Здравей Гост

Конкурс за най-добра въображаема астро-еротична фантазия

• 68 Отговора
  • 9557 Прегледи
*

Инти

• 2068
Благодаря Вещичке,

И твоята творба е красива, като ти дойде музата съм сигурна че ще успееш да разгърнеш творческия си потенциал още повече. Наистина Синухе е прав, че в този кратък вариант читателя не може да се вглъби в историята и да я преживее, остава си просто читател на една заинтригуваща, но недотам развита история. Аз лично знам на какво си способна и вярвам в писателския ти талант. Имаш усета към детайлите, който на мен ми липсва.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Сега по творбата на Асая  :)

Историята е много оригинална и красиво описана,съдържа дълбочина,харесва ми особено многоизмерния живот в нея, както и това че позицията се сменя-от 1то към 2то лице,така можеш да преживееш вътрешният свят на отделните души. :)

Критиките ще са слабички,ама да ги вметна  ;D

-1во за астро-еротична фантазия, еротиката е прекалено изфинена,то такава е и самата плоскост в разказа,но можеше да се засили,като се наблегне малко повече върху акта в 3та част.

-2ро в 3та част съвсем леко можеше да се олекни текста от към описание на пространството,сцената на която се разиграва основното действие,което винаги трябва да е водещо и да е центрирано като притегателен център в самата творба;искам да кажа че силата трябва да се слага върху изживяването,а не толкова върху обкръжението.

Иначе това с планетите добре се е получило  :)

Все едно гледах филм,всички картини оживяха пред очите ми,успя да ме потопи в атмосферата си ,за което освен добре подбраните думи,спомогна и диалога  :)

Едит: забравих да дам оценка: за художественост 10 , за история 9    .Историята можеше да бъде още малко по-добра  :P
« Последна редакция: Март 15, 2009, 10:49:01 pm от Sinyhe »

*

Инти

• 2068
Благодаря и на теб за качествената и изчерпателна рецензия.Имаш бърз и дълбок поглед върху нещата.

Относно еротиката, бях напълно наясно, че не е разгърната, но просто нямах сили вече да описвам детайлно всичко, защото днес написах II  и III част.

*

Инти

• 2068
На всички взели участие в конкурса много благодаря, и като творци и като жури. ;D

Важно е човек да оформя творческите си имулси,да им предаде форма, и без страх да ги предоставя на публиката. Мисля че, можем да открием във всяка една творба красота, а усървъшенстването е процес на развитие, щом Нептун веднъж ни е дарил с въображение, да изваяме формата не е чак толкова трудно, просто изисква повече художественост, пъстрота от епитети и насищане с емоция, която да остави отпечатък върху читателя.

Ако има други желаещи, нека се абстрахират от думата конкурс, ще приветстваме с добре дошла всяка творба :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ще си сложа тука една творба-стихотворение,която съм писал през юни 2007,макар че не е астро-еротична фантазия,  в някои отношения като усещане прилича  на творбата на Асая  :)
Докато отново си я четях,ми се пусна на Enigma-invisible love песента,много подхожда за фон,който иска може да си я пусне преди да почне да чете  ;)   http://www.youtube.com/watch?v=-X3HcMqXTGE&feature=related

Космическа струна

Очакван полъх като морски бриз
докосна ме внезапно твойта  орис,
нечута песен от далечен свят и праг
премина през пустиня и оазис твоят глас
резониращ в деня и нощта на моето съзнание
потопи го дълбоко в неземно упование,
проникна там където не съзирах вход
разля се във всички дълбини и прокара брод
от пеперуден замах на камбанен звън
отекна и засвири космическата ми струна
чувам само тази музика и никоя друга.

Звъни мелодия позната –кода на душата
напомня ни това е среща от съдбата
крехка и неуловима кармично неразрушима,
доплували от незнайни брегове по магнитна линия
привлече ни в опияняващ тантрически екстаз
да слеем това което някога е било допряно
и от там трудно разгадано и неовладяно-
кормило на духа понесе ни в свойта ладия,
пътуващи в едно дихание аурите сега запяват
от осъществената развръзка непресъхващата песен
пием един от друг любовта-като никоя друга.

Разпознати в повика на звукова мистерия
откъсната от нишките на седемструнна арфа,
по спирала тръгнаха една към друга вплетени
разноцветни дъги от мелодия и мантри
извика танц на  зараждаща се в нас галактика
симфония от трепети,желания и сбъднати стремежи
завихря по спирала полета на енергийни творчески метежи,
заслепяват с блясък красота първичния мрак и пустота
че създаден е да стои там в началото преди пожара
само да разкрие изящността на прецедентното в безкрая
светлина родена в тъмата,прегръдка като никоя друга.

И двете творби са с изящен стил,умение да се владее магията на словото.Еротиката е дозирано  и фино предадена-точно толкова,колкото се изисква за подхранване на въображението,ако се изпадне в повече подробности,си е вече лишаване на читателя от възможност да упражни фантазията си. Като оригиналност на сюжета втората творба е по-интригуваща.Умело са вплетени в тъканта на повествованието астроелементите.Така че "дидактичната задача" е изпълнена.
   Разбира се,че винаги може и по-добре,но да кажем "БРАВО" на нашите смели писателки,които ни направиха съпричастни на красивите си видения.
    Няма да давам никакви цифрови оценки-не това е най-важното! ;)

*

Nebesna

На мен двете творби ми въздействаха по различен начин.

Творбата на Вещичка е леко шаблонна и поставена в контекста на традиционното светоусещане, но тук присъства елемента на съблазняването и на "предусещането" за това, което предстои да се случи. Аз усетих листенцата на орхидеята по кожата си. А вие? Обаче тя много бърза с поставянето на точката, което на мен ми подейства леко смущаващо и дразнещо. Тъкмо да се възбудя....и тя слага точка. Както каза и Синухе - липсва плавност и непрекъснатост.

Творбата на Асая е нетрадиционна - единият герой е Тяло, а другият - Дух. Но е утежнена с терминология, което затруднява "непосветения" читател. Липсва елемента на съблазняването. Аз лично имах усещането, че мой приятел ме е поканил на незабравимо пътешествие, някъде там под звездите. Нямаше да мога да почувствам любовта между двамата, ако героят не беше декларирал, че такава е съществувала в миналото. Основната ми забележка се състои в това, че думите не внушават настроение, без да изричат пряко внушението. Ако обикновеният човек не знае какво означава "тантра" или "кундалини", не би могъл да почувства настроението на творбата. Иначе околната атмосфера е завидно описана. Вместо да се потопя в нея, обаче, през цялото време се възхищавах на познанията на авторката, които впечатляващо изпъкваха.

Вещичка  ме накара да се съсредоточа върху мига "тук и сега", когато всичко останало изчезва и губи значение.
Асая ме накара да съпреживея свободата, на която героите се наслаждават, потапяйки се в безкрайността на пространството и времето.

Браво и на двечките! Напълнихте ми душата. Коя съм аз, та да давам оценки. Споделих своето скромно мнение, което надявам се, ще използвате, за да усъвършенствате своето творчество. Старанието ви заслужава награда.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
страхотни са и двете творби!лъха много емоция ,финна и скрита ,ефирна. :)браво момичета!
синухе , ти просто ме хвърли в музиката! :)това ще да е от ретровенерката! :o
звучи като безвремие ,в което всеки може да намери място.нежно и красиво написано! и в него има много неподправена ота еротика!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

На тази страница, може да намерите еротични картини със същества от други измерения. Има и някои фалически сцени, за което се извинявам. Но като цяло скиците са красиви.

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://sugarbebche.data.bg/storage/users/s/sugarbebche/avatar_290x0.jpg&imgrefurl=http://sugarbebche.data.bg/&usg=___xo5BhtBY3hgilJkZsQKUKVCa4w=&h=394&w=290&sz=26&hl=bg&start=503&tbnid=Yrp_1dm8wEEFkM:&tbnh=124&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3DAvatar%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26start%3D486