Здравей Гост

кармата в хороскопа-избор ,причина , следствие и бъдеще

• 208 Отговора
  • 33997 Прегледи
Аз викам, да вървиме да спим, че утре да можем да спорим с нови сили.

А пък преди малко се притесних, че Хуакин Финикс казал, че последният му филм Two Lovers му бил ама съвсем последия и нямало да се снима повече.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

Господарят на Асцендента - Марс в 8-ми дом е показател за това, че човекът сам ще бъде причина за своя край. Марс в тригон с Нептун - бягство от действителността, чрез психотропни вещества (алкохол, наркотици, успокоителни).

Понеже Лилит беше първото нещо, което ми направи впечатление в този хороскоп, заради съвпада с моя Юпитер, аз ще построя тезата си върху Лилит. Дотук не коментирахме Лилит като символизираща кармичните товари, а Лилит е един от показателите за лошата карма, която пренасяме в този живот. 

Лилит в 8-ми дом е силна на трон и предполага склонност към риск и саморазрушение.  Тригонът на Лилит в 8 -ми дом с Луна в 4-ти показва генетична (наследствена) предразположеност към различни дроги (Нептун). Нептун в 12-ти е управител на Луната в 4-ти, а Луната - на Марс и Лилит в 8-ми. Така че водните домове, които са и домове на края са неразривно свързани, не само чрез тригона, но и чрез техните управители.

Ако разгледаме въпроса в контекста на Лилит, то през 1996 година е имало възвръщане на Лилит в рождената си позиция в 8-ми дом. Може да се е сблъскала с нечия смърт. По това време транзитният Сатурн в 4-ти дом (на родовата карма) е правел разходящ съвпад с наталната Луна и тригон с рождената Лилит. Родената е преживяла и Юпитерово възвръщане, което се означава като много благоприятен период по отношение на личната сигурност (Юпитер във 2-ри дом). Точно по това време се поставя началото и на Плутоновата криза (Плутон е втори управител на Асцендента). Транзитният Плутон в 1-ви дом, водещ до трансформация на личността прави точен квадрат с наталната си позиция през 1998 г., когато родената преживява и възвръщане на СЛВ в наталната му позиция.

И пак повтарям, това е сайт в който ние се учим по реални човешки казуси. На мен лично книгите не са ми достатъчни и не претендирам, че знам всичко. На никого не искам да доказвам колко съм велика. Все пак ние сме живи хора. И ако ние грешим не означава, че астрологията греши.

Лека нощ!
« Последна редакция: Март 04, 2009, 01:08:37 am от Nebesna »

*

Инти

• 2068
Ми да, тя Луната и утре в Близнаци може да продължите да си спорите, стига да се изведат разумни доводи и заключения от цялата полемика!!!

Ето какво прочетох преди малко:

"Съществува ли човек, който е достатъчно Мъдър да познава нуждите на нечия друга Душа? Трябва да се преценява според еволюционното развитие,конкретният кармичен дълг, който Душата отработва в момента; общото кармично състояние възникнало от натрупването на причини в неизброимите минали прераждания, които се взаимодействат като се подкрепят или противодействат. Някои се активират в един момент , други в съвсем друг, според въздействието на планетарните условия в индивидуалния хороскоп".

Луна в Риби/4-ти дом+ южен възел в 4ти дом, Нептун в  Скорпион/12-ти дом , ретро Марс в Рак/8-ми дом, и при ретрограден управител Плутон на асцендента и Нептун,  говори за цялостно обръщане на енергията навътре към дълбоката същност, постоянно изследване на своята душевност, прикриването и защитаването и от околния свят.Нейните интровертните качества я карат да изиграе своя живот повече в рамките на емоционалния Аз.

Ретрограден Марс в осми дом дава много силно напрежение и невъзможност да отделиш собствените си желания от тези на другите, зависимост или сблъсък с по-голямата маса и обществото, конфронтация и дисхармония с външния свят, в частност семейството. Плутон като управител на Асцендента също е ретрограден, което значи че при всяка външна личностна изява , индивида усеща съпротива, а Асцендент Скорпион означава че в този живот , трябва да се развие и опознае духовната и вътрешна сила, чрез различни житейски кризи. Това положение се свързва и с подсъзнателния страх от отхвърляне и изоставяне.

„През дълбочината и перспективата на осми дом това положение дава възможност да  се види същността на своята чувствена природа”- Мартин Шулман.

Не мисля, че наличието на повече планети във втори дом, или силен земен елемент непременно дава склонност към материализъм, струва ми че се при Кайли има силна изградена ценностна система, отколкото материален поглед върху света.

Само да вметна,че Езотеричен управител на знак Рак е Нептун, а като висша октава на Венера се счита Нептун,а не на Луната.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
мисля , че висшата октава на луната е нептун.чувала съм и за венера , както и за луната.като последното го знам от астролози,които се занимават професионално. ???май повечето ползват различни школи и ииии...,не знам ,бих приела за вярна и едната позиция и длугата.има в/у какво да се разсъждава. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

и аз съм със съвпад Луна/Нептун в Скорпион - не пия нищо друго освен кръвта на боговете
и то когато има повод , хубав, лош по една чашка, обичам да хапвам пресни плодове ,
а не да пия ферментирали
е за кой е това указание за пристрастеност/ зависимост от алкохола , дсц. ми е в риби 8)

и да попитам в момента тран. опозиция Сатурн Дева/ Уран Риби е на Асц./Дсц и ту единият ту другият правят квадратури към рожденните СЛВ 10/ ЮЛВ 4 Стрелец омръзна ми от тази въртележка
а транз. СЛВ11д.- квадратира Венера3д. и в тригон към Слънце 4д-  някаква идея  ::)
« Последна редакция: Март 04, 2009, 09:02:11 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Стреличке, баща ми също има съвпад на Луна/Нептун, но в Лъв. Не близва алкохол, но пък ела да водиш спор с нег. Обръща се като фурнаджийска лопата. Майстор е на това да изкара чуждата теза като своя. Но си има знаци, Рибите са знак, където Луната попадне ли е безмилостно. До сега не съм виждала човек с Луна в Риби, който да няма някакво пристрастряване.

Оносно аспектите към възлите - не се притснявай. Няма отърване от въртележката. Чакай съвпадите. ;D Може да те отпусне, като монданната опозиция Сатурн-Уран се разпадне.

*

Kaya

• 2893
 по- често съм виждала разположение на  Плутон, като знак за  зависимост и често пъти индиректна- близък контакт с хора със зависимост ( роднини, близки, приятели)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

Понеже ме мързи да пиша ,ще обърна внимание само на съвпада на Уран връз Меркурий и Слънце , а също така ще отбележа ,че въпросното Слънце е в съвпад с Нептун и Сатурн .
Писах за Съвпада на Уран с Мерка и Слънце,защото търсих промяна в начина на мислене и начина на живот. При транзитната карта не съм гонил точния период към декември,когато възлите се обръщат ,но мисля ,че и тази върши работа.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Слънцето и Луната са първични и цялостни принципи,за това не могат да имат висша октава!

По въпроса на Кайли-вярно е,че почти всичко може да се разглежда от гледна точка на кармата като явление на повтарящо се действие (един от много и аспекти) и така че всеки ден пия вода и се храня също е кармично действие и ще повтарям този модел докато не стигна нивото да се храня с чиста прана или до нивото въобще да не се храня (тогава хептем ще изляза от тази карма).Обаче тази тема има предвид пренесената карма от минали животи, вкоренените кармични модели и задачи на душата и слабо вярвам,че една такава душа би си поставила за задача "Спри алкохола!" преди да се иркарнира,дори и да е била алкохолик или луда пушачка в предна инкарнация,това се отнася към сферата на материалното и навиците на тялото и не виждам как се свързва с душата и отработването на нейната карма-ако има някакъв душевен проблем,тя ще пренесе този душевен проблем за разрешаване чрез който примерно се е стигнало до алкохолизъм и не го е разрешила преди да си отиде/обаче не заради алкохола,а заради преминаването на съответния душевен урок/,а не телесен навик(което е невъзможно след като вече е преминала разпад на физическо,астрално и т.н. тела преди да се роди, а пристрастеността е качество на тялото и има веществен характер),който проблем може да се повтори и свободната воля да реши да го следва по пътя на най-малкото съпротивление отпечатваща го в материята с най-лесните "инструменти".

