Здравей Гост

Тематични карти

• 54 Отговора
  • 13382 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Тематични карти
« -: Февруари 25, 2009, 05:56:28 pm »
Какви методи за построяване на тематични карти използвате и какви са ви наблюденията?  ???

Ето един известен метод-на Т.Митяева описан в "Окултна Астрология" 2 том  на стр.144-145

При този метод планетата на която искаме да направим тематична карта се поставя на АСЦ,като домовете не са равнодомни,а се изчисляват по времето и мястото на изгрева на планетата в денонощието от момента на раждането (т.е. 24те часа след часа на раждане)

Така по-детайлно се разглежда дейността на дадената планета,как се изразява планетарния принцип в живота на човека.

Според авторката " ...в този момент в психиката на новороденото става инициация към нивото на съответната планета,т.е. включване на програмата,която определя всички психически особености в тази сфера."

Чрез този метод може да се определи и чрез кои планети попадащи на МЦ (както и 6,2 и 3 дом) по принципа на основната планета в съюз с другите може да се реализира професионално /профориентация/.

След като си направих набързо няколко карти,сега забелязвам,че на картата на Меркурий Уран е в точен съвпад с МЦ,в картата на Слънцето Уран е пак в 10 дом,а в картата на Уран Меркурий е точно на куспидата на 3 дом (визирам специално астрологията).

Преди съм ползвал само тематични карти за професионална ориентация като слагам МЦ на интересуващата планета,интересното е че при мен/тези със Сатурн във Везни,Уран в Скорпион и Нептун в Стрелец АСЦ попада в знака,който се упр от планетите.Макар че вече ми става забавно- в този случай за професионална реализация в Уранови сфери-АСЦ съвпада точно с Меркурия ми. :)

Също така има и друг метод,някаква разновидност на тематична карта(засега не се сещам дали си има собствено название)-момента в който Слънцето зарежда с енергия въпросната планета,така всяка планета си има и такава карта(момента след раждането когато Слънцето е в транзитен съвпад с наталната планета).Тези карти ги има готови в програмата astroworld като Personar.Не знам защо но не ги изчислява винаги правилно (поне при мойта карта,при останалите не забелязвам разминавания много) т.е. не при всички планети градуса на Слънцето е точен.Между другото тези карти ми се струват много интересни-при мен в картата на Луната -тя е в точен съвпад с Марс в 8 дом с изгр Плутон примерно.Все още изследвам тези карти и за това ви питам дали някой е установил дали и как според него работят. ;)

*

Lillie

• 30532
Re: Тематични карти
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2009, 06:39:45 pm »
Със споменатите от теб тематични карти не съм експериментирала.
Работя с други тематични, тъй наречените варги.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Февруари 25, 2009, 07:17:46 pm »
Като заговорихте за карти-видях в Астро.ком т.н. драконова карта,при която се поставя северния възел някъде,по точно знака Овен започва от мястото,където ни е възела в картата.Някой може ли да обясни повече и за какво служи картата,какво показва?А и повече подробности за построяването на тематичната карта няма да е излишно.Искам да си видя Венера и като как ще ми върви оттук нататък в тази сфера. :P ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2009, 10:35:23 pm »
Синухе, ще обясниш ли по-подробно какъв е смисъла и логиката на тези карти? Например като сложиш Уран на Асц., какво трябва да показва картата? Ако можеш дай пример, за да знаем какво да търсим и гледаме в нашите си карти.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2009, 10:51:10 pm »
Доколкото знам, един и същи хороскоп може да се разгледа по няколко начина:
- от Асцендента
- от слънчевия знак
- от лунния знак
- мунданно, от точката на Овена.

Има и още една техника, за която вече се спомена, и това е т.нар. Драконична карта, т.е. ако за референтна точка се вземат Лунните възли...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2009, 11:13:11 pm »
Имаш предвид, че Слънцето/Луната се поставят на Асц. ли?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2009, 11:31:48 pm »
Да, точно така.  :)
А във Ведическата астрология Асцендентът, разгледан от Луната, също е важен, както и транзитите през лунни домове. Системата на дашите (планетните периоди) също се разглежда от Луната...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2009, 11:47:55 pm »
Синухе, ще обясниш ли по-подробно какъв е смисъла и логиката на тези карти? Например като сложиш Уран на Асц., какво трябва да показва картата? Ако можеш дай пример, за да знаем какво да търсим и гледаме в нашите си карти.

Ами смисъла не се ли разбра от първия ми пост? ???

Ще цитирам пак авторката на метода:

"Наталната карта описва структурата на характера на човека и неговата съдба,като в нея се съчетават различни слоеве и пластове на характера чрез различни планети,което затруднява по-детайлния анализ на сферите,отнасящи се към дейността на една конкретна планета.С този метод се отчитат различните типове на реализация за всеки планетарен принцип в живота на човека."

