Здравей Гост

ХУБАВИТЕ ЖЕНИ - НАТАЛНИ КАРТИ

• 462 Отговора
  • 103756 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ХУБАВИТЕ ЖЕНИ - НАТАЛНИ КАРТИ
« Отговор #100 -: Януари 16, 2011, 10:35:40 pm »
На една моя позната двойка се роди бебе с Венера в съвпад с АС Лъв. И двамата родители не са привлекателни. Така че бебето ако е наследило техния ген, изгряващата Венера няма да промени нещата. Но предполагам, че ще го дари с излъчване и ще печели по-лесно симпатиите на околните.

Зависи от аспекта с дизпозитора на венера....
Нещо повече , склонна съм да мисля , че по-капризна и суетна венера от лъвската няма...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #101 -: Януари 16, 2011, 10:37:55 pm »
И двамата родители не са привлекателни. Така че бебето ако е наследило техния ген, изгряващата Венера няма да промени нещата

Извинявам се за спама. Това ми напомня един скеч с Мартина Вачкова: Кирето /мъжа й/ се провиква от улицата пред родилния дом: "На кого прилича дИтЙето?" Тя му отковаря от прозореца: "нИ го познаваш!"  ;D ;D ;D 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #102 -: Януари 16, 2011, 10:38:19 pm »
Слънце в съвпад със Сатурн вероятно дава тази зрялост. След време мисля, че нещата ще се обърнат, в смисъл, че връстничките и ще съзряват, а тя ще се консервира.

Да, ако има връзка с асцендента или с У1.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #103 -: Януари 16, 2011, 10:39:08 pm »
Това имах предвид под "сериозна млада дама" - че е млада (на 17г. е), но изглежда сериозно.

Стела, ако 8гр. е твърде голям орбис за тригон, значи няма аспект.

Ами не, няма аспект, понеже не са в тригонални знаци. Следователно аспектът се елиминира. Знаците Овен и Скорпион образуват куинсконс...погледни още веднъж и не се доверявай сляпо на астрокома....Астроком го отчита автоматично като тригон, понеже не е програмиран да отчита качеството на знаците. "Скритите" тригони са много слаби - действат максимум до 1 гр. орбиса.

Ще си позволя да не се съглася с теб, защото аз имам квадрат на планети във Водолей и Стрелец и си действа (орбисът е 7гр.). Всичко зависи от човека, а като нямаме точен час на раждане, аз поне няма как да кажа колко действа или не.
Някои астролози броят квинкоксът за можарен, не че аз съм от тях.

*

Stella

• 7765
« Отговор #104 -: Януари 16, 2011, 10:40:25 pm »
И двамата родители не са привлекателни. Така че бебето ако е наследило техния ген, изгряващата Венера няма да промени нещата

Извинявам се за спама. Това ми напомня един скеч с Мартина Вачкова: Кирето /мъжа й/ се провиква от улицата пред родилния дом: "На кого прилича дИтЙето?" Тя му отковаря от прозореца: "нИ го познаваш!"  ;D ;D ;D 

Ох! Ши умрЪ от смях! ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Януари 16, 2011, 10:40:38 pm »

:rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Януари 16, 2011, 10:40:45 pm »
Не знам на кого ще прилича бебокът, но Венера в съвпад с лъвския АС вече си казва думата. Детенцето е едва на няколко месеца, но от самото начало е изключително капризно и се съдира от крясъци и див рев, за да получи внимание, постоянно иска да го гушкат и да го носят на ръце.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #107 -: Януари 16, 2011, 10:41:47 pm »
При мен го има този ефект ако и Сатурн да не е свързан с асцендента и У1. Просто е най-високата ми планета. Първите впечатления, които създавам (ако не съм в движение) са за сатурнов типаж, ако вървя-лъвски. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #108 -: Януари 16, 2011, 10:45:28 pm »
Това имах предвид под "сериозна млада дама" - че е млада (на 17г. е), но изглежда сериозно.

Ами не, няма аспект, понеже не са в тригонални знаци. Следователно аспектът се елиминира. Знаците Овен и Скорпион образуват куинсконс...погледни още веднъж и не се доверявай сляпо на астрокома....Астроком го отчита автоматично като тригон, понеже не е програмиран да отчита качеството на знаците. "Скритите" тригони са много слаби - действат максимум до 1 гр. орбиса.

