Здравей Гост

До колко, тежките планети ни влияят ?

• 15 Отговора
  • 2905 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Здравейте, астрологията ми е безкрайно интересна и от известно време съм се потопила в нея и изчитам всичко, свързано с нея. Но имам един въпрос, който много живо ме вълнува.
Моите уважения към всички и всичко свързано с тази хилядолетна наука. Всеки ден чета за влиянието на панетите в/у нашата съдба, за техните позиций в натала и техните транзити, както и евентуалните последствия от това, как те определят нашата съдба.
Та значи, опитвам се да си формулирам въпроса правилно, за да бъда разбрана правилно. Не свири ли Слънцето първа цигулка в слънчевата система ? И тъй като в наталната карта Слънцето сме ние, би трябвало, не т.н. ,,тежки планети,, да му влияят, а то да влияе на тях, нали е Слънце? В крайна сметка те ,,тежките планети,, се въртят около него, а не обратното! И ако то в един миг изчезне, космичното пространство би ги погълнало.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

Re: До колко, тежките планети ни влияят ?
« Отговор #1 -: Март 10, 2009, 03:53:36 pm »
ами представи си морето /пустия му Нептун управител на Слънцето ми  ;D;)

ти виждаш цвета на морето, виждаш вълничките по повърхността, виждаш от време на време някоя рибка да изскача на повърхността, виждаш само онова което се вижда  :-[  - това е Слънцето  :P
а сега си представи подводните течения, вътрешните водовъртежи, обитателите на тъмните дълбини - целият онзи истински свят който съществува под повърхността на водата и който всъщност е истинското лице на морето - онова, което не виждаме на прима виста  ;D

ето това са тежките или транссатурнови планети в хороскопа на всеки човек - невидимото, вътрешното и загадъчното - вътрешният двигател на нашият живот, причината и следствието от постъпките ни или бездействието ни... затова се наричат "тежки планети" - те удрят по вътрешният ни свят и сътворяват кармата ни   ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Март 10, 2009, 04:13:00 pm »
Да разбирам какво ми казваш, но нима не се е родил още човек, който да се похвали не с идеалната хармонична и т.н. натална карта, а със силната хармоничност на духа, която да е едно цяло с въпросните планети. Иначе казано да излезе от матрицата в която го поставя наталната му карта
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Март 10, 2009, 04:23:20 pm »
естествено, че има такива хора  :P  това са духовните учители на всички времена - Далай Лама, Беинса Дуно...  уф има и други, но в момента ама хич не се сещам за други имена  ;D ;D ;D

това са хората, които са съумяли да хармонизират, така наречените тежки енергии в себе си и са ги накарали да работят за тях  ::)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Март 10, 2009, 04:32:47 pm »
Уф... верно бе, колко съм глупава, как не се сетих   ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Март 10, 2009, 06:15:58 pm »
Нашата галактика съществува, благодарение на непрекъснатото взаимодействие на електромагнитните сили, които излъчват, намиращите се в нея материални тела. Тези сили влияят и на нас. Представи си човешкия организъм. Ако Слънцето представлява сърцето, нима другите органи са по-маловажни?

По втория ти въпрос ще се разгранича от Вещичка. Аз мисля, че човек не може да излезе от матрицата, която му поставя наталната карта. Обаче в засимост от духовното си ниво, той може да използва позитивните аспекти по най-добрия начин и да превърне негативните в "стъпала" за бъдещото си духовно усъвършенстване.

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Март 10, 2009, 06:26:44 pm »

По втория ти въпрос ще се разгранича от Вещичка. Аз мисля, че човек не може да излезе от матрицата, която му поставя наталната карта. Обаче в засимост от духовното си ниво, той може да използва позитивните аспекти по най-добрия начин и да превърне негативните в "стъпала" за бъдещото си духовно усъвършенстване.

Небесна, за мен матрицата е хоризонталният принцип на преработка на планетите, а вертикалният принцип е излизането от матрицата. духовните учители вървят нагоре, а не напред и затова според мен напускат матрицата. те живеят и преработват висшите октави на планетите, а това не е матрица... може и евентуално да се разбира като матрица, но на тяхното ниво - дори и не мога да си представя какво е нивото на излизане от тяхната матрица пък  ???
това което се опитвам да обясня е същото като това, което ти пишеш но разработено на по-високо ниво... защото разработката на негативите в стъпала те издигат вече на друго ниво и ти вече не си в масовата матрица на преработка  ::)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Март 10, 2009, 08:13:32 pm »
Небесна, за мен матрицата е хоризонталният принцип на преработка на планетите, а вертикалният принцип е излизането от матрицата. духовните учители вървят нагоре, а не напред и затова според мен напускат матрицата. те живеят и преработват висшите октави на планетите, а това не е матрица... може и евентуално да се разбира като матрица, но на тяхното ниво - дори и не мога да си представя какво е нивото на излизане от тяхната матрица пък  ???
това което се опитвам да обясня е същото като това, което ти пишеш но разработено на по-високо ниво... защото разработката на негативите в стъпала те издигат вече на друго ниво и ти вече не си в масовата матрица на преработка  ::)