Няма как тогава да очаквате някакви възли или други "кармични" фактори да и отразят времево динамиката на справянето и с този навик,който сигурно си има своето начало някъде в този живот и съответно своя край-в крайна сметка Кайли чрез свободната си воля в този живот е избрала алкохола в даден момент за нещо си(дори и да е само заради вкуса му , а не заради друго,макар че картата не говори за това) и пак чрез нея оперира свободно с него;застъпвам свободната воля защото не вярвам че от 5-6 годишна е "захранена" с алкохол,че след това свободната и воля да бъде поставяне под въпрос.

За отказване от пристрастеност каквато и да е тя са необходими основно-осъзнаване,воля и страх(всякакви трудни емоции)- Меркурий, Марс и Луна е можело да са били активно транзитирани /особено от Сатурн и Плутон / или прогресирали до важни точки/аспекти,ингресирали в картата.В картата на Кайли Марс е най-слабата точка в това отношение,така че е много възможно нещата да са гравитирали около него.

Различните промени в живота се създават поради различни нужди,импулси и т.н. за това една и съща проблематика може да се разреши чрез различни позиции.Ако някой чрез алкохола/дрога е загубил себе си,променил се е външно е възможно да се намери при акцент върху Слънце и АСЦ;ако има възможност и страх от самоунищожение-Марс, ако страда душата му -Луната и т.н. ;)

*

Nebesna

и аз съм със съвпад Луна/Нептун в Скорпион - не пия нищо друго освен кръвта на боговете
и то когато има повод , хубав, лош по една чашка, обичам да хапвам пресни плодове ,
а не да пия ферментирали
е за кой е това указание за пристрастеност/ зависимост от алкохола , дсц. ми е в риби 8)

и да попитам в момента тран. опозиция Сатурн Дева/ Уран Риби е на Асц./Дсц и ту единият ту другият правят квадратури към рожденните СЛВ 10/ ЮЛВ 4 Стрелец омръзна ми от тази въртележка
а транз. СЛВ11д.- квадратира Венера3д. и в тригон към Слънце 4д-  някаква идея  ::)

Защо приемаш така буквално и откъслечно нещата. Само един аспект не е указание за пристрастеност. Първо трябва да бъде въвлечен асцендента. При Кайли, Марс е първи управител на Асцендента и е в аспект с Нептун. Освен това са засегнати домове на края. Има и други аспекти, които предполагат предразположеност, при това вродена. Като започнете да опровергавате само на базата на един -единствен аспект, направо ме учудвате. Множество фактори участват в профила на алкохолика. Колкото са повече, толкова по-силна е зависимостта. И аз имам Слънце в квадратура с Нептун по рождение, но те не са ми във водни домове. Нямам нито една планета в домове на края. А и Нептун ми прави тригон със Сатурн, което е един дисциплиниращ фактор. Гледат се всички аспекти. Като се върна от работа ще направя паралелно разглеждане на картите на Кайли и на моя приятел-лекар, който също е алкохолик. Ще видите колко сходства има. До скоро.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Като гледам, никой не успя да каже с точност даже до 1 година кога съм спряла алкохола.
За сметка на това интерпретации по тема всякакви, некои се хванаха за косите и форумът представлява мнооого жалка гледка отстрани.
Небесна ще посъветвам да не ме нарича алкохолик, след като даже не може да каже такъв ли съм или не, доказано се справи само с бъдещето, за настояще и минало ниъц.

Приличате на стадо гъски, девойки, жалко за форума на АН, заради която всъщност и стоя тук.
Имаше и няколко пооочти в целта постинга, ма не бяха от ония що се изживяват най-знаещи тук.

*

Lillie

• 30532
Не вярвах, че ще доживея да видя дърлене "на ниво" тук.
Ама ето на - случи се!  :-[

Дали е трябвало да се случи?
Трябвало е.
Защо?
Може би, за да видим с какво този форум беше по-различен:)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

Приличате на стадо гъски, девойки, жалко за форума на АН, заради която всъщност и стоя тук.

На каквото и да приличат или не приличат,тези хора са ти отделили поне внимание и бъди сигурна,че не е защото са искали да се докажат или си нямат друга работа.Едно елементарно уважение поне за труда си заслужават.

Не разбирам как след като си заради АН тук,при условие че аз съм тук от известно време и не виждам тя да е особено активна,а ти си била особено активна през този период -вече почваш да си противоречиш и да изглеждаш като гъска самата ти.Или този период от година-две някой те е вързал на сила за стола? Хайде дай го по-ведро,защото както може да сме милички,така може и да не сме.

