Здравей Гост

Затворът

• 157 Отговора
  • 23294 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Затворът
« Отговор #60 -: Март 03, 2009, 11:16:59 pm »
За Хирон си много права, таман с това се занимавам. Какво ще ме прави при възврата си?
отказ мила , отказ от всичко материално.....,ама с тоя силен 2-ри дом :-[

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #61 -: Март 04, 2009, 10:04:14 am »
Порто-калка миличка, по-млада съм от теб 100%, защото тоталитаризмът си е казъл думата при вашия начин на мислене (1 правилен начин, :) има само, трябва да сте добри деца и да слушкате и тн... и да гласувате всеки път задължително, въпреки, че имасамо 1 партия и 1 възможност......виждам последствията в държавата днес....) И мила Тълковният реник на Българсият език, знаеш ли коя година му е последното издание, когато ДАЛЕКТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛИЗЪМ, беше войнстващ в БГ.
По професия (по висше също) съм творец. Около мен само художници, скулптури, архитекти, режисьори, дизайнери и тн.....някой печелели награди и преподаватели във ВУЗ-ове, със сигурност знам от теб по-добре какво е творчество и съзидателно мислене. КОгато ти имаш осъществен проект (екипен естествено,не само мой) с бюджет милиони, тогава ще си говорим по въпроса. И Речите на Гьобелс (дясната ръка на Хитлер) се изучават по политология в Софийския университет.
Давам ти определението на Webster - 1982 (издание),просто вярвамповече на университети като Оксфорд, нашите обикновенно от там приписват....от чужди ВУЗ-ове с традиции от по 600 г. за
creation -
1. creating or being created
2. the universe and everything in it; all the world
3. anything created * виждаш ли - каквото и да е, което е създадено esp something original created by imagination; invention.

Сега ако съм част от вашето поколение би трябвало да кажа КОЙ МИСЛИ ГРЕШНО?
Мрязя такива агресивни нападки, направих го само защото наистина прекалявате.
4.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #62 -: Март 04, 2009, 10:09:22 am »
И последно време си общувам с хора, набор 1991 и да Ви споделя, те са по-организирани, знаещи какво искат и мислещи и от моето поколение, поне тези, които оцеляват в тази ера на информационна бездна,защото са заляти от всякъде с хиляди възможности и варианти за живот. Просто са уникални.

*

porto_kalka

« Отговор #63 -: Март 04, 2009, 10:15:47 am »
Горе има тамън 7 карти. Достатъчно точно и ясно се обосновах какво в тях показва пребиваване в затвор. Половината са на доказани престъпници, другата половина на хора, които са набедени за такива.
Много искам да се обосновеш и да намериш общото между тях /така както аз го направих / според твоята логика – там с 5 дом и другите ти абсурдни констатации!!!

ПС. И ако обичаш недей да ми фамилиарничиш и то с подобно изтъркано обръщение -изобщо не съм ти „миличка”!

*

porto_kalka

« Отговор #64 -: Март 04, 2009, 10:37:42 am »
ТВОРЧЕСТВО
1. Човешка дейност за създаване на нови, оригинални и неповторими духовни и материални ценности; творене. Отдавам се на творчество.
2. Съвкупност от продуктите на такава дейност в определена област или на отделно лице. Литературно творчество.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
1. Опасно за обществото действие, което престъпва законите и подлежи на наказание.
2. Вредно, осъдително поведение.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #65 -: Март 04, 2009, 10:44:05 am »
Това за Небесна – защото и тя знае всичко и никога не е чувала, такава интерпретация за 5 дом (ми то може и да се мисли, не само да се чете) :

„Ръководство по Ведическа астрология – предсказателна астрология” – Д. Фройли, Лира принт, София 2006

Традиционно 5 дом е сфера на децата – „путха бхава”. Той представлява способността ни да имаме потомък и показва какъв вид взаимоотношения ще имаме с тях.
   Това е сферата на съзидетелността изобщо.  На по-висше ниво 5 дом показва творчески ум, способност да мислим оригинално. ....В общи линии 5 дом е най-важен за преценяване на нивото ни на интелигентност (будхи). Наранен,  той дава погрешна преценка и емоционални разстройства намислещото съзнание. На духовно ниво това е домът на Ишта Девата – формата на Бога, който сме избрали да подчитаме в живота си. Той показва нашата отдаденост, истина, която е пътеводната ни звезда. ....

"Астрологически домове” – Дейн Ръдиар, Лира принт, София, 2003

5  дом символизира творчеството, защото да твориш в човешкия смисъл означава да наложиш на дадена общност някой от собствените си личностни качества, т.е. да оставиш своя белег върху обществото, в което живееш или върху човечеството като цяло. Това очевидно може да се направи по различни начини. Да дадеш живот на дете....,  да твориш произведения на изкуството...да изобретиш, да поведеш нацията.... Тази работа – творческият акт и неговите продукти, без съмнение зависят от природат  и темперамента на човека...в  5 дом човек се опитва да подчертае своята собствена природа. Той повече се стреми да бъде „оригинален” ,отколкото да сложи начало на нещо. ... Всяко действие предполага свобода и съзнателна или несъзнателна употреба на сила. Силата произтича от извършителя. Чистият акт е този, който използва енергията съобразно присъщия  и характер и ритъм. 

Само това цитирам, няколко листа е раздела за 5 дом.
Сeга след като залюляхме махалото на поколенията по Зеланд  (вие обиждате моето, аз обиждам вашето.....) да преустановим  тази простотия. Това лично за Porto-kalka.Тук съм, защото съмпреценила, че в този форум има мислещи и интересни хора и ми се комуникира с тях, не съм тук да водимспор, който се води от векове – има един страхотен разказ на Чапек.....по темата.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #66 -: Март 04, 2009, 10:47:16 am »
Porto-kalka - като се цитира трябва да упоменеш град, година и автор,поопределен ред (това се учи във ВУЗ-овете)
и аз ти казах, защо не считам Тълковния речник за достоверен източник - писан е в друга епоха,....дай пак.

« Отговор #67 -: Март 04, 2009, 10:48:16 am »
Портокалка, моля те не се хаби да тълкуваш отделни думи. Ако някой не разбира смисъла на думите си е негова работа. Ти си доказала, че си много добър астролог, така че всичко останало е просто суета.
Това е за теб

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

porto_kalka

« Отговор #68 -: Март 04, 2009, 11:05:52 am »
Портокалка, моля те не се хаби да тълкуваш отделни думи. Ако някой не разбира смисъла на думите си е негова работа. Ти си доказала, че си много добър астролог, така че всичко останало е просто суета.

Благодаря за мнението ти.
Всеки може да си  наблъска главата с всевъзможни теории на тоя и оня, но не всеки може да извади зрънцето и да го приложи на точното място, когато е необходимо. Седем карти и никой друг не се опита да обоснове концепцията си, възгледа си върху тях.
Поне да се опита да види някакъв общ повтарящ се модел.
Мисля, че по-голямата посещаемост напоследък на форума повлия отрицателно на нивото му.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #69 -: Март 04, 2009, 11:20:38 am »
Знаеш ли Porto-kalka смешна ми е цялата ситуация, понеже не можеш интелектуално да ме "убедиш"
1. ме обиждаш на поколение "младите...."
2. сега и антуражът се появава,за да те подкрепи.

на теория е много лесно да си добър астролог.

« Отговор #70 -: Март 04, 2009, 11:29:33 am »
2. сега и антуражът се появава,за да те подкрепи.

Първо /и едниствено/ - аз не съм антураж. А ти си невъзпитана! Тук никой не си налага мнението върху теб или върху когото и да било, само че трябава да знаеш кога да спреш.

Като си такава творческа натура с интерес чакам да видя ти на какви теми ще бъдеш автор. Ще видиш, че да задаваш въпросите е не по-малко трудно от това да им отговаряш.

*

porto_kalka

« Отговор #71 -: Март 04, 2009, 11:38:48 am »
Какво да те убеждавам интелектуално, като Уилям Лили го е написал преди четири века!!! Това, че ти се опитваш да откриваш топлата вода си е твой проблем.
Пробвай с горните карти, да те видим докъде ще я докараш.

Между впрочем двама от серийните убийци също са с ъглов Юпитер. Познай - не са излезнали от  затвора, както казваш. Екзекутирани са.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #72 -: Март 04, 2009, 11:42:15 am »
Невъзпита, о боже, за съжаление сме жени и сме прекалено емоционални. Имам няколко неща, за които мисля да питам, но само ако преценя, че има смисъл,че има кой да ми отговори. Ако Вие комуникирате като с равни, само с хора на вашата възраст и очакват от мен да се съгласявам с всяко мнение, само защото съм млада ....и някак така с пренебрежение отхвърляте моите интерпретации (аз изрично използвах тази дума)  тогава има ли смисъл да съм тук.
Теми които мислех да пусна, в подходящ момент:
1. Красотата - най-вече Уран в 1 дом, тема която наистина професионално ме засяга...(или Уран в определен дом, но мундален дом асцендент....Уран като даващ наистина поразяваща красота)
2. Кои аспекти в картата предполагат наличието на собствен дом, и при кои това води но канализиране на енергия в неподходяща насока (защото в БГ всеки иска собствен дом и според моите наблюдения това неводи до конструктивно изживяване на кармата...не на всеки му е писан дом....и така просто се хаби енергия напразно)
3. Жените днес - Луна или Слънце - повечето двойки около мен под 25 години, дълготрайни (по около 4-8 години) се събират по Слънце/Венера, не Луна...
така имам и още доста но явно няма да има смисъл.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #73 -: Март 04, 2009, 11:46:34 am »
За Porto-kalka няма времда анализирам в момента картите, до няколко дни. Светът днес не е светът отпреди 4 века. Аз на Лили интерпретациите само за Хорар съм изучавала, но Птоломей примерно (той още преди 2 хилядолетия е писал) не върши работа днес. Ехо 21 век сме, съществуват компютри, градове от по 30 милиона, Френската революция се случи, Джон Наш (Красив ум) доказа,че конкуренцията вече не действа, че трябва да работим е екип и взе Нобелова награда за това, по икономика. :)

*

porto_kalka

« Отговор #74 -: Март 04, 2009, 11:53:12 am »
За Porto-kalka няма времда анализирам в момента картите, до няколко дни. Светът днес не е светът отпреди 4 века. Аз на Лили интерпретациите само за Хорар съм изучавала, но Птоломей примерно (той още преди 2 хилядолетия е писал) не върши работа днес. Ехо 21 век сме, съществуват компютри, градове от по 30 милиона, Френската революция се случи, Джон Наш (Красив ум) доказа,че конкуренцията вече не действа, че трябва да работим е екип и взе Нобелова награда за това, по икономика. :)
Дааам, много интересно. Как принципите на У. Лили отпреди четири века могат да работят на практика и днес, а твоите "интерпретации" нямат никакво приложение!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Март 04, 2009, 11:53:57 am »

Теми които мислех да пусна, в подходящ момент:
1. Красотата - най-вече Уран в 1 дом, тема която наистина професионално ме засяга...(или Уран в определен дом, но мундален дом асцендент....Уран като даващ наистина поразяваща красота)
2. Кои аспекти в картата предполагат наличието на собствен дом, и при кои това води но канализиране на енергия в неподходяща насока (защото в БГ всеки иска собствен дом и според моите наблюдения това неводи до конструктивно изживяване на кармата...не на всеки му е писан дом....и така просто се хаби енергия напразно)
3. Жените днес - Луна или Слънце - повечето двойки около мен под 25 години, дълготрайни (по около 4-8 години) се събират по Слънце/Венера, не Луна...
така имам и още доста но явно няма да има смисъл.
първите 2 ме интересуват  и с удоволствие бих ги следила/ дискутирала, с 3 -тата не съм съгласна (пределно е обща и показва  неяснота на питащия по въпроса)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #76 -: Март 04, 2009, 12:14:07 pm »
Porto-kalka явно си решиладасе заяждаш. Следкато има хора, които се интересуват от моите услуги като астролог, значи моите интерпретации действат. Не видях да действат на Лили - те са общи,за злостни събития в живота. А и нали знаеш който търси намира - всичко можеш да намериш в един натал ако се постараеш.

За 3 тема - имах предвид,че на жените днес все повече им се налага да развиват слънцето си и как това се отразява. Аз нямам лично мнение по въпроса и теория, иначе защо да пускам тема....но наблюдавам че двойките около мен, които живеят заедно - имат сериозна връзка с цел граждански брак и създаване на потомство и виждам, че не луните им са аспектирани а Слънцата и Венерите и асцендент на моменти. Е естествено и Луната е аспектирана, но не както пише в КЛАСИЧЕСКИТЕ книги (силата на Porto-kalka).

« Отговор #77 -: Март 04, 2009, 12:15:41 pm »
Портокалке, това което на мен ми направи впечатление в картите на престъпниците е: на трима от тях Слънцето е на IC или Луната, което предполагам, за да станат такива каквито са ги е оформила домашната среда, а може би и и фамилни обременености да са имали. Но това, което мога да хвана е активните ъгли - около върховете или в седми дом, четвърти и дванайсти.

