Здравей Гост

Затворът

• 157 Отговора
  • 23242 Прегледи
Затворът
« -: Март 02, 2009, 12:34:48 pm »
Кое в хороскопа индикира попадането в затвор? Аз знам само, че Сатурн в 12-ти дом подсказва това, но никога не съм имала пред себе си карта с подобен казус. Попадали листе на карти на затворници?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Затворът
« Отговор #1 -: Март 02, 2009, 01:40:08 pm »
за задържането в затвор може да се съди по данните за 12 дом,процесът се вижда от 7-ми.
лошите аспекти на сатурн , марс , плутон с юпитер,както и аспектите със зли планети в 7-ми и 12-ти дом ,както и 9-ти,които раняват юпитер или  слънцето. или ако лоши планети се намират в знаците на юпитер /стрелец и риби/ или във везни и раняват юпитер и слънцето.
процес показват зли планети в 7-ми дом и аспектите на такива планети със слънцето или юпитер или с упр.на асц.
процес показват знаците овен , скорпион,или козирог на в-ха на 7-ми дом , особенно ,ако упр. на 7-ми е лошо поставен или е ранен.такова е и положението по 12-ти дом ,но тук вече има опасност от затвор.
когато лошите планети в 12-ти владеят 7-ми и раняват слънце и /или/луна.
марс квадрат сатурн , ако едната планета е владетел на 12-ти.
меркурий в 12-ти ранен от сатурн-затвор заради кражба.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Март 02, 2009, 01:41:43 pm »
Познавам човек, който е бил в затвора, но за съжаление, не си знае часа на раждане, тъй като майка му го изоставила като малък, а баща му не е жив. Предполагам, че господарят на Асцендента в 12-ти дом е един от показателите.

*

porto_kalka

« Отговор #3 -: Март 02, 2009, 04:25:08 pm »
Кое в хороскопа индикира попадането в затвор? Аз знам само, че Сатурн в 12-ти дом подсказва това, но никога не съм имала пред себе си карта с подобен казус. Попадали листе на карти на затворници?
Попадала съм на карти на  личности, които са  били в затвора, но са станали популярни  не с това, а с нещо друго. Много от тези хора са изключително силни, волеви и изявени лидери.

Примерно Нелсън Мандела /прекарал 27 години в затвора заради активността му срещу апартейда и издигнал се до президентски пост/, Джон Маккейн / кандидат за президент на САЩ на последните избори, прекарал в плен по време на Виетнамската война 5години и половина/, Ингрид Бетанкур /френско-колумбийски политик, бивша кандидатка за президент на Колумбия и бивша депутатка от Зелената партия в колумбийския парламент, отвлечена и държана 6 години в плен от Колумбийските революционни сили – ФАРК/, дори нашите медицински сестри и премеждията им в Либия и т.н.
Нито един от горните, чийто хороскопи за с известен час на раждане е със Сатурн в 12 дом.
Нелсън Мандела е с Луна в 12-ти, Джон Маккейн няма планети в 12дом, както няма и Ингрид Бетанкур.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Март 02, 2009, 04:32:31 pm »
Наистина не винаги влизане в затвор означава провинение в истинския смисъл на думата,може да се окаже,че просто си срещу нечии интереси или вървиш в път различен от останалите.Сигурно тук както каза maraj силно ще играе ролята на 7 дом и негов управител.

Porto_kalka ако не те мързи ,сложи картите на тези личности и обозначи периодите когато са влезнали в затвора(също излезнали)- все нещо в натала и транзитите/прогресии ще трябва да го покаже това,а и така ще проследим има ли нещо което се повтаря,като застъпен дом,планета и т.н.  ;) Публичните скандали често са по 7/10 дом и това може да е налагането на волята на обществото върху тази на индивида.

« Отговор #5 -: Март 02, 2009, 04:42:15 pm »
Може би тези, които за принудително затворени - по политически причини или излежават присъда без вина, трябва да се третират като отвлечени  ??? и индикацията им да е по 8-ми дом - неизяснените обстоятелства или раняващ Плутон. Наистина би трябвало да има разлика за това дали закона те осъжда справедливо или си жертва на обстоятелствата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Март 02, 2009, 05:00:01 pm »
Може би тези, които за принудително затворени - по политически причини или излежават присъда без вина, трябва да се третират като отвлечени  ??? и индикацията им да е по 8-ми дом - неизяснените обстоятелства или раняващ Плутон. Наистина би трябвало да има разлика за това дали закона те осъжда справедливо или си жертва на обстоятелствата.
политическите затворници наред със всичко описано в предишния ми пост имат и намеса на 11.ти дом.владетелите на 3-ти и 5-ти ,както и сингнификаторите.владетелите на асц.сигнификаторите на 12-ти.опозицията на луната със знака близнаци.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

porto_kalka

« Отговор #7 -: Март 02, 2009, 07:10:05 pm »
Нелсън Мандела – 18.07.1918 в 14,54ч , Umtata, South Africa
Арестуван е на 05.08.1962, освободен на 11.02.1990

