Здравей Гост

За Раците!

• 295 Отговора
  • 40714 Прегледи
*

Ivanco

• *
  • 148
За Раците!
« -: Март 07, 2009, 10:16:13 am »
Привет на всички съфорумци астролози!

Аз съм съвсем новорегистриран - казвам се Иван и съм от Велико Търново. Та реших да се запознаем. Освен това ме интересува има ли измежду Вас Раци / най-вероятно да :) / ?
 А как се чувствате в черупката си? А не-раците пък от своя страна харесвате ли представителите на този слънчев знак и ако не - защо? Май много въпроси станаха като за начало.... Просто съм любопитен, понеже и аз съм Раче и то типично - с преобладаваща водна стихия в картата - Слънце, Луна и Венера в Рак, а Луната даже е на трон.

Re: За Раците!
« Отговор #1 -: Март 07, 2009, 12:12:00 pm »
А не-раците пък от своя страна харесвате ли представителите на този слънчев знак и ако не - защо?

Здравей Ivanco! Не ги харесвам, но ми влизат под кожата, разбираш ли. Все пак в Рак имам Луна, ЮЛВ и Сатурн. Идват ми много емоционални и драматични. В личния живот е много лесно да прекратиш връзка , но ако работите на едно място трябва да развиваш взаимоогношенията. Така от години ми е много интересно да наблюдавам взаимоотношенията си в службата с едно раче с АС водлей /аз съм със слънце съвпад на Уран/. Колежката не е началник на никого, но работата на много хора зависи от нея. Още пред години аз някак намерих точния подход и разбирох на какво се дължи целия й бунт срещу нас. Просто я караха да работи повече, а на нея не й се щеше. Та аз и подавах работата така, че да е удобно за нея. И както казваха новодошлите - "само ти не говориш против нея". Вече всичко е наред, тя ми е голям съмишленик и не знам какво бих правила, ако я нямаше. Надявам се, поне аз докато съм там  :P, и тя да е там.

Ако има зодия, която наистина не разбирам, това са Рибите. Имаше период в живота ми, където беше пълно с Риби и Раци. Ужас. Добре, че свърши. Зодията, на която не съм попадала както в приятелство, така и в работа /доколкото ми е известно/ е Козирог.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #2 -: Март 07, 2009, 12:27:47 pm »
Aurora, ще ми кажеш ли защо не ти харесват Раците, кое у тях те дразни? Може би точно защото ти влизат под кожата, а ти не искаш това. Просто не е лесно да се спечели доверието и приятелството /да не говорим за любовта/ на един Рак, но след това е много лесно и са вечно твои. Явно се предаваш лесно.....Или пък си Ти щом Раците не разбираш и ти идват много чувствителни, то за Рибите какво да говорим.Тях има ли кой да ги разбира въобще - най-хаотичния знак в зодиака. Най-близко до някакво разбиране са състихийниците им - ние Раците и Скорпитата. И като писа за колежката си Рак с Асц Водолей - аз пък съм с Марс на МС във Водолей и Асцендент Близне - от приказливите...:)
Абе, сложни хора сме наистина, но от друга страна гениално лесно се достига до нас, само търпение да имаш.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Март 07, 2009, 12:42:09 pm »
Щом си с АСЦ Близне  ;D и с Марс във Водолей -явно си "чакал" войнството във Водолей /особено Марс/ и Луната в Рак за включването ти в този форум-все ще намерим общ език  :) Добре дошъл и особено заради липсата на представители на нашият пол в този форум  ;D

За Рачета не знам-аз като Козирог разбираш,че не са ми по вкуса,нямам приятели и близки с такова Слънце (но тук таме някоя Венера,Марс и АСЦ се намира ) за да заявя твърдо отношение,пък и нали е индивидуално всичко.
Иначе нуждата ти от резон с отсрещната страна,освен силна Луна която имаш,предполага силни опозиции или 7 дом.
Ако не си от най-свитичките Рачета  си постни картата като визитна,щом толкова искаш да се представиш!  ;)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #4 -: Март 07, 2009, 12:44:38 pm »
А не-раците пък от своя страна харесвате ли представителите на този слънчев знак и ако не - защо?

Ако има зодия, която наистина не разбирам, това са Рибите. Имаше период в живота ми, където беше пълно с Риби и Раци. Ужас. Добре, че свърши. Зодията, на която не съм попадала както в приятелство, така и в работа /доколкото ми е известно/ е Козирог.
Да , аз също мисля така за рибите, но колкото повече им се ядосвам все повече Риби привличам в живота си или поне такива с Меркурий или Венерка в Риби. >:(Те са ми непонятни , много хлъзгави и променливи, абе напълно непонятни за Теленце като мен.Предполагам,че трябва да виня моя натоварен 12 дом?! ::)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5 -: Март 07, 2009, 12:52:35 pm »
Не ти е от 12 дом,домовете са области в живота,а не принципи и качества каквито са планетите и знаците- е чак пък никакви аспекти ли нямаш на Нептун към вътрешни планети? Виж дали и няма някаква връзка с въздушните домове (било да е твърд аспект с някой техен управител или друго),може да разгледаш и 5 и 11 дом.Ако в картата ти знак Риби и Нептун не ти дават отговора,си търси в прогресиите и транзитите.  ;)

При мен когато Нептун ми мина транзитно върху Марса,това съвпадна с прогресивния ингрес на Марс в Риби и привличах хора Нептуниански тип (Нептун в аспект със светилата и вътрешна планета в Риби,даже няколко Марса в Риби ми се случиха тогава);отделно от това изявата ми беше Нептунианска като психика,като всичко,но това и съвпадна и с прогресивната Луна в Риби.Е толкова застъпено Нептуново влияние направо мен като Козирог ми дойде в повечко! (Лъжа естествено  ;D-с тази мойта издържливост и самоконтрол,мога да изнасям много)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #6 -: Март 07, 2009, 12:54:36 pm »
Добре дошъл! :)
Аз имам една близка приятелка и бивша колежка, Рак и много се разбираме.Харесвам ,защото е много пряма, което ми се вижда малко нетипично за Рак.А и баба ми която ме е отгледала е Рак и имам слабост към нея.Не ми е трудно да харесвам зодията, аз също имам Луна в Рак.Забелязала съм ,че най-добре се разбирам  с Луни в Рак и Риби, независимо от слънчевия знак.Емоционални хора  , грижовни, което понякога тежи или по-скоро става досадно,но...аз ги харесвам. ;D

« Отговор #7 -: Март 07, 2009, 01:01:15 pm »
Aurora, ще ми кажеш ли защо не ти харесват Раците, кое у тях те дразни? Може би точно защото ти влизат под кожата, а ти не искаш това. Просто не е лесно да се спечели доверието и приятелството /да не говорим за любовта/ на един Рак, но след това е много лесно и са вечно твои. Явно се предаваш лесно.....

Не, че се давам лесно, но дори и не полагам усилия  :P. Не виждам защо, ако нещата не се получават трябва зорлем да ги провя по мой вкус. А иначе - много са драматични милите и ега ти избирателната памет. Все едни такива случки от старо време ще ти извадят. "А ти спомняш ли си, когато ....", ама само това, което им изнася. Това на моя АС ЛЪв му идва в повечко.

А това, че сте верни завинаги направо си е проблем  ;D  ;D  ;D Една моя позната Козирог /ето, че се намери един Козирог в живота ми  ;D Защо ли забаравих за него?/ от години не може да разведе любовника си - Рак. И така и не е разбарла, че тя не държи парада там. Хем не може да се отърве от него, хем не може да го има.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #8 -: Март 07, 2009, 01:08:03 pm »
Не ти е от 12 дом,домовете са области в живота,а не принципи и качества каквито са планетите и знаците- е чак пък никакви аспекти ли нямаш на Нептун към вътрешни планети? Виж дали и няма някаква връзка с въздушните домове (било да е твърд аспект с някой техен управител или друго),може да разгледаш и 5 и 11 дом.Ако в картата ти знак Риби и Нептун не ти дават отговора,си търси в прогресиите и транзитите.  ;)

При мен когато Нептун ми мина транзитно върху Марса,това съвпадна с прогресивния ингрес на Марс в Риби и привличах хора Нептуниански тип (Нептун в аспект със светилата и вътрешна планета в Риби,даже няколко Марса в Риби ми се случиха тогава);отделно от това изявата ми беше Нептунианска като психика,като всичко,но това и съвпадна и с прогресивната Луна в Риби.Е толкова застъпено Нептуново влияние направо мен като Козирог ми дойде в повечко! (Лъжа естествено  ;D-с тази мойта издържливост и самоконтрол,мога да изнасям много)
Синухе, в 11 дом нямам нищо, но за сметка на това 5 дом ми е най-натоварен.Не знам как  да прикача хороскопа си ,но това ми е рожденната дата: 21.04.1980, 07.15 сутринта, Пловдив.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #9 -: Март 07, 2009, 01:10:01 pm »
Лошо няма, ще я постна - картата де. Само дето не виждам от къде да си кача файла, а и не мога да копирам картинката тук. Аз ли съм, не съм ли....Помооощ!
И чак ли толкова няма мъже в тоя форум бе? То знаех, че е занимание женско Астрологията, но чак толкова..... :(

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #10 -: Март 07, 2009, 01:13:31 pm »
Благодаря, LONDA. Радвам се, че все някои ни харесва - нас Рачетата. Но май не трябва да сме толкова добри явно. Или пък трябва - кой да ти каже..... :-\

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #11 -: Март 07, 2009, 01:13:44 pm »
Лошо няма, ще я постна - картата де. Само дето не виждам от къде да си кача файла, а и не мога да копирам картинката тук. Аз ли съм, не съм ли....Помооощ!
И чак ли толкова няма мъже в тоя форум бе? То знаех, че е занимание женско Астрологията, но чак толкова..... :(

Е ти нали не си тук заради мъжете? ;D ;D Какъв е проблема?

Добре си ни дошъл, исках да кажа.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Март 07, 2009, 01:16:41 pm »
Ето ти един пример за качване на карта  :)

Правиш си карта в www.astro.com   и после я сейваш на компа,от там я качваш на този сайт http://imageshack.us/, а той ще ти даде линка за слагане на картинката във форуми.

Аз излизам,ако имаш някакви проблеми,все някой ще ти помогне  ;)

« Отговор #13 -: Март 07, 2009, 01:21:05 pm »
Аз съм с асц. и СЛВ в рак,но откровено не ги харесвам-явно не харесвам и себе си! :P  ;D Вярно е това за прекалената мнителност,чувствителност и избирателна памет.Казвали са ми,че помня като слон-естествено все драматични и лоши ситуации.За доброто и оптимистичното като че ли тези хора са слепи(по скоро умишлено го оставят настрани,когато не им върши работа като аргумент)Добре,че слънцено ми е в Стрелец,та малко по-оптимистично да я карам.А да не говорим пък за честата смяна на настроенията-по 4 пъти на ден,да му се не види и влиянието на Луната...
За мен Рибите обаче са по-неприемливи.Там нещата са неуловими и непостоянни,да не говорим за хроничното лъготене и стоварване на личната отговорност върху другите.Само да не обидя някого-мир,мир!!!!!

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #14 -: Март 07, 2009, 01:26:36 pm »
Да, Kali, не съм тук заради мъжете, а заради Астрологията. Е, радвам се, че има много жени наоколо, не съм от желязо все пак.... Явно е занимание женско все пак Астрологията. Но на кого му пука, а и това не е важно.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #15 -: Март 07, 2009, 01:40:56 pm »
Ето я и моята карта, които е заинтересован да заповяда. Мислете, коментирайте.
Благодаря за помощта и мъжката солидарност Sinyhe  ;D

http://img156.imageshack.us/img156/9105/ivan.png

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #16 -: Март 07, 2009, 01:48:43 pm »
Aurora, какви са тези любовници Раци дато говориш за тях. Това е изключително рядко срещано за Рак мисля. Явно човека иска да си запази семейството на всяка цена, разбирам го напълно. Значи тази мацка няма шанс да го разведе насила, освен ако съвсем не се сговнят отношенията им в къщи с половинката. Така мисля аз.
А за спомените - така е, мислим често за миналото, но имаме своиството да си спомняме само хубави неща, приятните спомени. Поне аз съм така. И мога да ти кажа, че това ни крепи - memories! А защо пък да е проблем верността, толкова ли е нетипична за мъжете. Не искате ли Вие жените верни мъже или не вярвате, че съществува такова нещо?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #17 -: Март 07, 2009, 01:52:50 pm »
Иванко, ако имаш регистрация в астрокома, можеш да си сложиш картата директно от там:
1. Отваряш си натала.
2. Кликваш върху картата с десен бутон, отваря се прозорец, най-долу е Properties, кликваш върху него и копираш адреса.
3. В менюто за писане на отговори кликваш върху картината, в ляво от земното кълбо и по средата между двете големи скоби пестваш адреса.

Получава се ето това /моя карта/:

Извини ме ако съм прекалено обстоятелствена. :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #18 -: Март 07, 2009, 01:58:40 pm »
Тр. Юпитер е в съвпад със СЛВ в 9-ти дом Водолей, може и да поостанеш във форума  :)

« Отговор #19 -: Март 07, 2009, 02:08:43 pm »
Слънце в критичен градус Анарета-почти Лъв,по-малко рак...мисля аз!