Здравей Гост

Фиксирани звезди +/-

• 114 Отговора
  • 26405 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re: Фиксирани звезди +/-
« Отговор #20 -: Март 09, 2009, 08:06:10 pm »
Ама то не би трябвало да има разлика, в смисъл каквата и проекция да се използва, все Алгол (дали на 01 гр или 26) ще си се проектира върху квот си се проектира в Тропическия. Проверих го по сериозно в Кеплер и при Сидераленми е в съвпад, само че на 01 гр. Трябва една тема задълбочена за двата хороскопа.

Знаеш ли колко често стават грешки от недоглеждане  :). В линка, който е дала Небесна, а и аз пуснах към същия сайт препратка в началото на темата, е отчетена прецесия. Дадена е дължината на фиксираните звезди през 1900 и 2000 година. Нали прецесия се правеше за сидерален зодиак?  ???

Иначе и в астрокома са дадени позициите, които си посочила по Кеплер с незначителни разлики.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #21 -: Март 09, 2009, 08:13:41 pm »
Да, индийците ползват прецесията, но техните тълкувания (доколкото мога да отчета от прочетеното из нета и книги) са повече кастово-социално ориентирани и затова все си мисля, че и двата хороскопа действат, но за различни цели.
Сидералния май се разтягаше проекцията по фиксираните звезди, освен, че се отчита прецесията.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Март 09, 2009, 08:52:35 pm »
ЕЕЕе този Регул, мен ми е в 1 гр орбис, ама явно още не се е проявил, Алгол ми е в точен съвпад 25.57 и 25.54 :) Може някой ден да се оженя за цар нейдеиз арабските пустини :):):):)
;Dпък вземи и нас покани,да не ни забравиш ,ние ще ти кажем слабите места на жениха,виж ,че не сме толкова лоши!особенно аз ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #23 -: Март 09, 2009, 08:54:10 pm »
ЕЕЕе този Регул, мен ми е в 1 гр орбис, ама явно още не се е проявил, Алгол ми е в точен съвпад 25.57 и 25.54 :) Може някой ден да се оженя за цар нейдеиз арабските пустини :):):):)
;Dпък вземи и нас покани,да не ни забравиш ,ние ще ти кажем слабите места на жениха,виж ,че не сме толкова лоши!особенно аз ;D ;D ;D

ooo задълително, те царете си имат собствени обсерватории и екип от астролози :):):)

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Март 09, 2009, 08:56:40 pm »

ooo задълително, те царете си имат собствени обсерватории и екип от астролози :):):)
ние от страната на булката ;D ;D ;D,тя нали е пепеляшка ,и ще си спорим с онези там чалматите ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #25 -: Март 09, 2009, 09:41:50 pm »
Aйде сега и аз да попитам като един същински ламер.
Това:
Algol- Аri 0° 0’ 0"
значи ли нещо много конкретно и много фатално? :D
You only see what your eyes want to see

« Отговор #26 -: Март 09, 2009, 10:30:14 pm »
Това:
Algol- Аri 0° 0’ 0"

Не би трябвало да е там. Алгол би трябвало да е някъде на 25-тия градус на Телец.  ???
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #27 -: Март 09, 2009, 10:32:18 pm »
Това:
Algol- Аri 0° 0’ 0"

Не би трябвало да е там. Алгол би трябвало да е някъде на 25-тия градус на Телец.  ???
Aми значи се изложих още повече отколкото си мислех.  ;D
You only see what your eyes want to see

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 09, 2009, 10:36:50 pm »
Това:
Algol- Аri 0° 0’ 0"

Aми значи се изложих още повече отколкото си мислех.  ;D
[/quote
в никакъв случай ;D,неподвижните звезди са неподвижни ,с минути е движението им на 100го.например

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #29 -: Март 09, 2009, 10:53:01 pm »
След много мислене стигнах до извода, че позициите в сайта, към който имаме препратки са за Тропическия зодиак.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Март 09, 2009, 11:43:47 pm »
Нямам време да изчета цялата дискусия.
Само ще отбележа, че Алгол е част от Плеядите, намиращи се в трета декада на знака Телец в Тропическия зодиак. Намиращите се там звезди носят характер на зловредни, тъй като в Античната астрология последните терми на знака се управляват от Марс и Сатурн.

