Здравей Гост

Затворът

• 157 Отговора
  • 23269 Прегледи
Re: Затворът
« Отговор #20 -: Март 03, 2009, 11:20:53 am »
Aurora B. защо именно те интересува тази тема, дайни някакви подсказки?

Jd_K, намам конкретна причина. Просто ми хрумна да я обсъдим, защото обикновено не питат "а ще вляза ли в затвора?"  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #21 -: Март 03, 2009, 11:25:02 am »
хахах вярно е, никой не пита за това. Мен главно за любов ме питат (явно защото правя повече хороскопи на жени :)).
Тогава който живее най-близко до Централния Софийски затвор да отиде да посъбере малко данни. :):) Защото дадените примери, не са типични.
Ъглов Юпитер - известност и излизане от затвора :):):)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #22 -: Март 03, 2009, 12:04:04 pm »
Пускам линкове къмкартите на 4 известни убийци, които попадат в затвора или поне са съдени (някой след това  егзекутирани). Извинявам се за не особено приятните престъпления, но само тези карти намерих.

Ted BUNDY - известен американски сериен убиец  http://www.astrotheme.com/portraits/638gG3XPTnd4.htm

John Wayne Gacy - американски сериен  http://www.astrotheme.com/portraits/2d64Sg4A77Zs.htm

William George Bonin  - американски сериен (явно американското общество има афинитет към серийни убийци :))
http://www.astrotheme.com/portraits/J7nw94GAdLL8.htm

Harold SHIPMAN - английски лекар, сериен убиец, за него и БГ бяха писали.
http://www.astrotheme.com/portraits/Pan54yCjZS37.htm

още не съм ги анализирала изцяло,нещо немога да видя модел :)

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Март 03, 2009, 12:39:57 pm »
Пускам линкове къмкартите на 4 известни убийци, които попадат в затвора или поне са съдени (някой след това  егзекутирани). Извинявам се за не особено приятните престъпления, но само тези карти намерих.

Ted BUNDY - известен американски сериен убиец  http://www.astrotheme.com/portraits/638gG3XPTnd4.htm

John Wayne Gacy - американски сериен  http://www.astrotheme.com/portraits/2d64Sg4A77Zs.htm

William George Bonin  - американски сериен (явно американското общество има афинитет към серийни убийци :))
http://www.astrotheme.com/portraits/J7nw94GAdLL8.htm

Harold SHIPMAN - английски лекар, сериен убиец, за него и БГ бяха писали.
http://www.astrotheme.com/portraits/Pan54yCjZS37.htm

още не съм ги анализирала изцяло,нещо немога да видя модел :)

Няма и да видиш модел, като разсъждаваш по този начин. Допускаш съществена грешка. По 12-ти дом е изолацията - доброволна или принудителна. По 7-ми дом са явните врагове и процесите и ако господарят на Асц е в 7-ми дом, то роденият е в ръцете на другите (предполага арест). Но тази интерпретация за 5-ти дом за първи път я чувам и не мога да се съглася с твоите разсъждения - по 5-ти дом е творчеството и съзиданието, повтарям СЪЗИДАНИЕТО. Не може един уважаващ ДОБРОТО човек да твърди, че престъплението било ТВОРЧЕСТВО. Престъплението е ДЕСТРУКТИВНО ПОВЕДЕНИЕ, най-често продиктувано от психологически комплекси, социопатия и т.н. В  този форум има тема за убийците, ако искаш прочети повече.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Март 03, 2009, 12:55:50 pm »
Бих искала да добавя още и , че по 12-ти дом е мафията, сектите и тайните групировки. Когато говорим за политически затворници също трябва да ги търсим тук. Обикновено те са лидери на някаква тайна или противозаконна групировка, чиито идеали са в разрез с общоприетия режим. Ако в 12-ти дом няма планета, аз гледам аспект между господаря на 12-ти дом и господаря на Асц. Трябва да има връзка между тях. Обикновено тежък транзит предизвиква попадане в затвора и освобождаване, когато транзитът отмине.

ПП. Например аз нямам показатели за развод в картата си (освен, че подвижни знаци са на осите, указващо за повече от един брак). Но мъжа ми има доста показатели за развод. Аз бях инициатора на развода, под въздействието на тежки транзити. Така, че тежките планети могат да предизвикат съдбовни събития, независимо, че нещо не е заложено в натала на човека. Прогресиите също не са за пренебрегване.
« Последна редакция: Март 03, 2009, 01:00:31 pm от Nebesna »

*

porto_kalka

« Отговор #25 -: Март 03, 2009, 01:03:01 pm »
Милиони хора имат Марс в Козирог и силен Сатурн, нали търсим "астрологически аксиоми", Марс в Козирог и силен Сатурн изобщо не дават попадане в затвора. Половината успели хора около мен трябва тогава да са в затвора. А те успяват заради силната си воля и концентрация на енергията (Марс в Козирог)
Ти от всичко написано по отношение на Марс и Сатурн само това ли видя :o? Ще ти предложа още веднъж да прочетеш постингите ми, защото ми се струва, че ме цитираш много избирателно и извън целия контекст.
Не искам да се повтарям отново и да посочвам за пореден път, че светилата обикновено са ранени от малефиците, има някои други взаимовръзки между управители на 7 и 12 дом и т.н. Който разбрал - разбрал.

*

porto_kalka

« Отговор #26 -: Март 03, 2009, 01:27:29 pm »
Всичко посочено от Уилям Лили като индикации за затворническо пребиваване го има налице в картите, които си постнала.

Съвсем на прима виста по тях:

-В първата карта на Тед Бънди светилата са управители на 1 и 12 дом и са ранени чрез съвпада с Марс в четвърти. Сатурн е управител на 7-ми и се намира в 12-ти в знак лъв като прави квадрат с управителя на 8-ми Юпитер.

-Във втората карта на Джон Гейси – Марс е управител на 12-ти е в квадрат с управителя на 7-ми Меркурий. Марс е в съвпад и с управителя на асцендента Юпитер. Луната изгорена, като управлява 8-ми и е в 4-ти.

-В третата карта Уилям Бонин – отново ранени и двете светила. Луна в съвпад със Сатурн, Слънце в съвпад с Марс. Отново Марс е в екзалтазция в козирог, а Сатурн е в знак лъв /като при И. Бетанкур/ и на трон по дом в десети. Управителите на 12 и 7 са в съвпад -  на 12-ти е Меркурий, също в знак козирог в съвпад с Марс, който пък е управител на 7-ми.

-В четвъртата карта на Харолд Шипман – двата малефика Марс и Сатурн са в съвпад в знак рак в 6-ти и са в опозиция на Слънцето в 12 дом, като Сатурн е управител на 1 и 12 дом, а Слънце на 7-ми.

За мен модела е  прекалено ясен и се повтаря непрекъснато във всички горни карти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Март 03, 2009, 01:36:06 pm »
Харесвали ни или не, част от престъпленията са "творчески процес". Предствете си похищаването на скъпо произведение на изкуството, намиращо се на строго охранявано място. Кражбата в този случай е престъпление НЕ само по смисъла на НК, а и по всички установени човешки норми в различни епохи.
 За да откраднеш това произведение на изкуството, картина да кажем, е необходима дълга и специфична подготовка, както и сформирането на подходящ, обикновено висококвалифициран екип (арт познавачи, специалисти по сигнално-охранителна техника и т.н.). От където и да го погледнем творчески процес, макат и с деструктивен характер.
Какви натали трябва да са имали милионите хора заточени в Сибир, Гулаг и т.д. или на съвсем родна почва хилядите в БГ изпратени от режима в лагери?

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Март 03, 2009, 01:59:28 pm »
Спирам да говоря по темата за творчеството, че както е тръгнало и Хитлер ще обявите за творец. А колкото до лагерите, има си мунданни аспекти, които говорят за масово насилие и геноцид.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #29 -: Март 03, 2009, 02:06:58 pm »
И аз съм на мнение,че голяма част от престъпните дейности могат да изразяват именно творчески процес,който се разкрива в 5 дом.По 5 дом се разкрива изцяло индивидуалния отпечатък,този който няма аналог и не се съотнася към никакви норми,правила и т.н.Дали този творчески процес е градивен или деструктивен,води до положителни или отрицателни резултати,това е само знака + или - на творчеството.Има и зли гении и зли творци-това обаче не ги прави лишени от гениалност и творчество.

При повечето серийни убийци,желанието за убийство и модела им на извършване представлява начина по който те изразяват своята уникална природа по творчески начин,повечето не мислят дали това е правилно или не,те просто го правят защото по този начин изразяват себе си.Особено при серийните убийствата са именно творчество,тъй като често се забелязва и някакъв модел т.е. няма спонтанна и прецедентна проява.

При кражба на картини,диаманти и т.н. престъплението също има творчески елемент,както каза Уран,а и както наред с много други престъпления,за голяма част от извършителите това е игра(5 дом),вкл и за серийните убийци.Често тези престъпления на които трудно се залавят извършителите съдържат голям елемент на оригиналност,изобретателност и творчески подход-това са двата дома 5/11 дом в които и имаме най-голяма свобода на действие в астрологията.Нормално е там където се изявяваме най-свободно,да бъдем осъждани и най-много (говоря като цяло),тъй като се съдържа в най-голяма степен индивидуален отпечатък.

Разбира се не всички престъпления и в последствие отиване в затвор съдържат този момент,но често се случва именно злотворчество да е причината някой да бъде тикнат зад решетките или екзекутиран. 8)

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Март 03, 2009, 02:47:25 pm »
Причините могат да бъдат безброй много - злотворчество, политически убеждения, кражби, убийства, изнасилвания, финансови престъпления и т.н. Все пак трябва да има фактор/и, който определя лишаването от свобода, независимо от причините. Аз мисля, че Асцендентът или господарят на Асц. трябва да е включен на всяка цена, тъй като става дума за ограничаване на личностната изява и на физическата свобода.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #31 -: Март 03, 2009, 02:53:04 pm »
Какво трябва да си направил, за да те лишат от свобода?
Да си кривнал извън пътя общоприет. От тая гледна точка всяко проправяне на пъртина си е вид творчество.

Какво значи да си лишен от свобода? Да си в затвора, да си в комунистически режим с жителство, да си женен, да си  болен?...

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Март 03, 2009, 03:06:10 pm »
Финансовите престъпления изискват голяма доза интелектуален труд, познаване до съвършенство законодателството и несъвършенствата на регулациите.
12 дом може да бъде ошелничество вътре във себе си, било поради несъгласие със статуквото или пък неподходяща културна среда- твърде позната картнка от настоящето ни.
Много способни хора са имигрирали в себе си, защото не са достатъчно приспособими или достатъчно агресивни.
Бракът също може да бъде разглеждан като "затвор" и липса на възможност за себеизява (особено в източните общества), всичко много зависи от ЛИЧНОТО усещане за нещата, защото един човек може и да се чувства у дома в затвора, а за друг и 24-часово задържане да бъде съсипващо.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Март 03, 2009, 03:08:27 pm »
Какво трябва да си направил, за да те лишат от свобода?
Да си кривнал извън пътя общоприет. От тая гледна точка всяко проправяне на пъртина си е вид творчество.

Какво значи да си лишен от свобода? Да си в затвора, да си в комунистически режим с жителство, да си женен, да си  болен?...

Миналата година преживях един вид заточение, когато си смених работата за около 6 месеца, после още три месеца доброволна изолация, докато дойда на себе си. Но в случая не говорим за такъв вид изолация.Нека не разводняваме темата. Тук става дума за затворнически режим, зад истински решетки, в килия. Пък ако искате, можем и да я разширим. На мен ми е интересно.....Аз съм за свободата на изява.

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Март 03, 2009, 03:18:22 pm »
Аз не разводнявам темата, съсредоточавам я.
Какво значи да си зад решетки? Физическото ти тяло да е зад решетки.
Ма доброволната изолация или отшелничеството по паланки и пещери с цел съзерцание и медитация не е ли същото?
Аз понякога съм си мислела, че в затвора е кофти за хора, които нямат какво да си кажат сами на себе си. За духовните е рай - самота, разговори с бога и някаква осигурена храна 3 пъти на ден.
Затвор значи затворено физическо тяло или затвор значи затворена душа или дух.

Неслучайно задавам тия въпроси, без да се отговори на тях, понятието затвор е никакво.

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Март 03, 2009, 03:19:05 pm »
Какво значи истински решетки?

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Март 03, 2009, 03:29:57 pm »

Темата беше за затворниците, а въпросът е "Попадали ли сте на карти на затворници?" Оттук изхождам.

« Отговор #37 -: Март 03, 2009, 03:35:06 pm »

Ето това   ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Март 03, 2009, 03:37:46 pm »

има хора,които са несправедливо обвинени и са попадали зад решетките или са зад решетките.затвора е място за изтърпяване на наказания.брака ,не е затвор , той е пожелание и като такъв не може да се приеме за място за изтърпяване на наказания.
така , че в картите на тези ,които попадат там или са били там има конкретни прояви на злотворните планети в аспект към светилата или асц и дсц.
до тук в нито един пост никой не погледна дсц , а той според мен е много показателен.защото това са другите , юридическия процес , както и явните врагове.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Март 03, 2009, 03:49:46 pm »
И в трите карти впечатление прави ъгловия Юпитер. Какво ще кажете?
порто , ами написала съм го в първия си пост ,това за юпитер....,прочети го. :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците