Здравей Гост

кармата в хороскопа-избор ,причина , следствие и бъдеще

• 208 Отговора
  • 33963 Прегледи
с всичко съм съгласна , но много си падам по конкретиката!кога се отключват кармичните събития?кои аспекти и транзити , прогресии или дирекции отключват кармата? :)

Аз мисля, че ние не съзнаваме отключването :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
с всичко съм съгласна , но много си падам по конкретиката!кога се отключват кармичните събития?кои аспекти и транзити , прогресии или дирекции отключват кармата? :)

Аз мисля, че ние не съзнаваме отключването :'(
съзнавайки отключването на кармата , ние бихме могли да помогнем на себе си.възврата на възлите е точно това. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Ох, не знам! Цял живот търсим равновесието между духовното и светското начало. Все пак не сме отшелници, живеем в общество и не винаги светския ни път съвпада с духовния. Когато има съвпадение е добре, обаче не винаги се получава така на практика. Като си погледна последното възвръщане на нодалната ос, точно в този период, аз трябваше да избирам между това да запазя брака си или да съхраня психологическия комфорт на детето си (СЛВ в 5-ти дом).

01.04.2004 г. възвръщане на носалната ос
тр. Уран в съвпад с господаря на 7-ми дом;
тр. Плутон в съвпад с Асц.
тр. Нептун в съвпад с натална Луна
тр. Сатурн в 7-ми дом

Единственото ценно нещо от този период беше, че успях да изведа дъщеря си от една потискаща развитието и среда, и всички непредвидими обстоятелства бяха на моя страна. Казваха ми "Децата са неблагодарни!" Но аз не съжалявам. Знам, че това беше най-правилното решение.

Ох, не знам! Цял живот търсим равновесието между духовното и светското начало. Все пак не сме отшелници, живеем в общество и не винаги светския ни път съвпада с духовния. Когато има съвпадение е добре, обаче не винаги се получава така на практика. Като си погледна последното възвръщане на нодалната ос, точно в този период, аз трябваше да избирам между това да запазя брака си или да съхраня психологическия комфорт на детето си (СЛВ в 5-ти дом).

тр. Сатурн в 7-ми дом

Единственото ценно нещо от този период беше, че успях да изведа дъщеря си от една потискаща развитието и среда, и всички непредвидими обстоятелства бяха на моя страна. Казваха ми "Децата са неблагодарни!" Но аз не съжалявам. Знам, че това беше най-правилното решение.
Виж кога т.ЮЛВ ти е бил в съвпад с натален СЛВ.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
При мен това обръщане на възлите стана съвсем на скоро-декември 2008 и някакви външни изменения не забелязах.Не че не работи-усещах някакъв вътрешен натиск да обърна някои кармични модели и по-скоро направих така че да подходя към познати неща по нов начин,за да не се чувствам така както в миналото когато посрещам тези области.
Интересното е ,че кармически това ми беше период на жътва,всичко идваше лесно при мен.  :)

*

Nebesna

При мен това обръщане на възлите стана съвсем на скоро-декември 2008 и някакви външни изменения не забелязах.Не че не работи-усещах някакъв вътрешен натиск да обърна някои кармични модели и по-скоро направих така че да подходя към познати неща по нов начин,за да не се чувствам така както в миналото когато посрещам тези области.
Интересното е ,че кармически това ми беше период на жътва,всичко идваше лесно при мен.  :)

Точно така, "период на жътва" . И някаква скрита подкрепа от невидими източници.

Сега, докато си правех кафето, си мислех точно за това положение.
През 2001 транзитен ЮЛВ мина в съвпад натален СЛВ, но събитията се проявиха половин година по-късно. Чак през януари 2011 ще съвпадната северен със северен - да видим кое ще сложи точка на събитията или по-скоро по какъв начин.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Aurora наистина има и такъв момент- обръщането на възлите дава възможност за едно цялостно пренареждане на пътищата и посоките,а това отнема време и реалните коренни изменения може да отнемат известно време, в случаите за които това се съпътства от активност в жизнените области представени от възлите и управителите им.

Аз примерно интуитивно усещам,че това обръщане ще ми влияе още няколко месеца ,независимо че аспекта е минал  :)

Едно от хубавите неща при активни възли,както спомена Nebesna за помощта от невидими източници,е че често нещата сами ти показват какво да направиш особено ако преди това си имал колебания или не си ги виждал ясно, също така често някои положения се създават независимо от волята ти и пак те вкарват в нужната за момента посока.
Сигурно в астрологията най-голямо доверие спрямо знаците и положенията около нас трябва да имаме при активни възли-тъй като те не са планети няма как да изкривим нещата.Има само 2 възможности-или хващаш или изпускаш влака,с тази уговорка че възлите ще надуят клаксона поне няколко пъти  ::)

*

Nebesna

Виж кога т.ЮЛВ ти е бил в съвпад с натален СЛВ.[/quote]

Да видях. 1995 г. Дъщеря ми беше на 7 годинки. И двете бяхме ученички (аз задочна студентка). Тогава започнаха да се обтягат проблемите в семейството. Балансирах между работата, учението и грижате за дома и детето, а таткото се чувстваше пренебрегнат, понеже и двете бяхме се заровили в учебниците, когато се връщаше от работа и ни заварваше в учебна обстановка започваше да ревнува от интелектуалните ни занимания и заплашваше, че ще хвърчат учебници през терасата.

