Здравей Гост

Има ли храна, която НЕ обичате

• 143 Отговора
  • 24534 Прегледи
Re: Има ли храна, която НЕ обичате
« Отговор #40 -: Март 05, 2009, 10:28:39 pm »
но много ми се иска да пробвам жабешки бутчета - никога не съм яла и ми е интересно  ;D

Казват, че имали вкус на пилешко.

Сега, като стана въпрос за животните си спомням един документален филм за морските костенурки. Отнасяше се за някоя азиатска дъпжава, но не си спомням точно коя. Та, как ги приготвят - нали знаете какви са огромни и черупката им е е много твърда, ги нагряват живи, за да им се отвори сама черупката, след което ги убиват  :o! Думи нямам...А малките костенурчета - майка ми заравя яйцата в пясъка и те като се излюпят се втурват към морето, защото натам ги води отражението на Луната във водата. Но в наши дни светлината на града е къде по-силна и те правят кръгом и тръгват към ...на където им видят очите, но не към морето и измират.
« Последна редакция: Март 05, 2009, 10:35:23 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #41 -: Март 05, 2009, 10:39:59 pm »
ужас  :o :( :'( :'( :'( :'( :'(  горките животинчета... направо нямам думи...

*

lolitta

« Отговор #42 -: Март 06, 2009, 12:49:25 pm »
.......С Лъв е и наистина няма угодия. Хем я мързи да си приготвя яденето сама, хем ако е навън все не е по вкуса й и в края на крайщата се тъпчи с разни салати /готово приготвени!!!/, бисквити, соеви продукти /защото разбирате ли - ние постим/ и гевреци, когато е в БГ.....

хехе, аз съм с асцедент лъв, и не не знам дали това има отношение изобщо към храната, но и за мене се отнася, че съм супер претенциозна относно това, което слагам в устата ти - например задължително това, което ям трябва да изглежда добре, иначе дори и да е супер вкусно, не го и опитвам! също така предпочитам да ям чистички и простички неща, а не разни засукани специалитети, в които не знам какво има ... а и супер много ме мързи да готвя, не обичам да го правя и не ми доставя удоволствие  ::) освен това си имам мой правилник на хранене и хранителен режим, който включва само определени храни... :-\

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #43 -: Март 06, 2009, 12:59:22 pm »
също така предпочитам да ям чистички и простички неща, а не разни засукани специалитети, в които не знам какво има ... освен това си имам мой правилник на хранене и хранителен режим, който включва само определени храни... :-\

По-добре и да искаш не можеш да опишеш К2 в Дева !С АСЦ Лъв трябва 2 дом да ти е в Дева (с редки изключения)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 06, 2009, 01:01:07 pm »
- например задължително това, което ям трябва да изглежда добре, иначе дори и да е супер вкусно, не го и опитвам!

И аз съм така.
Мразя охлюви и миди, само от мисълта за тях започва да ми се гади. При мен предизвикват погнуса - като храна разбира се, не като представители на животинския свят.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #45 -: Март 06, 2009, 01:33:57 pm »
Лелеее, каква съм майсторка на мусаката! Направих я с някаква шедьовър-плънка. Жалко, че точно тази част от мусаката не я обичам.

« Отговор #46 -: Март 06, 2009, 01:55:40 pm »
.......С Лъв е и наистина няма угодия. Хем я мързи да си приготвя яденето сама, хем ако е навън все не е по вкуса й и в края на крайщата се тъпчи с разни салати /готово приготвени!!!/, бисквити, соеви продукти /защото разбирате ли - ние постим/ и гевреци, когато е в БГ.....