Тълкуването е в известен смисъл като натален хороскоп-на самата планета която се разглежда. В предсказателната астрология това са възвратните карти-те показват темата на проява на определен планетен принцип и се пречупват през него-Солар,Лунар,възвратни карти на Венера и т.н.

Тълкуването на тематична карта за цялостен планетен принцип не е лесна работа,но дава допълнителна информация за нейната самостоятелна изява и акценти-примерно в картата на моята Луна тя Упр 2 дом,в тригон с Плутон и опозиция с Нептун е ,а това са аспекти които иначе нямам,имам и интерсептация на Овен/Везни във 11/5 дом-всичко се тълкува по отношение на моята вътрешна и външна Лунна изява и въпроси.С Лунни професии може и да се занимавам-Луната упр 2 дом,МЦ се упр от Уран в 6 дом,но със запазването на условието че тази професия ще е свързана с Уранови акценти (примерно мога да отворя свръхмодерен ресторант с астрологично меню и други езотерични и екзотични екстри- нещо което съм мислил между другото съвсем сериозно,ама няма сега да си изказвам изцяло идеята,че ще ми я краднете  ;D).Упр на АСЦ в картата на Луната-Меркурий е в 9 дом което може да показва,че емоционалните моменти,изяви и т.н. основно може да протичат по този дом.Нептун ми попада в 7 дом- начина по който изливам моите емоции върху останалите,може да се възприема като Нептунов процес, с Венера в 7 дом,излъчените от мен емоции и загриженост могат да предизвикват у другите чувство за комфорт,привързаност и т.н. или да очаквам аз да получа това емоционално от другите-емпатия, разбиране,хармония,комфорт и удоволствия.

При тематични карти с изходна точка МЦ,картата се тълкува изцяло във възможности и застъпеност за професионална кариера.

Почвайте да изследвате и ще разберете дали има или няма връзка  ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2009, 12:09:06 am »
 Допълнвам темета на Синухе за да стане по-ясно.

Построяване на тематична карта;

1. Денят за построяване на картата е денонощието, отчитано от момента на раждане.

2. Дължината на мястото за построяването й съвпада с тази в наталната карта.

3. Времето за построяването на картата- Т е равно на момента на възхода на дадената планета, т.е когато градусите Х на интересуващия ни АСЦ съвпаднат с градусите на планетата за този ден.

4. По градусите на АСЦ= градусите на интересуващата ни планета намираме в таблицата на Плацидус  за съответната дължина на мястото и градусите на другите домове, както се изчислява наталната карта.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2009, 02:11:09 am »
Допълнвам темета на Синухе за да стане по-ясно.

Построяване на тематична карта;

1. Денят за построяване на картата е денонощието, отчитано от момента на раждане.

2. Дължината на мястото за построяването й съвпада с тази в наталната карта.

3. Времето за построяването на картата- Т е равно на момента на възхода на дадената планета, т.е когато градусите Х на интересуващия ни АСЦ съвпаднат с градусите на планетата за този ден.

4. По градусите на АСЦ= градусите на интересуващата ни планета намираме в таблицата на Плацидус  за съответната дължина на мястото и градусите на другите домове, както се изчислява наталната карта.

И как това може да допълни същото което съм описал в по-съкратена форма ?  ::)

При този метод планетата на която искаме да направим тематична карта се поставя на АСЦ,като домовете не са равнодомни,а се изчисляват по времето и мястото на изгрева на планетата в денонощието от момента на раждането (т.е. 24те часа след часа на раждане)

*

Инти

• 2068
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2009, 03:08:01 am »

Ами смисъла не се ли разбра от първия ми пост? ???

Ще цитирам пак авторката на метода:

Съкратената форма не беше много ясна за всички, както е видно Синухе.
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 11:10:41 am от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2009, 10:59:22 am »

Сега ако намерите и таблици на Плацидус, ще е перфектно...
В България са рядкост и малцина астролози ги имат. Могат да се поръчат само от чужбина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2009, 12:09:23 pm »
- от Асцендента
- от слънчевия знак- от лунния знак

Има и още една техника, за която вече се спомена, и това е т.нар. Драконична карта, т.е. ако за референтна точка се вземат Лунните възли...  :)

Personar- като опция в програмата astroworld, който спомена Синухе, работи като се поставя Слънцето върху градуса на съответната планета в наталното й положение, и наистина има леки разминавания в градусите на Слънцето в персонара, които не съвпадат с градуса на планетата, която се разглежда, спрямо наталната й позиция.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2009, 12:42:37 pm »
- от Асцендента
- от слънчевия знак- от лунния знак

Personar- като опция в програмата astroworld, който спомена Синухе, работи като се поставя Слънцето върху градуса на съответната планета в наталното й положение, и наистина има леки разминавания в градусите на Слънцето в персонара, които не съвпадат с градуса на планетата, която се разглежда, спрямо наталната й позиция.

Всъщност тук Lillie имаше предвид,че Слънчевия знак се взима за 1 дом,това е известна техника,която не се припокрива с тази на персонара.Иначе последния може да се направи лесно и точно ръчно след като програмата дава разлика  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Февруари 26, 2009, 02:58:49 pm »
Toва в астро.ком
 persona chart ли е?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Февруари 26, 2009, 03:37:19 pm »
Да,тази карта persona в astro.com е същата като персонарите в програмата astroworld  :) Горе има опция за коя планета да се избере.  :)

Ето моя Лунен персонар

Той ми дава отговор на някои въпроси свързани с изявата на моята Луна,които трудно се разкриват само в наталната карта или поне не пряко от Луната(като дълбока емоционалност и други).
Тук Луната е в много специфична позиция и енергетизирана на максимум-в екзалтация в точен съвпад и опозиция с Марс и Уран,които са в заточение и екзалтация,в 8 дом.Плутон е точно на АСЦ  ::)
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 03:51:57 pm от Sinyhe »

*

veshti4ka

« Отговор #16 -: Февруари 26, 2009, 04:01:23 pm »
ей ся вече вдянах за какво става въпрос  ;D ;D ;D  реших да изследвам Урана си /управителя на АС-то/ и какво да видя  :o в първия дом на тази карта има съвпад на Венера, Марс, Слънце и Уран във везни  ;D  - любов, агресия, чар и лудост хахахахааааааа ммм даааа напълно съм съгласна с това  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
в картата на Луната, Луната ми е в съвпад с Мс - винаги са ме водили първо емоциите де  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Февруари 26, 2009, 04:22:07 pm »
На мен взе да ми става все по-интересно с тези карти-както с 1вия метод с поставяне на АСЦ,така и с 2рия с Персонарите,сега ще се самоизследвам още повече,колко е необятна тази астрология  :)

Вещичке ти кой метод пробва?Ако си правила персонар,ползвай astro.com- там картите са точни  ;)

При разглеждането на една тематична карта най-важни са (като при възвратните):

-знака на АСЦ
-дома на разглежданата планета
-дома на упр на АСЦ ( когато попаднат в един дом това е много силен акцент)
-има ли и какъв е аспекта между двете
-аспектите на разглежданата планета
-натоварени домове
-управителите на кръстта

С Уран в 1 дом при теб в тематичната карта,той засилва определено много повече изявата си ,като част от характера ти и в спонтанното поведение. ;)

Тъй като има опция и за тематична карта на Хирон си направих и такава и какво да видя  :o  :o  :o
Ужас(т)  :'(- някаква си обърната пентаграмка !!! В служба на Сатаната-га ма няма !  ;D ; :P Майтапа настрана,такова нещо не е случайно...А пък този 3 дом е разбивач просто  ::)

Ето вижте :

Едит: Другото интересно в картата на Хирон при мен е,че УПР на АСЦ попада в 9 дом, а Хирон в 3 дом заедно със съвпад с Меркурий-аз и преди съм казвал,че астралните проекции и други способности по Хирон ги проявявам свободно отдавна(наталния Хирон в 9 дом също дава възможност за астрални пътувания,както и такива през многоизмерната реалност),тук отново се застъпват домовете на пътуването и съзнанието. :)

« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 05:58:22 pm от Sinyhe »

« Отговор #18 -: Февруари 26, 2009, 04:27:43 pm »
А ще обясните ли повече за Драконичната карта.Разбрах на базата на какво се построява,но малко повече инфо относно какво може да се прочете в нея,ще ми е от полза,а и не само на мен ::).
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Февруари 26, 2009, 04:52:04 pm »
Синухе, е там де - там в астро кома правих персонара и ся го въртя на всички планети - чувствам се като в забавачка  ;D ;D ;D ;D ;D ;D   само, че за първия метод не вдянах изобщо за какво иде реч  :(  ако го няма като опция в астро кома просто забрави аз да чертая... винаги съм казвала "да живеят компютрите и компютърните програми!" ако ги нямаше тях - от мен астролог забрави да стане някога  ;D  - с математиката съм на абсолютно ВИЕ и е абсурд да се науча да чертая карти  ::) ... виж тълкуването - в него задобрявам с всеки изминал ден, но не и смятането  :'(

малиииии ма верно ти се е получила обърната пентаграма  ::)  - абе то отдавна ми се струва, че ти си падаш по разни там вещерски работи ама нейсе  :P ;D

пък ко си приказваш по-първосигнално диване от мене немаааа  ;D  дори и не се замислям като тръгна да реагирам на нещо, а после даже и срам не изпитвам или ако го изпитам - то ще е след много време като се сетя  ;D ;D ;D

Касиопея, и на мен ми е интересна драконовата /че си имам афинитет към драконите  ;D  / но идея си нямам за какво иде реч там  :o