.gif първото,което ми направи впечетление е секстила между Венера,която е управител на 5 дом при нея и сатурн това дава забавяне в любовта но и че няма да се появи,но пък има едни хубави квадрати!

Бих казала, че съвпадът на Луната със Сатурн в ъглов дом е доста по-силен от секстила на Венера.
Картата на колежката ти е доста показателна:
- Стрелец на АС и Близнаци на ДС.
- Ранен управител на ДС в сатурнов знак, в партилен квадрат със Сатурн и в квадрат с Луната /Луната е съуправител на 7 дом/. Квадратът между Меркурий /госп. на ДС/ и Сатурн е най-точният аспект в картата и определено предполага спънки в междуличностните отношения, особено когато се стигне до узаконяването им. А пък и досега казваш, че не се е стигнало...
- Позицията на Сатурн в съвпад с Имум Цели е трудна, особено щом участва и Луната /същото се отнася до всички ъглови позиции на Сатурн в картата/.
- Луната и Венера се намират в знаци, даващи стремеж към утвърждаване и независимост /Овен и Водолей/, за същото загатва и позицията на Слънцето в първи дом в квадрат с Юпитер/Уран, разположени високо в картата. Слънцето формира Т-квадрат с нодалната ос.
- Марс е в елевация, стои най-високо в картата, макар и в заточение. Опозицията му със Сатурн /в падение/ също не е цвете за мирисане, но може да направи човека по-пробивен и целенасочен.
- Още един интересен аспект: Венера в квадрат с Нептун.
- Господар на АС в съвпад с Уран и Северния възел в 9 дом.
- И, разбира се, да не забравим да споменем за опозицията на Луната в Овен с Марс. Считам, че съвпадът на Луната със Сатурн в опозиция към Марс е най-трудният фактор в хороскопа, от друга страна той е с ключово значение, стои в основата на конструкцията на хороскопа. Иначе по Ведическа система, след като се отчете прецесията, Луната и Сатурн са в два съседни знака, но опозицията й с Марс остава актуална - това е тъй наречената марсова доша, непрепоръчителна за ранно сключване на брак. Зависи в кои домове попада тази констелация, Лагна се намира на границата между два знака.
- Луната съуправлява 7 дом и също следва да се вземе под внимание, а в картата тя има трудни аспекти с Марс и Сатурн, при това е разположена в марсов знак.

« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 11:52:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.