Здравей Гост

Пестеливост и Разточителност

• 37 Отговора
  • 6593 Прегледи
*

Nebesna

Re: Пестеливост и Разточителност
« Отговор #20 -: Март 01, 2009, 11:37:45 am »
Аз имам Слънце и Меркурий във водолей и Уран и Юпитер във везни. Пари, като спестявания почти никога не съм имала, но имам добър усет към Финанси и бъдещ тренд на определени пазари (възползвала съм се).
 :) :)
п.п.При предната криза имаше селски имоти по 2 декара за по 100-200$ и си купих ( ако и да не беше популярно за градско момиче като мен).

Не са водещи знаците, а по-скоро финансовите домове, знаците на върха, планетите-управители и планетите в тях, заедно с аспектите към другите планети. И аз имам земеделски земи, само че унаследени и получавам рента от тях.
А ти, откъде си купи земя и струва ли си да я купиш, ако не я обработваш?

*

Uran

• 6041
« Отговор #21 -: Март 01, 2009, 12:49:57 pm »
Аз имам Слънце и Меркурий във водолей и Уран и Юпитер във везни. Пари, като спестявания почти никога не съм имала, но имам добър усет към Финанси и бъдещ тренд на определени пазари (възползвала съм се).
 :) :)
п.п.При предната криза имаше селски имоти по 2 декара за по 100-200$ и си купих ( ако и да не беше популярно за градско момиче като мен).

Не са водещи знаците, а по-скоро финансовите домове, знаците на върха, планетите-управители и планетите в тях, заедно с аспектите към другите планети. И аз имам земеделски земи, само че унаследени и получавам рента от тях.
А ти, откъде си купи земя и струва ли си да я купиш, ако не я обработваш?
Аз си купих урегулирани парцели още 96 година (знаех, че земята неможе да струва колкото едно напиване в кръчма) и ги продадах 2006 година.
Тогава имах само 1000$ и бях младо момиче.
Финансовите ми домове са празни (2 и 8).На куспида на 2д имам лъв, а на 8д-водолей.
Никога НЕ съм имала пари, но използвайки усета си за тайминг и "лоста' на кредита съм се сдобила с подходящи имоти, които хора имащи доходи в пъти повече от моите не си позволяват. Вярно е и че живея доста спартански, надявайки се да компенсирам в по-добри времена пропуснатото.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Март 01, 2009, 01:27:45 pm »
да вечно имам и вечно нямам...харча много ,давам много ,но и трудно си събирам дълговете.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 02:20:21 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #23 -: Март 01, 2009, 01:52:49 pm »
макрото определя микрото, все си мисля , че за финансовото състояние указват не
само астрл. показатели , ами и това в каква икономика си пряк участник,
в какви бизнес  условия си поставен да развиваш твоят финансов потенциал,
дали печелиш за да оцелееш или печелиш за да натрупваш и инвестираш ::)
мащаба е различен и резултатите зависят от него

Венера квадратура, опозе Юпитер , свързани с финансовите домове,могат да са шампиони по разточителност, ако нямат силен Сатурн , Меркурий , които да ги дисциплинизират и вразумяват 8)
« Последна редакция: Март 01, 2009, 02:06:22 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #24 -: Март 01, 2009, 04:03:05 pm »
Като собственик на Сатурн във втори,Рак ,би трябвало да съм много стисната,ама не съм...
Признавам,умея добре да си правя сметката,имам някакви ограничения,когато харча за себе си,но за близки и приятели давам и последната си стотинка..Не помня някога да съм оставала без пари,въпреки че, когато съм в период на емоционален дисбаланс(а това е през ден :P) често купувам ненужни неща..Всичко,което не нося или не ползвам,подарявам без грам съжаление..Сигурно защото 3/4-ти от дома ми е в Лъв... ::)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #25 -: Март 01, 2009, 11:28:05 pm »
Парите са абстракция, финансовата система, като начин за регулация на социалната система също е рационално формулирана, не-природна (ако природен = съществуваща извън човека, естествено без негова намеса). Аз досега от практиката си отчитам, че Слънчевия знак и Лунния отговарят за отношението ни към парите. И въздушните знаци като царе на абстрактното мислене и мисленето като цяло (поне с "практическия разум/конкретния, не висшето съзнание) за мен са хората, които най-добре се оправят с пари. 2 дом, дава вродени качества на човека, не "финансово състояние", какво "има", като неща които са ценни за него,....през средновековието и древността, когато фабрики и спекулации и борса и тн.... не съществуват може и 2 дом, да е бил водещ, но не мисля, че сега е. Това го казвам от мои наблюдения. Въздушните знаци около мен най-бързо правят пари и най им щрака мозъкът кога, къде да започнат бизнес, как.

« Отговор #26 -: Март 02, 2009, 09:07:12 am »
въздушните знаци могат да мислят и раждат идей,
но без земя няма как да ги реализират и това да им носи доходи

напр. имам позната слънце водолей и луна везни,
но и съвпад марс/ меркурий козирог, който да реализират на бизнес ниво
иновационните идейте родени от светилата и с огън и квадратури,за да е
действен/ борбен човек с желание да успява с венера овен в 10д.

