Здравей Гост

Ретро венера

• 35 Отговора
  • 7025 Прегледи
*

mamma_mia

Ретро венера
« -: Март 03, 2009, 04:26:46 pm »
Честит празник българи! :)
Къде ще ви се падне ретро венерата (7март-18април)?
На мен ми транзитира през 9ти,съвпад с меркурий и хирон,както и опозиция с уран.Ще направи отново съвпад със слънцето в 9ти.
Както и незнам какво да очаквам ;D

*

Nebesna

Re: Ретро венера
« Отговор #1 -: Март 03, 2009, 04:58:01 pm »
На мен в момента ми се е лепнала за куспидата на 4-ти дом. Сигурно затова не ми се мърда от къщи и си помързелувах тези дни. А като тръгне регтроградно ще ми се върне в 3-ти дом  (и наталната ми е в трети, но в Риби). Очаквам да се подобри общуването в близката среда.

Към края на ретроградния период тр.венера ще съвпадне с Лилит на 6*Овен, а после и с рождения Сатурн на 27*Риби (управителя на 2-ри дом). Може да има придобивки за мен, когато венера тръгне директно.

Венера ще стигне до 30*Риби. Но тук ще бъдат и тр.Марс и тр.Уран - заформя един стелиум, така че не можем да тълкуваме изолирано Венериното влияние. Предполагам, че за мен ще има интензивно социално общуване на безпристрастно ниво, а също и неконвенционални контакти (все пак Уран е в мунданния стелиум). Общуването ще бъде на случайния принцип.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Март 03, 2009, 05:15:08 pm »
при мен ретро венера ще направи тригон със слънцето и квадрат с марса ми.ще транзитира през 5-я натален.на куспидата му....  транзитния марс ще аспектира наталния юпитер с тригон.кое ли старо приятелче ще се сети за мен? дали няма да е някаква нова сделка?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

aiia

« Отговор #3 -: Март 03, 2009, 05:26:31 pm »
при мен ретро венера транзитира в 7 дом и  ще направи тригон с радикален нептун управител на 7 дом. В края на ретроградното си движение, към средата на април, тр. венера ще направи съвпад с ДЕСЦ, където ще бъдат тр. уран и транзитен марс и не ми се мисли кво ще става.  :-\ ???  А на 8 март след 14 ч, тр.марс и тр. нептун ще са на 24 гр. водолей където точно ми е наталната луна  :(  Май ще хващам гората, че тука няма да се търпи. Така казват астроложките. Много лошо време ще настава за мене.   :(

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Март 03, 2009, 05:38:38 pm »
при мен ретро венера транзитира в 7 дом и  ще направи тригон с радикален нептун управител на 7 дом. В края на ретроградното си движение, към средата на април, тр. венера ще направи съвпад с ДЕСЦ, където ще бъдат тр. уран и транзитен марс и не ми се мисли кво ще става.  :-\ ???  А на 8 март след 14 ч, тр.марс и тр. нептун ще са на 24 гр. водолей където точно ми е наталната луна  :(  Май ще хващам гората, че тука няма да се търпи. Така казват астроложките. Много лошо време ще настава за мене.   :(

Марс бързо ще ти отмине Луната-много активност ти се очертава. Аз наскоро го преживех този аспект. Нищо лошо не ми се случи, освен че бях изключително динамична. Пази се от преумора, а може да изкараш нещо вирусно на крак (при мен така се случи).

С тр. Нептун върху натална Луна- бая заблуди ти се очертават за дълъг период от време (в дома, който се намира Нептун и в дома, който управлява наталната Луна.

А колкото до ретро Венера в аспекти с Десц и с господаря му, не те съветвам да започваш нова връзка през този период. Изчакай Венерката да стане директна. А също така и не изяснявай отношения.
« Последна редакция: Март 03, 2009, 05:47:57 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Март 03, 2009, 06:07:31 pm »
изпитания на връзките , това е ретро венерата , виж при стари връзки ще има някакви връщания към отношенията.венера действа отлично при тази си фаза по отношение на творческите процеси.всички връзки започнали по време на ретровенера се разпадат или търпят промяна. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

aiia

« Отговор #6 -: Март 03, 2009, 06:39:12 pm »
А колкото до ретро Венера в аспекти с Десц и с господаря му, не те съветвам да започваш нова връзка през този период. Изчакай Венерката да стане директна. А също така и не изяснявай отношения.

Оле, и като изляза с някой мъж, ако рече да ме докосне, аз трябва да кажа ''стой, спри, не ме докосвай, венера е ретроградна.'' ;D ;D ;D Все някой бар, ресторант ще се заформи 10000%, ама като ме прибере до нас, какво ще обеснявам като иска да ме цунка.  :-\ Ще откача направо. Никво излизане до 17 април. Аз като ви казвам, че в гората ще ходя. Ама ще се взема лаптопа и ще ви пиша оттам.  ;D :D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 03, 2009, 07:53:46 pm »

Оле, и като изляза с някой мъж, ако рече да ме докосне, аз трябва да кажа ''стой, спри, не ме докосвай, венера е ретроградна.'' ;D ;D ;D Все някой бар, ресторант ще се заформи 10000%, ама като ме прибере до нас, какво ще обеснявам като иска да ме цунка.  :-\ Ще откача направо. Никво излизане до 17 април. Аз като ви казвам, че в гората ще ходя. Ама ще се взема лаптопа и ще ви пиша оттам.  ;D :D ;D
;D значи не е подходящия след като пристига по ретро венера , а ако иска да те цунка -ми дай му , няма чак пък толкоз да се дърпаш! ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #8 -: Март 04, 2009, 11:26:02 am »
 ще си позволя да изразя различно мнение: както ретро мерк, така и ретро венера предлагат някои  възможности или доразвиват непредлагани или недогледани такива и не всяка връзка, която се "подпочне" при ретро движение  има летален край : възможна е и трансформация или  повторно преживяване пък бих казала понякога продължаване и доизясняване:)
възможно е връзката да е свързана със стари модели на поведение, че може и предишни инкарнации ( ако вярваш в това)
 гореспоменатото е добре да се съотнася до положението на транзитиращата планета по дом, съвпади и положение на наталната (ако например имаш ретро венера вибрациите ще са съвсем познати)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 04, 2009, 12:18:48 pm »
аз също не зная какво да очаквам  ???  на 7 март ще бъде на куспида на 2 дом, а управлява 8 дом... като се върне на 30* в риби /в 1 ми натален дом/ ще направи секстил с рождената ми в 12 дом и ще задейства големият ми въздушен тригон Венера/Плутон/Марс... хъмм интересно... Венера управлява 8 дом, Плутон 9, а Марс втори - дали пък няма да ми падне някое наследство от чужбина - старо и забравено  ;D ;D ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Март 06, 2009, 11:15:19 am »
Venus, the planet of love, turns retrograde in bold Aries on March 6, and turns direct in dreamy Pisces on April 17. When Venus is retrograde, it provides lessons that help us evaluate the real worth of people and things in our lives. It is purely a time of reflection rather than action. Only after Venus turns direct should you initiate any changes in your life.

Although Venus turns retrograde once every 542 days or approximately 1 ½ years, it retrogrades in the same sign every 8 years. To understand how this period will affect you, think back to March and April of 2001 when Venus was retrograde in Aries the last time. Then, look at the house where Venus is in your natal chart to get a deeper understanding of how to utilize this period.

* First House: Reevaluate where you are going, how you look, and what you want to be like to attract another person into your life.
    * Second House: Redo finances, look at your values around relationships, and see if what you are projecting is what you want to attract.
    * Third House: Reconnect, reconfigure ideas, and repair broken relationships.
    * Fourth House: Reconnect with family, security, and what makes you feel safe.
    * Fifth House: Good things are ahead! Venus wants all the good things in life and the Fifth House is the house of fun, love and romance.
    * Sixth House: Rethink your diet, health, and take a good look at what makes you feel worthwhile.
    * Seventh House: Take extreme care with partnerships of all types.
    * Eighth House: This is a time of true inner searching.
    * Ninth House: Think about classes, school and your spiritual path, and make some wonderful leaps during this time.
    * Tenth House: Reconnect with opportunities and people in your work life.
    * Eleventh House: Reconnect with old friends and acquaintances, and whatever else gives you a sense of connection.
    * Twelfth House: Go deeper within yourself. How do you think, and what does that thinking bring to you?

