Здравей Гост

Най-"същностната" зодия

• 55 Отговора
  • 10137 Прегледи
*

veshti4ka

Re: Най-"същностната" зодия
« Отговор #20 -: Март 13, 2009, 02:31:50 pm »
правилно! има хора, които още живеят с толкова първични инстинкти, че за тях е нормално да живуркат за секса и вършат всичко с този мисъл - в този случай Фройд е бил прав... но какво би казал за останалите, които живеят на друго ниво а  :P 
ако толкова силно е вярвал в астрологията, това би означавало, че Фройд е бил и езотерик, а ако е бил езотерик, това би означавало, че знае за прераждането!!!
е как аджеба като знае за прераждането ще слага цялото човешко войнство под общ знаменател питам аз  :P ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Март 13, 2009, 02:36:16 pm »
Тоя Фройд ме дразни с мнението си за жените. Не може пък всички от женския пол да са мазохистки. Това няма да му го простя никога. Не ги разбираш жените, чичко Фройд.

*

veshti4ka

« Отговор #22 -: Март 13, 2009, 02:42:05 pm »
Тоя Фройд ме дразни с мнението си за жените. Не може пък всички от женския пол да са мазохистки. Това няма да му го простя никога. Не ги разбираш жените, чичко Фройд.

хахааааааа туй не го знаех  ;D  но пък като започнах да чета Фройд и като прочетох няколко страници отрязох /админа сори ама ще го напиша/ "тоя е бил пълен чекиджия" и спрях да го чета  ;D ;D ;D 
верно е, че голяма част от жените са си мазохистки, ама и мъжете не лъжат  :P  например една жена няма да е щастлива с някой мъж, ама като имал пари тя ще е с него - ми това е най-съвременният пример за мазохизъм според мен, а за съжаление това е масово явление...

*

Инти

• 2068
« Отговор #23 -: Март 13, 2009, 02:48:54 pm »
Да ви имам и Водолейския хумор, много ми стана забавно, вдигнахте ми тонуса ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Март 13, 2009, 02:57:38 pm »
ей ,момичета -опасни сте днес.толкова съм болна , а вие ме разсмивате.много благодаря!и аз не го харесвам чичко ви фройд ,защото смятам , че дълбаеки в/у едната тема-секса , е избивал комплексите си.а границата м/у психоанализата и психиатрията е много тънка. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #25 -: Март 13, 2009, 03:04:43 pm »
абе мен Фройд днес не ме дразни, но съм вдигнала мерника на чичко Мърфи - ей тоя с удоволствие бих го ексхумирала, утрепала и заровила наново  >:( >:( >:(

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Март 13, 2009, 03:32:10 pm »
абе мен Фройд днес не ме дразни, но съм вдигнала мерника на чичко Мърфи - ей тоя с удоволствие бих го ексхумирала, утрепала и заровила наново  >:( >:( >:(

Какво ти е направил Мърфи, пък сега. Не забравяй, че днес е петък 13-ти. Любимото ти число. А сега, де!

*

veshti4ka

« Отговор #27 -: Март 13, 2009, 03:53:42 pm »
аааааааа днес нищо не ми е направил  ;D  принципно говоря - някак си мисля, че се е преселил да живее у нас  :(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Март 13, 2009, 05:44:23 pm »
аааааааа днес нищо не ми е направил  ;D  принципно говоря - някак си мисля, че се е преселил да живее у нас  :(
такива са му законите на тоя пич! аз го гоня от няколко години ! ама той е толкова нахален ,чеее..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #29 -: Март 13, 2009, 07:31:41 pm »
От биографията на Фройд знам,че е правил изводите си на база на наблюдения върху затворници и психично проблемни хора(пациенти).Логично е при такъв контингент да обърнеш всичко на вълна секс,едипови комплекси,страх от кастрация ит.н.Съгласна съм,че теорията му е вярна,но за примати.За повдигналите духовната си енергия на по-високи нива,това ама никак не важи.Виж,за това ,че не знаем какво става в подсъзнанието ни,а само си мислим ,че управляваме собствения си кораб,ще се съглася-велик успех за психологията.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #30 -: Март 13, 2009, 07:44:08 pm »
Девойки :) разбивате ме! Чели ли сте му есетата анализи, например на произведения на изкуството, няма грам секс. Аз пък си спомням един фрапиращ случай от биографията му за жена вдовица, истеричка, която след като преглеждат с приятели мъже естествено, след излизането и (предписват и някакви прахчета) единодушно се съгласяват колегите му, че и трябва мъж - това и на шега и на сериозно и тогава той решава да се заеме с "популязирането" на истинските причина за много заболявания - които не са ФИЗИЧЕСКИ, а ПСИХИЧЕСКИ.

