Здравей Гост

Транзитен юпитер през МЦ, ДЦ и АЦ

• 29 Отговора
  • 12152 Прегледи
*

lolitta

Транзитен юпитер през МЦ, ДЦ и АЦ
« -: Февруари 19, 2009, 07:03:30 pm »
Здравейте!

Интеренсо ми е да разбера повече за влиянието на транзитния Юпитер, преминаващ и образуващ съвпад с: Десцедента, Медиум цели и Асцедента.

Както всички знаем, това са едни от най-важните точки в един хороскоп и влиянието на Юпитер - голямият "добротворец" там би трябвало да е доста силно...

Ето, например аз тази соларна година имам Юпитер в съвпад с Медиум цели, 10ти дом/Водолей, а 2011 година Юпитер ще бъде в съвпад с десцедента...

::)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Транзитен юпитер през МЦ, ДЦ и АЦ
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2009, 09:13:30 pm »
юпитер в съвпад с мц , дава увеличаване на богатствата и почести.ако си омъжена ,може да донесе и успех в работите на мъжа ти.ако юпито е добре аспектирано с луна или слънце,може да ти донесе и висока общественна длъжност.но преди всичко трябва да се гледа натала.соларната карта маркира тенденцийте през настоящата година.събитията се определят от други показатели.
юпитер в/у дсц , може да означава и брак и развод.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Февруари 19, 2009, 09:18:32 pm »
Аз не съм много на "ти" със соларите (всеки астролог си има предпочитана техника), но мога да кажа в какво се изразява влиянието на транзитния Юпитер в натала.

Когато попадне на Асцендента транзитният Юпитер дава ведро и оптимистично светоусещане. Но може да прибави няколко килца, тъй като Асцендентът оказва влияние върху външността и физическото тяло на човека. Наскоро преживях този аспект и имам пресни наблюдения върху влиянието му. Лично аз чувствах тялото си някак подпухнало и подуто и имах склонност към задържане на течности.

С Юпитер на МЦ се разширяват кариеристичните амбиции, появяват се нови възможности за израстване в кариерата. Тук Юпитер закриля "доброто име" на човека и може да се появи някой високопоставен покровител.

С Юпитер на Десцендента се появява порив за разширяване на връзките и контактите. Човек е склонен да не се върти само в орбитата на традиционното партньорство, може да има перспективи за нови партньорства, и ако брачният партньор е ревнив, кризата в отношенията няма да ви подмине. Някои разводи се случват именно, когато Юпитер аспектира Десц. Понеже аз имам Юпитер в 7/8 дом по рождение съм забелязала един феномен-никога не съм оставала без партньор. Докато се вкопчвам с старата, изживяла времето си връзка, вратичката не ми се отваря. Обаче....сложа ли край, започна ли да се оглеждам около себе си и да виждам по-далеч от носа си (разбирай "бившия"), веднага се появяват нови въможности. Това предизвиква Юпитер при транзита си в 7-ми дом - желание за разширяване на контактите.

Когато Юпитер премине през ИЦ, ще ви се прииска да си разширите дома, може да си смените жилището с по-голямо или да ви обхванат родолюбиви чувства и да тръгнете да си изследвате родословното дърво, да организирате родова среща и т.н.

Това са само някой от проявленията на транзитиня Юпитер, които съвсем не изчерпват темата.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Февруари 19, 2009, 09:24:33 pm »
Там, където транзитира Юпитер в наталната карта, очаквайте благоденствие и просперитет. Обаче с негативни аспекти към натални планети - бъдете внимателни. Може да надцените възможностите си или "щастието", което Юпитер ви предлага да "прегърнете" с двете си ръце, да се окаже за сметка на нещо друго, което трябва да пожертвате.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2009, 10:58:08 pm »
Там, където транзитира Юпитер в наталната карта, очаквайте благоденствие и просперитет. Обаче с негативни аспекти към натални планети - бъдете внимателни. Може да надцените възможностите си или "щастието", което Юпитер ви предлага да "прегърнете" с двете си ръце, да се окаже за сметка на нещо друго, което трябва да пожертвате.
:))))
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 02:49:22 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

lolitta

« Отговор #5 -: Февруари 20, 2009, 10:43:07 am »
 8)

