Здравей Гост

Хорар за съдебно дело - сигнификатори

• 2 Отговора
  • 1320 Прегледи
Хорар за съдебно дело - сигнификатори
« -: Февруари 21, 2009, 12:00:21 pm »
Бих искала да ви попитам за мнение относно сигнификаторите по този въпрос.

Преди много години, в една далечна галактика дадох пари с ДОГОВОР на един човек, който в последствие почина. Сега има основно два наследника - дъщеря му и втората му жена. Как е коректно да се зададе въпроса - "Ще спечеля ли делото срещу наследниците на "конкретното име"?" или "Ще спечеля ли делото срещу "фамилното име"? Дъщеря му е омъжена, а втората му жена - не. Могат ли да се явяват и двете като опоненти по 7-ми дом или трябва да се търсят производни от седми дом - починалия човек. Ако ще се плащат тези пари, а няма причина да не се плащат, защото имам нотариално заверен договор, те и двете отговарят по равно.

Делото се води поне от 5 години, като едва миналата година му дадоха ход. Те двете се съдеха за наследство, но вече го поделиха, защото имаше фирми за делене.
А бе съдебна система
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

Re: Хорар за съдебно дело - сигнификатори
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2009, 12:21:47 pm »
Щом вече са си поделили правата по наследството, значи задаваш въпроса така: "Ще спечеля ли делото срещу наследниците на еди-кой си?" Човекът, с който сте имали договорни отношения е по 7-ми дом, и неговия адвокат -също. Наследниците са по неговия 8-ми дом. Съдът е по 9-ти (законодателството в държавата), а съдията, който тълкува законите и решава е по 10-ти.

Re: Хорар за съдебно дело - сигнификатори
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2009, 12:25:28 pm »
Благодаря, Небесна!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.