Здравей Гост

Тематични карти

• 54 Отговора
  • 13375 Прегледи
Re: Тематични карти
« Отговор #40 -: Февруари 28, 2009, 09:02:57 pm »
Четем,но сам се сещаш,че това  " съдбовни събития" не е достатъчна информация.Естествено,ще се включа "на интуиция",след като ми липсва теория .Но по принцип си прав-наготово отговори не се дават,трябва сами да се потрудим.
Ами като видиш теорията ,ще разбереш ,защо не съм дал повече инфо :P.

*

Инти

• 2068
« Отговор #41 -: Март 01, 2009, 05:48:09 pm »
Кармичния се получава от позицията на седми дом , а от позицията на южния възел се показва съдбовния или този ,с когото съдбата най-лесно ни среща.

„Вземаме позицията на северен лунен възел и той се превръща в АСЦ на хороскопа на партньора.”

Не разбрах логиката как така кармичният възел ще отговаря на седми дом, а позицията на южния възел показва съдбовния партньор. Не би ли трябвало да е обратното, защотото именно по линията на кармичните възли се вижда къде се преплита обща карма между двама души.

Кармата и съдбата са две тотално различни неща, двете линии винаги могат да се преплетат в живота на човек , но това не означава, съдбовната среща с партньор изисква отработване във взаимоотноошенията или последващо развитие на връзката между двете души в този живот, съдбата може да предоставя възможности за срещи  и  обвързване, но това не е 100 % гаранция че тук се намесва кармата.

В моята натална карта Северния възел е в първи дом в Рак, и при асцендент Рак и южен възел в седми дом в Козирог, се получава застъпване. 

При една ретроспекция се вижда,че в живота ми съдбата наистина ме  е срещала повече с Козирози,и мъже и жени, но тези връзки не ги отчитам като кармични, независимо, че седмо дом ми е в Козирог, може би само една до този момент, останалате по-скоро се сливат с житейския ми път.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Март 01, 2009, 07:44:08 pm »
Тъй като има опция и за тематична карта на Хирон си направих и такава и какво да видя  :o  :o  :o
Ужас(т)  :'(- някаква си обърната пентаграмка !!! В служба на Сатаната-га ма няма !  ;D ; :P Майтапа настрана,такова нещо не е случайно...А пък този 3 дом е разбивач просто  ::)

Едит: Другото интересно в картата на Хирон при мен е,че УПР на АСЦ попада в 9 дом, а Хирон в 3 дом заедно със съвпад с Меркурий-аз и преди съм казвал,че астралните проекции и други способности по Хирон ги проявявам свободно отдавна(наталния Хирон в 9 дом също дава възможност за астрални пътувания,както и такива през многоизмерната реалност),тук отново се застъпват домовете на пътуването и съзнанието. :)

и още нещо , което смятам си пропуснал,ако позволиш.
тази позиция говори за това , че си перефектен учител в сферата на астрологията.дали някой ден няма да издадеш някое книжле?! :) ::),нооо искаме и афтограф!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #43 -: Март 01, 2009, 08:10:46 pm »
Кармичния се получава от позицията на седми дом , а от позицията на южния възел се показва съдбовния или този ,с когото съдбата най-лесно ни среща.

„Вземаме позицията на северен лунен възел и той се превръща в АСЦ на хороскопа на партньора.”

Не разбрах логиката как така кармичният възел ще отговаря на седми дом, а позицията на южния възел показва съдбовния партньор. Не би ли трябвало да е обратното, защотото именно по линията на кармичните възли се вижда къде се преплита обща карма между двама души.

Кармата и съдбата са две тотално различни неща, двете линии винаги могат да се преплетат в живота на човек , но това не означава, съдбовната среща с партньор изисква отработване във взаимоотноошенията или последващо развитие на връзката между двете души в този живот, съдбата може да предоставя възможности за срещи  и  обвързване, но това не е 100 % гаранция че тук се намесва кармата.

В моята натална карта Северния възел е в първи дом в Рак, и при асцендент Рак и южен възел в седми дом в Козирог, се получава застъпване. 

При една ретроспекция се вижда,че в живота ми съдбата наистина ме  е срещала повече с Козирози,и мъже и жени, но тези връзки не ги отчитам като кармични, независимо, че седмо дом ми е в Козирог, може би само една до този момент, останалате по-скоро се сливат с житейския ми път.

Възлите са част от кармичната насоченост на хороскопа ,но отговарят за съдбовните срещи в живота и решенията ,които вземаме.
Възлите определят избора ни на кармичен път през настоящия живот.
Лесно откриваме хората по ЮЛВ ,защото там почвата ни е позната ,това е основата върху ,която стъпваме . СЛВ символизира бъдещето,една опитност ,която трябва да придобием,реалността ,която трябва да опознаем. Срещите с хора по северен възел са по-редки и зависят от нивото на проработка на на заложеното ни от възлите.
От друга страна ДСЦ се свързва с ЮЛВ ,което носи отново кармата от миналото .  Драконовите карти са базирани на този принцип.
АСЦ се свързва с началото ,нещо ново ,зодия Овен ,нова опитност и СЛВ ,вратата през ,която влизаме . ДСЦ   ,вратата през ,която излизаме .

Надявам се да съм бил ясен ,но ако има неясноти ,задавайте въпроси и дано успея да намеря най -подходящия начин за обяснение.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Март 01, 2009, 09:06:31 pm »
Зъболекар не е посочил статия или източник, но становището, което поддържа го има цитирано и в статията, която ми попадна наскоро. http://bgway.com/astro/viewtopic.php@t=370.html

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Март 01, 2009, 10:06:02 pm »
От своя личен опит знам, че планетите и домовете обвързват двама души на съдбовно (светско) ниво, а възлите - на кармично (т.е. духовно) ниво.

За да си допаднат двама души на светско ниво, не е достатъчно да имат силни съвпади, което традиционно предполага съвместителство, а трябва и сферите на дейност (т.е. домовете) да са в допълващи се елементи (да речем съвместими асценденти). Например аз съм с Асцендент Стрелец, а моят съпруг е с Асцендент Водолей. Имахме някои традиционни аспекти за брак: Слънце мъж съвпад Венера жена, Луна жена съвпад Сатурн мъж.

Но имахме и някои кармични аспекти: Моят Юпитер в съвпад с неговия СЛВ в Рак. Неговото Слънце (господар на Десц) в съвпад с моята Венера - господарка на СЛВ в Телец. Възлите са в съвместими елементи.

Друг пример: Слънцето на мъжа е в съвпад с Луната на жената. Луната е в съвпад със СЛВ на мъжа (Водолей). СЛВ на жената е в съвпад с Юпитер на мъжа в Телец. Водолей и Телец са в квадратура.

За планетите в квадрат с възлите се казва, че индивидът трябва да ги отработи, преди да се отправи в посоката, указана от СЛВ. И двамата имат планети в квадратура с възлите, но съвпадите са ги събрали, за да отработят собствените си квадратури, посредством връзката с другия човек. Когато уроците бъдат научени, кармичната връзка се прекъсва, за да може душата на всеки да се отправи в правилната посока. Ако връзката продължи все пак, то всеки може да се превърне в спирачка за другия, отклонявайки го от неговия духовен път.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #46 -: Март 02, 2009, 12:51:17 am »
и още нещо , което смятам си пропуснал,ако позволиш.
тази позиция говори за това , че си перефектен учител в сферата на астрологията.дали някой ден няма да издадеш някое книжле?! :) ::),нооо искаме и афтограф!

По принцип е възможно,с желание става всичко-когато го имаш потенциала  :)

За планетите в квадрат с възлите се казва, че индивидът трябва да ги отработи, преди да се отправи в посоката, указана от СЛВ.

Също така е по-вероятно чрез подобна позиция-планета в квадрат с възлите да се обозначи кармично-съдбовен път при който принципа на планетата активира постоянно и едновременно задачите и на 2та възела,така че е трудно или невъзможно да се върви само по единия възел.(При мен Хирон е в квадрат с възлите и съм установил,че ми е много трудно да следвам еднопосочен път на развитие по възлите)Не съм съгласен по принцип с твърдението на Шулман,че планета в квадрат с възлите е отклоняваща от техният път или има блокиращо влияние/представи си УПР на един от възлите да е тази планета/-по скоро тя е най-активната и събирателна точка на общия път на възлите,инструмента чрез който може да се балансират единия и другия край на нодалната ос.Също и не застъпвам крайният акцент върху пътя на СЛВ-има система според която след като стъпим /то и без да искаме сме стъпили/ на Южния възел и сме активирали Северния,накрая от там се връщаме върху Южния като го издигаме на ново ниво-така нодалната ос е едно работещо цяло,без накъсване.В някои карти се среща силен акцент върху Южния възел и тогава особено душата в по-голямата и част от живота се върти  около неговата дейност като отдава и доразвива потенциала му.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Март 02, 2009, 01:26:11 am »
Веднага се съгласявам с теб. И аз не приемам схващането, че ЮЛВ действа подобно на Сатурн, а СЛВ - на Юпитер. Не можем да отречем или да отхвърлим миналите си опитности, които в настоящия живот се проявяват много често като дабри и способности. Верно, че това е по-лесния път, но това не означава, че този път е погрешен. Човек не е обсебен непрекъснато от идеята за усъвършенстване и духовно израстване. Забелязала съм, че когато съм уморена и под стрес, аз се опирам на своя Южен възел, защото това са отработени модели на поведение, те се реализират спонтанно и с по-малко загуба на енергия. Забелязала съм още, че постоянните контакти с хора, чиито планети квадратират моите възли или са в съвпад със СЛВ насилствено ме отклоняват встрани или рязко ме дърпат напред, което понякога може да бъде много изразходващо.

Пример. Моите светила са в квадрат с възлите във 2-ри дом. Възлите са по оста 11/5. Втори дом се свързва с материалното оцеляване, посредством лични усилия и със собствената сигурност. Когато партньорска планета (особено Слънце, Сатурн) съвпадне с моите светила, се получава стелиум. Той изтегля енергиите към делата на 2-ри дом. Печеля възможности за "сигурност" и материален просперитет, посредством този човек, но губя времето, прекарано с приятели по интереси (ЮЛВ в 11-ти дом) и екзистенциалните радости (СЛВ в Телец в 5-ти дом). Иначе казано, когато не можеш да спреш, за да консумираш резултатите от своя труд, спираш да се наслаждаваш на живота. Това беше моят кармичен урок.
« Последна редакция: Март 02, 2009, 01:48:45 am от Nebesna »

« Отговор #48 -: Март 02, 2009, 10:12:11 am »
Не съм съгласен по принцип с твърдението на Шулман,че планета в квадрат с възлите е отклоняваща от техният път или има блокиращо влияние

и аз съм съгласна с теб и си мисля, планета в квадрат с възлите е просто акцентирана, по важност в
хороскопа, но как ще се прояви зависи от статуса й и от останали аспекти, който сключва.
Като казвам " акцентирана" имам предвид така, както са и ъгловите планети, или планета в градуса на
възлите, или планета синглетон....
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #49 -: Март 02, 2009, 12:01:25 pm »
И аз съм съгласна със Sinyhe.  :) Аз имам Юпитер в Стрелец в 3 дом в квадрат с възлите.А той съуправлява ЮЛВ.Хубавото е,че Юпитер прави тригон с Уран и Луната.Със сигурност играе балансираща роля.Няма начин да работи СЛВ без ЮЛВ.При мен делата по двата възела се редуват периодично,така се балансира.Всичко,върху което съм работила и развивала по 3 дом са ми донесли сполука на делата в 9-ти.Меркурий управлява СЛВ и е на МЦ откъм 9 дом.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Март 02, 2009, 01:14:39 pm »
При планетите в квадрат с възлите, нещата стават по трудния начин или по пътя на негативния опит. При мен това са Слънце и Луна.

Обратно, моята Венера в Риби е в секстил със СЛВ в Телец, (когото управлява). Просто перфектно ми върви в социализацията, обикновено правя добро впечатление и лесно печеля приятели (Венера в тригон с ЮЛВ в 11-ти дом) и лесно се справям с децата (Венера управлява 5-ти дом - Телец). Не се налага нищо да жертвам или загърбвам, това нищо не ми отнема, нищо не ми струва. получава се от само себе си.

« Отговор #51 -: Март 02, 2009, 01:49:34 pm »
Ще пусна един пример ,за действието на възлите . Тези дни много гледах картата на Celebrity и кометнара ми ще е свързан с нея.
ЮЛВ при него е в първи дом ,това в малка или голяма степен дава една изолираност ,стремеж да върви по свой оригинален път .ЮЛВ в първи дом , дава психологически проблем при изразяването на личността ,често проявите са -аз се различавам от останалите,или аз съм по-добър от останалите (непризнат гений).Хората с ЮЛВ в първи дом поставят бариери в контактите си с останалите .
Решението на проблема му е : Намери своя партньор и ще намериш себе си.

При обратната конфигурация на възлите СЛВ в първи дом решението се формира зад фразата : Намери себе си и ще откриеш своя партньор.

Планетите в аспект с ЮЛВ действат като упора  в пътя който ни е показан от СЛВ ,а Планети в аспект с СЛВ стават като магнит или ориентир за посоката към онова ,което още не сме достигнали.

« Отговор #52 -: Март 02, 2009, 02:01:57 pm »
Забравих да допълня ,че винаги се разглежда и действието на владетелите на възлите и аспектите ,които сключват помежду си,както и мястото,което заемат в натала . Те показват сцената и действието ,което ще ни помогне при отработването на заложеното от възлите.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #53 -: Март 02, 2009, 02:16:03 pm »
Забравих да допълня ,че винаги се разглежда и действието на владетелите на възлите и аспектите ,които сключват помежду си,както и мястото,което заемат в натала . Те показват сцената и действието ,което ще ни помогне при отработването на заложеното от възлите.

Точно така.Също така става много интересно когато Упр на възлите е ретрограден или УПР на Северния е в съвпад с Южния възел и обратно,това са най-сложните кармични програми при които има голямо преплитане и натоварване между опитностите и пътищата на 2та възела. ;)

Но е добре да си имаме тема за кармична астрология или възли,че да не заливаме темата за тематичните карти с отклоняваща информация . :D

*

Skarlet

« Отговор #54 -: Март 02, 2009, 04:37:33 pm »
Точно така.Също така става много интересно когато Упр на възлите е ретрограден или УПР на Северния е в съвпад с Южния възел и обратно,това са най-сложните кармични програми при които има голямо преплитане и натоварване между опитностите и пътищата на 2та възела. ;)
  Мдаааа,много е интересно,особено когато управителите и на двата възела са ретроградни.  :)Но пък имат хубави аспекти с другите планети,а и Меркурий е на МЦ в 9 дом,в съвпад със Слънцето и Венера.И са в секстил със СЛВ.
Както казва Небесна-всичко става с много труд,по най-трудния начин,но пък така е интересно. 8)