Здравей Гост

Локус Фортуна и Парс Фортуна

• 117 Отговора
  • 30888 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Локус Фортуна и Парс Фортуна
« -: Март 11, 2009, 11:55:54 am »
Здравейте, може ли някой да ми каже какво е Локус Фортуна и дали е едно и също нещо с Парс Фортуна ?
Благодаря
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 03:01:53 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Лотус Фортуна и Парс Фортуна
« Отговор #1 -: Март 11, 2009, 12:13:25 pm »
Да,едно и също е (обаче не и с Лотус Фортуна -ей това не го бях чувал и ще си го запиша  ;D ;D ;D).
Така се нарича Точката на Щастието. Поразрови се във форума или чрез гугъл все ще намериш информация,ако толкова много ти стане интересна си вземи книгата на Мартин Шулман "Кармична астрология" том 2.

*

elfidka

• 3129
Re: Лотус Фортуна и Парс Фортуна
« Отговор #2 -: Март 11, 2009, 01:30:25 pm »
Мерси много   :-*
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Helo

Re:Лотус Фортуна и Парс Фортуна
« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 05:00:12 pm »
Хайде всеки да си каже къде е неговата Локус Фортуна и съответно дали на това място, на което се очаква се чувства щастлив. Да сравним дали мястото на тази точка действа по начина, по който се очаква, че би трябвало да действа.

Кажете къде ви е Точката на щастието и какво мислите за мястото й в хороскопа ви.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Август 17, 2009, 05:15:52 pm »
за локус фортуна или колелото на съдбата , се пише и има инфо,обаче съм ПОРАЗЕНА от друго инфо.
има и точка на ЕВРОПА, в хороскопа.днес си бъбрих с един колега астролог и се оказа , че мойта точка на европа е в козирог на 13гр.е на те тва ич му немам вера!обаму мамата! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #5 -: Август 17, 2009, 05:22:15 pm »
за локус фортуна или колелото на съдбата , се пише и има инфо,обаче съм ПОРАЗЕНА от друго инфо.
има и точка на ЕВРОПА, в хороскопа.днес си бъбрих с един колега астролог и се оказа , че мойта точка на европа е в козирог на 13гр.е на те тва ич му немам вера!обаму мамата! ;D

И какво показва тази Точка на Европа?

« Отговор #6 -: Август 17, 2009, 08:16:58 pm »
   Бях отворила тема "Споделено", свързано точно с действието на тази точка, поне аз така си обясних събитията - ето цитирам отново писаното там -
      Понеже не знаех къде да постна преживяното, реших да отворя такава тема. Предполагам, че има връзка със съвпада на слънчевото затъмнение с Локус Фортуната ми....Вчера успях да се прибера жива и здрава от Обзор...Колата ми с разбита предница /още не знам къде точно е проблема, занася на завои, волана вибрира и всякакви шумове отпред/...Та тръгнах аз от Обзор за Влас сутринта. Валеше дъжд, на една от големите завои-фиби имаше  катастрофа, но хората бяха отвън от колите, бяха им посмачкани малко тенекиите. Пред мен се точеше някакъв микробус - румънски май...с 10-20 км в час успях да го подмина на една права отсечка, след мен още една кола успя да го подмине,  а аз се движех с максимална скорост 40-50км/час....По едно време забелязах, че колите бяха изчезнали зад мен, нямаше опашка....пътя беше пуст и празен. До Влас карах без да има коли в гърба ми, но 2 линейки и една полицейска кола профучаха в обратната посока...някъде зад мен нещо беше станало и то сериозно....На обяд потеглих за Хасково, прибирам се в Хасково, паркирам колата и след около 10-15 мин. децата идват да ми кажат, че гумата е на земята...Нямам идея как съм се прибрала и как гумата е издържала целия този път, без да ме остави на пътя. На другия ден ми я смениха, то теловете й изскочили отвсякъде.... Ъ?   Та си мисля, че в случая имах огромен късмет...

*

Helo

« Отговор #7 -: Август 17, 2009, 09:05:26 pm »
Ето една статия за тази точка на щастието:

http://www.zodiacology.com/The_Astrological_Part_of_Fortune.html

Покахонтас, според статията с тази позиция във втори дом ще имаш придобивки и щастие от собственост, работа, бизнес, хора, които може да ти помогнат.

При мен е в 8-ми. Може да имам придобивки от наследство, като използвам парите на другите  ;D и ще имам интерес към психологията. Но това не е нещо ново щото и Слънцето ми е там.

Обаче не всички хора са щастливи. Сега как да разберем тази точка дали ще действа и дали ще ни помогне да станем по-щастливи?

*

Helo

« Отговор #8 -: Август 17, 2009, 09:24:56 pm »
А ежду другото, намирам някои разлики при astro.com и cafeastrology.

astro.com ми показва Pars Fortunae в 8-ми в Телец или евентуално Близнаци. А cafeastrology показва Fortune в Овен. Разликата е голяма!

Освен това cafeastrology показва ЮЛВ в Овен, а astro.com показва СЛВ в Близнаци, значи ЮЛВ е в Стрелец.  :o

На вас правят ли ви подобни разлики? Кое е по-вярното? На кое да вярвам?

*

missKapriz

« Отговор #9 -: Август 17, 2009, 09:39:16 pm »
Моята Фортуна е в 9 дом и според линка,който е дала Хело дава много и дълги пътувания,висше образование.Ами нищо от това не е верно :-X

« Отговор #10 -: Август 17, 2009, 09:42:15 pm »
Има разлики, защото се смята по различен начин за нощно и дневно раждане, което означава от изгрев до залез слънце. А програмите са нагласени да смятат АМ/PM като дневно и нощно, което е от 12 на обяд до 0 ч през нощта, което е грешно по дифолт.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 18, 2009, 12:11:08 am »
Моята фортунка е в Стрелец в първи дом. Обожавам да пътувам и това сигурно е от Стрелеца, обаче ми квадратира Урана 9-ти дом. За локус фортуна в 1-ви дом казват, че човек е надарен с щастлина самоличност и ще има късмет, когато постига нещата със собствени усилия. Тук фортуната покровителства личността, личната инициатива. Правим добро първо впечатление и сме добре приети от непознати. Щастливо детство.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #12 -: Август 18, 2009, 11:36:16 am »
Моята Локус Фортуна е в Телец 11-ти дом.Сега я видях.Саде нея къде я нямаше там.То бива,бива натоварен 11-ти ама чак пък толкова... :D

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 18, 2009, 11:52:38 am »
мойта е на к8! ,но аз гледам и соларната къде попада.съвпад на локус фортуна с юпитер и плутон е много хубаво :) дома в който попадат носи изключителен късмет през годината.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #14 -: Август 18, 2009, 12:02:29 pm »
мойта е на к8! ,но аз гледам и соларната къде попада.съвпад на локус фортуна с юпитер и плутон е много хубаво :) дома в който попадат носи изключителен късмет през годината.

На мен в соларната карта Локус Фортуната ми попада в 9-ти дом... там, където ми пападна и пълното слънчево затъмнение. И действително тази година по този дом ми е късмета и имам положителни промени.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Август 18, 2009, 12:02:51 pm »
Сега последно, астро.ком точно ли изчислява фортуната?
На мен ми е на кусписа на 7 дом, ама не съм от най-отборните играчи, а пък и да изпитвам чак и радост от това. ;D..друго си е САМ да "блестиш" ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Август 18, 2009, 12:13:43 pm »
Сега последно, астро.ком точно ли изчислява фортуната?
На мен ми е на кусписа на 7 дом, ама не съм от най-отборните играчи, а пък и да изпитвам чак и радост от това. ;D..друго си е САМ да "блестиш" ;D ;D ;D

разликата от изчислението на ръка и програмата е минимално,няма минута.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Август 18, 2009, 01:25:04 pm »
Моята Парс Фортуна е в 4 ти дом в Лъв и прави секстил със Слънце и Венера в  1 ви дом.
Досега не съм се замисляла как ми влияе това. :)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 18, 2009, 01:50:50 pm »
Моята Парс Фортуна е в 4 ти дом в Лъв и прави секстил със Слънце и Венера в  1 ви дом.
Досега не съм се замисляла как ми влияе това. :)

аз не и гледам аспектите!следя и само съвпада на транзитна планета/говоря за наталната/.а през солара отчитам също само съвпада с планета/ако има такава/ и дома в който се намира.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #19 -: Август 18, 2009, 04:01:33 pm »
Марая,стана ми интересно и забелязах в солара ми за 2009/2010г.,че сол.АС е точно върху Лотус Фортуна нат. в 13* лъв/4  нат.дом/.А сол.Лотус Фортуна е точно върху нат.Хирон 26* овен/12 нат.дом и 9 сол.дом/.Какво говори това?И къде мога да прочета повече за тези положения,ако някой знае :)...