Здравей Гост

Ретро венера

• 35 Отговора
  • 7028 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Ретро венера
« Отговор #20 -: Март 10, 2009, 09:24:55 pm »
ПП. Между другото на моята съученичка, от която дойде предложението страшно много и върви по ретро Меркурий. Тя си има такъв по рождение и явно се е научила добре да се възползва от неговите периоди на ретроградност, защото досега винаги е получавала онова, което иска, именно когато Мерка обърне посоката си.

всички работят за тези ,които имат ретро мерк в тези периоди ,когато той обръща своя ход.няма човек ,който има ретрограден меркурий и да не се възползва от това .
стига по времето когато е  ретрограден да прави  добри аспекти!тогава ние жънем!но ,ако е в опозе или квадрат :-X стой да гледай-живота е ад.
разбира се има значение какво управлява в натала. 

Да,това е класика.Пореден скорошен пример (имам предвид преди няколко месеца) е майка ми ,която сама реши да си смени дългогодишна работа,точно при ретро Меркурий.Тя е с натален ретро Меркурий на трон в Дева (където има голям стелиум включващ освен него Слънце,Луна,Уран и Плутон в 3 дом) ;).

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #21 -: Март 10, 2009, 09:45:55 pm »
преди да стане ретро Венерката, дъщеря ми уговори с наш познат - да й докара кола
капарато даде вчера, а той утре заминава за Швейцария , но не се знае кога ще я внесе.
та въпроса ми - по принцип не е добре да се купува кола на ретро венера,
а и кога се реализира времево покупката-при капарото, при вноса в страната, 
при плащане на цялата сума или когато се регистрира в кат?

не е с ретро венера по натал, но прогресивната венера е ретро, тя взима ли се под внимание при подобна придобивка ::)

Ние последната кола я купихме по време на ретро Венера преди година и повина, в смисъл търсихме я, харесахме я и платихме през такъв период. Аз  бях чела, че е добре да се избягват големи покупки в такъв момент, но не можех да влияя на събитията, затова не се и опитвах. До сега сме доволни от нея. Интересното е, че изглежда женска, макар че е семейна.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #22 -: Март 10, 2009, 10:25:54 pm »
благодаря ти, лека вечер :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #23 -: Март 20, 2009, 02:37:08 pm »
Давам линк на английски за ретро Венера http://exotericastrology.blogspot.com/2007/08/venus-retrograde-cycles-of-injustice.html

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Март 20, 2009, 02:54:05 pm »
Давам линк на английски за ретро Венера http://exotericastrology.blogspot.com/2007/08/venus-retrograde-cycles-of-injustice.html
много благодариме за четивото!
какво стана с жребия? :)да не ме пропуснете ,ей!тук ще съм около 19 -20 часа.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #25 -: Март 22, 2009, 07:30:50 pm »
Моята тр. Венерка в момента ми е яхнала Хирона,в началото на 9 дом, и се явява опозиция на натални Слънце, Меркурий Плутон и Уран    ??? ??? ??? Незнам какво да очаквам, това са бая аспекти ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #26 -: Март 25, 2009, 08:45:19 am »
Не смея да казвам хубави неща за Ретро Венерката, за да не съжалявам после. Но имам чувството, че след като се обърна аз се събудих като от вцепенение.
Дългите зимни месеци прекарах в нещо като скотско (или сатурновско) съществуване без почти никакви социални контакти, удоволствия и малки радости: само работа и учене. На всичкото отгоре в работата ми обстановката беше толкова ужасно кошмарна, че в един момент започнах да изпадам в истерия и да искам да се махам...
Но от началото на март животът изведнъж отново заприлича на нещо нормално, сетих се, че имам и приятели, които понякога се събират на по чашка, сетих се, че все пак работя за пари, а не за чест и слава...
Странно е ако това е влияние на Ретро Венерата, защото нямам ретро планети в натала си и не съм забелязала приятни последствия при ретроградния период на която и да е планета. А пък и мъките ми започнаха, когато Сатурн се обърна и започна постепенно да настъпва Слънцето ми отново.
Иначе сега Венера ми е в 12 дом и ми прави яки опозиции към Сатурн, Меркурий, Юпитер и Плутон. И в крайна сметка стигам до извода, че много по-ужасно се чувствах, когато имах цяло стълпотворение в 11 дом, отколкото сега в 12. Дали, защото 11 дом е в опозиция на 5, който е свързан с радостта от живота?
Все пак си имам едно наум с ретроградната Венера.
Интересно е, че с настоящия ми приятел сме почти пред раздяла. Нещата се бяха позакрепили, след като Меркурий стана директен, но сега отново тръгнаха зле. И поводът беше негово изказване във връзка с външния ми вид...  ;D Тоа ако не е от Ретро Венера, здраве му кажи.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #27 -: Март 25, 2009, 01:01:50 pm »
На мен ми е във втори дом в момента. И от вчера е в тригон с наталната ми Луна. Нямам представа дали тя е оказала влияние на силното ми желание да се окажа в позицията на онзи господин, който се е обадил на Вещичка... Трагедия.  ;D
Преди няколко дена е била в опозиция с наталната ми Венера и в квадрат с Лилит и нищо особено не се случи, освен малката депресия, която усетих от раздялата с новата ми любов - конете.  ;D Но отново не знам дали това е причината, аз дори не съм начинаещ астролог, а просто любопитен потребител.  :-[
Прави квадрат и със СЛВ в момента, който ми се намира в 5-ти дом.
До края на ретро периода й ще направи една опозиция с Меркурий, който е в 8-ми дом, тригон с Уран (10-ти дом), един секстил с АС, тригон с МС...
Тук е момента да попитам, понеже съм невежа и никъде не видях в помощните описания отговор, но какво означава когато Венера(примерно) е в тригон с H 7 в диаграмата за транзитите на Зет 7? То е ясно, че е свързано нещо със 7-ми дом, но с кое по-точно - управителя на дома ли е това Н 7 или нещо друго, което ми убягва като възможност?  :-[ Простете за наивния въпрос, но ми е любопитно. Поне да разбера какво ще се случва със 7-ми и 4-ти дом.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Март 27, 2009, 07:12:46 pm »
ретро венера в опозиция на натална позиция.засегнати домове 5-11?какво мислите ,че би могло да се случи?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #29 -: Март 27, 2009, 07:43:04 pm »
Ами най-много да си развалиш приятелството с някой поради неподходящо увлечение....знам ли ?
« Последна редакция: Март 27, 2009, 08:39:49 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Март 27, 2009, 08:20:24 pm »
Аз съм доволен от ретро Венерката-днеска ми квадратира наталната от 8 дом към 4ти (добре че излязох днес по работа и се разкарах и по магазините),пък тя управлява 2ри дом- успях да си взема много хубави дрешки и при това на ликвидация  :P -нямах такива планове,просто така стана  :) Венера все пак се отнася и към материалните неща,мен квадрата ме бута да харча,но не съжалявам за покупките.А да, и вчера имах и една финансова инжекция,дето трябваше да дойде по-късно,ама нали квадрата бърза ли бърза  ;D

