Здравей Гост

Има ли храна, която НЕ обичате

• 143 Отговора
  • 24449 Прегледи
Има ли храна, която НЕ обичате
« -: Март 05, 2009, 01:02:55 pm »
Луната ще влезне след няколко часа в рак и мислех да с поговорим за храна. Колебаех се между две теми - рецепти и тази тук. Реших, че рецептите са тривиална тема нищо, че потенциала й за дълголетие е по-голям.

Споделете каква храна и защо не я обичате  ;D

Рибата никога не е била сред любимите ми храни. Но през последната година изядох около 50-60 кг риба, заради новият си начин на хране и започнах да я приготвям така, че да ми харесва. Все още, обаче, докато я почиствам не мога да се отърва от чувството, че храната ме гледа.

Рецепта за печена пастърва в сос песто:

Изчиствате пастървата, посолвате я,  слагате в нея по 2-3 лъжики от пестото и я пъхате да се пече на силно загрята фурна, на най-долното рафтче. Ако не искате с песто можете да сложите бахар и дафинов лист - те са от бавните подправки и трябва да се пекат с нея. Аз ползвам обикновено йенско стъкло, но днес тази тавичка беше изчезнала безследно и я сложих в нормалтна тавичка. За да не ползвам допълнително мазнина /пестото си пуска само/ слагам на дъното хартия за печене. Хартията е много практична и я ползвам за всичко, което пека за себе си /за да не ползвам мазнина/. Ако се чудите в последствие миризмата на рибата какво ви напомня, както казват фолк певиците - ще ви разкрия една малка тайна  ;D - има вкус на спагети карбонара заради сиренето в пестото. Да ви е сладко. Рибата върви с бяло вино, но съм отворила червено  :-\, няма да отива зян.

Откраднах една снимка от нета

« Последна редакция: Март 05, 2009, 02:05:09 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Има ли храна, който НЕ обичате
« Отговор #1 -: Март 05, 2009, 01:33:57 pm »
Маслините и крем карамелите ги дай насам тогава!  ;D

*

veshti4ka

Re: Има ли храна, който НЕ обичате
« Отговор #2 -: Март 05, 2009, 01:45:18 pm »
аз май почти всичко ям  ;D ;D ;D  ... може би единственото гадно нещо дето посмъртно няма да ме накарат да ям е брюкселско зеле  :-X

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Има ли храна, която НЕ обичате
« Отговор #3 -: Март 05, 2009, 02:14:01 pm »
Не обичам месо, филета, луканки, разни месни деликатеси.Не обичам и хайвер.
обожавам рибата и всички видове мекотели .умирам за скариди , раци ,охтоподи,калмари ,сепий,абе всичко морско... :)
приготвям я невероятно морската храна!така също обичам и пилешко!но , това ,което не мога да хапвам е шкембе и прясно мляко!и аз не знам защо ,нооо....ужас! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Март 05, 2009, 02:50:40 pm »
това ,което не мога да хапвам е шкембе и прясно мляко!и аз не знам защо ,нооо....ужас! :)

Рецепта за шкембе /баба ми  е била майстор-шивач при царя и я знае от царския готвач  ;) Ех, изпуснах момента да направя политическа кариера  8)!/

Около 1,5 / 1,7 кг телешко шкембе се сваряват в тенджера под налягане за около 2,5 часа. Първо тенджерата се слага на силно, за да заври /примерно 6,5 от обща скала 8/, и като започне да пуска пара от ...онова отгоре  :P...се намалява на 2 - 2,5 и така 2 часа. Капака трябва да стои затворен докато изстине. Аз го варя вечерта и го готвя обикновено на следващия ден на обяд. На следващия ден лойта е замръзнала отгоре и може много лесно да се отстрани. На дъното на тенджерата под налягане има също мазнина и ако не го претоплите тя ще си остане там, докато го преместите в другата тенджера, където ще го готвите.

Купувам само от американското замразено шкембе. Бяло е като сняг. Перфектно е изчистено. Имаче другото, което е сиво смърди.

Свареното шкембе се нарязва на малки парченца. Отделно сварявате 1 литър прясно мляко. В отделна теджера запържвате лук и 1 лъжичка червен пипер и сипвате тук шкембето с част от останалата му вода; сипвате в него и свареното мляко. Може да го оставите да кипне отново за 1 минута.

Подрправки - лют /ама наистина лют/ червен пипер и отделно счукан чесън с оцет и сол.

Да ви е сладко!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Март 05, 2009, 03:00:14 pm »
еее,ще го пробвам ,та ако ще свиня в джамия да влезне!пък каквото ще да става! това може и да се запече , и щом казваш ,че американското не мирише/като всичко американско ;D ;D ;D/ , ще се пробва!благодаря за рецептата и щом я пробвам ,ще пратя впечатления.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Март 05, 2009, 03:16:42 pm »
Ау, че хубава тема.  :-*
Аз съм си претенциозна по отношение на храненето, но до тук изброените неща ги обичам. Мяу.

Колкото до Телците и техните вкусове, по-скоро Луната си казва думата, доколкото знам за предпочитанията в храните.  :) По отношение на храненето също така за себе си смятам, че и 6 дом дава отражение.
 Пък и аз имам друго мнение за Телците - те обичат да си хапват, но не точно всичко, угаждат си, за удоволствие го правят, не просто да се натъпчат. Абе големи са сладури.  ;D И сладичко им е на сърце на повечето.
Аз с моята Венера в Рак доста обичам да си готвя и да си майсторя ястията, направо ако нямам продукти за някоя хубава рецепта, мога да стоя гладна с часове. 
Също умирам за морски деликатеси, месца, мезенца, маслинки, салаатииии - много, сиренца иии направо не е честно да говорим за това сега, когато съм на работа и корема ми стърже.  :o  :P

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #7 -: Март 05, 2009, 03:38:40 pm »
Колкото до Телците и техните вкусове, по-скоро Луната си казва думата, доколкото знам за предпочитанията в храните.  :) По отношение на храненето също така за себе си смятам, че и 6 дом дава отражение.

Щом е така, тогава какво ще кажеш за Телец с Луна в Стрелец?  ;D
« Последна редакция: Март 05, 2009, 08:35:04 pm от Helo »

« Отговор #8 -: Март 05, 2009, 03:44:09 pm »
Това с телците и храната е наистина много интересно. Имам приятелка-вегетарианка: Телец, с АС в Рак и Луна в скорпион. Тя не, че не обича да я де месо. Обича, но съдейки по действията й  и в други области на живота, си е просто поредната й проява на някакъв мазохизъм. 

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Март 05, 2009, 03:57:10 pm »
Луната като основен сигнификатор на храненето в Скорпион е в падение-макар че Скорпиона е агресивен знак и често Слънцата там обичат много месото (познавам такива които могат да минат без всичко,но не и без месо-сигурно това е заради Марсовото влияние върху знака),познавам няколко човека с Луна в Скорпион които са станали вегетарианци, а други са имали такива продължителни периоди.В Скорпион все пак съществува и процес на изчистване от всякакви шлаки и мръсотия и често планети там го активират. ;)

Имам приятелка на която баща и е Телец-все го бъзикат,че най-важното нещо в живота му е яденето (без майтап е така,разбира се доста ниска изява),него не го интересува какво ще има само днес за ядене,трябва да знае какво ще е менюто и за утре за да може да заспи спокойно,сутринта волята му за живот се събужда с желанието за ядене, отделно колко яде не е истина  :o ;D

« Отговор #10 -: Март 05, 2009, 04:04:05 pm »
Сега ще издам една рецепта на сестра ми за сладкиш ,който ми направи в годините на криза ,когато пазарувахме с купони.

Спомените ми от този сладкиш са велики ,защото е много лесно да направиш нещо с много продукти ,но от хляб ,захар и олио да сътвориш нещо ,се иска много развихрена фантазия ;D.

Старият хляб /вече установихме ,че от мек не се получава/ се  овалва в захар и се запържва в мазнина до леко порозовяване  и готовите филийки се потяпят в захарен сироп . По късно прибави и ванилия към сиропа ,но определено съм фен на първия вид филийки.

Сега пък се е изтарикатила и ми прави пържен лук с мед и малко оцет. Първо ми правеше свинските ребърца по този начин и стават невероятно крехки , а после премина на лучените изпълнения .
 Както съм споменавал ,сестричето е телче , но луницата и е като моята в козирогата и има везна на върха на шести дом.