Разбирате ли, че преди него никой не се замисля, за език на тялото, случайни езикови грешки, проекции на поведението....
за мен той е невероятен, изобщо, че си е позволил да мисли за такива неща, които от опит знаете, че са истина. Всички тук сме чели за такива неща, знаем колко е важна психиката. Преди него е Европа няма такова понятие - психика (не говоря за окултното знание достъпно за малцина, ама там така са закодирани нещата....)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #31 -: Март 13, 2009, 07:47:18 pm »
Сигурно е имал комплекси, ама и "комплекси" като понятие нямаше да ползваме, ако не е бил той, нито "мазохист":)

Все пак да се отчете, че в БГ хората имат много силна енергия и тук наистина за мен е благословена земята и ние никога не сме се съмнявали в духовните ценности, вярваме, и сме имамли пророчици като Ванга и добри астролози и сме се спасили от Католическата църква и страхотната промивка на мозъка, но и тя е по-добре от протестантството, където вече съвсем се обезценява Душата :)

*

veshti4ka

« Отговор #32 -: Март 13, 2009, 08:10:45 pm »
Jd_K , никой не отрича приноса на Фройд за психоанализата  :P  просто искаме да кажем, че и на него му е трябвало психолог.  ;D ;D ;D ;D ;D
в интерес на истината Карл Густав Юнг е бил по-добрият от двамата. в практиката си Юнг освен на психологията е разчитал и много на астрологията  ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #33 -: Март 13, 2009, 08:41:54 pm »
Jd_K , никой не отрича приноса на Фройд за психоанализата  :P  просто искаме да кажем, че и на него му е трябвало психолог.  ;D ;D ;D ;D ;D
в интерес на истината Карл Густав Юнг е бил по-добрият от двамата. в практиката си Юнг освен на психологията е разчитал и много на астрологията  ;D

Не знам кой е бил по-добър, за мен също Юнг е по-важен и повече ми допада и наистина той е ползвал главно астрология и алхимическите текстове от средновековието за анализите си. :) А на Фройд му е трябвала една силна жена съвременен тип - еманципирана :), с този пълен 7 дом, :):):) ама тогава нищо нямаше да напише, щеше да си е щастливо "ръководен".
« Последна редакция: Март 13, 2009, 08:45:56 pm от Jd_K »

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Март 13, 2009, 08:44:37 pm »
Разглеждахме картатана Фройд в темата за самоубийците. И тогава разсъждавахме върху това колко е тънката границата между лудия и гения. Фройд се е самоубил, а самоубийството е много тежък кармичен грях. Според мен той е оставил много голямо наследство на човечеството, но е отнесъл много тежка карма със себе си.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #35 -: Март 13, 2009, 08:46:41 pm »
Разглеждахме картатана Фройд в темата за самоубийците. И тогава разсъждавахме върху това колко е тънката границата между лудия и гения. Фройд се е самоубил, а самоубийството е много тежък кармичен грях. Според мен той е оставил много голямо наследство на човечеството, но е отнесъл много тежка карма със себе си.

О това не го знаех, колко тъжно...може пък и да не се прероди повече, аз все си мисля, че хора от такива величини,за които постоянно се мисли,не се прераждат повече на това ниво.