През 2001 транзитен ЮЛВ мина в съвпад натален СЛВ, но събитията се проявиха половин година по-късно. Чак през януари 2011 ще съвпадната северен със северен - да видим кое ще сложи точка на събитията или по-скоро по какъв начин.

Не знам защо, но преди малко, някак си спонтанно предположих какво ще е това събитие. Може би първо трябва да кажа, че СЛВ е в Козирог и ретрограден Сатурн е в съвпад с ЮЛВ в Рак. Май по това време /и съгласно други показатели/ или ще се забременява или ще се ражда - защото наталния ми СЛВ е в Козирог в 5-ти натален и това ще сложи край на дилемата - аз детето ли съм или родителя. По ирония на съдбата, обаче транзитният Сатурн ще е във Везните в съвпад със Слънцето ми.  ;)

*

Nebesna

Не знам защо, но преди малко, някак си спонтанно предположих какво ще е това събитие. Може би първо трябва да кажа, че СЛВ е в Козирог и ретрограден Сатурн е в съвпад с ЮЛВ в Рак. Май по това време /и съгласно други показатели/ или ще се забременява или ще се ражда - защото наталния ми СЛВ е в Козирог в 5-ти натален и това ще сложи край на дилемата - аз детето ли съм или родителя. По ирония на съдбата, обаче транзитният Сатурн ще е във Везните в съвпад със Слънцето ми.  ;)

От поста ти не ми стана ясно кое е транзит, кое е натално положение. Като изключа другите показатели, а се съсредоточа само върху възлите и техните управители, мога да кажа, че аз забременях точно, когато транзитния СЛВ е бил в Риби в точен съвпад с наталната ми Венера. Венерка управлява рождения СЛВ в 5-ти дом.

*

Марая

• 28287

тр. Сатурн в 7-ми дом

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Не знам защо, но преди малко, някак си спонтанно предположих какво ще е това събитие. Може би първо трябва да кажа, че натален СЛВ е в Козирог, а ретрограден Сатурн е в съвпад с ЮЛВ в Рак. Май по това време /към март-април 2011 -бел.ред. /и съгласно други показатели/ или ще се забременява или ще се ражда - защото наталния ми СЛВ е в Козирог в натален 5-ти и това ще сложи край на дилемата - аз детето ли съм или родителя. По ирония на съдбата, обаче транзитният Сатурн ще е във Везните в съвпад със Слънцето ми.  ;)

От поста ти не ми стана ясно кое е транзит, кое е натално положение. Като изключа другите показатели, а се съсредоточа само върху възлите и техните управители, мога да кажа, че аз забременях точно, когато транзитния СЛВ е бил в Риби в точен съвпад с наталната ми Венера. Венерка управлява рождения СЛВ в Телец и МЦ (но последното е подробност).

Е ми аз така съм го написала, все едно четете мисли. Не, че не четете  ;D В червено съм подчертала наталното положение. А през преиода март-април 2011 транзитен СЛВ ще направи съвпад на натален СЛВ в козирог, в 5-ти натален и от това произлезна гореспоменатата фантазия  ;D

*

Nebesna

Значи ще преживееш възвръщане на възлите.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
На мен пък никога никога нищо съществено не ми се е случвало при възврат, полувъзврат и половин година след или преди тях.

И изобщо ако има някой, който да предскаже кога точно ще се развие едно кармично събитие, да свирне.

*

Nebesna

На мен пък никога никога нищо съществено не ми се е случвало при възврат, полувъзврат и половин година след или преди тях.И изобщо ако има някой, който да предскаже кога точно ще се развие едно кармично събитие, да свирне.

Нали не искаш да се занимаваш сериозно с астрология. Без сериозен подход нищо няма да разбереш. А и няма да се намерят мераклии да ти снесат всичко наготово. Ти предварително отричаш всичко.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Слушай, драга, вземи си настъпи джуките и се укроти накрая.  ;D
Изследвала съм внимателно положението на възлите си, преди да пиша, че нищо сериозно не ми се е случвало по тия времена.
Така че нищо не отричам предварително, а обосновано. При мен вървежа на възлите не се отразява.

*

Nebesna

Изследвала съм внимателно положението на възлите си, преди да пиша, че нищо сериозно не ми се е случвало по тия времена.
Така че нищо не отричам предварително, а обосновано. При мен вървежа на възлите не се отразява.

[quote]И изобщо ако има някой, който да предскаже кога точно ще се развие едно кармично събитие, да свирне.[/quote]

Хората цяла тема изписаха с примери и тълкувания, ти още искаш да ти свиркат.

*

Марая

• 28287

[quote]И изобщо ако има някой, който да предскаже кога точно ще се развие едно кармично събитие, да свирне.
[/b]

Хората цяла тема изписаха с примери и тълкувания, ти още искаш да ти свиркат.
[/quote]

що се ядосваш?! господ дава ,ама в кошара не вкарва!
и още нещо планетите в западната част на хороскопа дават сеене на карма , а тези в източната част жътвата!

*

Nebesna

Не, Марая не се ядосвам. Всичко е толкова индивидуално, че не могат да се дадат някакви схеми или модели. То не е като да опишеш една зодия. Който няма личен опит за споделяне, значи не му е било писано да разплете собсвените си кармични модели. Поне не сега.