Здравей Гост

как се разчитат събитийните карти

• 11 Отговора
  • 2339 Прегледи
*

veshti4ka

как се разчитат събитийните карти
« -: Март 11, 2009, 10:31:20 am »
приятели имам въпрос към вас  ::)

как се разчитат събитийните карти? като натални ли или по друг начин? е те с това никога не съм се занимала, нито пък ми е попадала литература  :(  моля ви да ми обясните  ;D  сигурно ще е полезно и за другите начинаещи тук  :-[

*

veshti4ka

Re: как се разчитат събитийните карти
« Отговор #1 -: Март 11, 2009, 12:50:48 pm »
е хубава работа  :o  никой ли няма да се изкаже по въпроса  :'(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Март 11, 2009, 01:08:07 pm »
е хубава работа  :o  никой ли няма да се изкаже по въпроса  :'(
събитийна-това не е ли елективна карта? ???

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Март 11, 2009, 01:13:34 pm »
Тук има инфо за елективните карти, ако за тях става дума. :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Март 11, 2009, 01:20:19 pm »
не бееее ... май пак оцапах пейзажа  ;D

нали елективната карта е карта за кога е най-подходящия момент за да се направи нещо /ако правилно съм го разбрала/..

а под събитийна карта имах в предвид - вече случило се събитие и правя карта на събитието - в момента в който е започнало, с оглед на факта като как ще се развие това събитие  ::)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #5 -: Март 11, 2009, 03:21:03 pm »
Ами, ако не ме лъже паметта, се използват именно правилата от елективната астрология.

Но пък сега се сещам, че някъде из нета четох блестящи анализи и коментари на събития точно през инструментариума на наталната. Бяха много свежи.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Март 11, 2009, 03:26:42 pm »
искаш да кажеш, че трябва да гледам на този вид карти като на натални така ли?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7 -: Март 11, 2009, 03:40:35 pm »
Не, разбира се, освен ако не го правиш просто за забавление. Поне анализите които четох бяха  с такава цел.

А в хорарната и елективната нещата са добри за нещо или не толкова добри за друго нещо. Категорични са и еднозначни. Затова ако трябва да се проследи развитието на някое събитие "насериозно" ползваш тези правила. А в натала няма добър и лош управител на АСц., нали..., няма категорично добра или недобра позиция за родения.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #8 -: Март 11, 2009, 04:44:39 pm »
Разглежда се като натална карта,само че символиката по домове и планети се съобразява с вида на събитието.Примерно ние(групата по Астрология)си направихме такава карта с часа и датата на първото ни занимание.Получи се картина,според която стана ясно какво е събрало тази група хора заедно.Асцендента...Какви ще са духовните цели на общността-9дом,постиженията-10д.,дълготрайно ли ще е партньорството и въобще как ще се съчетаваме като екип-7д.,какво ще сътворим заедно или как ще се изяви творческата енергия на групата-5д.Какви конфликти би могло да има-от напрегнати аспекти към лични планети,които се смятат лични за цялостната група.В общи линии според събитието се нагласят нещата,но в известните ни параметри-все пак енергиите са едни и същи и когато влияят върху индивид,и когато се отнасят за събитие. Правих такава карта,когато стартира радио ,на което един мой приятел е музикален редактор.Видя се дори какъв ще е краят на начинанието-4,8 дом.А самият него го разгледах като "бащата" на събитието-радиото.Гледах го като сатурн и картината излезе много вярна,особено сега,една година и повече след старта.

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Март 11, 2009, 04:52:58 pm »
ахааааааааааааааааа ясно /горе-долу де  ;D / ... в общи линии ми стана ясно.

значи натала /като домове/ се перифразира в смисъла на събитието... БИНГООООООО /що няма танцуващо човече тука  ??? /
пък до хорарна и елективна може би ще стигна някогиж накъмто старите години  ;D ;D ;D

бе то близко до акъла, ама откакто ретро наталният ми Меркурий стана директен в прогресиите и съм станала много завеяна и отвеяна от всякъде  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Март 12, 2009, 01:42:30 am »
бе то близко до акъла, ама откакто ретро наталният ми Меркурий стана директен в прогресиите и съм станала много завеяна и отвеяна от всякъде  ;D ;D ;D

;D Аз пък от както прогресивния ми стана ретрограден в Риби  ;D 

/Преди време някъде четох една шегичка-ретро Меркурий в Риби е все едно да нямаш  Меркурий  :P ;D ;D /

Иначе сериозно,фокуса доста се измени.Ама предпочитам да ми е ретро във Водолей,към 2011 и това ще стане  :D

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Март 12, 2009, 08:22:33 am »
ми Синухе, той и моя в рибите бре - само че е директен и зяпах, зяпах ама не видях кога ще стане пак ретро  :'(