Във Ведическата астрология лунната накшатра, управлявана от тази група звезди, е Критика:

Цитат
Krittika - "The one who cuts" - 26.40 Aries to 10.00 Taurus (Sideral)

Symbol - a knife, or a razor
Deity - Agni, god of fire
Stars - The Pleiades, (The "Weeping Sisters"). Alceyone one of the six Pleiades, is the star of sorrow, success and prominence. Algol is one of the most violent evil stars, which deals with decapitation or symbolically loosing your head.

Mythology- Karttikeya, a powerful warrior, was born in the Pleiades and nursed by the six sisters who were falsely accused of infidelity.

Indications- The "star of fire" is sharp, piercing and penetrating. People with this nakshatra have a cutting wit and can be sarcastic and critical. They are proud, ambitious and determined. They are passionate crusaders. As the nursemaids nurtured and protected Karttikeya, there is a protective influence, and they seem to adopt and care for children not their own. Their need to protect is where the warrior comes out. They are stubborn, aggressive and can be very angry. This nakshatra rules war, battles, and disputes. Since Agni is the ruling deity, these people have fast metabolisms and good digestion, and are usually good cooks. They have frequent ups and downs in life. Their passions can lead them to illicit sexual affairs, as the Pleiades were falsely accused. They are bigger than life and can rise to a place of fame and prominence.

Ако направим паралел с античната арабска астрология, накшатра Критика отговаря на трета лунна стоянка ("маназил") - от 25-42-53 Овен до 8-34-18 Телец (според Вронски). В книгата не е уточнено, но това би следвало да бъде сидералната позиция, т.е. след отчетена прецесия.
Древните арабски астролози наричат тази група звезди Ал Турайя.
В Индия тази лунна стоянка е известна като Критикас - "Небесният Баща" - това е индуското наименование на Плеядите. С особена сила се проявява в женски карти.
Във Ведическата система Критикас или Плеядите са известни като "съпруги на седемте риши" (Голямата Мечка) - онези, които отглеждат и се грижат за Картикейя - бога на войната, който може да бъде отъждествен с Марс. Имайки предвид това, че влиянието на Критикас доминира през тъмните векове на Кали Юга, едноименната накшатра често се свързва с някакви житейски обрати или, казано на по-съвременен език, предизвикателства.
В Индия Критикас бележи началото на лунния Зодиак. В звездния символизъм на повечето народи Плеядите заемат централно място. Според някои астрономи Плеядите и, в частност, звездата Алциона бележат центъра на нашата Галактика. Вавилонците наричали Алциона Теменку ("крайъгълен камък"), арабите - Кимах ("безсмъртен печат") и Ал Вазет ("център", "среда"). Индусите я наричат Амба - "майка", т.е. майката на лунния Зодиак.
В астрологията на Китай съответства на лунната стоянка Це - Главата на Орион.
Евреите я наричат Гиах - Тот - "онзи, който възнаграждава".
Много често индийските и китайските тълкувания се застъпват с арабските.

Цитат
Плеядите (гръцки Πληιόνης) в древногръцка митология са седемте дъщери на титана Атлант и океанидата Плейона:

1. Алкиона (любимата на Посейдон и майка на прочутия с богатството си беотийски цар Хирией,
   2. Меропа, съпруга на Сизиф
   3. Келено (любима на Посейдон, която ражда сина му Лик)
   4. Електра (родила от брака със Зевс Дардан, основателя на царската династия в Троя) и Ясион
   5. Стеропа (или Астеропа ("мълния") е майка на на Oenomaus от Арес.
   6. Тайгета е майката на Лакедемон от Зевс.
   7. Майя - най-възрастната от Плеядите, майката на Хермес от Зевс.