Честно казано, ако не знаех, че са затворници трудно бих се досетила  ???. Може би липса на практика по тази тема  ;D

В картите на политическите /поне от дадените примери/ Сълнцето е в 7,8 или 9-ти домове. И на тримата ъглови Юпитери  ???
А и ти обстойно посочи подробностите в картите им, така че аз няма какво да допълня.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #78 -: Март 04, 2009, 12:35:44 pm »
Porto_kalka никой не отрича принципите на У.Лили за индикации за влизане в затвор. :)

Просто приеми,че причините за извършване на едно престъпление могат да бъдат всякакви и то може да приеме много форми,което в основата лежи на различни планетни принципи и участието на различни домове.JD_K хубаво даде пример с това какво означава творчеството и че то може да бъде всякакво,не разбирам защо застъпваш в цитата си предимно неговата културна насоченост под формата на социална дейност,след като то се разпростира навсякъде.В 5 дом чрез концентрация на емоционална енергия човек става творец на света;чрез 5ти дом се осигурява индивидуалният отпечатък не просто в обществото(не всички личности са социално активни),а във всяка жизнена дейност.Има една книга на Ошо за творчеството и той точно е описал това което отдавна е описала астрологията-че в най-чистия си вид творчеството е самото битие на Аза,което е отвъд дейността т.е. творческото изграждане и изразяване на същността ни.

Нормално е когато отвътре ябълката е гнила и отвънка този отпечатък да е в съответствие с вътрешното,но процеса на неговото отпечатване в материята е творчески.Никой не ти твърди,че всички провинили се и извършващи престъпление са творчески личности или извършват някакво творчество,не може да обобщаваме престъпленията само в един вид,а темата за затвора е пряко свързана с престъплението-затвора е резултат ( невинаги влизане доколкото не всички престъпници биват наказвани) на процеса на престъпление,а причината естествено е някъде в личността.
Но пък да се изказваш,че всички изнасилвания,убийства и т.н. са шизофренични изпълнения говори или за това,че си станала емоционална в тази тема или че ти липсва обективно запознаване с тези теми:далеч не всички убийци и т.н. имат психически отклонения и далеч не всички дори извършват деянията си в някаква емоционална фаза-за много това е просто творчески модел на изразяване на Аза,един вид дейност в която могат да бъдат себе си и да отпечатат своето Аз в материята-няма да те замервам с карти,имаме си тема за серийните убийци (винаги може да се намерят още карти),преди да търсиш общ модел в картите първо го търси около причината,а не около резултата (затвора) ако искаш да ги унифицираш спрямо самото престъпление,което при всеки е различно,а не просто под графата влизане в затвор,което не е лошо,но не и изчерпващо.Обаче първо е добре да си изясниш факта,че всеки в някаква степен е и е предимно творческо същество (засягам вътрешния аспект на Аза) и това не зависи от  колко силен е 5 дом,Слънцето или упр му в картата-тъй като тези положения говорят за по-външните изяви (не че няма и такива карти на серийни убийци);за теб е важно да разбереш 1во творчеството като един универсален процес на мирозданието и да не го свързваш само с градене.

Създаването е творчеството-а не граденето и разрушението по Телец/Скорпион и това създаване може да обхваща абсолютно всичко.

Ще дам един доста прост и жалък пример: аз създавам изкуствен вирус модифициран така че да трепе определена етническа група и го пускам на свобода,като по този начин се стремя да изразя себе си и своята уникална природа и творя реалността която е в съответствие с нея-така активирам знаците Лъв/Водолей и домовете 5/11 независимо дали са ми акцентирани в хороскопа(макар че са  ;)),защото за това си творчество използвам науката и отделно е насочено към хората  ;D Няма да давам още хиляди примери с реални случаи от действителността на човечеството, ясно е че това е престъпление (което пак зависи от законите на дадената страна и тук има лавиращ момент, но ние не разбираме престъплението като такова обозначено само от социалния закон-защото ако за не знам си кой щат в америка има закон че целуването на обществено място е престъпление,това не означава че това е престъпление някъде другаде или въобще е акт на престъпление от хуманна гледна точка),а това престъпление е творчески процес.

« Отговор #79 -: Март 04, 2009, 12:43:20 pm »
Хитлер също е бил творец - художник. Оценяващите го го определят като безнадежден. Но той е творец в собствените си очи. След като всичките му напъни да го приемат в художествената академия във Виена пропадат той се заканва да я изравни със земята. Какъв ли щеше да бъде света сега, ако този бездарник го бяха приели в академията?!

Поуката - трябда да бъдем снизходителни към хората без талант, но с амбиция и необуздано въображение.