Веднага се съгласявам с теб. И аз не приемам схващането, че ЮЛВ действа подобно на Сатурн, а СЛВ - на Юпитер. Не можем да отречем или да отхвърлим миналите си опитности, които в настоящия живот се проявяват много често като дабри и способности. Верно, че това е по-лесния път, но това не означава, че този път е погрешен. Човек не е обсебен непрекъснато от идеята за усъвършенстване и духовно израстване. Забелязала съм, че когато съм уморена и под стрес, аз се опирам на своя Южен възел, защото това са отработени модели на поведение, те се реализират спонтанно и с по-малко загуба на енергия. Забелязала съм още, че постоянните контакти с хора, чиито планети квадратират моите възли или са в съвпад със СЛВ насилствено ме отклоняват встрани или рязко ме дърпат напред, което понякога може да бъде много изразходващо.
Пример. Моите светила са в квадрат с възлите във 2-ри дом. Възлите са по оста 11/5. Втори дом се свързва с материалното оцеляване, посредством лични усилия и със собствената сигурност. Когато партньорска планета (особено Слънце, Сатурн) съвпадне с моите светила, се получава стелиум. Той изтегля енергиите към делата на 2-ри дом. Печеля възможности за "сигурност" и материален просперитет, посредством този човек, но губя времето, прекарано с приятели по интереси (ЮЛВ в 11-ти дом) и екзистенциалните радости (СЛВ в Телец в 5-ти дом). Иначе казано, когато не можеш да спреш, за да консумираш резултатите от своя труд, спираш да се наслаждаваш на живота. Това беше моят кармичен урок.