Всички сестри се свързали с боговете с изключение на Меропа, която станала жена на Сизиф. Плеядите били преследвали от ловеца Орион (Hes. Opp. 619), докато Зевс не ги превърнал в гълъби за да ги спаси. После ги възнесъл на небето във вид на съзвездие. Шест звезди от този звезден куп светят ярко, а седмата - Меропа почти не се вижда. Според легендата тя свети по-слабо, защото сестрите ѝ се срамували, че тя се омъжила за смъртен (Ps.-Eratosth. 23).

* В астрономията се е установила друга, латинизирана традиция за произнасянето на някои от имената: Алциона вместо Алкиона (това е най-ярката звезда на Плеядите), Целена или Целено вместо Келено, Астеропа вместо Стеропа (в телескоп тя се разделя на две звези).

http://world-mysteries-bulgarian.hit.bg/The%20Universe-Pleiades&Sirius(Bulgarian).htm

По-важните неподвижни звезди, разположени в края на тропически Телец, са:

Занрак - 22*50 Телец - с природа на Сатурн

Според Vehlow: "Целият небесен сектор от края на Телец до началото на Близнаци e зловреден, там се намира Алгол".

Алгол - 25*33 Телец - с характер на Марс/Сатурн + Уран. Виолентна звезда.

Алциона - 29*19 Телец - с природа на Луна/Марс. Звезда с най-голяма величина в Плеядите.

Алгениб - 1*23 Близнаци - с природа на Юпитер/Сатурн.

Хиади - 5*07 Близнаци - с природа на Марс и Уран/Нептун.

Меропа - 6*10 Близнаци - с природа на Марс.

Северното око на Бика (Аин) - 7*48 Близнаци - с природа на Венера/Луна.

Алдебаран - 9*06 Близнаци - с природа на Марс и Нептун.

Неподвижната звезда Алдебаран в съзвездието Телец бележи началото на следващата, четвърта лунна стоянка. Алдебаран е една от древните кралски звезди.
Индусите наричат тази накшатра Рохини - "Червеният елен".
В кабалистичната система на евреите се среща под наименованието Диаих - "Вратите на Света".
Китайските астролози я наричат Цан или "Сърцето на воина Цан" (Орион).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Март 10, 2009, 12:00:36 am »
лили,кажи нещо повече за алциона ,в точен съвпад ми е с дсц :o ??? ::) или кажи къде да чета?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 10, 2009, 12:18:16 am »
Мисля, че би могла да потърсиш със "звезди + Алциона" в гугъла, аз така правя...

А тук качих нещо интересно за всички, които проявяват интерес:
http://dox.bg/files/dw?a=1524070020  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Март 10, 2009, 12:35:31 am »
Мисля, че би могла да потърсиш със "звезди + Алциона" в гугъла, аз така правя...

А тук качих нещо интересно за всички, които проявяват интерес:
http://dox.bg/files/dw?a=1524070020  :)
мерси много ,ама само разбрах ,че е най-ярката ;D :D и май е квачката на пилетата ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Март 10, 2009, 12:41:48 pm »
мерси много ,ама само разбрах ,че е най-ярката ;D :D и май е квачката на пилетата ;D

Е, не си ли? Малко ли са ти твоите дечица?  :P :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Март 10, 2009, 12:59:11 pm »

Е, не си ли? Малко ли са ти твоите дечица?  :P :)
;D ей бонбон , :-* ,съгласна съм -направо съм си квачка ! ама напоследък хич не ме слушат ...

*

Инти

• 2068
« Отговор #36 -: Март 11, 2009, 01:00:49 am »
нещо вътре в тях играе ролята на черна дупка.Вече клоня към научна-фантастика,но може и това да е една от индикациите за това,че тази душа някога не е била само в човешка форма,а и в извънземна (или демонична).

Синухе, не е май фантастика, струва ми се пропускаш информация през шеста чакра, ако имаше и ясновидски форум щеше да си самичък Козирог на върха :P

Аз предвидливо ,преди доста време си купих книгата на Анелия Цветанова "Неподвижни звезди", знаейки че и до там ще стигна, но не съм я чела цялата,а само избирателно.Същата е авторка на единствената книга засега на пазара за Лилит "Черната Луна".

