Здравей Гост

Пестеливост и Разточителност

• 37 Отговора
  • 6578 Прегледи
Пестеливост и Разточителност
« -: Февруари 27, 2009, 11:07:20 am »
Да разведрим малко обстановката стига с тия катастрофи и безнадежни любови  ;D  ;D ;D Предлагам ви всеки да сподели за себе си дали е пестелив скъперник или е разточителен прахосник!Аз лично за себе си мога да кажа че съм доста пестелива абе направо съм си стисната и ако някой извън много близките ми иска пари съм доста резервирана към даване,а да не говорим за големи суми!  ::) Тази моя пестеливост си я обяснявам с това че  и слънцето и изгорената от него венере са във моя 2ри дом,а всичко свързано с телец и 2 ри дом го свързвам с пестеливост и материална осигуреност!
Докато дишаш...надявай се!

*

123

Re: Пестеливост и Разточителност
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2009, 11:25:05 am »
ха, точно днес си мислех, че очаквах "повече" ;D от транзита на юпитер през наталния ми съвпад юпи/венера във 2-ри дом, но нейсе - не стига че похарчих де що имаше, ами и с този уголемен апетит понапълнях малко, въпреки прилаганата желязна дисциплина ::)
не виждам как точно венера във 2-ри ще те прави стисната, но все пак е изгорена, знам ли..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2009, 11:34:47 am »
По принцип съм един от най-пестеливите хора, върха на втори дом ми попада в Стрелец, но по-голямата част е в Козирог. Неведнъж съм споменавала, че ако съдя по втори дом, вторият управител играе по-важна роля в случая. Поне според мен. 
Иначе не съм стисната, напротив. Даже обичам да давам и радвам.

Един пример още от детството - като бях малка вечно имах прибрани парички или шоколадчета, като ни даваха. Брат ми изяждаше и харчеше и после искаше от мен, винаги имах.   :P

И така си продължи тенденцията, докато Юпитер не ми мина през Асцендента, после в първи дом, втори дом-опозиция на Венера еее направо не мога да се спра да харча, повече отколкото имам.  ;D
Голямо разхищение, сега е в трети и в опозиция на светилата май скоро няма да се кротна.  :) Ама Сатурн ще ме сложи на място, знам си аз. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #3 -: Февруари 27, 2009, 11:40:29 am »
Аз не съдя само по това,но не съм склонна да давам пари за безмислени неща и неща от които аз самата няма да извлека полза,а и много си пазя всичко,което притежавам и не съм склонна да го разделям с други хора особенно като става въпрос за хора,които не познавам добре!!Но пък от друка страна за хората които обичам и деца съм готова на всичко,но винаги с едно на ум!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2009, 12:06:02 pm »
Със съвпад на Юпитер/Сатурн във 2 дом Везни в квадрат с Венерата в Козирог (тя ми управлява 2 дом),по принцип мога да пестя ,да се ограничавам и като sunrain в детството бях същата работа.Дори тогава съм събирал и завидни суми,а и често намирам (веднъж намерих наистина голяма сума) или получавам пари просто ей така  ::)

Един пример още от детството - като бях малка вечно имах прибрани парички или шоколадчета, като ни даваха. Брат ми изяждаше и харчеше и после искаше от мен, винаги имах.   :P

По-скоро ще да е от разумната ми страна да не хабя всичко на момента,защото пък определено ме бива в раздаването.Като изключим елементарните случаи с даване за приятели,като дете,да съм бил 1-2 клас, явно Южния възел в 5 дом още си е казвал тежката дума от спомените ми от минали животи-точно като принц от терасата си,съм хвърлял пари(събрани монети от чужбина от баща ми) на случайните хора и след като се посъбра една групичка им хвърлях и вносни ръчни часовници(имахме си цяла кутия в къщи), даже и тогава за да не се счупят ако не ги хванат,някакви големи батковци ми казаха,че ще се качат да си ги вземат и аз естествено ги пуснах да си вземат каквото им хареса  ;D

Квадрата Юпитер/Венера наистина има периоди в които просто и Стрелец може да ми завиди за широките пръсти  ;D С тази разлика,че не губя представа за качеството на това което взимам и ползата от него,колкото в количествата.Сигурно е ясно ,че с такъв квадрат се харчи много и просто за приятни изживявания,угаждане. ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2009, 12:37:57 pm »
marygadje,  в какви отношения е изгорената ти венера със сатурн?  и къде е мерк?(ако си толкова мнителна за дава не на пари на другарчета  скорпион да ти е в 11 дом)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2009, 12:53:18 pm »
И тук както обикновено е за предпочитане да има баланс, крайностите не са желателни.
Имам интерсептирани Риби във втори дом, а Нептун е в 11-ти. Смятам себе си за пестелива,  но това може и да е субективно, понеже не във всички отношения е така. Когато купувам нещо за дома, семейството или приятелите никак не съм пестелива. По принцип не обичам да харча купища пари, когато мога за по-малко да получа нещо със същото качество или дори по-добро.
В натала си имам съвпад на Венера и Хирон. Животът върти, суче и в крайна сметка от липса на финанси не мога да оплача. Е имало е и такива моменти, но краткотрайни.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #7 -: Февруари 27, 2009, 12:59:12 pm »
marygadje,  в какви отношения е изгорената ти венера със сатурн?  и къде е мерк?(ако си толкова мнителна за дава не на пари на другарчета  скорпион да ти е в 11 дом)
Да Скорпион ми е в 11 дом и в него е Уран господар на Венера,а Сатурн е господар на 2 ри дом и се явява като 2-ри господар на Водолей и съотно на венера,но няма аспект между
тях!
Със съвпад на Юпитер/Сатурн във 2 дом Везни в квадрат с Венерата в Козирог (тя ми управлява 2 дом),по принцип мога да пестя ,да се ограничавам и като sunrain в детството бях същата работа.Дори тогава съм събирал и завидни суми,а и често намирам (веднъж намерих наистина голяма сума) или получавам пари просто ей така  ::)
Аз също съм намирала и намирам постоянно зарни неща малки големи суми златни накити и при мен има 1 аспект между Юпитер и Сатурн секстил,който много си го харесвам,защото е така наречения щастлив аспект и показва конструктивна сила и материален успех,а и Юпитер е господар на хороскопа ми!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2009, 01:02:06 pm »
Определено , сякаш ме сърби като имам пари. ;DПочти винаги ги оползотворявам докрай. Не съм сребролюбка.Имала ли съм ,  съм ги споделяла с хората.Но пък когато имам много малко си правя сметка все пак.Като малка майка ми ми пращаше от Русия, красиви тетрадки, тефтерчета и други неща, и аз ги раздадох, а за мен остана само една.Толкова бях щастлива, че другите се радват. :) ::)
Астрологично имам Венера в Близнаци, 2 дом в квинтил Марс`и Лунни възли/5 дом/Лъв.Марс, възлите и Юпитер/Дева/ са в съвпад в 5 дом.Не знам още какво трябва да гледам.....Оф забравих Венератами прави квадратура със Сатурн/5дом Дева/.
« Последна редакция: Февруари 27, 2009, 01:21:23 pm от LONDA »

*

aiia

« Отговор #9 -: Февруари 27, 2009, 01:16:45 pm »
Мога да кажа за себе си, че съм адски стисната. Ако ме направят финансов министър , България може и да цъфне. Не знам дали е от зодията ми, но като видя разхищение и мърморя като попадийка, докато не скъсам нервите на някого - типично за зодия дева  ;D. Казват, че обичаме да  трупаме. Не знам кво трупам, но по принцип не мога да се оплача от финансови липси. Въпреки това, цепя стотинката на две. А може би е ген. Баща ми е така, а майка ми е с широки пръсти. Във втори дом имам само уран, връх на тау-квадрат. Интересно е, че съм на приливи и отливи. Понякога имам понякога нямам, но не се оплаквам.  8)
Ето един откъс за зодия дева от ''смешен хороскоп''
Пак Девата ще се учуди защо ходиш на работа с личния си автомобил при наличието на градски транспорт. И защо, по дяволите, си си позволил такси при положение, че една нощна разходка при минус 10 градуса е само за някакви си 7 километра...!!! Ако ти е студено и понечиш да включиш отоплителна печка, ще бъдеш подканен да си облечеш повечко дрехи, но в никакъв случай да не се стигне до подобно разхищение.
Абсолютно точно. ::)

« Отговор #10 -: Февруари 27, 2009, 01:49:39 pm »
Някой ако ми даде някъкъв урок по пестеливост ще бъда много щастлива.Не мога да задържа една стотинка в джоба си.Телец ми управлява 2 дом,но пък Венерата е в съвпад Юпитер и Слънцето в 5 дом.Харча всичко до последната пара -бижута ,дрехи ,за забавления ,въобще не се замислям

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Февруари 27, 2009, 02:39:21 pm »
хихи и аз съм тип широки пръсти  ;D  върхът на втори дом ми е в овен, а Марса ми е в 3 дом близнаци - малииииииии "кво е туй пестеливост и защо няма почва у наше село!?!?"  :P  отделно Марса квадратира Юпи и Мерк на Ас-то и като приема, че АС е водолей - просто забрави да забравиш импулсивността и пестеливостта  ;D :-[  понякога се чудя къде ми отиват паричките от портмонето - изпадам в див потрес когато намеря само два-три лева вътре, просто защото имам чувството, че парите се въдят по някакъв начин в чантата ми  ;D  битер от малките деца съм  ;D ;D ;D ... ама пък там ми е чара  :P 
но пък не харча за глупости. аз съм естет човек и обичам да чета. харча предимно за книги, картини и красиво бельо  ;D ;D ;D   и много обичам да готвя и съм способна да издухвам големи суми за разни глезотии-уреди в кухнята и за храни с които експериментирам по най-невероятни начини  ::)

« Отговор #12 -: Февруари 27, 2009, 02:59:50 pm »
Пак Девата ще се учуди защо ходиш на работа с личния си автомобил при наличието на градски транспорт. И защо, по дяволите, си си позволил такси при положение, че една нощна разходка при минус 10 градуса е само за някакви си 7 километра...!!! Ако ти е студено и понечиш да включиш отоплителна печка, ще бъдеш подканен да си облечеш повечко дрехи, но в никакъв случай да не се стигне до подобно разхищение.
Абсолютно точно. ::)
[/quote]

Ха ха това  за девата определено ми хареса много аз имам и Луна в дева и е най-издигнатата ми планета с много аспекти!

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Февруари 27, 2009, 04:21:59 pm »
Аз съм доста ларш ;D Имам връх на 2ри дом в лъв-слънце 9ти риби.
Венера в телец.
Доста харча(когато имам и за себе си и за близки).Обичам да правя подаръци,за да зарадвам някой човек.Обичам и да черпя,когато сме на кафе,на ресторант.
Но....не давам пари на заем,било близък или далечен човек.Просто не губя разсъдъка си.
Преди години бях влюбена в един мъж.Той беше женен.Стана така че работихме в чужбина.
И след прекаран хубав час в леглото,той ми каза:"Ще ми дадеш ли пари назаем" (не си спомням сумата,доста пари бяха)за да прател на жена си :o :-X Е, това беше наглост от негова страна.
Директно му отказах!!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2009, 11:44:11 pm »

И след прекаран хубав час в леглото,той ми каза:"Ще ми дадеш ли пари назаем" (не си спомням сумата,доста пари бяха)за да прател на жена си :o :-X Е, това беше наглост от негова страна.
Директно му отказах!!!