*

veshti4ka

« Отговор #36 -: Март 13, 2009, 08:49:09 pm »
брей и аз не знаех, че се е самоубил. правилно - така е прекъснал изпълнението на кармата си в тоя живот и си е натоварил следващия с това, че и с наказание заради това ... лошоооо....  :(

*

sovata

« Отговор #37 -: Март 13, 2009, 08:52:25 pm »
Сова, прекалено е детинско да се вярва, че човек е произлязъл от маймуната  ;D ;D ;D   преди години ме изгониха от часа по биология, когато заявих пред даскалката, че ако Дарвин смята себе си за маймуна, то аз не произлизам от неговото семейство  :P  - никога не съм била съгласна с това, а сега вече след толкова години и дебелата си глава залагам за това  :-[
Фройд е имал много силни моменти, но има и много провали. той изключва доста странични фактори и плющи всичко на тема секс - е сори, но и с това не съм съгласна  :P  винаги съм обичала психоанализата, но има неща които не могат да се дефинират с темата на секса  ;D  за секс само може да говори човек, който в действителност е бил сексуално незадоволен, а до колкото съм чела за Фройд не е цъфтял в това отношение - особено скорпион оставен на сухо - ми правилно - ще откачи  ;D ;D ;D
На кой му пука за телата?! "Духа" само ги използва - той може да се навре и в бутилка :) А, либидото е само горивото - кой как и за какви цели го използва е друг въпрос....дали ще го "изчука"( простете израза просташки), или ще го "изгори" за развитието си, вероятно зависи само от качествата на самия дух.

*

veshti4ka

« Отговор #38 -: Март 13, 2009, 08:57:49 pm »
не е така! напук на някои философии аз лично смятам, че един дух може да се прероди само в човешко тяло, но не и в животинско или в скала например  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
телата са важни от гледна точка на развитието на духа като част от божественият замисъл и точно поради това има огромно значение в какво се прераждаш  :P  ако ти не обичаш тялото в което си, никога няма да достигнеш до съвършенството на сегашната си карма...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #39 -: Март 13, 2009, 08:58:45 pm »
Сова, прекалено е детинско да се вярва, че човек е произлязъл от маймуната  ;D ;D ;D   преди години ме изгониха от часа по биология, когато заявих пред даскалката, че ако Дарвин смята себе си за маймуна, то аз не произлизам от неговото семейство  :P  - никога не съм била съгласна с това, а сега вече след толкова години и дебелата си глава залагам за това  :-[
Фройд е имал много силни моменти, но има и много провали. той изключва доста странични фактори и плющи всичко на тема секс - е сори, но и с това не съм съгласна  :P  винаги съм обичала психоанализата, но има неща които не могат да се дефинират с темата на секса  ;D  за секс само може да говори човек, който в действителност е бил сексуално незадоволен, а до колкото съм чела за Фройд не е цъфтял в това отношение - особено скорпион оставен на сухо - ми правилно - ще откачи  ;D ;D ;D
На кой му пука за телата?! "Духа" само ги използва - той може да се навре и в бутилка :) А, либидото е само горивото - кой как и за какви цели го използва е друг въпрос....дали ще го "изчука"( простете израза просташки), или ще го "изгори" за развитието си, вероятно зависи само от качествата на самия дух.

Много си права за това, краткият път в Будизма, разрешава всичко, всичко е позволено, в името на достигане на нирваната (отваряне на съзнанието до тези нива) но е много опасен, защото не се знае ще имаш ли достатъчно силна воля, за да устоиш. Затова самият Сидхарта-Буда съветва повечето хора, да тръгнат по дългия - много прераждания, по-сигурно, по-бавно, спазвайки чист живот.
Обаче има такива "абсурдни" примери от Тибетските просветени, но те са просветени, ЗАНАЯТ ЗАЩО... а иначе тялото си е енергийна инсталация, много са обвързани нещата...наистина е храм на душата.