Браво, вещичке!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8 -: Март 10, 2009, 08:14:21 pm »

Небесна, за мен матрицата е хоризонталният принцип на преработка на планетите, а вертикалният принцип е излизането от матрицата. духовните учители вървят нагоре, а не напред и затова според мен напускат матрицата. те живеят и преработват висшите октави на планетите, а това не е матрица... може и евентуално да се разбира като матрица, но на тяхното ниво - дори и не мога да си представя
какво е нивото на излизане от тяхната матрица пък  ???

С риск да провуча малко глупаво, но какво означава вертикален и хоризонтален принцип ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 10, 2009, 08:30:39 pm »
elfidka, това е част от едно мое есе, което писах преди време. надявам се да ти помогне малко да разбереш принципите.

"Например имаме квадрат на Сатурн и Марс. Това означава сатурновият принцип – задръжка и съпротивление и марсовият принцип – енергия и импулс. На първично ниво /хоризонталният принцип/ това си е следната ситуация: човекът с този квадрат ще се опитва да прави много неща под действието на личната си енергия и импулси, а ще среща съпротивата и задръжките на околните. В следствие на това ще се опитва да пробва отново и отново, и пак ще се получават същите резултати. На финала, ще имаме един изтощен човек, който се е отказал да поема инициатива за каквото и да било, защото ще смята, че съдбата върви срещу него. Или пък нещо по-лошо като сценарий: въпросният човек ще си подкара колата по някоя магистрала. Под давлението на марсовият принцип, колкото повече настъпва газта, толкова повече ще изпада в еуфория и накрая ще се блъсне в някое дърво – сатурновият принцип – задръжките и съпротивлението.

Ще кажете какво може да се направи в този случай. Всъщност могат да се направят много неща. И тук влиза в действие вертикалният принцип: един от които е да насочите този човек да тренира карате напримерно. Премерената голяма сила насочена от ръцете на каратиста /марсовият принцип/ среща съпротивлението на тухла или пък спирането на милиметри от противника точно преди удара /сатурновият принцип/. В този случай роденият с квадратурата на Сатурн/Марс ще си отработва този аспект, който освен всичко, ще го учи и на дисциплина и самоусъвършенстване и ще бъдат избегнати по-нататъшни ексцесии от изброените по-горе. Това е то вертикалното мислене. Има много примери за дадената ситуация, а и за всички останали ситуации и аспекти. Въпрос на избор е за всеки човек."

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Март 10, 2009, 08:40:32 pm »
Благодаря ти много Вещичке, много добре е обяснено, такмо за такива като мене, начинаещи. Вярвам, че всеки човек има своте аспекти за отработване, но как да открием правилния начин на отработване на своте аспекти? Това мога ли да го прочета някъде, за да се опитам да анализирам своите такива ?
« Последна редакция: Март 10, 2009, 08:45:11 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Март 10, 2009, 08:46:51 pm »
хъммм до тези изводи стигнах след прочитането на огромно количество езотерична литература и обстойни анализи след това с различни хора, които са много по-напред от мен с материала... това не става изведнъж, а с практика и анализи... просто не зная точно от коя книга стигнах до точно тези размисли и изводи... тя топлата вода не е от днес, но на пазара има много литература и ако те влече езотериката започвай да четеш - рано или късно ще осъзнаеш много неща...  ::)

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Март 10, 2009, 08:53:20 pm »
В психологията има един термин, който се използва, за да се опише проработката на негативните енергии, които стоят в основата на повечето комплекси - Сублимация

Сублимацията представлява преобразуване на един примитивен акт във възвишен, което може да послужи като основа за художествено, интелектуално или научно творчество. Нагоните /инстинктите се използват от градивни, творчески сили, разположени на по-горно равнище в обществен и духовен смисъл.

*

veshti4ka

« Отговор #13 -: Март 10, 2009, 08:56:07 pm »
хъммм тоя термин съм го чувала, но честно казано не знаех какво означаваше - мерси Небесна  :-*

но това работи на психо ниво, а в случая с принципите става дума за планетарни енергии. струва ми се, че корените на двете думи са едни, но се отнасят до различни неща все пак  ;)

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Март 10, 2009, 08:59:36 pm »
Тук са описани комплексите и тяхното астрологично съответствие.
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2571.0.html

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Март 10, 2009, 09:37:39 pm »
Благодаря ти много Вещичке, ще се поразровя тук , там пък дано ми дойде просветлението  :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева