Здравей Гост

плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!

• 212 Отговора
  • 29646 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!
« Отговор #100 -: Март 10, 2009, 12:59:15 am »
Точно, както и предполагах :). Мисля, че не си видял някои аспекти при транзитите с включени Сатурн и Марс:

-Транзитната опозиция Сатурн / Уран в дева/риби засяга с квадратури  луната в 12 дом
-Марс е в  съвпад с Меркурий, управителя на 6 дом /здравословното състояние/

По отношение на прогресиите и аспектите, които споменаваш.
-Прогр. Луна не прави никакви аспекти
-Прогр. Асцендент е в толкова широк квадрат с Марс, че програмата ми даже не го отчита
-При прогресиите се гледат бързите планети. Незнам защо изобщо посочваш прогресивен Сатурн. Дори след двайсет години той пак ще си е в същата позиция. Да ти припомня, че стъпката е 1 ден =  1 година. Т.е  ако човек е на 60години прогресивните планети ще са  със същото разположение на каквото са били транзитиращите планети 60 дни след раждането му. Затова и при прогресиите се гледат планетите до Марс.
-Прогресиите рядко се свързват с външни събития, а действат на едно по-вътрешно, интимно ниво

Имам известни съмнения за верността на часа.
Ще проверя и за някои задействани мидпойнти.

Часът е верен.

Да,Марс съм го изтървал.А Сатурн не го включвам,защото работя с по-тесни орбиси-може и да е повлиял.

Въпреки това квадратурата на Уран е точна-личността умира когато е приета за изследване в болницата (Луна в 12 дом, Уран в натала съвпада с К6),по време на изследванията.Причината е скрита пневмония,която натоварва сърцето,последното не издържа на напрежението .

Прогресиите не се свързват толкова рядко с външните събития,понякога е доста често!Това от личен опит върху себе си и върху други твърдо мога да го заявя.Има и автори които твърдят същото.

Прогресията на Луната е една от най-важните,дома в който прогресира често показва основните събития по време на периода и през дадения дом.В случая Луната е в 4 дом! (Това не ми е 1вият или 2ри случай на смърт при прогресия на Луна през 4ти дом)

Натални аспекти,които става точни при прогресия се взимат предвид-били те на Сатурн и без значение колко време е това,изявата по тях е напълно възможна,могат да влошат или подобрят положението в определени сфери свързвайки се с останалите влияния.В случая Сатурн е на 0,30  от  Марс. Това е един класически аспект за смърт или болест,в случая дори е в 6 дом,а Марс упр 4ти,Сатурн заключен 1ви.

Прогресивния АСЦ е на 21,30 в Риби в точен квадрат с Марс / 0,36 орбиса /!
Явно си гледала дирекционния,защото на програмата ми и астро кома е един и същ.

Прогресивния ИЦ е в точен съвпад със Сатурн /0,29/. Също класически показател.

За това,че се взимат предвид прогресивните куспиди можеш да видиш в книгата на Каръл Ръшман "Изкуството на предсказателната астрология",макар че този метод го знам от години и от тогава знам,че работи  ;)

Сега и виждам,че прогресивните Марс и Уран са в съвпад също,но това вече е на по-вътрешно ниво,не че и то не влияе.

При построяване на прогноза си има пирамидална структура,тук най-силен е съвпада Плутон-АСЦ ,той показва основният процес,останалите фактори показват как той ще се прояви и се тълкуват във връзка с него или той има налагаща енергия като най-силен (в транзитите). Транзитната му решетка е показателна за събитието:

Плутон натално е в 8 дом ,упр 11 ,транзита е в 1 дом ,АСЦ се упр от Юпитер в 8 дом.Отделно от възможностите за смърт/трансформация при Плутон в съвпад с АСЦ,2 пъти в решетката имаме 8 дом- веднъж като причина и втори път като следствие (ако се използва този начин от Бернадет Брейди).Ще допълня,че по самото събитие (не процеса), 11 дом представя многото хора около нея в момента на смъртта,а Юпитер в решетката (планети в решетката се слагат само когато е аспектиран ъгъл/куспида в картата и се тълкуват) който се тълкува заедно с 8 дом е дал леката, безболезнена смърт.

*

porto_kalka

« Отговор #101 -: Март 10, 2009, 08:24:35 am »
Прогресивната Луна е била в този 4 дом поне още два два пъти през живота на този човек. Не е имало фатален край.
Прогресивен Сатурн  повече не искам да го коментирам. За мен подобно разглеждане  е безсмислено.Казах си мнението.
В случая има далеч по-значими транзитни аспекти. И то от Марс и Сатурн.
Също съм работила достатъчно време с прогресии и съм разговаряла с професионални астролози, чието мнение е същото като моето. Прогресиите действат на вътрешно ниво и не водят до събития.

Прогресивната карта съм я построила в две програми – Солар файър и Зет 7 Про.  И двете отчитат прогресивен асцендент на 27*37' в риби. Натален Марс е на 22*06' в близнаци. Незнам за какъм точен аспект говориш. Прогресивен IC също не е в точен аспект със Сатурн – орбисата е повече от 2 градуса. Пускам ти картите и от двете програми.

Бях открила два мидпойнта, които се свързват със заболяване и скрит процес.
-Транзитен мидпойнт Сатурн/Плутон попада върху натално Слънце
-Транзитен мидпойнт Слънце/Нептун попада върху натална Луна
Два аспекта, които говорят за слабост, немощ, отпадналост, както и за скрити процеси.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #102 -: Март 10, 2009, 08:50:50 am »

Също съм работила достатъчно време с прогресии и съм разговаряла с професионални астролози, чието мнение е същото като моето. Прогресиите действат на вътрешно ниво и не водят до събития.

Аз пък с такова твърдение не мога да се съглася.Същото мога да кажа и аз,че съм работил и съм видял,че прогресиите дават събития(при това също съм професионален астролог).Както си решиш иначе-астролози много,мнения много.Нямам намерение да споря,фактите по картата си говорят сами-който иска ги зачита.

Не е необходимо всеки път прогресията на Луната през определен дом да се свързва само с една от харектиристиките на дома-те са няколко,а за тази физически край естествено се засилва от други фактори.Което обаче не променя факта,че е именно в 4ти дом по време на смъртта;както и други прогресивни аспекти като квадрата на АСЦ с Марс и съвпада на ИЦ със Сатурн.

Програмите ти нещо дават грешка,добре е да си видиш настройките или друго.
Ето слагам картата от astro.com,която съвпада с картата от astroworld-a.Или ще изкараш и astro.com,че грешат?

*

porto_kalka

« Отговор #103 -: Март 10, 2009, 09:20:45 am »
Извини ме, но след всичко, което си написал някак си не мога да те възприема като професионален астролог.
Искам да ми цитераш поне един автор, който да е написал, че прогресивен Сатурн дава събития. Благодаря.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #104 -: Март 10, 2009, 09:30:36 am »
Как ме възприемаш си е твоя работа  :)

Вече съм ти цитирал един автор,при който без значение от участващата планета ставането на прогресивен аспект точен се взима предвид.Чети и ще видиш кой.Автори много все пак,астрологията не е само книжки и възприемане на всички модели и техники които се продуцират.

И не разбрах какво стана с картата-къде ти е проблема с АСЦ ?

*

veshti4ka

« Отговор #105 -: Март 10, 2009, 09:44:00 am »
ооооооо квадрата на транзитният към натален Плутон е кошмар за миролюбивия ми дух  >:(  в момента тресе бившия ми съпруг и ми прави живота черен - последния път го заплаших, че ще го набия щото не се трае  ::) :-\ :'(  ама не му зная часа на раждане и идея си нямам кой дом му управлява, но определено му управлява всички дяволи  :-X :-X :-X

и на мен ми предстои такъв квадрат към края на годината май  ;D

*

porto_kalka

« Отговор #106 -: Март 10, 2009, 09:44:58 am »
Асцендента ще си го сметна ръчно. Съветвам те и ти да го провериш по същия начин, а не с програма, ако можеш разбира се.

*

veshti4ka

« Отговор #107 -: Март 10, 2009, 09:48:45 am »
Мари привет  :)  ето ти картата  :P

« Последна редакция: Март 10, 2009, 10:15:08 am от veshti4ka »

*

veshti4ka

« Отговор #108 -: Март 10, 2009, 10:11:35 am »
Мари, това което виждам за тази дата е следното:
1. квадрат на транзитен към натален Плутон и транзитният Плутон е в съвпад с Марс /другият управител на скорпиона/. при транзити на Плутон приемам от 3 до 5* орбис заради факта, че е много бавна и тежка планета.
2. наталната ти луна се намира в скорпион във 2 дом. Луната принципно изразява майката.
3. между транзитния Плутон и наталната ти Луна има полуквадрат - минорен аспект, а минорните аспекти са кармичните аспекти.
4. за датата имаш възврат на СЛВ и транзитния СЛВ е в съвпад с Хирон в 5 дом - отново кармични аспекти.
5. транзитните Слънце, Венера и Меркурий R са в 9 натален дом, който освен дългите пътувания и философии аз го свързвам и с пътуването на душата. негов естествен управител е Юпитер, а Лилит е в съвпад с наталният ти Юпитер във 2 дом. Транзитния Юпитер обаче се намира в 4 дом - на края и е ретрограден...

уффффф ще продължа след малко, че ме извикаха за една работа  ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #109 -: Март 10, 2009, 12:41:47 pm »
 мисля, че казусът е интересен и  има  нужда от нова тема!

що се отнася до плутон и пречистващата му сила- тази пречистваща сила идва "зорлем"  не стават нещата доброволно- нужно е съпротивление

Mari  ще си позволя да изразя това, което виждам на  1 поглед: трудно детство и цложни семейни отношения, които са били свързани  понякога и с прекаляване във въздействието било  то  психически  или физически и ти си наследила експанзивността на харакетера на семейната динамика; ролята ти на "лечител" ( защото имам фантазията,че доста често много добре  разбираш  душевния свят на прителките си  и им даваш енни съвети) донякъде те поставя доста далече от това да се чувстваш приобщена;подозирам, че родителите ти са починали доста  близо един след друг с взаимовръзка  на двете събития-усещането за вина  няма как да бъде конструктивно;бих те посъветвала да се доверяваш на сънищата си ( тогава когато имаш възможност да си позволиш това усещане)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #110 -: Март 10, 2009, 03:25:32 pm »
Mari,много е тежко това за толкова малко време да си заминат и двамата родители  :( 
(Стига това да не е някаква шега,не искам да те засегна,но всичко е възможно,просто ми се видя странно,не че е невъзможно  :) )

За тебе при прогресии,целият период показва фаза на приключване и освобождаване от миналото,пожънване на засятото,узряване на душата от опита.

Лунна Фаза-Стара Луна  ( в живота ни много неща се разчистват,заминават си,миналото е в своя окончателен пик,за да даде място на бъдещето при Новолунието с новите и градивни пътища;преживяванията на душата през този период могат да бъдат тежки и болезнени тъй като може да се нарече кармичен-нещата стигат до естествения си край)

При събитието на бащата:

Прогресивната Луна в Риби 6 дом - и знака и дома се свързват с кризите на съзнанието и показват възможни страдания,нужда от трудна адаптация,грижи за душевното и физическо състояние

Венера в опозиция на Плутон  6/12 дом

Мц/ИЦ квадрат Луната

прогресивните 2/8 дом са в съвпад с 3/9 дом 

Транзити:

двоен аспект квадрат Сатурн / Нептун ( в твоята карта Сатурн упр 4 дом на бащата и се намира в 8 дом, това е един от аспектите за загуби,изчезване,болести,неясни процеси)

Плутон квадрат Слънце  (загуба на мъжа,бащата,криза в самоидентификацията,наложени промени)

Марс квадрат Плутон

Възли квадрат Юпитер ("вземане на щастието")

Уран тригон Луна (внезапни емоции,внезапно освобождаване от миналото,бързи промени по всичко свързано с Луната)

При събитието по майка ти по прогресии имаш следните аспекти:

Венера в последен градус на Риби (критичност по Венера)

Луна в ингрес на знак Овен  (Луна в Овен дава самостоятелност)

Венера е още в опозиция с Плутон 6/12 дом

*

porto_kalka

« Отговор #111 -: Март 10, 2009, 05:10:42 pm »
Изчислих прогресивния асцендент на ръка. Верния е този от астрокома. Видях и къде ми е грешката - при въвеждането на данните в програмите съм задавала 12 часа наобяд. Така че, за това се извинявам, но продължавам да настоявам за другите неща 8) :P.

*

Nebesna

« Отговор #112 -: Март 10, 2009, 05:43:24 pm »
Дали прогресиите дават събития? Аз мисля, че спорът е излишен, тъй като всичко е въпрос на формулировка. Да, вярно е, че прогресиите действат на вътрешно ниво, но те се използват за прогнозиране на събития, именно защото дават вътрешната нагласа/подтика към определено действие. И ако този подтик срешне благоприятна звездна аспектация в транзитите, то шансът действието да се реализира става достатъчно голям. Затова аз винаги използвам прогресиите паралелно с транзитите. Като пример искам да посоча една прогресивна (по-скоро ретроспективна) техника за ректификация по датата на първия брак. Гледа се всеки 30 градусов аспект на пр. МЦ с управителя на Десц., Слънцето или Марс (при жените) и Луната и Венера (при мъжете, респ.). Аз изполвам този метод като спомагателен и за прогнозиране на първия брак при неженени индивиди. В момента проучвам доколко действа и по отношение на зачеването на първото дете, като съм подбрала извадка от жени, които не са имали аборти.

*

porto_kalka

« Отговор #113 -: Март 10, 2009, 06:46:52 pm »
Точно това имам впредвид :).
Вторичните прогресии могат да се разглеждат като индикация за това как индивидът ще възприеме едно събитие чисто психологически, как  ще го изживее, докато транзитите носят външните предпоставки, които не подлежат на контрол от страна на човек. И затова неслучайно се разглеждат   при прогресиите  вътрешните планети.

Едно и също събитие при двама различни индивида може да се възприеме по съвсем различен начин. За единия това да е стрес, но за другия – нова възможност. Примерно едно  уволнение от работа  за  един може да е свързано с изпадане в депресия, стрес, от там финансови и семейни проблеми, но затова пък за друг,  това да е отърваване от гадния шеф и неприятните колеги и  факторът, заради който най-сетне се решава да замине на  работа в чужбина, където би печелил по-добре и би натрупал по-качествен опит.

И така транзитите и при двамата ще покажат уволнение, а прогресиите как ще бъде възприето то.   

*

Синухе

• 4978
« Отговор #114 -: Март 10, 2009, 09:14:45 pm »
Изчислих прогресивния асцендент на ръка. Верния е този от астрокома. Видях и къде ми е грешката - при въвеждането на данните в програмите съм задавала 12 часа наобяд.

Е,знаем че не това е грешката,но както и да е  ;)

За мен прогресиите не създават само психологическа нагласа,има случаи в които отразяват външни процеси и обстоятелства,показват събития,които не винаги зависят от воля,чувства и т.н.Транзитите също не действат само на външно ниво-могат да отразят и вътрешни състояния.Но и в двата случая има проявление-дали ще е отвътре-навън, от навън-навътре като път на процеса на сформиране на събитието,то се изявява-транзитите не са единствения причинен фактор.Прогресиите са най-индивидуалния метод тъй като показват разгръщането на наталната карта във времето,на заложеното във нея-което освен растеж на съзнанието,представя и разгръщане на заложени в натала събития.

Няма да навлизам в излишни спорове ,всеки си има свой път в астрологията,но да се отхвърля очевАдното с лека ръка и да се протъркват остарели твърдения,които не се зачитат на всякъде /не говоря за себе си/-е лишено от смисъл.Ще дам един елементарен пример при който не става въпрос за никакви психологически нагласи,чувства и т.н.-просто има налагане на обстоятелствата да се изживее,премине през определен път-давам пример за себе си и моето влизане в казармата:

2 седмици ! след Прогресивно Новолуние във Водолей в 6 дом влизам да си изпълня военния дълг  (Водолей-груповата енергия,6 дом-дълга)                /В натала Марс ми е точно на К6/

Прогресивната Венера е в ингрес във Водолей ( 0,52- още е в 1 градус)   

Прогр ИЦ в съвпад с Нептун в 4 дом   (орбиса + 0,44) 

При излизането:

Прогресивната Луна ингресира в Риби (намира се в 0,30 -1 градус)

Прогр Марс квадрат Уран (-0,06 орбиса )

К12/К6 ингресират от Лъв/Водолей в Дева/Риби

Мисля,че аспектите говорят сами за себе си ,че да ги обяснявам  ;)

А иначе встрани от това,първото ми бизнеспартньорство е създадено когато прогресивната Луна е в съвпад с ДСЦ (+0,40),в квадрат с Луната в 10 дом (+0,07);АСЦ тригон Слънце (-0,02 орбиса) и това го вметвам,защото нямах такива планове,а обстоятелствата не само че така се подредиха,но и сравнително ме притискаха за това.

*

porto_kalka

« Отговор #115 -: Март 10, 2009, 09:31:21 pm »
Брех, как тъй забрави и прогресивния Сатурн ;D ;)!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #116 -: Март 10, 2009, 09:48:05 pm »
Ако имах натален аспект който при прогресия става точен в който той участва,щях да го вметна!   ;D 8)

*

porto_kalka

« Отговор #117 -: Март 10, 2009, 10:10:54 pm »
Не мога да разбера какво се опитваш да ми докажеш като ми изброиш пет прогресивни аспекта? Тия планети, които си посочил се намират някъде в картата ти, управляват нещо, имат някакви аспекти, ама не мога да ти гадая в тоя момент  какво, и как, и защо. С подобна откъслечна информация не доказваш нищо на никой. Така изброени информативно единствено мога да кажа, че си изпитвал известно притеснение, тревога и откровено нежелание да се разделиш със средата си, ама то има ли някой дето с радост да е влезал в казармата. Аз поне такъв не познавам :).

*

Nebesna

« Отговор #118 -: Март 10, 2009, 10:19:14 pm »
Моят натален Сатурн е на 28 Риби, а прогресивният ми в момента е на 3 градуса в Овен. И ако имах някоя натална планета в началните градуси на знаците, със сигурност прогресивният Сатурн щеше да ми я аспектира. (Само наталната Лилит ми е на 6 градуса в Овен - неаспектирана).

*

porto_kalka

« Отговор #119 -: Март 10, 2009, 10:26:36 pm »
Да, това е сигурно, че прогресивен Сатурн щеше да ти е в съвпад с тази планета. И е възможно да изпитваш, усещаш, чувстваш затруднения, стагнация, но дали ще имаш конкретно събитие ще го покажат транзитите.
Точно, както Синихе горе изрежда някакви прогресивни аспекти, НО "забравя" да посочи и транзитните такива.