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Март 27, 2009, 08:55:43 pm »
Днес "горката" ретро Венерка е в сърцето на Слънцето. Сутринта и Луната беше там, а и Меркурий е в стелиума.

В моята натална карта Венера управлява едновременно 5-ти дом (деца) и 10-ти (кариера). Днес ме представиха на един човек, който е ключова фигура в общината и от него (но не само) зависи одобрението на нашите бъдещи проекти на общинско ниво (имам предвид проекти на фондацията). Психиатър е. Занимава се превенция на рисковото социално поведение сред децата и младите хора (СПИН, наркомании, противообществени прояви и др.). Смятаме да насочим усилията си към превенция на рисковото социално поведение на децата в един интернат.

Казват, че ретро Венера не е особено подходяща за запознанства, обаче срещата мина многообещаващо, получихме ценни съвети. Гледам, че Венера (любов, социалното поведение) се е "засилила" към квадрат с Плутон (секс, СПИН, полово-предавани болести) в мунданен план. Така, че ...може и да излезе нещо.

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Март 27, 2009, 09:15:57 pm »
Аз съм доволен от ретро Венерката-днеска ми квадратира наталната от 8 дом към 4ти (добре че излязох днес по работа и се разкарах и по магазините),пък тя управлява 2ри дом- успях да си взема много хубави дрешки и при това на ликвидация  :P -нямах такива планове,просто така стана  :) Венера все пак се отнася и към материалните неща,мен квадрата ме бута да харча,но не съжалявам за покупките.А да, и вчера имах и една финансова инжекция,дето трябваше да дойде по-късно,ама нали квадрата бърза ли бърза  ;D

Мунданния квадрат на Венера с Плутон също е на "ликвидация": Плутон разчиства, преоценява старото и залежалото. Всъщност те стоките са си много хубави, обаче търговците бързат да ги продадат, за да не ги изяде "инфлацията", щото тези които заредят нови модерни колекции ще са по-конкурентно способни. (Плутон управлява също масовите модни тенденции). Много умно и практично си постъпил...Искам да кажа, че си "намазал"....може да не си СУПЕР модерен след 2 месеца, но поне ще си добре облечен. да му мислят тези дето купуват бутикови стоки при тази квадратура - хем, ще се изръсят с много пари, хем след 2 месеца модата няма да е същата.

« Отговор #33 -: Март 28, 2009, 10:47:47 am »
а как ви звучи да подаваш молба за развод на ретро венера в овен и двамата са с венера
и уран във везни?  ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Март 28, 2009, 03:59:59 pm »
а как ви звучи да подаваш молба за развод на ретро венера в овен и двамата са с венера
и уран във везни?  ::)

Наблюдавай и сподели. Може и да си оттеглят молбата, когато Венера тръгне директно, а може и да има забавяне на разводните дела. Обаче много ми се струва, че с навлизането на Сатурн във Везни и Уран в Овен (тао-квадрат), родените с Уран във Везни ще преживеят големи сътресения в брака, особено ако е засегнатата оста Асц.-Десц. в личния хороскоп.

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Март 30, 2009, 09:37:50 pm »
Да ви кажа какво забелязвам днес. Още като излязох от работа усетих уханието на цъфналите дръвчета, а после всички мъже ми даваха предимство на улицата.....Замириса на пролет, ей! Не е чак толкова лоша ретроградната Венера в Овен. Дали, защото е пролет, агресивните шофьори по улиците са по-малко, ....опиянени от растителните феромони...Мъжете са станали повече кавалери, нещо което е по-характерно за Марс във Везни, отколкото за Венера в Овен...Ама хубостницата е ретроградна и вероятно "преосмисля поведението си".