Ингрид Бетанкур – 25.12.1961 в 14,15ч Богота, Колумбия
Отвлечена на 23.02.2002, освободена на 02.07.2008

Джон Маккейн – 29.08.1936 в 18.25ч Colon, Panama
В плен от 26.10.1967, освободен на 14.03.1973

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #8 -: Март 02, 2009, 08:02:12 pm »
Доста интересна тема.
Аз бих я интерпретирала така:

В днешно време идеята на затвора е да ограничи творческите прояви на личността всяко престъпление си е индивидуално творчество, по същество (5 дом), заради социалната безопасност/взаимодействие и цели (7 дом, 11 дом). Например каторгата,поради опасност за самото физическо оцеляване, бих  разглеждала по 1 дом.

Затова разгледах на посочените карти в кой знак и къде попада управител на 5 дом:

Н. Мандела – управител 5 дом – Марс в падение в 11 дом.-става

И. Бетанкур – управител 5 дом -  Мекурий в Козирог,  в 9 дом, не става, но има Плутон в 5 дом, който е управител на
7 дом – обществената сфера, ще е във връзкас личните му прояви, но не е много ясно.

Джон Маккейн – управител 5 дом – Рак, Луна в каря на 11 дом във Водолей,  ако се приеме, че древният управител на Водолей е Козирог и Луната не се чувства добре във Водолей, но тук би трябвало затвора да е бил придружен и с психически тормоз, защото Луната е на купсидата на 12 дом.

*

porto_kalka

« Отговор #9 -: Март 02, 2009, 10:07:54 pm »
Престъпниците не се вкарват в затвора за да се ограничат творческите им изяви! Това е меко казано странно и озадачаващо възприемане на тези действия :o. Особено като се има впредвид че се третират като общественоопасни деянията, застрашаващи или увреждащи личността, правата на хората и собствеността.

Не можеш да разглеждаш стореното от един убиец или педофил като творчество! И на всичкото отгоре 5 дом! А последващото му вкарване в затвора като ограничаване на творческите му изяви! 

Лишаването от свобода е вид наказателна и превъзпитателна мярка. Демократичните общества са я въвели като метод, норма  на първо място за да може  извършителят да се поправи, превъзпита, така че да спазва законите, на второ – да му се отнеме възможността за извършване на други престъпления и на трето – за да се въздейства предупредително върху другите членове на обществото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 02, 2009, 10:28:18 pm »
Лишаването от свобода е вид наказателна и превъзпитателна мярка. Демократичните общества са я въвели като метод, норма  на първо място за да може  извършителят да се поправи, превъзпита, така че да спазва законите, на второ – да му се отнеме възможността за извършване на други престъпления и на трето – за да се въздейства предупредително върху другите членове на обществото.

И аз дотук съм съгласна.
Но пък възниква и друг въпрос: ако в демократичните общества затворът е вид наказателна/превъзпитателна мярка, какво бихме казали за лишаването от свобода на безброй невинни хора в редица тоталитарни/диктаторски общества? Има съществена разлика между един политически затворник и един асоциален тип, престъник, злодей, но и двамата отиват в затвора. И в двата случая обаче има свързваща нишка, т.е. действията (независимо какви са) се разглеждат като застрашаващи установения ред, в разрез с обществените норми или с диктатурата, която бива налагана по един или друг начин (дори с цената на военнен режим и човешки жертви). Изправяйки се срещу един насилствен и жесток режим, героят може да свърши на бесилото или в затвора. Въпросът е тогава кой е престъпникът - борецът за човешките права и свободата или режимът (държавата, властта, силите на "реда" етц.)?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Март 02, 2009, 10:32:30 pm »
Може би трябва да се разглежда управителя на 11-ти дом в съответния хороскоп, защото те биват вкарвани в затвора, за да бъдат научени да живеят с нормите в същото това общество, което отхвърлят с действията си независимо дали са политчески или криминално проявени. 

*

porto_kalka

« Отговор #12 -: Март 02, 2009, 11:11:03 pm »
Лили права си разбира се.
Но като гледам за момента е трудно да се определят индикациите за пребиваване в затвор, камо ли причините за това. Причините могат да бъдат най-различни, обвиненията и присъдите впоследствие справедливи или не, но предлагам да се ограничим засега само до физическото лишаване от свобода, каквото и да го е предизвикало. 

