Точно, както и предполагах
. Мисля, че не си видял някои аспекти при транзитите с включени Сатурн и Марс:
-Транзитната опозиция Сатурн / Уран в дева/риби засяга с квадратури луната в 12 дом
-Марс е в съвпад с Меркурий, управителя на 6 дом /здравословното състояние/
По отношение на прогресиите и аспектите, които споменаваш.
-Прогр. Луна не прави никакви аспекти
-Прогр. Асцендент е в толкова широк квадрат с Марс, че програмата ми даже не го отчита
-При прогресиите се гледат бързите планети. Незнам защо изобщо посочваш прогресивен Сатурн. Дори след двайсет години той пак ще си е в същата позиция. Да ти припомня, че стъпката е 1 ден = 1 година. Т.е ако човек е на 60години прогресивните планети ще са със същото разположение на каквото са били транзитиращите планети 60 дни след раждането му. Затова и при прогресиите се гледат планетите до Марс.
-Прогресиите рядко се свързват с външни събития, а действат на едно по-вътрешно, интимно ниво
Имам известни съмнения за верността на часа.
Ще проверя и за някои задействани мидпойнти.
Часът е верен.
Да,Марс съм го изтървал.А Сатурн не го включвам,защото работя с по-тесни орбиси-може и да е повлиял.
Въпреки това квадратурата на Уран е точна-личността умира когато е приета за изследване в болницата (Луна в 12 дом, Уран в натала съвпада с К6),по време на изследванията.Причината е скрита пневмония,която натоварва сърцето,последното не издържа на напрежението .
Прогресиите не се свързват толкова рядко с външните събития,понякога е доста често!Това от личен опит върху себе си и върху други твърдо мога да го заявя.Има и автори които твърдят същото.
Прогресията на Луната е една от най-важните,дома в който прогресира често показва основните събития по време на периода и през дадения дом.В случая Луната е в
4 дом! (Това не ми е 1вият или 2ри случай на смърт при прогресия на Луна през 4ти дом)
Натални аспекти,които става точни при прогресия се взимат предвид-били те на Сатурн и без значение колко време е това,изявата по тях е напълно възможна,могат да влошат или подобрят положението в определени сфери свързвайки се с останалите влияния.В случая Сатурн е на 0,30 от Марс. Това е един класически аспект за смърт или болест,в случая дори е в 6 дом,а Марс упр 4ти,Сатурн заключен 1ви.
Прогресивния
АСЦ е на 21,30 в Риби
в точен квадрат с Марс / 0,36 орбиса /!
Явно си гледала дирекционния,защото на програмата ми и астро кома е един и същ.
Прогресивния
ИЦ е в точен съвпад със Сатурн /0,29/. Също класически показател.
За това,че се взимат предвид прогресивните куспиди можеш да видиш в книгата на Каръл Ръшман "Изкуството на предсказателната астрология",макар че този метод го знам от години и от тогава знам,че работи

Сега и виждам,че прогресивните Марс и Уран са в съвпад също,но това вече е на по-вътрешно ниво,не че и то не влияе.
При построяване на прогноза си има пирамидална структура,тук най-силен е съвпада Плутон-АСЦ ,той показва основният процес,останалите фактори показват как той ще се прояви и се тълкуват във връзка с него или той има налагаща енергия като най-силен (в транзитите). Транзитната му решетка е показателна за събитието:
Плутон натално е в 8 дом ,упр 11 ,транзита е в 1 дом ,АСЦ се упр от Юпитер в 8 дом.Отделно от възможностите за смърт/трансформация при Плутон в съвпад с АСЦ,2 пъти в решетката имаме 8 дом- веднъж като причина и втори път като следствие (ако се използва този начин от Бернадет Брейди).Ще допълня,че по самото събитие (не процеса), 11 дом представя многото хора около нея в момента на смъртта,а Юпитер в решетката (планети в решетката се слагат само когато е аспектиран ъгъл/куспида в картата и се тълкуват) който се тълкува заедно с 8 дом е дал леката, безболезнена смърт.