Здравей Гост

СЧУПЕНОТО ОГЛЕДАЛО НОСИ НЕЩАСТИЕ

• 2 Отговора
  • 3482 Прегледи
*

veshti4ka

« -: Февруари 21, 2009, 07:39:57 pm »

С огледалата са свързани множество поверия. В миналото са ги смятали за подарък от дявола и са мислели, че с тях може да бъде направена магия. Именно затова едно време Иван Грозни заповядал огледалата за него и за неговите жени да се правят от слепи майстори.
Най-древното и широко разпространено суеверие гласи, че счупеното огледало носи седем години нещастие. Произходът на това суеверие се губи някъде в мъглата на историята, но може да се предположи, че е свързано с представата, че огледалото отразява душата на човека: ако отражението се разбие, душата също страда., и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето.
В Англия съществува любопитен вариант на това суеверие, според който разбитото огледало е на загуба на най-добър приятел. Англичаните обаче знаят начин, по който да се избегне бедата. Трябва да се съберат абсолютно всички парчета от счупеното огледало и да се хвърлят в бързотечаща вода. Водата ще отнесе неприятностите.
Американците също смятат счупеното огледало за много лош признак и всякак се стараят да се отърват от неприятните последствия – вадят от джоба си петдоларова банкнота и се кръстят. В Америка смятат, че петдоларовата банкнота носи щастие понеже има магически свойства, наследени от златната монета.

Енергийните потоци на смъртта
Парапсихолозите предполагат, че когато се счупи огледало, натрупаната в него отрицателна енергия се отделя под формата на невидими енергийни потоци, които се носят с луда скорост по стаите на дома. Затова, ако не се вземат мерки веднага след счупването, тази енергия няма да напусне дома, а ще влезе в някой от домочадието с всички, произтичащи от това последствия!

Тази история се случила в едно украинско село в края на по-миналия век. В дома на един от селяните внезапно се пръснало висящото на стената огледало.
Било заповядано на прислужницата Саломея да събере счупените парчета и да ги изхвърли. Но Саломея го направила само с дребните парченца. Големите занесла в къщи – едното парче закачила над леглото си, а другите раздала на приятелки.
Само няколко дни след събитието в селото започнали да се случват наистина невероятни неща. Три дни след счупване на огледалото в местния вид, ей така, от нищото, се удавила Саломея. След нея, без всякаква видима причина, умряла и най-добрата й приятелка. А след още някое време от ръка на неизвестен разбойник загинали още две от приятелките на Саломея, които били отишли за ягоди в гората.
Поредицата от тези странни, а в същото време и страшни смъртни случаи, завършила с това, с което и започнала – в селския вир се удавила още една приятелка на прислужницата.

Тайната на огледалото на Набоков
Това мистично огледало попаднало в семейство Ефремови след 1919 г., когато чичото Вадим Ефремов купил къщата, където преди революцията са живели Набокови и където се съхранявали вещи, принадлежащи някога на семейството на знаменитият руски писател. Вадим си спомня, че никога не е могъл да стои в стаята с огледалото без да изпитва ужас. «През цялото време ми се струваше, че не съм сам, че някой стои зад гърба ми и аз чувах някакво учестено дишане. Вратата на стаята се отваряше и затваряше, макар и да не ставаше никакво течение. Когато майка ми каза, че е видяла призрак в тази стая, аз разбрах, че това е призракът на авторът на Лолита.»
По време на Великата Отечествена война огледалото било в намиращият се под блокада Ленинград и се оказало единственият оцелял предмет от разрушена от бомбите сграда. Не е известно по какъв начин то е било изпратенос пощенски вагон в Москва и било закачено на стената в жилището на Ефремови.
<Аз нееднократно се опитвах да се отърва от това огледало, - казва Вадим, - опитвах се да го закопая в гората, да го скрия по двора, но всеки път се убеждавах, че е напразна загуба на време. Странни и немислими нещастия се струпваха на главите на всички членове на семейството в момента, в който изнасях проклетото огледало от къщата . Затова ми се налагаше всеки път да го връщам обратно. Аз вече свикнах всяка нощ да сънувам покойници, примирих се и с образа на смъртта, който се натрапва в съзнанието ми. Аз не съм екстрасенс, нито се занимавам със спиритизъм и направо се чудя защо Набоков е избрал точно мен. Продължавам да се смятам за нормален човек. Единственото ми желание е да се избавя от това огледало. Бих искал дори да прибегна до помощта на екстрасенси, които да го изчистят от натрупалото се в него. Или, в крайна сметка, просто бих го дал, дето се казва в добри ръце, но засега желаещи няма».
Краят на разказаната от Вадим история е печален. След като разбил на парчета ужасното огледало, Вадим се събудил на другата сутрин в реанимацията – попаднал в тежка автомобилна катастрофа.

Магически ритуал за счупено огледало

Веднага след като се счупи огледало, трябва да плюем през ляво рамо и да кажем «Марш от мен! Махнете се от мен, беди! Да бъде на промяна, а не на беда!»

След това, без да докосвате парчетата, бързо кажете следното заклинание: Огледалото падна, с него пропадна и моето нещастие. Огледалото се разби! Разбиха се с него и моите нещастия. Мен, ....(името) няма да ме стигнат повече беди! Во имя Отца и Сина и Светия Дух, Амин!”.

Следващата операция, която помага да се пречисти жилището от отрицателните енергийни потоци е: намокрете метла и напръскайте с нея парчетата счупено стъкло. След това ги изметете и веднага ги изнесете от дома.

Внимание! Не замитайте стъклата (огледалото) в лопатата. Използвайте чиста бяла хартия, неизползвана за друго. Сметете на нея парчетата и завийте. Внимавайте да не докосвате парчетата с голи ръце!.

След това трябва да капнете върху пакета със стъклата кръв от показалеца (така огледалото възвръща астралната си цялост и чистота, а човек си запазва здравето). След това изнесете на боклука и в никакъв случай не запазвайте парчета. След като се върнете, измийте ръцете си до лактите като казвате «Вода моя, майко моя, измий от мен цялото ми нещастие и ме предпази от болести!»

За всеки случай, можете да се измиете и със светена вода.

*

veshti4ka

Re: СЧУПЕНОТО ОГЛЕДАЛО НОСИ НЕЩАСТИЕ
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2009, 07:41:35 pm »
лично аз досега нямам спомен да съм чупила огледало, но винаги много ме е било страх да не счупя  ;)  еееееей голямо суеверие, голяма работа... явно това са суеверия предавани през поколенията, в които явно има малка истина  ;D

*

Lillie

• 30532
Re: СЧУПЕНОТО ОГЛЕДАЛО НОСИ НЕЩАСТИЕ
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2009, 12:42:39 am »
При мен често се случва да се чупят огледала - малки, козметични... все пак имам две котки, които шават навсякъде...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.