Здравей Гост

Локус Фортуна и Парс Фортуна

• 117 Отговора
  • 30953 Прегледи
Re:Лотус Фортуна и Парс Фортуна
« Отговор #20 -: Август 18, 2009, 04:04:44 pm »
В заглавието погрешно е записано лоТус. Думата е локус.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #21 -: Август 18, 2009, 04:15:08 pm »
Сори,уж писах Локус Фортуна :-[Обикновено не правя правописни грешки,а и знам,че е Локус Ф.Срамм,извинявам се...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Август 18, 2009, 04:32:25 pm »
Марая,стана ми интересно и забелязах в солара ми за 2009/2010г.,че сол.АС е точно върху Лотус Фортуна нат. в 13* лъв/4  нат.дом/.А сол.Лотус Фортуна е точно върху нат.Хирон 26* овен/12 нат.дом и 9 сол.дом/.Какво говори това?И къде мога да прочета повече за тези положения,ако някой знае :)...
за фортуната има много малко инфо по книгите.в натала в 4-ти означава ,че щастливите обстоятелства са свързани с дома ,предците,корените , родителите.
1ви в четвърти за соларната ,дом ,семейство ,родина ,родители ,това ще е преоритет през соларната година.щастливи обстоятелства ще имаш. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Август 18, 2009, 04:34:27 pm »
Моята Парс Фортуна е в 4 ти дом в Лъв и прави секстил със Слънце и Венера в  1 ви дом.
Досега не съм се замисляла как ми влияе това. :)

аз не и гледам аспектите!следя и само съвпада на транзитна планета/говоря за наталната/.а през солара отчитам също само съвпада с планета/ако има такава/ и дома в който се намира.

Грешка! Особено в елективната астрология, слабо поставени планети могат да се подсилят, чрез положителен аспект към локус фортуна. така можеш да привлечеш късмета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Август 18, 2009, 04:39:04 pm »
Моята Парс Фортуна е в 4 ти дом в Лъв и прави секстил със Слънце и Венера в  1 ви дом.

аз не и гледам аспектите!следя и само съвпада на транзитна планета/говоря за наталната/.а през солара отчитам също само съвпада с планета/ако има такава/ и дома в който се намира.

Грешка! Особено в елективната астрология, слабо поставени планети могат да се подсилят, чрез положителен аспект към локус фортуна. така можеш да привлечеш късмета.

:),много благодаря! нещо ново!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #25 -: Август 19, 2009, 09:58:54 am »

Най-вероятно е така , но защо смяташ, че наталните аспекти нямат значение в случая?
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Август 19, 2009, 11:50:44 am »

Най-вероятно е така , но защо смяташ, че наталните аспекти нямат значение в случая?

в натала ?!-гледам я гледам  :) , но ,в предсказателната ,следя само транзитите , при съвпад с нея.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #27 -: Август 20, 2009, 09:53:05 am »
Марая,най-накрая да ти кажа -благодаря за обяснението :)
Продължавам да ровя за информация из нета.Гледах и стари солари и виждам,че и Локуса действа за събития.Направо съм респектирана какво сериозно място има микрокосмоса/човека/ в макрокосмоса ;DМного съм доволна,научих още нови неща... ;)

*

Helo

« Отговор #28 -: Август 20, 2009, 10:57:53 am »
За съжаление в Интернет не пише нищо за Локус Фортуна нито на български, нито на английски. Ако някой намери информация да я постне тук, че да се образоваме на тази тема.  ;)  ;D

А знаете ли в коя друга книга, освен в "Кармична астрология" - втора част на Шулман пише за тази точка на щастието?

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id-21398/karmichna-astrologia-tom-2-radostta-i-lokus-fortuna-karmata-na-segamartin-shulman.html

А тази книга дали я има някъде за четене в Интернет?

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #29 -: Август 25, 2009, 04:21:59 pm »
Намерих инфо за П.Фортуната и го пускам тук-от книгата ''Астрология и астропсихология за всеки'' от Светла Балтова:
Точката на щастието показва как личността се изразява в живота по най-добър и полезен за себе си начин.Можем да я наречем асцендента на Луната.Чрез дома,където тя се намира,човек ще постигне успех благодарение на личните си качества,обусловени от наследствеността и средата.
Повече инфо за Локуса,както и за асцендентите на планетите,има в The astrology of personality,Dane Rudhyar.
Остава ми да я намеря и прочета :)

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #30 -: Септември 10, 2009, 10:40:26 am »
Хело,намерих М.Шулман и неговия том за Локус Фортуната в lib.druzya.org-много хубава и мъдра книга. :)Едва сега я прочетох.Има и още един материал за Л.Фортуна в тая библиотека.Сега ми се изясни тая точка от хороскопа и защо обожавам мъжете и особено жените зодия Лъв-моята Л.Фортуна е в 4дом в Лъв ;D

*

Lillie

• 30532
Локус Фортуна и Парс Фортуна
« Отговор #31 -: Ноември 13, 2009, 04:42:47 pm »
Цитат
The Pars Fortunae

In many Theosophical works we find the following idea expressed in more or less the same terms: "Proceeding in its own domain the Jivatma or Ego sends out a part of itself into the three worlds of form, which part, after a period of activity, returns tothe Father, enriched with the acquired experience." No symbol, expressing the above, is more beautiful than that given by astrology: "The Sun, slowly proceeding through the Zodiac, is bestowing part of its forces at every new moon, which part develops and works and returns the fruit of its activity as experience."

It is thus that the distance between the Sun and Moon is indicative of the nature of the task which the personality has to perform for the ego. It is only natural that this task should be marked in the horoscope cycle at birth and, according to the law of analogy should be symbolized by a point that is as far removed from the starting point of this cycle as the distance between Moon and Sun.