Ето какво казва Уилям Лилли по отношение на  затвора и пленничеството и това как се отразени в хороскопа:

Сигнификатори са на първо място светилата – Слънце и Луна, на второ – Сатурн и Марс, на трето – 12 и 7 дом и планетите, които се намират там.

-Ако някое от светилата е поразено чрез съвпад, квадрат или опозиция от Сатурн или Марс в ъглите и е разположено в обител на малефик, а именно в овен, скорпион, козирог или водолей, а малефикът, поразяващ Слънцето или Луната е в лъв или рак, това предвещава затвор. 
/Видно от картата на Нелсън Мандела е, че светилата са много слабо поставени – Луната е в  падение в знак скорпион и се намира в 12 дом, а Слънцето е в 8 дом в рак. Луната е поразена от квадратурите на Сатурн в лъв и на Уран на трон във водолей./

-Ако едно от светилата е в 12 дом, в съвпад със Сатурн или Марс или и двете и те са отслабени, това предвещава затвор.

-Марс в 7 или 12 дом, в овен, телец, скорпион или ако е в козирог, водолей, лъв, рак и поразяващ някое от светилата; или ако Марс е в някой от тези знаци, а Сатурн поразява Слънцето или Луната.
-Сатурн  и Марс в квадрат, съвпад или опозиция помежду си, но така че да не са в екзалтация, обител или в рецепция с бенефиците или светилата, ако някой от тях е директен и в достойнство на куспидата на 7 или 12 дом, това предвещава затвор, арест и лишаване от свобода. Същото важи и ако те са в опозиция и във взаимно достойнство и единия от тях е в 1 или 2 дом, а другия в 7 или 8 дом и един от тях е управител на 12дом.
Сатурн, Луна и Марс в 4 дом показват същото, Марс присъединяващ се към Венера в 8 дом, в квадрат или опозиция със Сатурн или в секстил със Сатурн в 6 дом – доживотен затвор.
Управителят на 12 в есенциалните достойнства на Марс, разположен в 7-ми и там партилно наранен от един от малефиците – заплаха от затвор.
Управителите на асцендента и 12 дом в съвпад в 4, 6, 8 или 12 дом, управителя на асцендента лошо поставен,  ретрограден или изгорен в ъглите и в квадрат с управителя на 12 дом.
Слънце и Луна в съвпад в  8 дом в какъвто и да е знак, освен собствения си, а именно лъв или рак, или телец, в голяма степен предвещават заплаха от затвор.
Слънце в 12 дом – арест, мъка, много врагове.
Луна в 12 дом – управител на асцендента и перегрин указва същото.
Господаря на хороскопа под лъчите на Слънцето в 10 дом, но не в лъв или овен – роденият, ако служи на крале, те ще го вкарат в затвора

*

porto_kalka

« Отговор #13 -: Март 02, 2009, 11:18:18 pm »
Забравих да спомена и съвпада на управителя на седми дом Меркурий със Сатурн в картата на Мандела.
Между впрочем във ведическата карта има една йога, която е вид Наабхаса йога - 7-те планети попадат в 5 дома. Казва се Пааса и гласи следното: "Словоохотлив, отличаващ се, може да бъде хвърлен в затвора"

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 02, 2009, 11:41:08 pm »
пропуснах да спомена , по отношение на сатурн ,пък и която и да била планета тук в 12-ти ,носи индикация за емиграция.друг е въпроса за свободната воля ,в този случай,както и навсякъде! ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #15 -: Март 03, 2009, 08:03:34 am »
Porto_kalka, всяко твое и мое действие предизвикано от свободната ни воля е по 5 дом (по 6 - служенето на другите). Едно престъпление е свързано с мислене, и с активност и с творчество. Просто престъпниците извършват творчески дейности кражба, изнасилване.... (Моцарт също има пълен 5 дом, но по друг начин естествено....), които са опасни за обществото. Харесва ли ти или не....  в 2 от поставените  хороскопи се вижда,че управителя на 5 дом е поставен зле в 11 - 12 дом. А в един от хороскопите упр 7 дом е в 5 дом. Естествено трябват и други индикации изброени от другите "съфорумници".....
но престъплението си е чисто творчество ... ти какво си мислиш,че има само позитивно творчество ли? Атомната бомба е измислина от гениални учени, творчески акт е, но убива милиони!

И явнопрестъпниците са интересни хора, след като има толкова много литература, филми и тн. (творчески прояви от друг тип) посветени на тях. Дори най-известният роман на Достоевски е "Престпление и наказание". Изучава се в училище (защо ли?), и по-голямата част от романа беше посветена на замислянето на престъплението от Разколников.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #16 -: Март 03, 2009, 08:32:32 am »
и съм абсолютно съгласна с Maraj, че планети в 12 домпоказват емиграция и други неща - подсъзнание, бог и тн.,не точно затвор.
11 дом е свързан с колективни дейности и цели - политика (от Древна Гърция - "грижене за полиса /града-държава, където се формира първо-образа на съвременното европейско общество - концентация на хора, които трябва да се съобазяват един с друг,за да оцелеят. Следователно трябва да се договорят за общите си цели./,НПО, общи проекти, но цели договорени рационално, видими, 12 дом е по невидимите, нерационалните дейности.

Aurora B. защо именно те интересува тази тема, дайни някакви подсказки?

Аз си мисля, че политическия затвор ще се отрази по различен начин в картите от ..... ще го нарека "гражданския" затвор (за да няма пак недоразумения, ползвам гражданин по смисъла, който Русо дава....). Защото една личност като Мандела вярва в идеите си (подкрепян е от част от обществото) и психически не би се сринал. Той ненарушава идеалите на колективното подсъзнание (12 дом) - при него си е и празен.

Всъщност физическия затвор не е проблем (там си хранен, работиш, има все пак и други хора), проблем е чувството за вина, а то не може да ти бъде внушено, ако имаш наранен 12 дом. Ако психиката ти е разстроена (различна), тя не може да се контролира по начина, по който се контролира при масовия човек. Педофилите, изнасилващите и тн. са психически болни. Те не могат да бъдат превъзпитани, само могат да ги затворят, за да не нараняват други хора.
Явно и крадящите са нещо подобно, и корупцията също е противопоставяне на общо-приетото "добро". Трябва да  имат много "здрава"/различна психика. Не от всеки става крадец или корумпиран политик (аз не бих могла).

От собсвен опит мога за здрава психика да дампримери само с лекари..... не с престъпници :)

*

porto_kalka

« Отговор #17 -: Март 03, 2009, 11:10:25 am »
Харесва ли ти или не....  в 2 от поставените  хороскопи се вижда,че управителя на 5 дом е поставен зле в 11 - 12 дом. А в един от хороскопите упр 7 дом е в 5 дом. Естествено трябват и други индикации изброени от другите "съфорумници".....

С това какво искаш да кажеш всъщност? Че тези хора са престъпници ли, или както ти го разбираш "творци" на престъпления? Ами интересното е, че никой от тях не е престъпник, но всички в някаква част от живота си са били подложени на преследване, репресия и вкарани в затвора.
Щеше да е по-полезно за темата не да си измисляш астрология, а да прочетеш поне това което цитирам от Уилям Лили и да видиш, че приляга и за трите хороскопа.

За Мандела написах някои аспекти, които индикират ограничаване в някаква част от живота.

По втората карта на Ингрид Бетанкур.
Двата малефика са най-силно поставените планети – Марс е в екзалтация по знак в козирог  и на трон по дом – в осми. Сатурн е на трон по знак и краен диспозитор в картата. Светилата са ранени от Марс – Слънцето е в съвпад в 8 дом, а Луна в квадрат и половина. На всичкото отгоре Марс управлява точно двата дома сигнификатори на пребиваването в затвор, а именно 12-ти и 7-ми. Слънцето е в обител на малефик в знак козирог и точно както е според Уилям Лили „ако Марс е в козирог, водолей, лъв, рак поразяващ някое от светилата“.
Още един цитат от Лили, който е приложим на 100% в картата на Бетанкур – „Управителите на асц. и 12-ти дом в съвпад в 4, 6, 8 или 12дом“. Венера и Марс са в съвпад в 8 дом, като Венера е управител на асцендента, а Марс, управител на 12 дом.

*

porto_kalka

« Отговор #18 -: Март 03, 2009, 11:14:48 am »
И в трите карти впечатление прави ъгловия Юпитер. Какво ще кажете?

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #19 -: Март 03, 2009, 11:18:35 am »
Искам да ти кажа, че индивидуалните им действия, ще са в разрез с общоприетите цели. Защо иначе са били в затвора?
Милиони хора имат Марс в Козирог и силен Сатурн, нали търсим "астрологически аксиоми", Марс в Козирог и силен Сатурн изобщо не дават попадане в затвора. Половината успели хора около мен трябва тогава да са в затвора. А те успяват заради силната си воля и концентрация на енергията (Марс в Козирог)