хехе, аз съм с асцедент лъв, и не не знам дали това има отношение изобщо към храната, но и за мене се отнася, че съм супер претенциозна относно това, което слагам в устата ти - например задължително това, което ям трябва да изглежда добре, иначе дори и да е супер вкусно, не го и опитвам! също така предпочитам да ям чистички и простички неща, а не разни засукани специалитети, в които не знам какво има ... а и супер много ме мързи да готвя, не обичам да го правя и не ми доставя удоволствие  ::) освен това си имам мой правилник на хранене и хранителен режим, който включва само определени храни... :-\
Ами ако си с лъв на АСЦ вероятно си с дева на върха на втори дом ,а това дава идеално обяснение на вкуса ти към храната ;D

*

lolitta

« Отговор #47 -: Март 06, 2009, 01:58:49 pm »
също така предпочитам да ям чистички и простички неща, а не разни засукани специалитети, в които не знам какво има ... освен това си имам мой правилник на хранене и хранителен режим, който включва само определени храни... :-\

По-добре и да искаш не можеш да опишеш К2 в Дева !С АСЦ Лъв трябва 2 дом да ти е в Дева (с редки изключения)

абослчтно дева ми е  във втори дом :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Март 06, 2009, 02:06:02 pm »
Лелеее, каква съм майсторка на мусаката! Направих я с някаква шедьовър-плънка. Жалко, че точно тази част от мусаката не я обичам.
май повечето тук сме "чревоугодници" ;D. по  въпроса за охлювите:
варя ги по 9 пъти .правя марината в която ги оставям за около 24 часа.след това пак варя.
най-гадно от всичко е измиването на черупките ;D ;D , просто е отврат.но.....,мен ме чакат -в приготвянето на охлювите никой не ми помага.след това забърквам масло с различни подправки.пъхам по 2 в черупката,запечатвам с билковото масло и бутам във фризера.от 120 охлюва излизат около 50бр.иии,като дойдат едни нахални италианци ,целия труд от цял ден изчезва точно за 1 час.много са неблагодарни като предястие!бързо свършват!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Март 06, 2009, 02:36:10 pm »
ммммм охлюви - обожавам ги  ;D  ... но всъщност съм научила свекъра ми да ги мие и чисти, а аз само ги приготвям. обичам ги и пържени с яйца и зелен лук и печени в тавичка с де що зелени треволяци намеря и обилно поляти със зехтинче  :P

*

123

« Отговор #50 -: Март 06, 2009, 03:15:33 pm »
хубава тема - храната, а последствията ;D ;D
дали защото венера ми е във водолей и упитер засяга всичките ми лични планети и не само, вкусовите ми предпочитания се менят на периоди, като могат да варират като разнообразие от минус до плюс безкрайност :D
а какво определя амплитудите при теглото, имам предвид по-големите ??? не тези от +-2 кг
от Зъболекар за първи път "чувам", че има някакъв дисбаланс при съвпад Юпи/Вен ??? странно, все си мислех че е аспект на щастието ;D, пък то вярно, пълно щастие няма  8)

« Отговор #51 -: Март 06, 2009, 03:19:48 pm »
от Зъболекар за първи път "чувам", че има някакъв дисбаланс при съвпад Юпи/Вен ??? странно, все си мислех че е аспект на щастието ;D, пък то вярно, пълно щастие няма  8)
Това е така, защото Юпитер ще стимулира стремежа към удоволствия, а храненето е едно от тях. Освен това при определени обстоятелства може и да се прояви и като нарушен обмен на веществата просто, защото Юпитер дава излишества.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Март 06, 2009, 04:13:06 pm »
искам да ви попитам , откъде при мен идва предпочитанието към екзотичните подправки , плодове и зеленчуци? и още нещо защо предпочитам зеленчуците пред плодовете?може ли един от домовете да бъде разглеждан като дом на зеленчуците , а друг като дом на плодовете :D :D :D :D,мале дали не е много :D въпроса?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 06, 2009, 04:16:23 pm »
Ох, само като ви чета да пишете за охлюви, ми се свива стомахът...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 06, 2009, 05:04:29 pm »
Ох, само като ви чета да пишете за охлюви, ми се свива стомахът...  :-[
дори няма да разбереш ,че си яла охлюви , много са вкусни-повярвай!трябва да опиташ!
а как стой въпроса с водните падпадъци ;Dжабешките бутчета.??

« Отговор #55 -: Март 06, 2009, 05:05:36 pm »
искам да ви попитам , откъде при мен идва предпочитанието към екзотичните подправки , плодове и зеленчуци? и още нещо защо предпочитам зеленчуците пред плодовете?може ли един от домовете да бъде разглеждан като дом на зеленчуците , а друг като дом на плодовете :D :D :D :D,мале дали не е много :D въпроса?
С Козирог на върха на втори дом ,вероятно си падаш по гъбите,зеленце ,краставички и да са обилно поляти с киселички подправки . След това обичаш екзотични чуждестранни изделия от консервички,студени десерти .Млечните продукти трябва да са нискомаслени. С пети дом Овен не обичаш да се мотаеш дълго време в кухнята ,макар ,че с телец в шести дом в нея се намира почти всичко. Като ти накривее от любовни разочарования имаш склонност към преяждане .Обичаш да събираш рецепти за готвене /луна в шести/  и вероятно в кухнятя имаш някоя купа с бомбони или дребни сладки . Вероятно имаш и проблеми с количеството на мазнината ,която използваш при готвене .
С АСЦ Скорпион и Дева на върха на десети дом с гаранция имаш проблеми с храносмилателната система и чувството за тежест в стомаха да ти е познато от прекаляването на подправчици .

« Отговор #56 -: Март 06, 2009, 06:11:50 pm »
Много обстойни познания има Док за хранителните предпочитания.Впечатляващо!Не съм попадала на астрологични четива със задълбочени разработки по тази тема.Док,би ли споделил източници на информация? ::)

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Март 06, 2009, 06:16:34 pm »
С Козирог на върха на втори дом ,вероятно си падаш по гъбите,зеленце ,краставички и да са обилно поляти с киселички подправки . След това обичаш екзотични чуждестранни изделия от консервички,студени десерти .Млечните продукти трябва да са нискомаслени. С пети дом Овен не обичаш да се мотаеш дълго време в кухнята ,макар ,че с телец в шести дом в нея се намира почти всичко. Като ти накривее от любовни разочарования имаш склонност към преяждане .Обичаш да събираш рецепти за готвене /луна в шести/  и вероятно в кухнятя имаш някоя купа с бомбони или дребни сладки . Вероятно имаш и проблеми с количеството на мазнината ,която използваш при готвене .
С АСЦ Скорпион и Дева на върха на десети дом с гаранция имаш проблеми с храносмилателната система и чувството за тежест в стомаха да ти е познато от прекаляването на подправчици .
от всичко ,което си написал не съм съгласна с консервичките и киселите подправки!
нямам нищо против останалото , но в кухнята съм аз където започва и свършва креативната част.после ,лелеее ,цялата къща е навън и много моля миенето на съдове ,както и подреждането въобще не са за мен!
а по отношение на подправките имам повече отколкото можеш да намериш в магазин.много и много експериментирам с тях.обожавам ги.склонност към напълняване-миии , от телеца съдиш-нали?
но не съм пълна , ама ако кача нещо сещай се къде е?!-около  коремчето.уж бедрата и таза били на стрелеца. :)

« Отговор #58 -: Март 06, 2009, 06:19:12 pm »
Да кажа и за себе си-асц.- рак,К2-рак,К5-везни,Луна-в овен  10 дом,Слънце-стрелец.Не ям тлъсти ,мазни храни,дреболии(освен шкембе ),луци,белтъка на яйцето .От дете мразя прясно мляко и филия с масло и сирене.Обичам сметаново-плодови торти,китайска храна,но не толкова ориза.Картофите са ми фаворит.И сочните цитрусови плодове,може и ягодки.ЕЕЕЕХ,чак огладнях докато пиша! ;D 

« Отговор #59 -: Март 06, 2009, 07:03:21 pm »
от всичко ,което си написал не съм съгласна с консервичките и киселите подправки!

За консервите отговаря Сатурн и понеже Козирог ти е на върха на втори дом съм ти писал ,че си падаш по тях .Ако ти звучи пресилено консерва ,то тогава полуфабрикати как ти звучат.