« Отговор #11 -: Март 05, 2009, 04:09:06 pm »
Луната като основен сигнификатор на храненето в Скорпион е в падение-макар че Скорпиона е агресивен знак и често Слънцата там обичат много месото (познавам такива които могат да минат без всичко,но не и без месо-сигурно това е заради Марсовото влияние върху знака),познавам няколко човека с Луна в Скорпион които са станали вегетарианци, а други са имали такива продължителни периоди.В Скорпион все пак съществува и процес на изчистване от всякакви шлаки и мръсотия и често планети там го активират. ;)

Имам приятелка на която баща и е Телец-все го бъзикат,че най-важното нещо в живота му е яденето (без майтап е така,разбира се доста ниска изява),него не го интересува какво ще има само днес за ядене,трябва да знае какво ще е менюто и за утре за да може да заспи спокойно,сутринта волята му за живот се събужда с желанието за ядене, отделно колко яде не е истина  :o ;D
Сигурно има проблемен втори дом,а вероятно и силен Юпитер.

« Отговор #12 -: Март 05, 2009, 04:15:20 pm »
Това с телците и храната е наистина много интересно. Имам приятелка-вегетарианка: Телец, с АС в Рак и Луна в скорпион. Тя не, че не обича да я де месо. Обича, но съдейки по действията й  и в други области на живота, си е просто поредната й проява на някакъв мазохизъм. 
Ако и втори дом и е в Рак ,ще набляга на кашкавалчета ,сиренца , млечни продукти. А ако е с Лъв на върха на втори дом ще е много капризна по отношение на предпочитанията си .

« Отговор #13 -: Март 05, 2009, 04:31:57 pm »
Ако и втори дом и е в Рак ,ще набляга на кашкавалчета ,сиренца , млечни продукти. А ако е с Лъв на върха на втори дом ще е много капризна по отношение на предпочитанията си .

С Лъв е и наистина няма угодия. Хем я мързи да си приготвя яденето сама, хем ако е навън все не е по вкуса й и в края на крайщата се тъпчи с разни салати /готово приготвени!!!/, бисквити, соеви продукти /защото разбирате ли - ние постим/ и гевреци, когато е в БГ.

Док, мнооогоо си добър!  ;)

« Отговор #14 -: Март 05, 2009, 05:00:58 pm »
Док, мнооогоо си добър!  ;)
Де да беше истина , но истината е ,че ми липсват много знания.
Втори дом се свързва с вкуса и рецепторите.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Март 05, 2009, 05:05:17 pm »
Сега установих защо харесвам китайското-имам Везни на 2 дом  ;D  (освен сладкишите които са ми слабост)

« Отговор #16 -: Март 05, 2009, 05:12:27 pm »
Сега установих защо харесвам китайското-имам Везни на 2 дом  ;D  (освен сладкишите които са ми слабост)

Сигурно си падаш по ягоди и киви ;D и всичко дето църка сиропче или по сочни сладкиши.

Ще допълня ,че везните имат слабост и към картофите ,защото картофа е под знака на венера.
« Последна редакция: Март 05, 2009, 05:17:14 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Март 05, 2009, 05:25:00 pm »
Не примирам за ягоди ,кивита често си взимам ,но то е защото имат много витамин C ,иначе -да ,обичам всички сладки плодове,за сладкиши няма да се повтаряме,а картофи-че той кой не обича картофи  ;D Обичам и зеленчуците, салатки всякакви,а като се храня при мен средно положение няма-или сам,или само в много добра компания ,не бих и не мога да издържа да се храня със всеки (големи Везни,голямо нещо )  8)

« Отговор #18 -: Март 05, 2009, 05:27:00 pm »

Виж ако не ми беше казал ,че имаш везни на върха на втори и ми беше споменал ,че обичаш нетрадиционна кухня ,щях да предположа ,че си със стрелец разположен там.
Стрелеца на върха на втори дом дава предпочитания към чуждестранните видове гозби.

« Отговор #19 -: Март 05, 2009, 05:30:25 pm »
Баща ми е Везни и ядеше само това, което готвеше майка ми/ също Везни/ или аз /също Везни/. А когато отидеше другаде на пълната чиния пред него, се хващаше за стомаха и се извиняваше, че има язва  ;D