за да си позволиш да бъдеш разточителен,
трябва да умееш да печелиш добре и постоянно :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #27 -: Март 02, 2009, 02:47:50 pm »
Strelichka добро определение даде за необходимо условие за разточителност :), аз добавям все пак и щедра природа, има толкова пестеливи добре печелещи хора...въпреки, че може да си разточителен не само чрез пари... има щедри хора и те са щедри във всичко и пестеливи, те са пестеливи дори на думи, не само на пари. :)

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Март 02, 2009, 03:04:47 pm »
Цитат
strelicka:
въздушните знаци могат да мислят и раждат идей, но без земя няма как да ги реализират и това да им носи доходи

Извинявай, че те апострофирам, но когато вземате наготово някои текстове от книжките, проверявайте ги в практиката. Аз винаги поставям на съмнение прочетеното и търся доказателства за това. Въздушните знаци раждат идеи, при това оригинални идеи, нестандартни идеи и не е нужно да ги реализират, за да забогатеят, достатъчно е да ги продадат на някой, който да ги реализира. Освен това въздушните знаци имат дарба за комуникация и усет за шоу.

Ето препратка към хороскопа на Опра - една от най-богатите жени - Водолей, в света, на която и липсват планети в елемента земя. Винаги съм давала този хороскоп за пример.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2631.30.html

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #29 -: Март 02, 2009, 07:47:18 pm »
да и аз от опит съм се убедила,че в ерата на Водолея въздушните знаци,че правят пари :)

« Отговор #30 -: Март 02, 2009, 08:28:26 pm »
Въздушните знаци раждат идеи, при това оригинални идеи, нестандартни идеи и не е нужно да ги реализират, за да забогатеят, достатъчно е да ги продадат на някой, който да ги реализира. Освен това въздушните знаци имат дарба за комуникация и усет за шоу.

Ето препратка към хороскопа на Опра - една от най-богатите жени - Водолей, в света, на която и липсват планети в елемента земя. Винаги съм давала този хороскоп за пример.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2631.30.html
Няма проблем, че ме апострофираш,  може да няма планети в земни знаци , но големият въздушен тригон е позициониран  2-6-10 - земните домове...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 02, 2009, 08:56:25 pm »
В картата на Опра има три лични планети във втори дом, вкл. и Слънцето. Обикновено родените с акцент върху 2 дом дори и да не са богати, в повечето случаи успяват да вържат двата края. Може да не са материалисти, но парите ги интересуват и знаят как да ги правят или как да се сдобият с тях. В случая имаме акцентиран сатурнов знак (Сатурн като класически управител), при това Слънцето и Венера са в точен квадрат със Сатурн, разположен в елевация. Луна в знака Стрелец я прави оптимист по отношение на парите, квадратът на Сатурн към  Слънцето и Венера във втори дом дава достатъчно прагма. Венера в твърд аспект със Сатурн рядко стига до прахосничество, макар че в картата е изгорена от Слънцето, Сатурн не й дава да се "отпусне". Слънцето управлява 8 дом и се намира във втори, в партилен квадрат със Сатурн, който управлява 1ви и 2ри домове. Марс е в силна позиция и прави квадрат с Плутон, разположен в 8ми дом, което я прави достатъчно целенасочена и пробивна; доколкото се сещам, получава тригон и от Уран, при това се намира в градуса на Лунните възли, в точен секстил със Северния. Меркурий във Водолей, а и по принцип във въздушен знак, умее да мисли прагматично, а опозицията с Плутон по оста 2-8 дом поставя на дневен ред въпроси от финансово естество.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Март 02, 2009, 08:59:19 pm »
Според мен няма значение, кои знаци са подчертани, а домовете са водещи - материалните домове. Юпитер - първи управител на Асцендента е в практичния 6-ти дом. Сатурн (управител на интерсептирания Козирог в първи дом) е в 10-ти -също материален дом. Три планети във финансовия 2-ри дом. Има и тригони, които и дават лекота, има и квадратури, които я подтикват към действие. Иначе казано: Водолеите можем да бъдем практични, ако са акцентирани материалните домове.

« Отговор #33 -: Март 03, 2009, 05:26:02 pm »
Водолеите можем да бъдем практични, ако са акцентирани материалните домове.

абсолютно вярно е и  да не забравяме че си имате резервен управител , ако уран спука гума, Сатурн
веднагически го заменя :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #34 -: Март 04, 2009, 11:34:08 am »
  водолей ( или АЦ водолей), който да не е практичен не съм виждала  :P  знаят си парите и освен това печлят и доста добре се справят  в живота и дълговете си умеят да припомнят
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #35 -: Март 04, 2009, 12:21:43 pm »
  водолей ( или АЦ водолей), който да не е практичен не съм виждала  :P  знаят си парите и освен това печлят и доста добре се справят  в живота и дълговете си умеят да припомнят

това е долна инсинуация Кайя  ;D ;D ;D ;D ;D /бъзикам се, дан са впрегнеш/.... ама аз супер непрактична и хабер си нямам къде ми отиват парите и откъде идват  :P :-[ ;D  за дълговете е вярно - не мога да търпя да имам да давам. предпочитам да имам да взимам  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #36 -: Март 04, 2009, 08:03:09 pm »
не се крий ;D  водолеите са добри къщовници  ( ако име силен нептунчо няма да смятат така добре)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Март 04, 2009, 08:13:48 pm »
мииииии хич не се крия  ;)  цял ден се опитвам да изтрезнея - спя, ям и пия кафе  ;D ;D ;D ... лошото при мен е, че обикновено на следващия ден, пък хеле и на по-следващия ме държи изтрезняването  :o  а вчера изобщо нищо ми нямаше /абе албански реотан  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D / ... таааааа така да се каже вчера почетох бог Нептун повече от подобаващо  ;D ;D ;D ;D ;D 
ми да той Нептуна ми е на 2* от върха на МС откъм 9 дом - хич ме няма по сметките, въпреки Сатурна ми в близнаци  ;D ;D ;D