Ма,от къде я намери тази калинка ?   :o  ;D  Кажи къде са му Венерата и Марса да видим защо така ... ;)

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Февруари 28, 2009, 12:38:08 am »
Направо съм възмутена. Нямам думи да изразя възмущението си. Моите светила са управители на 8-ми дом и са разположени във 2-ри. Той на мен трябва да дава, не аз на него. Освен това съм горда и не искам да завися от никого, а доказвам, че мога да се издържам и сама и търся разнообразни източници на доходи, за да увелича личната си сигурност. А между другото ги видях ясно едва, когато транзитния Нептун се разкара от съвпада със Слънцето и Луната ми. Бая време стоя там. Не мога да ви опиша. Там, където е Нептун всичко размива. Страхувах се за материалното си оцеляване. И много работех, понякога до пълно изтощение. Сега Нептун се разкара, а на негово място се настани Юпитер - това е най-доходоносния ми период, при това без особени усилия.

*

Инти

• 2068
« Отговор #16 -: Февруари 28, 2009, 02:13:06 pm »
Аз от две години, откакто ми се подобри финансовото състояние не се спирам да харча и се оказва , че голяма част от парите си инвестирах в книги, направих си една голяма колекция, само не знам кога ще ги изчета,а майка ми ми каза :"Мама не прави същата грешка като мен, ако не бях купувала книги на времето, щяхме да имаме пари за една кола". Вкъщи колекцията наистина е внушителна, все пак майка ми има южен възел в Близнаци.

Тази лична година ми беше Венерина и не мога да се оплача,получих подаръци и повече финанси, благодарение и на Плутон съвпад Венера, и аз като един Стрелец, като се разхарчих, изобщо не мога пестя, нямам нищо в Дева, и винаги ме учудвало как си изчислявам бюджета и как харча, парите свършват точно когато трябва да получавам заплата. От известно време се научих да спестявам ,но винаги излизат едни непредвидени разходи, ина4е за приятели и роднини не се щадя.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2009, 06:08:27 pm »
девата не помага винаги :P

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2009, 07:17:14 pm »
Здравейте на всички,
от доста време чета този форум и винаги оставам с добро впечатление и усещане :)
и от няколко дни си мислех нещо подобно на разглежданата тема - кои хора всъщност получават от "живота и другите" (без особено усилие) и кои дават. Затова реших да се включа в разглежданата тема. Аз имам 4 планети във втори дом, вкл. Слънце съвпад Юпи в Козирог (купсидата на втр. дом още не мога да определя дали е в Козирог или Стрелец) и все давам и някак се чувствам задължена да давам. Разточителна съм до крайност, но за неща, които аз считам за ценни (уроци, книги и тн....), а в други отношения сигурно средно-статистическата жена би ме класифицирала за аскет (дрехи, грим...). Но определено, за мен, не земните зодии са "пестеливи", по мои наблюдения никой не е по - пресметлив от Близнаци, Водолей и ВЕЗНИ. Дори хора с Луна във Везни са ме очудвали със способността си да рационализират всичко, да не се поддават на емоция и да си направят сметката във всяка ситуация, но някак дребнаво, винаги печелейки битката, но губейки войната, ако някой има други наблюдения би ми било интересно да сподели. Най-известният папа - разточител - Никола Борджия е бил двоен Козирог. Лъвов и Стрелец - при тях желанието за демонстрация също води до мащабни разточителства. Мисля, че Венера не влияе толкова на пестеливостта и разточителността, забелязала съм, че знакът,в който е показва социалната ти среда най-вече и обкръжението. Венера в екзалтация или на трон - 100% добри приятели и добра социализация, дори наранена. Венера в падение винаги дава неспособност да си подбираш приятелите, но познавам хора с Венера в Дева с много добро материално положение от рождение (без други аспекти, които да го осигуряват).
Поздрави :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2009, 09:34:28 pm »
Аз имам Слънце и Меркурий във водолей и Уран и Юпитер във везни. Пари, като спестявания почти никога не съм имала, но имам добър усет към Финанси и бъдещ тренд на определени пазари (възползвала съм се).
 :) :)
п.п.При предната криза имаше селски имоти по 2 декара за по 100-200$ и си купих ( ако и да не беше популярно за градско момиче като мен).