Като гледам, никой не успя да каже с точност даже до 1 година кога съм спряла алкохола.
За сметка на това интерпретации по тема всякакви, некои се хванаха за косите и форумът представлява мнооого жалка гледка отстрани.
Небесна ще посъветвам да не ме нарича алкохолик, след като даже не може да каже такъв ли съм или не, доказано се справи само с бъдещето, за настояще и минало ниъц.

Имаше и няколко пооочти в целта постинга, ма не бяха от ония що се изживяват най-знаещи тук.
Стига мрънка и се цупи ,ами вземи да кажеш ,кога отказа тоя алкохол ;D ;D ;D :P

*

kaily

• 5145
Синухе,
Форумът не е на активните, а на собствениците на сайта.
А някой да ми отдели внимание, за да не може да ми каже кога нещо вече се е случило, но да ми донесе лошата вест кога ще ми се случи отново, защото съм била алкохоличка като нам си кой негов познат-мерси значи от такова внимание. Нека се пак не забравяме, че моите данни висят тук от памтивека и досега сички са зяпали по тех, ма никой не ми е вадил алкохолизъм, требваше сама да отварям очи, а уж сте много чели и много знаещи.
И освен това не коментирам само тая тема ми и оная за затвора, де бидеха награчени и други хора и това се случва от няколко дена насам.
Тук има борба за надмощие и лоши нрави и не съм аз, която ги предизвиквам, вадя ги на показ само, молим, не убивайте вестоносеца.
И ако ме познаваше малко по-добре по хороскоп поне, щеше да знаеш, че заплахи не ми влияят, справяла съм се къде къде с по-големи предизвикателства, включително и по форуми.

Специално за себе си смятам, че астролози, които имат какво да ми кажат тук, са АН, Док, Лили, ти и Скарлет, и всички още се учим, така че език от типа "Кой си ти, че да ми казваш за пети дом, трети квадрант или шеста дупка на кавала" са неуместни.

Док, на 22 юни 1998г. След доста години борба и накрая опрях до Ошо с неговия принцип на махалото, който е убийствен, но ако даде резултати, те са завинаги. Принципът е приемане, а не отхвърляне и борба.

Специално за себе си смятам, че астролози, които имат какво да ми кажат тук, са АН, Док, Лили, ти и Скарлет,

Кайли, ти просто трябваше да кажеш кой да търкува хороскопа ти. В това няма нищо лично. Всеки си има предпочитания.

И не мисля, че тук има каквато и да било борба за надмощие.

*

kaily

• 5145
Не съм искала някой да тълкува дата, която вече знам, Аврора. В случая не молих за поглед в бъдещето, в началото верно попитах кога ще спра цигарите, ма после ми хрумна, че е по-добре да работя със стабилни минали събития, за да видя верно ли астрологията може да познае събитийността, както твърдеше Небесна, или няма да може, както твърдях аз.
Те ви го те и доказателството.

*

Nebesna

Цитат
Последна подсказка-наистина съм имала огромни проблеми с алкохола, наистина съм опитвала повече от едно десетилетие да се справя с него и наистина съм го отказала. И това е било между 1990-а и 2000-та.

А сега кажи имала ли си проблем с алкохола и колко години си се справяла и не е ли това алкохолизъм. Не се засягай. Всички имаме поне по един близък, който има същия проблем и това не ни е попречило да го обичаме.

*

Nebesna

Не съм искала някой да тълкува дата, която вече знам, Аврора. В случая не молих за поглед в бъдещето, в началото верно попитах кога ще спра цигарите, ма после ми хрумна, че е по-добре да работя със стабилни минали събития, за да видя верно ли астрологията може да познае събитийността, както твърдеше Небесна, или няма да може, както твърдях аз.
Те ви го те и доказателството.

Сега вече имаш причина да не вярваш в астрологията.

*

kaily

• 5145
Дефинирай думата алкохолизъм.
Второ -ако ще се бараш астролог, не е хубав пътят, по който вървиш, нито отношението към клиентите ти е хубаво.
Ако си имала повече от трима мъже, и ти кажа, че си курва, как ще реагираш?

И не съм казала, че не вярвам на астрологията - карам на принципа на дон Хуан - вярвам без да вярвам. И съм особено внимателна към хора, които още се учат. Особено ако не са добронамерени по рождение. От това не следва, че са лоши, следва само, че не са добронамерени, т.е. някой ден могат и да станат, ако са нащрек.