Ще си позволя да не се съглася с теб, защото аз имам квадрат на планети във Водолей и Стрелец и си действа (орбисът е 7гр.). Всичко зависи от човека, а като нямаме точен час на раждане, аз поне няма как да кажа колко действа или не.

Първо, квадратурите са силни аспекти, а тригоните - не. Тука става дума за тригон - нали?
Така, че да ми даваш пример с квадратура, не е същото.
Твоя случай не мога да го коментирам, защото не ти знам картата. може да има планети, които пренасят светлина, за да я усещаш тази квадратура. Интересно ми е да ти видя картата, ако искаш прати ми данните си на лични.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Януари 16, 2011, 10:47:15 pm »

Първо, квадратурите са силни аспекти, а тригоните - не. Тука става дума за тригон - нали?
Твоя случай не мога да го коментирам, защото не ти знам картата. може да има планети, които пренасят светлина, за да я усещаш тази квадратура. Интересно ми е да ти видя картата, ако искаш прати ми данните си на лични.

Защо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Януари 16, 2011, 10:49:28 pm »
Имаше някаква "йерархия" на аспектите по сила на въздействие. Нормално е съвпадът, квадратът и опозицията да действат по-осезаемо, т.к. съдържат с динамичен заряд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #111 -: Януари 16, 2011, 10:54:11 pm »
Ще направя нещо много нагло ;D... ще си сложа картата за малко в тази тема... Скрих личните си данни все пак. :blink:
Заповядай, Стела.

Първото нещо, което заподозрях, е че става дума  ЗА СВЕТИЛА.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Януари 16, 2011, 10:54:26 pm »
Какъв е въпросът?

Слънцето е в тригон със Сатурн/Плутон, секстил с Нептун и може да се приеме, че има сходящ квадрат с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Януари 16, 2011, 10:55:52 pm »
Имаше някаква "йерархия" на аспектите по сила на въздействие. Нормално е съвпадът, квадратът и опозицията да действат по-осезаемо, т.к. съдържат с динамичен заряд.

Съгласна съм , че и в аспектите има йерархия , както във всичко....
Но първо те са от групата на мажорните , и да омаловажиш тригона като аспект за мен е недопустимо...
Другото важно нещо е и допустимата орбиса...Имам принцип , който до тук не ме е подвел...
Допускам 10* за мажорни аспекти при бързите планети , за светилата дори и 15*...
За второстепенните до 6*
За творческите 3*
За кармичните 1,5*

Кои сме ние да ограничаваме въздействието на звездите? :rolleyes:
Давам на картата толкова , а развитието на орбиса зависи и е изцяло в ръцете на индивида... 

*

Stella

• 7765
« Отговор #114 -: Януари 16, 2011, 10:56:45 pm »
Никой не омаловажава тригона, и не смятам да споря с тебе.

*

Uran

• 6041
« Отговор #115 -: Януари 16, 2011, 10:57:05 pm »
Предполагам тригонът Слънце/Марс е "проблематичен".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Януари 16, 2011, 10:59:04 pm »
Не става въпрос за омаловажаване на тригона, а за подредба по сила на въздействие.
Аспектите ги приемам като силови линии и е нормално там, където съпротивлението е по-голямо, влиянието да е по-осезаемо.
В прогностиката, особено по дирекции, ако разчитаме само на плавните аспекти да индикират събития, ще има да чакаме доста. Твърдите аспекти "случват", плавните дават допълнително потвърждение.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #117 -: Януари 16, 2011, 10:59:58 pm »
Предполагам тригонът Слънце/Марс е "проблематичен".
Моят ли? Може би. Не знам. Искам да кажа, че не съм сигурна дали го усещам.

Махнах си картата от тук. Хубава жена съм, но някакси темата е за хубави звезди, а аз не съм звезда. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Януари 16, 2011, 11:01:06 pm »
Никой не омаловажава тригона, и не смятам да споря с тебе.

Не става дума за спор , а за дискусия относно онова което каза ,
[quote/]
[/quote]

Защо?
[/quote]

*

Uran

• 6041
« Отговор #119 -: Януари 16, 2011, 11:01:16 pm »
Проблематичен в смислъл дали е действащ, че имаше по-голям орбис. :blink: