Не смея да казвам хубави неща за Ретро Венерката, за да не съжалявам после. Но имам чувството, че след като се обърна аз се събудих като от вцепенение.
Дългите зимни месеци прекарах в нещо като скотско (или сатурновско) съществуване без почти никакви социални контакти, удоволствия и малки радости: само работа и учене. На всичкото отгоре в работата ми обстановката беше толкова ужасно кошмарна, че в един момент започнах да изпадам в истерия и да искам да се махам...
Но от началото на март животът изведнъж отново заприлича на нещо нормално, сетих се, че имам и приятели, които понякога се събират на по чашка, сетих се, че все пак работя за пари, а не за чест и слава...
Странно е ако това е влияние на Ретро Венерата, защото нямам ретро планети в натала си и не съм забелязала приятни последствия при ретроградния период на която и да е планета. А пък и мъките ми започнаха, когато Сатурн се обърна и започна постепенно да настъпва Слънцето ми отново.
Иначе сега Венера ми е в 12 дом и ми прави яки опозиции към Сатурн, Меркурий, Юпитер и Плутон. И в крайна сметка стигам до извода, че много по-ужасно се чувствах, когато имах цяло стълпотворение в 11 дом, отколкото сега в 12. Дали, защото 11 дом е в опозиция на 5, който е свързан с радостта от живота?
Все пак си имам едно наум с ретроградната Венера.
Интересно е, че с настоящия ми приятел сме почти пред раздяла. Нещата се бяха позакрепили, след като Меркурий стана директен, но сега отново тръгнаха зле. И поводът беше негово изказване във връзка с външния ми вид...

Тоа ако не е от Ретро Венера, здраве му кажи.