In this way the relationship between the relatively hypothetical points appears concretely as the relationship between the body and the task for which it was created. Thierene defines the Pars as the concrete synthesis of the horoscope. It is indeed just that, in so far as it indicates the lesson developed by the owner of the 'wheel'.

The two ways in which it works are demonstrated by the aspects. The squares, oppositions and conjunctions are more particularly indicative of the task taken up, i.e. the work that will be done, whereas the trines, sextiles and often also the conjunctions point to the Earth's compensations for earlier 'services rendered', which now fall to the native's lot as 'the part of fortune'.

The idea 'lesson', which we apply to life is, of course, a misnomer as in that sense the process is viewed from 'lower down'. It is said that the Self, Brahman, is not learning or doing anything in these Worlds. Philosophical Hindus express it in a peculiar but nonetheless correct way when they assert that the creation is only a 'Play of Brahman'. In this sense the play of the higher self may provide the lesson for the personal or lower self.

The Pars is therefore 'in concreto' indicative of the results to be expected. This concreteness emphasizes that the foremost expression of the Pars is obtained in a house rather than in a sign or, more clearly expressed, the sign gives a more limited description of the more explicit data provided by its placement in a particular house.

We shall now try to determine what meaning might be attached to the Pars in each house. The variety of lessons to be learned is numerous and, moreover, a lesson may be learned at all stages of high or low levels of development, which may cause appreciable differences in its concrete effect.

Astrology has a very suitable method of sub-dividing these lessons more or less systematically.

Every individual is a Self and has a Not-Self. The Self contacts the Not-Self by imparting its own being to it-by 'confirming' itself, whereas it also becomes conscious of the fact that it is not the Not-Self by denying this - by withdrawing its forces from it.
Confirmation means Life
Denial means Gaining Consciousness
Faculties of the Self, Not-Self, Life and Consciousness (or rather gaining con-sciousness) can therefore be developed.
Each of these four shows the three aspects of will, wisdom and activity or aptitude, being and reality or in whatever way this trinity may be expressed. This yields a regular twelve-fold division of the lessons of life which may be allotted to the twelve houses of the horoscope.

Цялата статия е поместена тук:
http://www.esoterism.ro/english/pars-fortunae.php

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Ноември 13, 2009, 09:09:36 pm »
Елфидка, мога ли да те помоля да поправиш правописа на заглавието на "ЛоКус фортуна".
Само ти можеш да го направиш, че колкото пъти погледна и се дразня, за съжаление.

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #33 -: Ноември 17, 2009, 08:04:46 am »
и моята е в близнаци в 7 дом ,сега я издирих тази точка, в съвпад с лилит опозиция нептун .Какво ли означава това ?
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Kaya

• 2893
« Отговор #34 -: Ноември 17, 2009, 08:21:23 am »
значи си роден 1-2 дена след пълнолуние- разположението по  мое мнение не е леко,а в съвпад с лилит най- вероятно намираш разбиране в жени, които лично ти не намираш за напълно подходящи... или ти е трудно да поемеш ангажиметите по обвързването и да бъдеш "хармонизиран" с идеята за което - твърде много "свободна воля" изпитваш към бракуването
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Ноември 17, 2009, 09:07:50 am »
това заглавие , не може ли да се оправи? :o все правя аналог с ЛОТУС- мудра,поза в секса,цвете и т.н

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Ноември 17, 2009, 09:13:20 am »
Ами само Елфидка може да го оправи
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Декември 16, 2009, 06:15:19 pm »

Ми то нощното как се смята? Може и моята ЛФ да не е в Стрелец тогава? Дай ми формулата, моля те?
Че моята програма ми смята автоматично и сегаааа май съм подведена и заблудена, ааааааааа!

Случайно днес попаднах на формулата.

За дневно раждане - Асц + Слънце - Луна
За нощно - Асц + Луна - Слънце

Обаче аз нещо или имам проблем със смятането или астро.ком греши. Според него е на 6 градуса в Скорпион, а по моите сметки ми излезе на 10-тия в Стрелец /имам предвид в моята карта/.  

Нооо, в този сайт намерих точно обратната информация.

http://www.evolvingdoor.ca/glossary/glossary_pq.htm

The formula for calculating the day time Part of Fortune is (using the 360 degree positions for each point):

PF = Ascendant + Moon - Sun

The formula for the night time Part of Fortune is:

PF = Ascendant + Sun - Moon

Избирам да се доверя на нея. Вие какво знаете по въпроса? Досега не съм се хващала да я изчислявам сама, смятах, че програмите я отчитат правилно.

Сега вече като я сметнах по втория начин излязоха нещата, разликата в астро.ком наистина е не повече от минута ... 

П.П. Изместих поста си тук да е по темата, не в Марайската.  :)  
« Последна редакция: Декември 16, 2009, 06:35:29 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #38 -: Декември 16, 2009, 06:26:30 pm »
Моята ЛФ от астрокома и от една друга програма е в един и същи градус. Няма разминаване.
 Не знам как да изчисля , но за статистиката давам данните.
Раждането ми е нощно 19,43ч.
 Асц. 11,04 Везни
 Луна 16,16 Скорпион
 Слънце 25,29 Риби

ЛФ  20,17 Водолей

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Декември 16, 2009, 06:31:20 pm »
Мари, хич ме няма със сметките да ти кажа ... твоята не успях да я сметна или поне не ми излиза това. Аз го изчислих по формулата за нощно раждане в 21 градус на Везни.
« Последна редакция: Декември 16, 2009, 06:38:25 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.