Здравей Гост

Тематични карти

• 54 Отговора
  • 13415 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Тематични карти
« Отговор #20 -: Февруари 26, 2009, 05:52:36 pm »
Драконическа карта може да се изчисли в astro.com

До сега нямам практика с такива карти,някой който има опит да сподели  ;)

Тук има малко писано по темата:
http://www.clubastrology.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=5138&st=0&sk=t&sd=a&start=80

До колкото разбрах се използва главно в синастрията( драконическата карта на единия се наслагва върху натала на другия,има и наслагване на 2 драконически което показва общия модел на обединение от гледна точка на кармата,друг е въпроса до колко всеки партньор/личност сме срещали в минал живот),за да се разберат кармичните модели и застъпвания в една връзка,като орбисите на аспектите се смаляват значително.

« Отговор #21 -: Февруари 26, 2009, 05:54:56 pm »
Ами,а де :-\.Ще чакаме някой,компетентен да се включи и да разкаже нещичко ;)
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

« Отговор #22 -: Февруари 26, 2009, 06:13:31 pm »
АСЦ се поставя на мястото на лунния възел и  се преномерират домовете като планетите си запазват местата от наталната карта .
Използва се за намиране на партньорите които ни привличат .Кармичния го намираме като АСЦ заема мястото на ДСЦ ,функционалният или този с когото се чувстваме спокойни и комфортно от позицията на владетеля на седми дом,сродната душа от позицията на Луната , съдбовния партньор от позицията на южен възел, реалния от позицията на северен възел.
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 06:19:39 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #23 -: Февруари 26, 2009, 06:39:08 pm »
Този метод е някакъв друг-след като слагаш Северния възел на АСЦ,това равнодомно ли го правиш без да изменяш картата или взимаш часа и мястото след раждане когато АСЦ съвпада с възела(защото така картата става друга)?

В astro.com възела се слага на 0 градуса в Овен, а планетите и домовете се разполагат назад в знаците с толкова градуси,колкото е разликата между Възела в натала спрямо точката на Овена.

Използва се за намиране на партньорите които ни привличат .Кармичния го намираме като АСЦ заема мястото на ДСЦ ,функционалният или този с когото се чувстваме спокойни и комфортно от позицията на владетеля на седми дом,сродната душа от позицията на Луната , съдбовния партньор от позицията на южен възел, реалния от позицията на северен възел.

Дай някакъв практически пример с произволна карта за тази техника,че нещо не мога да разбера , точка по точка обясни в картата кое как се заменя и къде се гледат тези партньори,защото не ми стана ясно този АСЦ който се слага на ДСЦ в драконическата карта която ти правиш ли е или в натала става това. :-\  ;)
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 06:46:08 pm от Sinyhe »

« Отговор #24 -: Февруари 26, 2009, 07:17:42 pm »

защото не ми стана ясно този АСЦ който се слага на ДСЦ в драконическата карта която ти правиш ли е или в натала става това. :-\  ;)

Това не е за драконическата карта а как да открием  който ще чувстваме кармичен .
Преномерираме домовете ДСЦ става АСЦ, 8дом се превръща във втори,девети в трети  и т.н.
Останалите се правят по същия начин. Започва се от нулевия градус на зодиакалния знак.

направих редакция ,че съм се отплеснал и бях преномерирал реда на домовете погрешно  ;D
Благодарско на едно птиченце ,което ми подшушна каква съм я сътворил  ;)
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 08:20:44 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #25 -: Февруари 26, 2009, 08:02:00 pm »

Една произволна карта ,която да онагледи как да намерим например реалният партньор.
Вземаме позицията на северен лунен възел и той се превръща в АСЦ на хороскопа на партньора.
АСЦ -Близнаци  в близнаци в наталната карта имаме и Юпитер ,затова той си остава като разположение в първи дом .
Втори - рак
Трети - лъв
Четвърти - дева в него имаме Плутон и Уран .
Пети - Везни
Шести -Скорпион  и в него има разположен Нептун ,затова в хороскопа на партньора той може да бъде представен с позиция в шести дом или във Везни.
Седми дом става Стрелец
Осми -Козирог в него имаме разположен Меркурий ,затова в картата на партньора ще бъде или в осми дом или в зодиакален знак Скорпион
Девети- Водолей с включени в него Венера, Слънце ,Марс,затова в картата на партньора ще са представени или от разположение в девети дом или в зодиакален знак Стрелец
Десети - Риби с включени в него Сатурн ,Луна 
Единадесети -Овен
Дванадесети-Телец

*

Синухе

• 4978
« Отговор #26 -: Февруари 26, 2009, 08:21:00 pm »
Това е така наречения "реален" партньор ли? А ако взема за изходна точка Южния възел -това трябва да бъде кармичния?  ::)

« Отговор #27 -: Февруари 26, 2009, 08:25:01 pm »
Това е така наречения "реален" партньор ли? А ако взема за изходна точка Южния възел -това трябва да бъде кармичния?  ::)
Кармичния се получава от позицията на седми дом , а от позицията на южния възел се показва съдбовния или този ,с когото съдбата най-лесно ни среща.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2009, 08:30:13 pm »
Определено съдбата ме е срещала най-вече с тези по Южния възел,макар че виждам и такива с индикации по Северния (разбира се първите се приемат по-добре от мен).За кармичния вече го разбрах- за 1 дом се взима 7 от натала,не от възлите.

И сега ми прави впечатление,че една личност може да има индикации и по 3те системи-и тогава как се определя точно каква му е ролята според тази система?  ::)

« Отговор #29 -: Февруари 26, 2009, 08:33:21 pm »
Определено съдбата ме е срещала най-вече с тези по Южния възел,макар че виждам и такива с индикации по Северния (разбира се първите се приемат по-добре от мен).За кармичния вече го разбрах- за 1 дом се взима 7 от натала,не от възлите.

И сега ми прави впечатление,че една личност може да има индикации и по 3те системи-и тогава как се определя точно каква му е ролята според тази система?  ::)
според АСЦ

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Февруари 26, 2009, 08:37:03 pm »
Добре  :)

А кой от тях е за предпочитане (или за какво),ако има такъв момент? ::)

« Отговор #31 -: Февруари 26, 2009, 09:12:59 pm »
Добре  :)

А кой от тях е за предпочитане (или за какво),ако има такъв момент? ::)
Съпоставяш с наталната си карта и след това отново с транзити и други методи за прогностика .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #32 -: Февруари 27, 2009, 12:48:10 am »
всъщност за мен тези карти ,са изключително показателни.доста често ги гледам.мисля , че в тях се крие и потенциала на всяка планета , как и къде може да бъде използвана нейната енергия,сферите на нейните най-силни изяви и мн.други неща.при мен са показателни уран и юпитер. юпитер,който аз по принцип не обичам , за разлика от много професионални и любители астролози.

Немога да кача картата, затова дам линк. извинявам се многооооо!
« Последна редакция: Декември 25, 2009, 03:52:15 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #33 -: Февруари 27, 2009, 12:36:29 pm »
И аз си разгледах тематичните карти и персонарите, вярно, че може да се извлече допълнителна информация, която не е застъпена в натала. Картите на Меркурий ми бяха най-интересни. В тематичната му карта се събра стелиум в 12-ти дом /всъщност може да се спори дали е стелиум, но там са Хирон, Венера, Юпитер и Слънце/. Първи и втори дом се управляват от Близнаци, а Дева е на върха на пети. Добре изглежда.
В персонара му е натоварен втори дом, а Марс, управителят на Асц. е в 5-ти и е силно аспектиран. Меркуриевите дела и изяви явно неслучайно са ми слабост. Ще трябва да разгледам и другите видове карти. Добра идея дадохте с тази тема.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #34 -: Февруари 27, 2009, 01:21:56 pm »
Та оная драконовата как се тълкува се пак?  :-[

« Отговор #35 -: Февруари 27, 2009, 03:29:29 pm »
Нещо не ми е много ясно.В Zet7 Lite си направих няколко синастрии на драконик с драконик карти,с хора с които познавам,от чисто любопитство.Не ми стана ясно,защо при всичките ЛВ са винаги в точен съвпад.Може ли някой да ми изясни ::)?
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

« Отговор #36 -: Февруари 27, 2009, 03:30:22 pm »
Та оная драконовата как се тълкува се пак?  :-[
Използва се да се открият събития ,които са съдбовни в живота .
Може да се разглежда с транзит ,прогресия и т.н.
Ако сравним наталната карта на някой от парнтньорите с драконовия хороскоп и неговите планети съвпадат с лунните възли ,то това показва ,че тези хора ще оказват влияние в живота .
Положителните аспекти към възлите показват едно положително и хармонично влияние на въпросната личност ,а отрицателните показват ,че въпросната личност ще ни създаде напрежение в живота .
Северния възел се свързва с тези хора които ни придвижват напред в живота ,а южния ни дърпат назад .
Започва се от нулевия градус на Овена ,защото това е началото ,вратата ,новия цикъл.

Ако Слънцето е добре поставено в драконовия хороскоп ,то можете да заемате лидерски позиции свързани със знака в който то попада.

Положението на Луната показва по какъв начин ще успеем да развием своя емоционален живот .

Меркурий с мисловното и логическото развитие .

Венера със социалното и способността да обичаш.

Ит.н.

При положение ,че вертекса съвпада с лунните възли ,това означава ,че нашето духовно развитие ще е поставено в ръцете на друг човек и няма да зависи от сбствените ни усилия.

« Отговор #37 -: Февруари 27, 2009, 05:33:34 pm »
Да са живи и здрави тези от Астро кома,че ако трябваше аз да построявам тази карти,щях да си остана невежа.Видях всичките тематични и драконически карти там и съм много доволна.Остава да се справим с интерпретацията.Това ,което Док написа за драконическата, нещо не ми е достатъчно.Излиза ,че винаги трябва да се разглежда картата в съпоставка с нечия или някоя друга-така ли е?А самостоятелното й значение? ???

« Отговор #38 -: Февруари 27, 2009, 06:47:46 pm »
Да са живи и здрави тези от Астро кома,че ако трябваше аз да построявам тази карти,щях да си остана невежа.Видях всичките тематични и драконически карти там и съм много доволна.Остава да се справим с интерпретацията.Това ,което Док написа за драконическата, нещо не ми е достатъчно.Излиза ,че винаги трябва да се разглежда картата в съпоставка с нечия или някоя друга-така ли е?А самостоятелното й значение? ???
Използва се да се открият събития ,които са съдбовни в живота .
Може да се разглежда с транзит ,прогресия и т.н.

Това са първите две изречения от горното съобщение ,но кой ли да чете :P

« Отговор #39 -: Февруари 28, 2009, 08:54:19 pm »
Четем,но сам се сещаш,че това  " съдбовни събития" не е достатъчна информация.Естествено,ще се включа "на интуиция",след като ми липсва теория .Но по принцип си прав-наготово отговори не се дават,трябва сами да се потрудим.