Първото изречение в описанието за Алгол е: 'Това е бяла звезда и има черна дупка в близост до нея"

"Тази звезда е символ на вярата в Бога, на излизането на човешката душа от ада на безграмотното безбожие и суеверие.Не мислете за нея като за лоша звезда.Това,че не чувстваме  нейните положителни вибрации, а отговаряме на енергията й с отрицателни качества, не означава , че тя е лоша.Тя ни донесе не само  вярата в Бога, на свали веригите на мълчанието за същността на нещата, за смисъла на живота, за неговата безкрайност. Неразвитите духове я усетиха като религиозен фанатизъм, , изопачаване на всичко светло, което Исус Христос ни завеща.
  Алгол влияе на висшите сили в човешката душа. Там живеят същества от много развита в духовно отношение цивилизация.Те са пазители на доброто в тази част на Млечния път. Те имат контакт само с най-напредналите в развитието си хора.Тези същества, живеят около Алгол и са в пето измерение,а то е най-високо за обитателите на определено място в космоса.Съществата на Алгол имат високо чувство за отговорност към изпълнението н"а космическата задача, която им е възложена.'

При съвпад със Слънце- много силна смелост на човека, но зависи от неговата степен на развитие. Ако той е на ниско стъпало в развитието си , ще отговори на тези вибрации с агресия и жестокост, граничеща със садизъм, а също и с мазохизъм. Силна воля.

При съвпад с Луна- прекалена емоционалност, догматизъм във вярата, крайности в тези неща, които зависят от самия човек, например в любовта- човек или обича, или мрази някого на живот и смърт. Тази звезда дава голяма сила на чувствата.Психически разстройства.Обидчиви са.

Jd_K, в твоя случая е възможно да пропускаш позитивните вибрации на звездата и този съвпад с южния възел на куспидата на седми е като твой духовен пътеводител, роявявайки се чрез срещи със духовни учители ,а също чрез нея ти предаваш на света, духовното израстване което ти самата си натрупала. Може би в миналите си въплащения си успяла да избягаш от религиозните догми и фанатизма, и си запазила чистата есенция на божествените принципи.

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Март 11, 2009, 08:54:34 am »
Асая, имам ги и двете книги. за Лилит съм я изяла с кориците, но тая за неподвижните звезди още не съм я започнала  ::)  в моята карта има само един съвсем точен съвпад на Нептун с Антарес на 2* от МС откъм 9 дом... но някак хич не съм го усетила тоя Антарес още  ;D  пък все пак Нептуна ми управлява Слънцето в 1 дом  ???

*

veshti4ka

« Отговор #38 -: Март 11, 2009, 09:09:26 am »
е това вече е върха хахахаааааааааааааааааааааааа  ;D ;D ;D

значи в книгата на А. Цветанова "неподвижни звезди" пише за Нептун в съвпад с Антарес "поколение, белязано от съдбата да не може да си намери място под Слънцето за себе си. Мразят децата."

за първото може и да се съглася, защото никъде до сега не съм се почувствала У ДОМА. но за второто твърдение имат много поздрави от арменския поп  ;D  че аз обожавам деца и затова винаги съм мечтала за голямо и задружно семейство  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #39 -: Март 11, 2009, 10:13:35 am »
И аз не взимам за чиста монета всичко, което пише в книгата, забелязала съм че в някои интерпретации, тъй като голяма доза от информацията е контактьорска как граничи с черногледство, има прилика с древната астрология, по-точно арабската и средновековната, където почти никакво позитивно влияние не оказват светилата и звездите. Не ми е ясно доколко е правила наблюдения на влиянието на фиксираните звезди върху хората, но от един източник не може да си вадим генарални заключения.

Честно да ти призная има и много точни попадения, но като цяло интересно е съдържанието, което описва звездите посочени в книгата, т.е. езотеричната част, иначе кратката информация за съвпадите с планетите куца доста, и само тук таме може да намериш прилика с реалността.