*

Инти

• 2068
« Отговор #11 -: Март 06, 2009, 11:44:47 am »
Ще вмъкна и аз малко инфо за Ретро Венера:

Обратен ход на красавицата Венера: 6.03.09 – 17.04.09

Като в детективски сюжет признатата от всички красавица Венера е решила в навечерието на Деня на жената/ от 6 март/, да обърне движението си наобратно. Капризите на ретроградната планета са добре известни на астролозите – тя обича да измъква от миналото партньори, които се намъкват отново в жизненото ни пространство неочаквано. Те изникват в непоходящ момент с претенции за възобновяване на никому ненужни отношения или да ни искат пари. Планетата възобновява също и стари съдебни дела, а на новите не позволява да бъдат разрешени бързо и павилно. Накратко – ретроградната Венера устройва „разбор” по всички житейски теми, както на прекалено емоционалните, така и на онези, които са в плен на материалните ценности в живота. Ретроградната Венера може да отнеме стоката на невнимателния стопанин. Тя може и да продаде некачествена продукция на онзи, който иска от всичко да извлече полза. Въвлича ни в безсмислени и безперспективни връзки с делови партньори. Тя ни кара да се влюбваме и после организира раздяла с обекта на въздишките ни. След това дълги години се натъкваме на ретроградни препятствия, правим обречени опити да си върнем любимия и не разбираме защо страдаме така силно
Когато на небето задуха попътния вятър на прекрасната непозната Венера/ в този период тя става абсолютно непредсказуема и неразбираема/, трябва да бъдем особено бдителни. Никакви измами и главоблъсканици, повокирани от ретроградния Меркурий не могат да се сравняват с козните, които може да ни устрои красавицата Венера. Ретро Меркурий не може да я надмине в умението да забърква всевъзможни абсурди.

Меркурий отново преобръща всичко от 7.05.09 до 31.05.09

След тази каша в интимния и деловия живот ни се стоварва и ретроградния Меркурий със съвсем различни изненади. Преди да си отдъхнем от чудатия Венерин ретро период, отново ни предстои задълбочаване на старите проблеми, но този път се налага да ги приключим на всяка цена. Първата половина от 2009г. наистина изобилства от ретроградни потоци и това с огромна сила подчертава необходимостта от раздяла със старите времена и старите способи за разрешаване на всички житейски задачи. Пез трите седмици на ретроградно движение на Меркурий трябва да разчистим всяко ъгълче надушата си и да преразгледаме отвсякъде отношението си към материалния аспект на живота. При това не бива да планираме каквито и да било медицинскии изследвания, ако здравословното ни състояние позволява да изчакаме по-благоприятно време. Не се препоръчва също така да се увличаме по красиви и скъпи вещи и да правим нови покупки. Най-добре е да пожалим бюджета си, който е твърде изчерпан през ретро периода на Венера.

Източник:http://www.astrodiona.com/2009/02/blog-post_21.html

*

123

« Отговор #12 -: Март 06, 2009, 03:50:32 pm »
венера е управител на 5-ти, 6-ти и 10 домове и при това  е ретроградна по рождение :D
какво се "очаква", когато в определен момент се обърне и стане директна до края на живота ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 06, 2009, 04:54:15 pm »
венера е управител на 5-ти, 6-ти и 10 домове и при това  е ретроградна по рождение :D
какво се "очаква", когато в определен момент се обърне и стане директна до края на живота ???
по прогресия при мен тръгва ретро на 29г. управлява 6-ти ,7-ми и 11-ти.какво да ти кажа , не е много хубаво това при мен. :) когато е директна ,това е добрия вариант.

« Отговор #14 -: Март 06, 2009, 07:33:35 pm »
При мен сега е в съвпад с Юнона в 8-ми дом и имам ужасни терзания в любовен аспект.Място не мога да си намеря :'( :'( :'(.Сега като тръгва ретро след 3 дни ще направи съвпад с нат.Марс,който е неаспектиран и на трон.После следва съвпад с нат.Мерк пак в 8-ми дом,който има едно тригонче с нат.Юпи в 11-ти дом,после е наред съвпада с наталната ми Венера в 7-ми дом на 30* Риби,където си е на трон по дом,в екзалтация по знак и като цяло господар на хороскопа и накрая ще кацне на ЮЛВ пак в 7-мият ми дом.Аз си направих някои изводи,какво може да очаквам,но не съм напълно сигурна.Ще даде ли някой мнение?
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Март 07, 2009, 09:46:13 am »
По отношение възобновяването на ненужни връзки, ще каже, че е така.
Преди няколко дена се "появи" в нета един господин, с когото се бях запознала преди 1г. и половина. Интересното беше тогава, че от половин милион човека, нацели мен, която съм му съседка (имам 3 планети в 3дом, като там е и управителя на 7дом). Знае, че ме познава ( в смисъл, че е водил приятни разговори), но не помни, че живеем в един и същи блок. ;)

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Март 07, 2009, 05:01:20 pm »
Венера ми управлява 10-ти дом (Везни на МЦ) и СЛВ 5-ти дом (в Телец). Кариера, творческо развитие. Наталната  Венера сключва тригон с ЮЛВ и секстил със Северния и е позиционирана в 3-ти дом в натала. Днес по ретро Венера получих примамливо предложение, което не се прави всеки ден. Това е предложение 1 на милион.. Транзитната ретро Венера ми прави секстил със светилата, които са позиционирани във 2-ри дом, а всъщност управляват 8-ми. А транзитния Юпитер също ми се мотае върху светилата. Предложението дойде от близка съученичка и колежка и в общи линии се състои в следното:

Глобалният фонд по HIV/СПИН, наркомании и туберкулоза е сключил договор с България за работа с рискови групи на ниво Общини по Програмата за превенция. Общините ще бъдат ползватели на средствата, но средствата няма да влизат в общинския бюджет, а ще минават през НПО. Нашата община ще предложи на министрество на здравеопазването да сключи договор с НПО, което не само ще бъде рецепиент на средствата, но и ще участва пряко в управлението на програмата по  HIV/СПИН на регионално ниво. Днес в 12,02 ч. получих покана за среща, на която ми беше предложено лично  това да бъде нашето НПО. Веднага приех предложението, но все си мисля, че трябва да бъдем внимателни при ретро Венера, за да не допуснем някаква грешка. Очаква се официалното подписване на договора с Министерство на здравеопазването да стане през м. април. Дано това се случи не по-рано от 18-то число, когато Венера тръгне  директно и преди Мерка да е обърнал посоката си.

ПП. Между другото на моята съученичка, от която дойде предложението страшно много и върви по ретро Меркурий. Тя си има такъв по рождение и явно се е научила добре да се възползва от неговите периоди на ретроградност, защото досега винаги е получавала онова, което иска, именно когато Мерка обърне посоката си.

« Последна редакция: Март 07, 2009, 05:11:57 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 07, 2009, 05:39:25 pm »
ПП. Между другото на моята съученичка, от която дойде предложението страшно много и върви по ретро Меркурий. Тя си има такъв по рождение и явно се е научила добре да се възползва от неговите периоди на ретроградност, защото досега винаги е получавала онова, което иска, именно когато Мерка обърне посоката си.

всички работят за тези ,които имат ретро мерк в тези периоди ,когато той обръща своя ход.няма човек ,който има ретрограден меркурий и да не се възползва от това .
стига по времето когато е  ретрограден да прави  добри аспекти!тогава ние жънем!но ,ако е в опозе или квадрат :-X стой да гледай-живота е ад.
разбира се има значение какво управлява в натала. 

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Март 10, 2009, 08:52:28 pm »
хади бре - нищо ли не е станало вече с тая ретро Венера при вас  ;D

при мен вече си показа рогата мацката  ;D  едно старо гадже дето бях отписала много отдавна, ми се обади да ми обясни, че искал да ме види да си говорим и чакал до сега за да се уталожили събитията покрай мен  ;D ;D ;D  говори ми той по телефона, а аз само си мисля "оная ако я хвана веднага ще я обърна с гъза в правилната посока" и умирам от смях - тоя човечец дори го бях забравила, че съществува  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Март 10, 2009, 09:20:50 pm »
че колите не са ли по Меркурии бре  :o