Здравей Гост

Астрологията и астролозите

• 115 Отговора
  • 19550 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Астрологията и астролозите
« Отговор #40 -: Март 09, 2009, 06:49:49 pm »

съгласна съм!човек обаче среща точно този астролог,който му е необходим в определен етап от живота.и никога ,ама никога не среща само един!

Някои и един не срещат !  ;D

Дори извън шегата,аз не съм се срещнал с нито един ,тъй като отдавна съм се срещнал със себе си  8)

/В смисъл да бъда клиент на някой,иначе хора занимаващи се професионално или не с астрология естествено,че да)

;D,ми кво те правиме,като имаш тази си способност. я да те видя с мойте аспекти,може и със вки астролози по света да рещнеш ,като те дърпа дявола за опашката ;D!!!!!
това в кръга на шегата , ама ако не беше срещата ми с астроложка , от пусто любопитство ,ако не беше предрекла събитията ,ако не бях тръгнала по пътя на астрологията....,какво ли щях да правя!
всички обаче не могат да бъдат астролози ,винаги ще има хора,които да се консултират и такива които да ги консултират.и всичко на този свят има цена ....и винаги ще има хора ,които да я плащат.без значение каква е тя! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Март 09, 2009, 06:51:41 pm »

хорарният въпрос на цена 35лв , за мен е съвсем нормална цена.дори и тя е ниска ;D , особенно сега по време на криза.един хорарен въпрос се разглежда минимум половин един час ,поне така мисля.аз съм адски боса по отношение на хорара....така ,че да кажат добрите тук.а те не са малко скарлет ,небесна ,те са много добри на хорар.

Здравейте!  :) Аз от няколко дни имам проблем с компа,та затова не мога и да влизам.Но сега изхвърлих сина /нали Раците сме си кучки  :P/,та и аз се доредих да вляза.По отношение на услугите и цените на астролозите няма да се изказвам,защото "съдебните заседатели" са "горе".Нямам намерение нито да оценявам,нито да критикувам.Всеки сам преценява колко труд влага и качеството на труда му,разбира се.Защото от хороскоп до хороскоп има огромна разлика.На човека отсреща никак не са му ясни аспектите и трудните астрологични термини.Той иска цифри,дати,случки.Иска помощ.Колкото до цената за хорарен въпрос,зависи какво иска клиента.За един елементарен отговор-да или не,аз лично пари няма да взема.Но да дойде някой и да попита жив ли е еди кой си и къде е????Това означава да разтълкуваш цялата звездна карта,с всичките и положения по знак и дом и аспекти.Тогава не може да става и дума за 35 лв.Все едно да ме накара някой да направя пълен рожден хороскоп за 35 лв.И никак не ме интересува кой какво ще си помисли за мен.Като отида в магазина или където и да е си плащам като арабин.И никой не ме пита дали ме устройва цената.Който може да си позволи да си купи сьомга и черен хайвер/хипотетично/,ще си купи и ще яде.Който не може-ще си купи цаца. Това е голата истина.За всеки влак си има пътници. И да,всеки среща и намира този астролог,който му е необходим.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Март 09, 2009, 06:57:19 pm »
Скарлетке ти си от пламенните Рачета !  :P  Кефиш ме  :)

Има една приказка,че човек който няма позиция е по-зле от този който има,пък била тя удобна,правилна/грешна или каквито и да е други съждения спрямо нея.И не намесвам разните му там Дзеннн състояния  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Март 09, 2009, 07:01:21 pm »
къде бродиш ма хорарке!???уран ти върти номерца с компа? ;D много си права , по отношение на цената и на въпросите! тия дни ще ти отправя един въпрос ,ама да позабогатея малко...,че е по юпитер-въпроса ;D.аз не съм вземала никога пари ,но много хороскопи съм правила иии ,не съм бъркала ,на много съм плащала и знам ,че този труд е много ,ама много тежък.ако щеш дори и по отношение на онози енергия,която използваш докато работиш!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #44 -: Март 09, 2009, 07:08:25 pm »
Скарлетке ти си от пламенните Рачета !  :P  Кефиш ме  :)

Има една приказка,че човек който няма позиция е по-зле от този който има,пък била тя удобна,правилна/грешна или каквито и да е други съждения спрямо нея.И не намесвам разните му там Дзеннн състояния  ;D

И ти ме кефиш,Синухе! Аз съм повече Овца,отколкото Рак,въпреки че имам цял стелуим там.Затова съм и пламенна.  :-* Моите позиции винаги са твърде различни и затова не обичам да се изказвам много,че все ни пилят ..... черупките.  ;D Ще излезе,че не около егоцентричните/според някои/ Овни и около Лъвовете се върти света,а около нас-Раците.Такова внимание и обсъждане на нашите персони като зодия по форумите.....явно наистина сме кучки.А това ме хвърля на 10-тото небе  ;D.Требе да има човек респект.Какво да правя,различна съм,много ми е силен Урана.
« Последна редакция: Март 09, 2009, 07:28:31 pm от Skarlet »

*

Инти

• 2068
« Отговор #45 -: Март 09, 2009, 07:12:35 pm »
Тази тема е обсъждана и преди, затова поствам това мое мнение и препратка по темата:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2101.15.html

Какво е качеството на хороскопите на тези астролози, които НЕ успяват да вложат цялостното си лично време, а трябва да го разпределят едновременно с другите си задължения и месторабота, т.е. астролози неопределили Астрологията като професия, а по-скоро като допълнителна страна в техният живот?Макар, че има и опция при която един непрофесионален астролог може да напише за 3 часа, по-стойностно лично творчество, отколкото друг имащ се за такъв.

Изобщо не подлежи на обсъждане или коментиране псевсдоастролозите, защото един уважаващ  себе си астролог никога не би си позволил да заблуждава, най-малкото пък от морална гледна точка, с цел финансова облага,дадена личност, особено когато говорим за такава финна материя като астрологията и човешките съдби.

По-принцип не би трябвало да изказвам мнение по тема, с която не съм напълно запозната, защото първо не съм правила проучване, нито пък имам досег с професионални астролози, познавям такива личности,ДА, но от критериите на един , двама, относно фиксирането цената на астрологична услуга не мога да правя генерални заключения.

Мисля си,че за определянето й влияят многокомплексни фактори, но критерия за мен, който остава базисен е, че хороскопа е продукт на интелектуален труд и по-този начин, говоря само за случаите когато човек с много високо съзнание, интелект и отговорност стои зад изготвянето им , може да си позволи да защити продукта си с висока цена, независимо от пазарните условия.При формирането на цената, не би трябвало да влияят търсенето и предлагането, а само качеството, обаче всичко е субективно спрямо реалната самооценка на всеки работещ с материята Астрология. Изключвам в това число случаите на спекулации и изкуствено завишаване, с цел дигане на реномето. При наличие на самосъзнание и съвест се предполага, че подхода към всеки клиент ще бъде различен, т.е. ако той има пред себе си клиент с по-нисък социален и финансов статус, естествено той може да си позволи да приложи по-ниска такса, но какво правим в случаите когато клиента е с голям бюджет и психологията му е „По-скъпото е по-качествено”? В случая астрологът трябва да бъде прагматичен, етичен и обективен спрямо качеството на това което предлага и на това, което може да му се предложи като финансово отплащане за услугата. Тук, говорим за плаващи цени,но някои сигурно са избрали фиксираните цени, като финансов подход, въпрос на лична преценка пак. Повечето хора изхождат от фактора ЦЕНА, т.е. за тях тя говори за качеството, но обективно ли астролога  оценя личностната си интерпретация?

Цитирам Lillie
:„Качеството на консултациите се определя и от очакванията на потърсилия консултация”.

„С пари можеш да купиш хороскоп, можеш да купиш консултация и прогноза, но това не променя нещата. Защото изходът, крайният резултат зависи от самия теб, а не от астролога. С пари, дори с много пари не можеш в крайна сметка да си промениш даденостите в хороскопа - нито ще купиш здраве, нито щастие, нито любов... Можеш да промениш само и единствено отношението си към това, което се случва”

Да права си,клиента,трябва да бъде наясно,че хороскопа изготвен от астролога ще му даде насока, но не и решаване на проблемите, ако той самостоятелно не вложи енергия в задвижването на механизма на планетите в негова полза. За съжаление не живеем в Епохата на Исус Христос, всичко си има своята цена, което НЕ  ни прави по-малко човечни. Ние винаги можем да преценим спрямо личността пред нас, дали подарим по-голяма част от труда си, за сметка на това да зарадваме някой, който ще оцени труда ни. Няма никаква гаранция, докато нямаме контакт с творчестовото на астролога ,кой е по-стойностно, това за 35 лв и това за 500 лв., защото не са малко случаите и на некачествени скъпи интерпретации на хороскопи. Не може и да се предлага стойностен продукт на евтина цена, това е все едно да хвърлиш хубавите ябълки на свинете!

Факторите определящи формирането на цената са субективни и комплексни!

*

Skarlet

« Отговор #46 -: Март 09, 2009, 07:14:11 pm »
къде бродиш ма хорарке!???уран ти върти номерца с компа? ;D много си права , по отношение на цената и на въпросите! тия дни ще ти отправя един въпрос ,ама да позабогатея малко...,че е по юпитер-въпроса ;D.аз не съм вземала никога пари ,но много хороскопи съм правила иии ,не съм бъркала ,на много съм плащала и знам ,че този труд е много ,ама много тежък.ако щеш дори и по отношение на онози енергия,която използваш докато работиш!

Много пъти съм казвала,а сега всичко ми го доказва,че някои събития не могат да се прогнозират единствено с транзитите.Тъкмо транзитния Марс отмина точната опозиция към Уран-а ми и квадратурата с Марс и аз реших,че ще ми се размине без ядове.Но пак се разминавам само с проблемите с компа/засега/.Че ми предстои и опозиция на Марс в Риби към Плутон.До тогава съм решила да кротувам и да не дърпам дявола за опашката. А ти знаеш,че винаги можеш да ми отпериш въпрос и аз да ти зачукам отговорчето.  :P В събота ще те късам.......от ходене.Приготви си бързоходките.  :P

*

Skarlet

« Отговор #47 -: Март 09, 2009, 07:18:10 pm »
Не може и да се предлага стойностен продукт на евтина цена, това е все едно да хвърлиш хубавите ябълки на свинете!

С това съм напълно съгласна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Март 09, 2009, 07:32:39 pm »
имам предложение и ако го приемете ,много ще се радвам ,да разгледаме ,кое в хороскопа дава информация за интереса и кое за практика в астрологията? кои позиции дават практикуващи астролози,кое пишещи?

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Март 09, 2009, 07:40:49 pm »
Не може и да се предлага стойностен продукт на евтина цена, това е все едно да хвърлиш хубавите ябълки на свинете!

С това съм напълно съгласна.
то ,пред фактите и боговете мълчат!

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Март 09, 2009, 07:41:42 pm »

Много пъти съм казвала,а сега всичко ми го доказва,че някои събития не могат да се прогнозират единствено с транзитите.Тъкмо транзитния Марс отмина точната опозиция към Уран-а ми и квадратурата с Марс и аз реших,че ще ми се размине без ядове.Но пак се разминавам само с проблемите с компа/засега/.Че ми предстои и опозиция на Марс в Риби към Плутон.До тогава съм решила да кротувам и да не дърпам дявола за опашката. А ти знаеш,че винаги можеш да ми отпериш въпрос и аз да ти зачукам отговорчето.  :P В събота ще те късам.......от ходене.Приготви си бързоходките.  :P
айде да видиме,кой на кого! ;D :-*

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #51 -: Март 09, 2009, 07:42:40 pm »
имам предложение и ако го приемете ,много ще се радвам ,да разгледаме ,кое в хороскопа дава информация за интереса и кое за практика в астрологията? кои позиции дават практикуващи астролози,кое пишещи?

това ми е интересно, аз лично ако стана професионален астролог, бих изкарвала пари с писане на книги, а не с консултации, винаги така съм си мислела :). Ми формулирай го и го пусни като тема.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Март 09, 2009, 07:56:13 pm »

това ми е интересно, аз лично ако стана професионален астролог, бих изкарвала пари с писане на книги, а не с консултации, винаги така съм си мислела :). Ми формулирай го и го пусни като тема.
да не пълним форума с  теми :),може и тука ,още повече тази е много точна астролозите и астрологията!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #53 -: Март 09, 2009, 08:02:19 pm »

да не пълним форума с  теми :),може и тука ,още повече тази е много точна астролозите и астрологията!

Марая, трябва да обърнем нещо-това го казваш ти която създава теми, ли теми ! ;D ;D ;) :P

/То бива Стрелец, то бива Юпитер в Близнаци и Меркурий в Стрелец,ако те сравним със сексуалната експанзия на Зевс,с твойта по създаване на теми,познай кой ще бие !  :P  /

Ей на това му викам "проработка"  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Март 09, 2009, 08:03:03 pm »

Доколкото ми е известно, повечето професионални астролози в чужбина си изкарват прехраната повече в изнасяне на лекции, семинари, издателска дейност и разработване на астрологичен софт, отколкото с платени консултации. А в България колко са астролозите, които издават свои книги, в основата на които стои лично творчество? То за преписвачите е ясно, няма нужда и да коментирам...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Март 09, 2009, 08:08:55 pm »
Остави преписвачите,ако навън издаване на една успешна книга ти носи големи дивиденти и си заслужава труда заради това,че повече държави и хора могат да се възползват от него, то в Бг за какво си говорим ако нещо се издава само тук.

Дали е заради моя тригон на Меркурий с Юпитер,но съм мислил ако пиша нещо задължително ще държа да има широко разпостранение  ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #56 -: Март 09, 2009, 08:09:33 pm »
Марая да формулира темата, за да видим наистина на кой му се пише, на кой му се консултира. Аз не мога, но ще трябва да я навържем с писателствуването и дейности с клиенти - лице в лице.:)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #57 -: Март 09, 2009, 08:20:00 pm »
И тука става който иска да пише-все пак темата е наистина астрологията и астролозите,а това обхваща доста.

Наистина не всички,които са добри в консултирането,са добри в писането и обратно.Лично аз познавам и астролози които дори не пишат хороскопи,а какво остава за книги,но са добри в консултациите.Мен много ме съмнява ,че всички добри автори имат добра консултантска практика (не е задължително разбира се).Нещата са индивидуални във всичко- дори в използването на техники ,някои работят с едно ,други с друго,трети....

Навън възможностите за прилагане на астрология са много повече от тези тук(било от лекции,до астродрама театър и други) и това си има елементарното обяснение,което не е само и единствено от практикуващите в БГ,а и от условията тук и там като цяло. ;)

« Отговор #58 -: Март 09, 2009, 08:26:55 pm »
Що се касае писане на специализирана литература не може да се разчита да се печели от това. Целевата група винаги е ограничена, освен ако не пишете детски книжки. От къде си изкарват парите астролозите ли - от преподаване, семинари и естествено консултации. Добрата практиката идва с личния контакт. Не става като д-р Хаус да не припарваш до пациента. Иначе си оставаш теоретик или в най-лошия случай преписвач.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Март 09, 2009, 08:31:54 pm »

Марая, трябва да обърнем нещо-това го казваш ти която създава теми, ли теми ! ;D ;D ;) :P

/То бива Стрелец, то бива Юпитер в Близнаци и Меркурий в Стрелец,ако те сравним със сексуалната експанзия на Зевс,с твойта по създаване на теми,познай кой ще бие !  :P  /

Ей на това му викам "проработка"  ;D ;D ;D
миииии,аиде де ,може и да не обръщаш , аааа ;D искам реваншкакво носи транзита на плуто  ;D,там на онова място и целувката му с нептун пак там на онова място  ;D моля теее! и обещавам ,че ще продължавам да проработвам!къде сама къде с ваша помощ-важно е да има движение! :)