Интересни впечатления от личен опит по темата:)

Сега на 20 Март настъпва новата астрлогична година, в която моя транзитен юпиер е в сувшад с МЦ..минала година си смених работата, сега на новото място мога да изявя знанията и способностите си, помагам на другите около мен, и повече от вси1ко имам желание да израстна в службата, кариера, повишение и подобно развитие ми е не просто мечта, ами цел...затова чакам с нетърпение този 20 март, за да може Юпитер да се прояви, тъй като и аспектите, доколото мога да ги разтълкувам, са добри... :)

« Отговор #6 -: Февруари 20, 2009, 01:55:32 pm »
Аз също се присъединявам към групата с Юпитер в 7-ми дом,но и при мен е в заточение в близнаци,а в същото време е управител на АС ми бих казала,че не е добре поставен!Моите наблюдения са,че и двата пъти през които минава през АС и е съответно в собствения си знак Стрелец  получавам някакво наследство и съм сигурна в действието му като благодетел по отношение на финансите ми,а за връзките нямам никакви наблюдения!Колкото до солара добре е когато е в 12-ти дом действа като ангел пазители наблюденията ми са,че наистина е така!
Докато дишаш...надявай се!

*

lolitta

« Отговор #7 -: Февруари 20, 2009, 02:05:59 pm »
Обичам юпитер и всичко свързано с него, дори и да е зле поставен и наранен, той може да носи добро, разширение, успех...при мене в натала е в десцедента - щастието ще намеря чрез партнъора в живота, което и от друго място са ми го казвали....абе хубаво нещо е Юпитер!!!  8)

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2009, 03:22:43 pm »
Аз също се присъединявам към групата с Юпитер в 7-ми дом,но и при мен е в заточение в близнаци,а в същото време е управител на АС ми бих казала,че не е добре поставен!Моите наблюдения са,че и двата пъти през които минава през АС и е съответно в собствения си знак Стрелец  получавам някакво наследство и съм сигурна в действието му като благодетел по отношение на финансите ми,а за връзките нямам никакви наблюдения!Колкото до солара добре е когато е в 12-ти дом действа като ангел пазители наблюденията ми са,че наистина е така!
юпитер за разлика от сатурн е там където се чувстваме сигурни.но не бива да се разглежда сам.изключително важни са неговите аспекти с планетата сатурн , както и с другите лични и външни планети.ами ако този юпитер кацнал В/у мс,асц,ис,дсц прави нехармонични аспекти?стоим и чакаме ли?да оптимизма и вярата са повече , но какъв ще бъде крайният резултат?! не винаги той носи наследство , когато преминава през асц.асц се свързва и с физическото тяло и с личното израстване.юпитер е духовност,той е мъдреца,той е философията.при съвпад с асц , юпитер носи напълняване.може да даде и финансови придобивки. да!в 12-ти на солара носи закрила и защита от отвъдното.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2009, 03:33:38 pm »
Обичам юпитер и всичко свързано с него, дори и да е зле поставен и наранен, той може да носи добро, разширение, успех...при мене в натала е в десцедента - щастието ще намеря чрез партнъора в живота, което и от друго място са ми го казвали....абе хубаво нещо е Юпитер!!!  8)
пословично е използването на партньорите ,когато в натала той е кацнал в/у дсц!партньори-делови,интимни ,всякакви.....,но не бива да се забравя и нещо друго : в този живот човек или сее или жъне карма ;) :) -така,че това не е най-доброто положение на юпитер.щастието човек намира сам , а не чрез друг.при всички положения мога да кажа,разбира се без да знам другите фактори от хороскопа,че юпитер на дсц.,дава повечко от всичко ;D,повече бракове,повече партньори,просто повече!с присъщия си оптимизъм ,той може да даде и надценяване на партньорите ,защото според древните /тук лили ще каже дали е така!/ ,той е и измамникът.колкото и голямо добро да е , трябва да бъдем изключително внимателни , защото той не дава стабилитет,за разлика от сатурн.благата по юпитер както текът ,така и изтичат!  :) от личен опит казвам , че е много е важно как е аспектиран спрямо останалите планети,без значение дали гледаме солар,прогресия,дирекция.

« Отговор #10 -: Февруари 23, 2009, 08:17:02 am »
Аз съм напълно съгласна с maraj - Юпитер понякога е голям измамник и може да ни главозамае или да ни накара да изгубим реалната преценка за себе си и околните... Не напразно е втори управител на Риби.
Лично на мен, когато Юпитер ми беше върху МС имах професионални успехи и за кратко време поех сериозни отговорности в службата. Сега, когато вече е в 11 дом, си давам сметка, че това е увеличило амбициите ми прекомерно и съм смятала, че неизменно ще продължавам да израствам по същия начин, стига да продължавам да си върша така съвестно работата...
Но нещата не стоят точно така и бях разочарована, докато го осъзнавах.
Затова е добре да сме внимателни с транзитите на Юпитер, дори и положителните му аспекти  :D
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 08:22:07 am от euphoria »

« Отговор #11 -: Февруари 23, 2009, 09:18:13 am »
Юпитер не разочарова, прекомерните,нереални очаквания или  мечти/тук вече и нептун има пръст/ правят това в сблъсъка с реалността, така,че ако си реалист няма да очакваш кошница с подаръци, но ако неочаквано я получиш ще бъдеш щастлив и доволен :)

рожденият Юпитер е синглетон, в телец/9 и упр.4 дом , сега транзитира в 5д,
в солара имам троен съвпад юпитер/ венера/луна в 5, / какво да очаквам през годината ? /
направи секстил към Слънце Стрелец 4, а  тр.Венера от 8 е в тригон към Слънцето, не
съм забогатяла ,но получих свобода да правя каквото си искам,
да имам време за св. хобита и това ме прави щастлива и скромно бих казала "благодаря"
а докато транзитираше през 4 дом , ми даде две работи у дома и съответно средствата
вложих в подобряване - дограма,саниране - доволна съм...
най- приятен беше транзита му през 3 дом - там е нат. съвпад Венера/Луна/Нептун
обиколих много манастири в България,които те завладяват  с  красотата, спокойствието и безвремието, което цари там и това те зарежда положително и страният трепет, предизвикан от чувството на гордост, че си част от тази хилядолетна история...

« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 10:11:12 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2009, 04:00:24 am »
в трети дом ,транзита на юпитер е съвсем нормално да носи много краткотрайни пътувания,така също и неща свързани с обучение,образование,съседи,братя,сестри,комуникаций и др. , но тъй като е засегната оста3-ти 9-ти въобще не се учудвам от духовното , което ти е дал и донесъл транзита му.
нептун е илюзия,мъглявина , но в  никакъв случай не е измама.той може да те заблуди ,но не и измами.
а транзита на юпито през 5-ти :),при тези аспекти миии.....дай боже всекиму и по отношение на любовта и на децата и на късмета.пускай тото-може и да спечелиш!

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Февруари 24, 2009, 08:00:24 am »

а транзита на юпито през 5-ти :),при тези аспекти миии.....дай боже всекиму и по отношение на любовта и на децата и на късмета.пускай тото-може и да спечелиш!

Мен ме чака същия транзит догодина през 5 дом.При предишния преди 12 години ми донесе много разочарования и трудности.Юпитер ми съуправлява 5 дом и в Риби квадратира наталния.Виж,противно на всички очаквания и писания за Сатурн в 5-ти-беше друго.Тогава бяха най-прекрасните ми 2 години. ::)

*

mamma_mia

« Отговор #14 -: Февруари 24, 2009, 09:28:42 am »
Добро утро! :)
В момента преживявам тр юпитер в 7ми.7мият ми дом обаче е малък-по-малко от 20 гр. и в момента е по средата на дома.Не забелязвам нещо особено по отношение на партньорите и най-вече относно мъжът ми,защото соц.контактите ми са сведени до минимум :-\
Дълго време нептун транзитираше 7 дом,след около половин градус ще влезе в 8ми.
Някой ми беше казал,че нептун през 7ми ще ми даде заблуждение относно партньорите,по това време все  пак се събрах с мъжът ми.Чудя се с какво ли съм се заблудила относно него.Сега като влезе в 8ми,ще изтрезнявам ли какво ли?
Възврата на юпитер в 6ти,не ми донесе нещо специално,все мислех за диети,здравословно хранене,но не отслабнах драстично,пък и служех на възрастен човек(имам юпитер в козирог).
Като мина през 5ти забременях и родих.

« Отговор #15 -: Февруари 24, 2009, 09:28:59 am »

късмета за мен са децата, щом на тях им върви
а за тото и т.н знам ли , сатурн ми управлява 5 дом ? ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2009, 12:42:42 pm »

късмета за мен са децата, щом на тях им върви
а за тото и т.н знам ли , сатурн ми управлява 5 дом ? ::)
сатурн освен всичко негативно ,означава и сигурност и стабилитет . :)

*

lolitta

« Отговор #17 -: Февруари 24, 2009, 02:44:41 pm »
Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Асцендента. Повишена жизненост, прилив на сили. В такъв момент човек се показва в най – добрата си светлина. Благоприятно е за социалните контакти, личната инициатива, служебното издигане. В материално отношение води до подобряване на условията на живот, повече пари и придобивки. Съществува опасност от напълняване, особено при съвпад с Асцендента.
Юпитер в квадрат и опозиция с Асцендента. Прави се неправилен избор на целите и средствата за тяхното постигане. Инициативите се възприемат като натрапване. Липсва гъвкавост и дипломатичност. В здравословно отношение са възможни отрицателни въздействия.
 Юпитер в съвпад, секстил и тригон с МС. Спомага да се осъществяват личните цели и желания. Появяват се щастливи възможности за израстване в кариерата и професията. Признание за качества и възможности. Поради опозицята на Юпитер в този момент с ИС е възможно амбициите и стремежите да се сблъскат с неодобрение от страна на семейството. Създават се добри предпоставки за печелене на пари от професия, призвание. Признание на възможности.
Юпитер в квадрат и опозиция с МС – води до загуби и неблагоприятни социални обстоятелства. Възможни са разногласия в брака.Спънки и проблеми от страна на право, закон, финансови проблеми. В здравословно отношение са възможни нарушения във вегетативната нервна система, ендокринната система, нарушения в обмяната на веществата, стомаха.
Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Десцендента. Характеризира се с добра воля и хармония във важни отношения. Удачен период за сключване на брак или делово партньорство. Удачно време за решаване на съдебни спорове и дела. Добре се подреждат отношенията с чужденци и чужбина. Този транзит помага за създаване на полезни връзки и контакти, за популярноста.
 Юпитер в квадрат и опозиция с Десцендента. Може да се прояви като равнодушие към задълженията към партньора и обществото. Липса на реализъм и тенденция да се възприемат отношенията като нещо дължимо. Възможно е човек да дава обещания, които не може да изпълни. Появяват се ситуации на спор, противопоставяне. Недостиг на култура и рафинираност в поведението.
 Юпитер в съвпад, секстил и тригон с ИС. Нарства желанието за сътрудничество и взаимно разбиране с членовете на семейството. Благоприятен период за купуване на дом, за разширението му. Подобряват се семейните работи чрез добра атмосфера в дома или чрез финансови постъпления. Периодът е благоприятен за духовно уединение и медитация.
Юпитер в квадрат и опозиция с ИС. Тенденция да се възприема подкрепата от членовете на семейството като нещо дължимо, без да се дава достатъчнов замяна. Не е подходящ момент за купуване на дом, строеж и влагане на пари в разширения на дома. Възможно е да се налагат морални и етични ценности на членовете на семейството и това да предизвиква раздразнение. Прекалени грижи или прилепване единствено към благополучието в дома води до обратни на очакваните резултати.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 05, 2009, 05:27:23 am »
Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Асцендента. Повишена жизненост, прилив на сили. В такъв момент човек се показва в най – добрата си светлина. Благоприятно е за социалните контакти, личната инициатива, служебното издигане. В материално отношение води до подобряване на условията на живот, повече пари и придобивки. Съществува опасност от напълняване, особено при съвпад с Асцендента.
Юпитер в квадрат и опозиция с Асцендента. Прави се неправилен избор на целите и средствата за тяхното постигане. Инициативите се възприемат като натрапване. Липсва гъвкавост и дипломатичност. В здравословно отношение са възможни отрицателни въздействия.
 Юпитер в съвпад, секстил и тригон с МС. Спомага да се осъществяват личните цели и желания. Появяват се щастливи възможности за израстване в кариерата и професията. Признание за качества и възможности. Поради опозицята на Юпитер в този момент с ИС е възможно амбициите и стремежите да се сблъскат с неодобрение от страна на семейството. Създават се добри предпоставки за печелене на пари от професия, призвание. Признание на възможности.
Юпитер в квадрат и опозиция с МС – води до загуби и неблагоприятни социални обстоятелства. Възможни са разногласия в брака.Спънки и проблеми от страна на право, закон, финансови проблеми. В здравословно отношение са възможни нарушения във вегетативната нервна система, ендокринната система, нарушения в обмяната на веществата, стомаха.
Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Десцендента. Характеризира се с добра воля и хармония във важни отношения. Удачен период за сключване на брак или делово партньорство. Удачно време за решаване на съдебни спорове и дела. Добре се подреждат отношенията с чужденци и чужбина. Този транзит помага за създаване на полезни връзки и контакти, за популярноста.
 Юпитер в квадрат и опозиция с Десцендента. Може да се прояви като равнодушие към задълженията към партньора и обществото. Липса на реализъм и тенденция да се възприемат отношенията като нещо дължимо. Възможно е човек да дава обещания, които не може да изпълни. Появяват се ситуации на спор, противопоставяне. Недостиг на култура и рафинираност в поведението.
 Юпитер в съвпад, секстил и тригон с ИС. Нарства желанието за сътрудничество и взаимно разбиране с членовете на семейството. Благоприятен период за купуване на дом, за разширението му. Подобряват се семейните работи чрез добра атмосфера в дома или чрез финансови постъпления. Периодът е благоприятен за духовно уединение и медитация.
Юпитер в квадрат и опозиция с ИС. Тенденция да се възприема подкрепата от членовете на семейството като нещо дължимо, без да се дава достатъчнов замяна. Не е подходящ момент за купуване на дом, строеж и влагане на пари в разширения на дома. Възможно е да се налагат морални и етични ценности на членовете на семейството и това да предизвиква раздразнение. Прекалени грижи или прилепване единствено към благополучието в дома води до обратни на очакваните резултати.

румяна кожухарова това е писано от нея .и аз като теб много му се радвах на юпито ,ама.... статията е изцяло копирана/по-скоро часта/от astroto.com, не е лош сайта ,но тук принципно се правят само преводи от руски и  копи-пейст,копи -пейст.няма нищо реално....това не е матрица за жалост.ех,ако го знаех преди години.. :),просто дано проработи при  теб!
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 03:11:53 am от Марая »

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Март 05, 2009, 09:02:08 am »
хъммм в моята карта ще ми се цъцне скоро на АС, а после си чакам юпитеровото възвръщане /в началото на януари 2010/... имам много силни съмнения, че когато е квадратирал собствената си позиция - качих килограми и сега като си дойде на мястото се надявам да ми дойде мерака да потренирам малко  ::) 
в старата ми карта в началото на ноември Юпи премина Мс и си мислех, че ще сменям работата. но всъщност той е освободителят и аз просто напуснах една неподходяща за мен работа, която ме натоварваше адски много психически...  използвам си и двете карти, защото и двете си работят перфектно, но старата я ползвах до момента на откриване на новият си час - след това новата  :P