Здравей Гост

негативните енергии

• 20 Отговора
  • 9041 Прегледи
негативните енергии
« -: Март 01, 2009, 07:23:24 pm »
какво знаете за тях, как да се предпазваме, кажете защити, говоря за магии, уроки, клетви и др.

*

veshti4ka

Re: негативните енергии
« Отговор #1 -: Март 01, 2009, 08:10:14 pm »
първата и най-главна защита е: винаги да си абсолютно убеден/а в себе си че нищо лошо не може да те застигне. това е силата на менталната защита. 
магиите ... амииииии има една персона която не спира да ми прави какво ли не, само че аз изобщо не и обръщам внимание... вечер като си лягам си правя проверка на аурата ако се съмнявам, че евентуално нещо ме е застигнало и ако видя, че аурата ми е цяла и недокосната дори и не си правя труда да развалям каквото и да било  ;D  просто и с магиите се процедира по същия начин - менталната защита е най-силната... е сега има и разни негативни сили насочени срещу даден човек от много силни магове, но и там има цака - отново ментална защита, а в краен случай и посещение при друг такъв за да ти направи лична защита /но аз не съм привърженик на това/.... всяка намеса в биополето на друг човек /говоря за негативна/ ти се връща трикратно - това е закона на Вселената, а на мен не ми се иска да си натрисам лоша карма  ;)

« Отговор #2 -: Март 01, 2009, 08:30:37 pm »
....и ако видя, че аурата ми е цяла и недокосната дори и не си правя труда да развалям каквото и да било 

А как правиш тази проверка?  ???  ???  ???
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Март 01, 2009, 08:32:34 pm »
ами с медитация или пък като си легна вечерно време, защото почти винаги сънувам осъзнато  ::)

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Март 01, 2009, 10:28:57 pm »
На мен ми действа много добре магнитотерапията, понеже съм с Луна и Слънце във Водолей. Магнитите отблъскват чуждото биополе и запазват твоята собствена аура непокътната. Може да се носят до 20 000 Гауса без да навредят на клетъчно ниво. Не се препоръчва само на хора с кардиостимулатор или метални имплантанти в тялото, както и при склонност към кръвотечения. Всички останали могат да ги носят без проблеми.

На въздушните знаци се препоръчват дихателни упражнения и разходки на чист въздух. Ароматерапията (по-точно вдишването на различни растителни масла) им действа особено добре. 

На водните знаци се препоръчва да се къпят по-често, за да отмиват негативните енергии. Един душ вечер преди лягане успокоява тялото и изчиства от натрупаните негативи. Ваните с аромамасла също им се отразяват добре.

На земните знаци се препоръчва да ходят боси, за прегръщат дървета или да галят цветя. Масажите с аромасла им влияят възстановяващо и укрепващо.

На огнените знаци се препоръчва да палят свещи - огънят за тях има силно пречистващо въздействие. Най-добре ароматни свещи.
« Последна редакция: Март 01, 2009, 10:37:14 pm от Nebesna »

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Март 02, 2009, 08:20:41 am »

На въздушните знаци се препоръчват дихателни упражнения и разходки на чист въздух. Ароматерапията (по-точно вдишването на различни растителни масла) им действа особено добре. 

На водните знаци се препоръчва да се къпят по-често, за да отмиват негативните енергии. Един душ вечер преди лягане успокоява тялото и изчиства от натрупаните негативи. Ваните с аромамасла също им се отразяват добре.

На земните знаци се препоръчва да ходят боси, за прегръщат дървета или да галят цветя. Масажите с аромасла им влияят възстановяващо и укрепващо.

На огнените знаци се препоръчва да палят свещи - огънят за тях има силно пречистващо въздействие. Най-добре ароматни свещи.

ароматерапията действа на всички. тя действа и на енергийно ниво. всеки аромат се използва за даден проблем в енергийното тяло /някакво заболяване/... разходките из природата са най-добрия начин да почувстваш връзка с началото... ароматните свещи действат успокояващо на погледа и както написах по-горе действат на различни нива, същото е и с ароматните вани...
но това не са предпазни мерки от негативни енергии, а средства за релакс и премахване на стреса от деня.

Небесна, това го казвам от личен опит. не се занимавам с такива неща, но ми е адски любопитно да ги изследвам  и чета  ;)  но личният ми опит води до едно: има хора, които със самото си присъствие са ми докарвали главоболие или гадене - в такива случаи това което си описала хем помага, хем не помага... това са така наречените енергийни вампири. в голяма част от случаите самите хора не го знаят, но навреждат на другите като теглят от положителната им енергия...  когато застане пред мен такъв човек и го усетя, най-лесният начин е да "заключиш" тялото си, като скръстиш ръце пред себе си или крака ако си седнал...  в останалите случаи на негативна енергийна намеса тип "магия" има два начина на действие - или разваляш това, което са ти направили или пък просто го игнорираш... аз определено го игнорирам  ;D  до сега онази персона, за която говорих 3 пъти съм усещала от нея мощно негативно влияние предвидено да ме накара да напусна този свят  ;)  и както виждаш още си мърдам и продължавам да я тровя с присъствието си  ;D ;D ;D 
« Последна редакция: Март 02, 2009, 09:17:56 am от veshti4ka »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Март 02, 2009, 02:08:08 pm »
Когато става въпрос за енергийно зареждане с елементите е добре да се минават всичките за цялостно балансиране на енергиите-извън хороскопа,ние ги съдържаме и 4те.В книгата "Откажи се от изкуството да умираш" за поддържане на виталността и неутрализиране на негативна енергия и стрес е важно да се правят ритуали и техники и за 4те елемента.Разбира се всеки е свързан повече с една или друга стихия,но това не трябва да изключва останалите.

В картата си имам силен акцент на въздух,следван от земя-аромотерапията и в двата и начина на ползване-чрез вдишване и масаж ми действа много благоприятно.А защо аромотерапията обхваща всички елементи-всеки аромат е със своя вибрация и се съотнася към определена стихия и планета ( в някои книги това го има подробно разяснено).
Друг начин за балансиране на елемента въздух и земя са дишането,правилното хранене и физически упражнения.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Март 02, 2009, 03:30:31 pm »
И с кръстосване на ръце и крака не става. Аз от малка си заставам с кръстосани крака. Има хора, които са емоционални вампири-изтеглят ти енергията. На мен ми е най-слаб слънчевия сплит. Там го усещам най-ясно това чувство на изтегляне на енергията и неволно си кръстосвам ръцете, но и това не помага. Побиват ме тръпки, започвам да се изпотявам, като че ли енергията ми изтича през пръстите на ръцете и краката, изпитвам необясним студ и безпокойство. Коремът ми се втвърдява като олово и не си чувствам перисталтиката. Изразява се като остра липса на топлина.

Най-сигурният начин е да разкараш този човек от обкръжението си и да преустановиш или разредиш конктите си с него. Ако това не е възможно - нищо не може да ти помогне. Аз палих свещи, аромалампи, имаше известен ефект. Но тези хора са хитри, издебват те неподготвен и действат подмолно. Затова, плюй си на петите и си гледай здравето. Вътрешният ти барометър ще ти каже какво е най-добре за теб. Трябваше да минат 6 месеца, за да си възстановя енергийния баланс. Понякога минават години. Аз си помогнах с магнитните бижута, това да стане по-бързо.
« Последна редакция: Март 02, 2009, 03:36:41 pm от Nebesna »

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Март 02, 2009, 03:34:31 pm »
хахахааааааа Синухе, я да те видя тогаз какво ще препоръчаш на едно "летящо"  ;D  
във вода са ми Слънцето и Луната, в огън са ми Нептун и Хирон, в земя ми е Лилитката, а всичко останало е във въздуха  ;D ;D ;D
принципно обожавам да съм сред природата и да лежа на земята или да прегръщам дървета /липсват мииииии /, но всъщност какъв трябва да е баланса в моя случай като въздуха е пренаселен  ;D  ако храната е свързана със земята - то начииииии добре се справям /хубаво, че нямам навика да се гледам отзад/  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 02, 2009, 03:37:38 pm »
Небесна, винаги енергията се изтегля от слънчевият сплит - там е източника и май  ::)  истина е, че енергийните вампири успяват да те скапят за нула време... аз обикновено се преборвам за едно денонощие, но през това време се накъсвам да "дера котките"  :'(

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Март 02, 2009, 07:39:43 pm »
В Дао и Аюрведа е най-важен баланса на енергиите и елементите-за това е добре профилактично да разберем коя енергия ни е в повече и коя в по-малко и да застъпим последната за определен период,докато възвърнем хармонията.

Вещичке,ако приемем че благодарение на светилата във воден знак,водата ти е втори по сила елемент,означава че си основна комбинация въздух/вода с предимство на 1вият елемент.Самата комбинация въздух/вода показва съзнание което улавя най-много информация от пространството около себе си,от различни нива и в различен вид.Най-важното за такъв тип е да си избира много добре контактите и обкръжението,възможно е човек да ги дразни дори и да е в другата стая ако не резонира добре с неговата вибрация (това важи и за хора с Нептун в твърди аспекти към светилата и вътрешните планети),това понякога се получава и при много изчистени енергийни центрове (обхвата на тяхната обща чувствителност се увеличава);също така при теб вероятно мисълта води до емоция много бързо.

Водещ елемент въздух изисква за своето активиране и добра форма-движение,различни интелектуални стимули и разнородни контакти,повече жизнено пространство,чист въздух и т.н.При прекаленото му използване водещо до лесна умора,разсейване,захвърляне на проекти по средата и други крайности на въздуха се балансира чрез своя противоположен елемент-земя: физическо натоварване,правилно хранене,постене,масажи,всякакви физически инициативи,което ще върне съзнанието от менталния в материалния план.При замърсено астрално тяло(вода)-от свои или чужди емоции,прилепнали енергии най-добре е да се използва противоположния елемент огън-пречистване чрез огън,излизане на слънце,известно изолиране (огъня е най-независимия елемент),смях и т.н. ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #11 -: Март 03, 2009, 04:10:22 am »
но личният ми опит води до едно: има хора, които със самото си присъствие са ми докарвали главоболие или гадене - в такива случаи това което си описала хем помага, хем не помага... това са така наречените енергийни вампири. в голяма част от случаите самите хора не го знаят, но навреждат на другите като теглят от положителната им енергия...  когато застане пред мен такъв човек и го усетя, най-лесният начин е да "заключиш" тялото си, като скръстиш ръце пред себе си или крака ако си седнал...  в останалите случаи на негативна енергийна намеса тип "магия" има два начина на действие - или разваляш това, което са ти направили или пък просто го игнорираш... аз определено го игнорирам  ;D  до сега онази персона, за която говорих 3 пъти съм усещала от нея мощно негативно влияние предвидено да ме накара да напусна този свят  ;)  и както виждаш още си мърдам и продължавам да я тровя с присъствието си  ;D ;D ;D 

Наскоро в книгата на Сидни Дейл -"Лечение с чакрите" имаше описан един случай на жена, която постоянно изпитвала негативното влияние на шефа си, накрая тя приложила метода на позитивната енергия, всеки път когато той насочвал негативизма си срещу нея, тя му изпращала добри чувства и намерения, резултата бил препотяване и почервеняване на шефа ;)

Аз също съм чувствителна натура, имам силен елемент вода в натала, и интересното е че в службата сме две колежки и мениджърката ни, като и трите сме с Луна в Скорпион, и понякога се е случвало, преди  да се появи управителката, ако е била изнервена от проблеми в работата, това да се усеща от двете ни със свиване в стомаха.

Един път ми направи много силно впечатление, тъй като бях сама в офиса, и нямаше видима причина да се чувствам дискомфортно, всичко беше тип топ, и се чудех откъде идват тези признаци на безпокойство, а впоследствие като се появи в офиса The Boss, намери като Дева една дреболия, уголеми я с Лупата, както само една Дева може да увеличи един дребен детайл и се развика.

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Март 03, 2009, 04:39:09 am »
Преди известно време си свалих тази музика за аромотерапия от един руски сайт, на мен лично любима песен ми е на Розата, има и песен за пачули, жасмин , евкалипт и др. Албума се казва: Corciolly - Aromotherapy

Свалете от тук: http://4storing.com/bczu0/910d9c9fa4cb7ff61e69ef9cbbaae10e.html

« Отговор #13 -: Март 06, 2009, 11:32:15 am »
Всяко едно човешко земно тяло си има своите излъчвания- позитивни и негативни, както съществуват солта и захарта.Но ....има тела , които излъчват само негативна, лоша енергия и ние ги наричаме дяволи / човек който прави само лошо и убива/. В тяхно присъствие ние се разболяваме. Те са пришълци от космоса в години различни назад и ние почти неможем да ги различим. Те просто живеят сред нас.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Март 06, 2009, 10:15:33 pm »
Провокирана от статията, която пусна Вещичка за намаляване на силата на земния магнетизъм и съвсем в контекста на темата за предпазването от негативните енергии, реших да предоставя на Вашето внимание една тема за носенето на магнитните бижута, като начин  за балансиране на енергиите. Самата аз употребявам такива и се чувствам перфектно. Ех, защо не ги открих по-рано, щях да си спестя усилията да се боря със сили, които са вън и независимо от мен.  Аз ги нося като ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА.

Магнитна биология. Магнитни бижута

Само преди 500 години силата на земното магнитно поле по нашите ширини, е била 1 гаус на cм², а сега е два пъти по-слабо и възлиза едва на 0,5 гауса (G)

Доказано е, че отслабването на силата на магнитното поле благоприятства развитието на бактериите. Така например, ешерихията и салмонелата растат по-бързо, клебсиелата увеличава интензитета на размножаването си, а стафилококите развиват по-бързо резистентност към антибиотиците.

Повишена алергизация - намаляване броя на T-лимфоцитите, понижаване на имунитета, свързан с имуноглуболини IgA и IgG, увеличаване на концентрацията на имуноглуболин E.

Пребиваването на първите космонавти в космоса, в продължение на един месец, е довело до появата на депресия, остеопороза, спад на имунитета, безсъние, главоболие, нарушена циркулация. След продължителни изследвания, учените открили причината за тези смущения и решили проблема с вграждане на магнити в облеклото на космонавтите. Този опит предизвиква развитието на нова наука – магнитната биология.

Някои елементите от градската среда намаляват позитивното въздействие на земния магнетизъм и особено сградите от железобетон, стоманените конструкции, превозните средства, далекопроводите.

Електросмогът-мобилните телефони, променливият ток, компютрите, различните електроуреди в домакинството и промишлеността, оказват допълнително негативно въздействие върху човека.

КАКВИ ДОЗИ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ НОСЯТ?

В бижутата на Енерджетикс се използва лечебната сила на северният магнитен полюс, който е обърнат към тялото и е обозначен с EX.

Световната здравна организация съобщава, че не се появяват никакви вредни ефекти върху растежа на клетката, нейните функции и наследство, ако постоянно се носят до 20 000 G.

Японското министерство на здравеопазването е предписало, че силата на магнитните терапевтични апарати не бива да бъде по-малка от 500 G. Япония е страна, чието естествено магнитно поле е слабо, само 0,3 G на cм², и нейното население е страдало много заради това. След въвеждането на магнитните аксесоари, те значително подобряват здравословното състояние и продължителността на живота на нацията. Днес десетки милиони японци носят магнитни бижута, магнитни подложки, завивки и др. и са увеличили средната продължителност на живота си до 83 години.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ КАЧЕСТВАТА НА КРЪВТА И СЪРЦЕТО

Намагнетизираните еритроцити получават по-голямо повърхностно напрежение, отлепват се едни от други и преминават по-лесно през малките кръвоносни съдове. Желязото в хемоглобина се магнитизира и свързва по-лесно кислорода. Магнитите стимулират разграждането на старите тромби, а нови не се образуват. Ако се носи и медна гривна, може да се очаква подобряване на кръвната картина, защото медта действа като коензим за образуването на хемоглобин.

В резултат на обогатяването на кръвта с кислород, намалява киселинността, (рН) се нормализира, а с това и условията за развитие на инфекции намаляват. Установява се праволинейно движение на кръвта (без завихряне), благодарение на поляризацията на еритроцитите по посока на магнитните линии. В резултат на това намалява кръвното налягане върху стените на съдовете и възможността за спукване на аневризмите.
Подобрената циркулация на кръвта облекчава дейността на сърцето.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ БОЛКАТА И СЧУПВАНИЯТА
Магнитното поле смекчава различните болкови синдроми като главоболие, мигрена, костни болки, дисменорея. Магнитните сили активират нервните влакна, които блокират клетката, която пренася болката до по-високите части на централната нервна система.
Клетките, които образуват костите (остеобластите), под действието на магнитното поле, работят по-активно, костта зараства по-бързо и става по-плътна.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА
С носенето на магнитни верижки с висулка и колие в областта на гръдната кост се стимулира тимусът, а закопчалките в областта на врата, въздействат върху пинеалната жлеза, повишават имунитета, чрез стимулация на T- и В-лимфоцитите. Така се активира имунния отговор, който е от особено значение при алергичните реакции и инфекциите на респираторния тракт (бронхит, пневмония, синузит, бронхиална астма).
Магнитите съдействат за бронходилатацията (разширяването на бронхите), което увеличава притока на кислород в белите дробове, подобрява се кръвообръщението, намалява отокът и отлагането на секрет по стените на бронхите. Ползването на магнити при астматиците намалява употребата на кортикостероиди и помпички. 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ СЕКРЕЦИЯТА НА ХОРМОНИТЕ И МЕДИАТОРИТЕ НА СЪНЯ
Магнитите повишават отделянето на мелатонина, чрез стимулирането на хипофизата и пинеалната жлеза. Мелатонинът има противораков, противовъзпалителен и антиоксидантен ефект, стимулира действието на половите хормони, хормона на растежа и на остеобластите (клетките, които образуват костта). Укрепва имунната система. Мелатонинът се отделя в най-големи количества през нощта по време на сън. Той е единственият антиоксидант, който се произвежда директно в човешкия организъм.
Магнитите играят роля и при отделянето на други невротрансмитери: допамин, норадреналин, ацетилхолин, нарушеното отделяне, на които, може да се свърже с развитието на множествената склероза, болестта на Алцхаймер, Паркинсон, шизофрения.

Магнитите стимулират производството на „хормона на щастието“ – ендорфин. За много кратко време се стига до намаляване на депресивните състояния. Някои форми на депресия и психоза са обусловени от пониженото производство на норадреналин и серотонин. Когато северният магнитен полюс се постави на проекцията на пинеалната жлеза, се стимулира отделянето на тези хормони.
Човекът през нощта е изложен на по-слабо магнитно поле, защото отсъства слънчевият магнетизъм. Ако нямате проблеми с бижутата нощно време, можете да ги носите и през нощта, но ако спите по-лошо или се чувствате преизпълнени с енергия през нощта, можете да свалите половината бижута.
При някои се препоръчва и увеличаване на магнитните бижута през нощта, ако се установи, че спят върху геопатогенна зона, а не могат да преместят леглото си оттам. Едно плаващо сърце от 2200 G създава защитна зона с радиус от половин метър, и се слага в леглото със северната страна, обърнато към тялото (северната страна е отбелязана с щампа).

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

Клеопатра е носела магнитни накити от хематит, за да съхрани красотата и младостта си.  Хипократ е използвал магнити за лечение на стерилитет и за спиране на кръвотечения, а древните китайски войници – за по-бързо заздравяване на рани и кости.

Парацелз (XVI век), швейцарски лекар, е забелязал лечебната сила на магнитите и е написал статия за въздействието им върху възпалителните процеси в организма “Магнитът е кралят на всички тайни.”

Д-р Уилям Гилбърт, английски доктор, лекувал кралица Елизабет, написва научна студия за електричеството и магнетизма, а също така публикува и една от първите книги за магнитотерапията “За магнитите”.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #15 -: Март 10, 2009, 01:39:12 am »
много дъм и задължена на небесна,свалих 3кг.откакто пия магнитна вода....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:негативните енергии
« Отговор #16 -: Ноември 24, 2010, 11:30:13 pm »
:)

*

holanda

« Отговор #17 -: Ноември 25, 2010, 01:17:02 am »
какво знаете за тях, как да се предпазваме, кажете защити, говоря за магии, уроки, клетви и др.

Пу,Пу,Пу   ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #18 -: Ноември 25, 2010, 05:19:29 pm »
много хубави коментари видях тук....
и ми напомниха, че трябва да се заема с балансиране на енергиите си....
довечера ще си взема един душ, ще запаля няколко свещи, ще си направя една релаксация......
и се надявам да се почувствам по-добре ..от доста време съм изтощена и затормозена....
 :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #19 -: Ноември 25, 2010, 09:21:50 pm »

Пу,Пу,Пу   ;D

хахахаха това е противоурочно
истината е че има доста, но трябва да си усложниш живота и да станеш психиатричен пацинета, ако изпълняваш всичко правилно ( или да имаш толкова време)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.